• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak tasarrufu:((

Aylık mutfak 600 civarı pazar parasıda aylık 250 toplam 850 tl tutuyor.eşim +ben+oğlum+bebek için aylık mutfak masrafı 850...Bu zamanda çok değil.Hayat pahalı...

Çok değil aslında. Haftada 200 tl civarı alış veriş yapıyorsunuz. Hiçbir şey lazım değil hadi bir dolaşıp çıkalım diye girdiğimiz yerden neler neler alıyoruz ki hayat gerçekten çok pahalı.

tam benim aradığım konu:) bende tasarruf etmek istiyorum mutfaktan ama beceremiyorum 3 kişilik bir aileyiz bebek olunca bezdi falan en az 400 lira harcanıyo.. et ürünleri falan da eklense bi yüz lira daha oynar heralde
sebze meyveyi pazardan alıyorum oda artı masraf 150-200 lira filan aylık bizm burası çok pahalı ya :(daha aşagı inmiyor bende alışveriş tutarı

sen sorunca hemen ekstreme baktım mutfak masrafı ıçın 600 e yakın harcamışız.bıde ben pek et tavuk vs sevmıyorum aldırmıyorum düşün yanı.ama bu 600 un 150 sı kızımın maması.3 kışılık bı aileyız.
bu arada esımı gönderırsem arkasından alışverışe benımde gıtmem gerekır fıyatına bakmadan alır gelır. ben en uygununu almaya calışırım eşıme göre daha tassarrufluyumdur ama mutfakta kısılmıyorkı...abur cuburuda sevıyorsanız bızım gbı:26:

valla bizimde aylık 200 tl alışverişimiz oluyor..tabi bunun yanında manav ürünleri falanda alınıyor haftada 100 tl oraya gider...e insanın canı arada tavuk balık ister onlarda 50 tl tutar yani..350-400 gibi bir rakamla çıkıyoruz her ayy:ssz::ssz:

canım eşim benim, mutfak masrafıma bir laf ettiyi yok ..sadece konuşurken laf arasında şu kadar gidiyor dedi ..eşim bir dediyimizi iki etmez yediyimiz önümüzde yemedimiz arkamızda ,sadece bundan ben rahatsızlık duydum için açtım konuyu ,bilmiyordum yani bukadar gittiyini ..birde ben alışveriş yaparken fiyatına bile bakmadımı farkettim ..şuana kadar hiç hesap yapmadım için bundan sonra hesap yapmayı düşünüyorum..sizede danışmak istedim sizinki nekadar gidiyor diye ama kimse yazmamış nedense nekader gittini ..biz dört kişilik bir aileyiz

Yok ben zaten sizin eşinize yönelik demedim. Zaten eşiniz de çok harcıyoruz falan dememiş. Ama bazı arkadaşlar benim fikirlerimi ilginç bulduğu için açıklama gereği hissettim. Harcamanız gayet normal bence, biz karı koca olduğumuz halde 500-600 gidiyor mutfak masrafı olarak.

Aldıklarınızı çöpe atmıyorsanız neden bu kadar tasarruf etmek için uğraşıyorsunuz ki?
Başka şeylerden kısın. Mesela deterjanlar artık çok katkılı onunla birlikte bir de yumuşatıcı kullanmayın…
Bunun gibi şeyler yapılabilir ama mutfaktan nasıl tasarruf edilir ki..

haftalık alışverişimi pazardan yapıyorum taze taze oluyor ve sebzeleri günlere bölüyorum şu gün bu yemek gibi...

markette zeytinin fiyatı pazardakinden 2 katı...

yarım kilo marketten alacağıma, 1 kilo pazardan alıp dolaba koyuyorum hem daha lezzetli (ev yapımı kırma zeytinler)

et ve tavuk gibi ürünleri, yapacağım yemeklere göre bölüyorum...

fazla yemek kalmışsa (genelde tek akşamlık yaparım) diğer gün az birşey yaparım biter oda...

market alışverişlerinde, stok yerine bayatlamayacak şekilde alırım...

ekmek ben yemiyorum eşim yiyiyor, ekmek kalırsa atıyorum buzluğa diğer gün ısıtıyorum yada köfte yapıyorum.

aklıma gelen bunlar, fazlası gelirse yazarım yine :26:

Son düzenleme:
temizlik malzemelerini kuru bakliyatı genellikle toptan olarak alırız uzun süre gider,
sebze meyve alışverişini pazardan yapmaya çalışıyorum daha taze ve uygun oluyor.
çoğu zaman akşamları ne yiyeceksek onun malzemelerini alıyorum ki dolapta çürümesin israf olmasın
2 kişilik bir aileyiz, az olsun temiz olsun mantığıyla hareket etmeye çalışıyorum.
Katkı maddeleriyle dolu bütün ürünler aldığımız yer marka çok önemli mutfaktan kısılmaz ama gereksizde harcama alınmasın

büyük marketlerden çok alışveriş yapmamanızı öneririm, insan reyonların akışına kapılıp ihtiyacı olmayan şeyleri de alabiliyor.

Benim mutfak konusunda kesinlikle tavizim yoktur..
Özellikle de neyin ne olduğunu bilmediğimiz bir dönemde her şeyi her yerden almıyorum.. belli markaların olabiliyorsa organik ürünlerini almaya çalışıyorum. Evde başka bir şeyden feragat ederim ama mutfaktan kısmam…mesela aynı nevresimleri kullanmaktan çok sıkıldım, yeniler aslında ama insan değişiklik istiyor işte.. ama almıyorum erteliyorum.. ama mutfak şakaya gelmez benim fikrimce..

çok haklısın, az ve öz olması benimde tercihim...

özellikle et ve süt ürünleri...

Benim mutfak konusunda kesinlikle tavizim yoktur..
Özellikle de neyin ne olduğunu bilmediğimiz bir dönemde her şeyi her yerden almıyorum.. belli markaların olabiliyorsa organik ürünlerini almaya çalışıyorum. Evde başka bir şeyden feragat ederim ama mutfaktan kısmam…mesela aynı nevresimleri kullanmaktan çok sıkıldım, yeniler aslında ama insan değişiklik istiyor işte.. ama almıyorum erteliyorum.. ama mutfak şakaya gelmez benim fikrimce..

Bende size bu konuda katılıyorum.
bizde her markayı alamıyoruz,marketten yumurta ve tavuğu organik aldığımız için
hesap yapmadım ama haftalık alışverişlerde 100 tl civarı tutuyor.
bunun dışında yağ olarak taş baskı ve sızma kullanıyorum ki onlarıda toplu alıyorum.kuru bakla köyden alınıyor toplu.
zeytini,kuruyemişi getittiriyoruz.peyniri,tereyağını köyden yaptırıyoruz.
marketten sadece süt,yumurta,kaşar,yoğurt,tavuk,un,deterjan gibi temizlik malzemeleri alınıyor.
100 tl nin haricinde meyve ve sebzeyi de organik pazardan alıyoruz artık.önceden marketten alıyorduk.
malum çocuk olunca, mecburiyetten biraz dikkat etmeye çalışıyoruz kendimizce.
mutfak neysede benimde bir haftadır elektrik faturası canımı sıkıyor.:19:
bu duruma biraz daha fazla dikkat etmeye başladım.

Canım pirinç bulgur vs bunları yılda bi kez toptan alın onun dısında biz et alışverişimizi şehir dışında et kombinesi var oraya gidiyoruz direk üreticiden alıyoruz 3-4 ayda 200 tl lik et 4 kişilik ve sıkça misafiri gelen aileye yetiyor. Onun dışında market kampanyalarını takip et özellikle teneke yağ , çay, deterjan gibi ürünler de fiyat farkı marketten markete çok oluyo gidip ayda bir bir marketten almaktansa nerde ucuzsa ordan alabilirsin. Kahvaltılıkları da az az alırsan hem artanın olmaz hemde taze taze yersin. Yazın mevsiminde bol bol biber patlıcan kurut hem kolay hem ucuz bir yemek.

misafir gelecekse de menü listemi çıkartıp ona göre alışveriş yapıyorum.
Gelen giden olur diye öncesinden alıp evde bulundurmuyorum.

Çalışan insanlar olduğumuz için habersiz misafir de pek gelmiyor.

çok haklısın, az ve öz olması benimde tercihim...

özellikle et ve süt ürünleri...

Aslında bu ince elemelerimiz bile yeterli kalmıyor ki..
İyi markalar da kendini bu furyaya kaptırdı. Maliyeti azaltmak için mutlaka bir şeyler yapıyorlar. Ama işte yapacak bir şey yok.. bir de organik pazarlar çok pahalı..
Kaldı ki organik olduğunun ispatını nasıl yapacak.
Havucun 0,5 krş olduğu zamanda organik pazarda 5 tl idi havuç..
Oradan da tam güvenmediğim için almıyorum…
Her şeye rağmen Allah’a emanet yaşıyoruz resmen…
Yapabilirsek civar köylerden falan bakliyatları falan organik alabiliriz ama ona da uğraşamıyoruz…

afedersin ama 700 tl market alışverişine nasıl gidiyor? ne alıyorsunuz bu kadar? gerçekten çok şaşırdım. biz 3 kişiyiz. hiçbir şeyden de eksik kalmam ama aylık 150 taş çatlasa 200den fazla tutmaz..
not: pazarlıkları asla marketten almam..

Son düzenleme:
İyi markalar da kendini bu furyaya kaptırdı. Maliyeti azaltmak için mutlaka bir şeyler yapıyorlar. Ama işte yapacak bir şey yok.. bir de organik pazarlar çok pahalı..
Yapabilirsek civar köylerden falan bakliyatları falan organik alabiliriz ama ona da uğraşamıyoruz…

Benipek resmen yaramı deştin ya geçen eşim karnıbaharı organik pazardan 7 tl ye almış.
yuh diyorum sadece başkada bişey demiyorum.
bizde limit koyduk 30-35 tl lik ne alabiliyorsak alıyoruz,
salata malzemesi,3 çeşit meyve gibi.bir iki tanede sebze alıyorum okadar.
bunun dışında düşündümde biz ne çay ne şeker alırız eve,hergün ıhlamur içilir.
abur cubur yok.arada br çikolata,onu da oğlana organik alıyoruz zaten çok yemiyor.
buna rağmen fazla tutuyor,anlamış değilim inan

kalmıyor, pazarlara da güvenim yok ama marketten iyidir mantığında hareket ediyoruz...

organik yumurta,peynir satan bir kısım var pazarda ama içime sinmiyor...

köylerden alalım diye düşündük, bu seferde bu işleri yapan biri o organik sandıklarınızın bir çoğu markettekinden farksız deyince içimize kurt düştü...

imkan olsa da biz yapsak, herşeyimizi...

hal böyle olunca, belli marka alayım bari deyip gidip pahalısını alıyorsun...

domatesin,bile artık saman gibi iken çok fazla şey beklememek lazım :50:

Benipek resmen yaramı deştin ya geçen eşim karnıbaharı organik pazardan 7 tl ye almış.
yuh diyorum sadece başkada bişey demiyorum.
bizde limit koyduk 30-35 tl lik ne alabiliyorsak alıyoruz,
salata malzemesi,3 çeşit meyve gibi.bir iki tanede sebze alıyorum okadar.
bunun dışında düşündümde biz ne çay ne şeker alırız eve,hergün ıhlamur içilir.
abur cubur yok.arada br çikolata,onu da oğlana organik alıyoruz zaten çok yemiyor.
buna rağmen fazla tutuyor,anlamış değilim inan

30-35 tl Pazar için iyi bir rakam bence. Bir haftalık bir sürü şey alınabilir. Organik pazarı geç zaten. Sivri zeka Türkler’in el atmadığı kurnazlık mı var.
Ben de kendim için değil daha çok çocuk bazlı alış veriş yapıyorum. Takıntılarım var:D
Mesela sütü 1 litre kesinlikle almam kızıma. Kendimiz için ayrı alıyorum 1 litre. Kızım için haftalık içeceği sayıya göre 200ml olanlardan alıyorum.
Bunun gibi ortada olmayan şeyler için kasada yüzleşiyorsun aslında rakamla. Bakıyorum içinde gerçekten hiçbir şey yok.
Eşime de diyorum ki: alkol almıyoruz, sigaramız da yok, gece de çıkmıyoruz bir yere.. bunları da almazsak ee yaşamayalım o zaman:D

size önerim, abur cubur alıyorsanız çocuklar için veya kendiniz için onlardan kısabilirsiniz.. sağlık açısından da zaten abur cubur şeyşeri yemek iyi değil.

benim en çok tasarruf ettiğim nokta abur cubur oldu. artık nerdeyse yok denecek kadar az alıyorum. bu sayede yemekden kurtuldum onları.

700 TL de çok abartı değil bence. hayat çok pahalı, market, pazar..

yaaa benim aklım almıyor aylık 150-200 lira mutfak masrafı nasıl yapıyolar birde hiçbirşeyden geri kalmayarak aynı ülkede yaşamıyoruz sanırım bizim bi markete gidişimiz haftalık 150 lira tabi içinde sebze meyvede var ve 3 kişiyiz ama yani hiçmi bisküvi ıvır zıvır almıyosunuz biz heralde fazla yiyoruz :)bizim aylık kasapla sebze meyveyle beraber 800 ü buluyodur

kalmıyor, pazarlara da güvenim yok ama marketten iyidir mantığında hareket ediyoruz...

organik yumurta,peynir satan bir kısım var pazarda ama içime sinmiyor...

köylerden alalım diye düşündük, bu seferde bu işleri yapan biri o organik sandıklarınızın bir çoğu markettekinden farksız deyince içimize kurt düştü...

imkan olsa da biz yapsak, herşeyimizi...

hal böyle olunca, belli marka alayım bari deyip gidip pahalısını alıyorsun...

domatesin,bile artık saman gibi iken çok fazla şey beklememek lazım :50:

Bu peynir, salça olayının organik kısmı daha itici aslında. Tamam güzel doğal da bakıyorsun onu satan insan temiz mi ki yaptığı şey temiz olsun…
Hijyen yoksa zaten organik olsa ne yazar.
Ben bu sene biber salçamı kendim yapayım dedim..bir halta kalkıştım. 5 kg kadar biber aldım. Zamansızlıktan önce düdüklüde bir kaynattım sonra blendırdan geçirip tencerece koyulaştırdım. Sonra tepsiye serip üstüne temiz bir bez serdim. Günde 2 kere karıştır dedim anneme, balkona koydum…buraya kadar süper. Her gün baktım salçacığıma:D
Neyse oldu diye kavanoza koydum. Kısa bir süre sonra ekşimeye başladı.. yani düşündüm de sonuçta üstünde bez olsa da bir sürü duman, havada göremediğimiz şeyler, kendi kendine bakteri üretmesi gibi unsurlardan dolayı içime sinmedi. Zaten yarım kilo bir şey çıkmıştı. Attım çöpe.
Dediğim gibi ben pazarda satılan peynir falan güvenemem..

Back
X