- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi istanbul53
-
Aylık mutfak 600 civarı pazar parasıda aylık 250 toplam 850 tl tutuyor.eşim +ben+oğlum+bebek için aylık mutfak masrafı 850...Bu zamanda çok değil.Hayat pahalı...
canım eşim benim, mutfak masrafıma bir laf ettiyi yok ..sadece konuşurken laf arasında şu kadar gidiyor dedi ..eşim bir dediyimizi iki etmez yediyimiz önümüzde yemedimiz arkamızda ,sadece bundan ben rahatsızlık duydum için açtım konuyu ,bilmiyordum yani bukadar gittiyini ..birde ben alışveriş yaparken fiyatına bile bakmadımı farkettim ..şuana kadar hiç hesap yapmadım için bundan sonra hesap yapmayı düşünüyorum..sizede danışmak istedim sizinki nekadar gidiyor diye ama kimse yazmamış nedense nekader gittini ..biz dört kişilik bir aileyiz
Benim mutfak konusunda kesinlikle tavizim yoktur..
Özellikle de neyin ne olduğunu bilmediğimiz bir dönemde her şeyi her yerden almıyorum.. belli markaların olabiliyorsa organik ürünlerini almaya çalışıyorum. Evde başka bir şeyden feragat ederim ama mutfaktan kısmam mesela aynı nevresimleri kullanmaktan çok sıkıldım, yeniler aslında ama insan değişiklik istiyor işte.. ama almıyorum erteliyorum.. ama mutfak şakaya gelmez benim fikrimce..
Benim mutfak konusunda kesinlikle tavizim yoktur..
Özellikle de neyin ne olduğunu bilmediğimiz bir dönemde her şeyi her yerden almıyorum.. belli markaların olabiliyorsa organik ürünlerini almaya çalışıyorum. Evde başka bir şeyden feragat ederim ama mutfaktan kısmam mesela aynı nevresimleri kullanmaktan çok sıkıldım, yeniler aslında ama insan değişiklik istiyor işte.. ama almıyorum erteliyorum.. ama mutfak şakaya gelmez benim fikrimce..
çok haklısın, az ve öz olması benimde tercihim...
özellikle et ve süt ürünleri...
Aslında bu ince elemelerimiz bile yeterli kalmıyor ki..
İyi markalar da kendini bu furyaya kaptırdı. Maliyeti azaltmak için mutlaka bir şeyler yapıyorlar. Ama işte yapacak bir şey yok.. bir de organik pazarlar çok pahalı..
Kaldı ki organik olduğunun ispatını nasıl yapacak.
Havucun 0,5 krş olduğu zamanda organik pazarda 5 tl idi havuç..
Oradan da tam güvenmediğim için almıyorum
Her şeye rağmen Allaha emanet yaşıyoruz resmen
Yapabilirsek civar köylerden falan bakliyatları falan organik alabiliriz ama ona da uğraşamıyoruz
Aslında bu ince elemelerimiz bile yeterli kalmıyor ki..
İyi markalar da kendini bu furyaya kaptırdı. Maliyeti azaltmak için mutlaka bir şeyler yapıyorlar. Ama işte yapacak bir şey yok.. bir de organik pazarlar çok pahalı..
Kaldı ki organik olduğunun ispatını nasıl yapacak.
Havucun 0,5 krş olduğu zamanda organik pazarda 5 tl idi havuç..
Oradan da tam güvenmediğim için almıyorum
Her şeye rağmen Allaha emanet yaşıyoruz resmen
Yapabilirsek civar köylerden falan bakliyatları falan organik alabiliriz ama ona da uğraşamıyoruz
Benipek resmen yaramı deştin ya geçen eşim karnıbaharı organik pazardan 7 tl ye almış.
yuh diyorum sadece başkada bişey demiyorum.
bizde limit koyduk 30-35 tl lik ne alabiliyorsak alıyoruz,
salata malzemesi,3 çeşit meyve gibi.bir iki tanede sebze alıyorum okadar.
bunun dışında düşündümde biz ne çay ne şeker alırız eve,hergün ıhlamur içilir.
abur cubur yok.arada br çikolata,onu da oğlana organik alıyoruz zaten çok yemiyor.
buna rağmen fazla tutuyor,anlamış değilim inan
kalmıyor, pazarlara da güvenim yok ama marketten iyidir mantığında hareket ediyoruz...
organik yumurta,peynir satan bir kısım var pazarda ama içime sinmiyor...
köylerden alalım diye düşündük, bu seferde bu işleri yapan biri o organik sandıklarınızın bir çoğu markettekinden farksız deyince içimize kurt düştü...
imkan olsa da biz yapsak, herşeyimizi...
hal böyle olunca, belli marka alayım bari deyip gidip pahalısını alıyorsun...
domatesin,bile artık saman gibi iken çok fazla şey beklememek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?