- 14 Temmuz 2020
- 157
- 421
- 18
Birlikte yaptığımız zamanlarda oluyor, yardımcı oluyor mutfakta ama ben o lezzeti yakalayamıyorumSizde tutturamiyorsaniz bir de eşiniz denesin. Ya da birlikte yapmaya çalışın.
Senin gibiydim hatta senden cok daha kötüMerhaba hanımlar, başlıkta belirtiiğim gibi mutfakta umutsuz bir vakayım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz. Akşam eve geldiğimde yemekleri ben yapıyorum yani yapmaya çalışıyorum. Olmuyor bir türlü yemekleri tutturamıyorum. Birinde olsa birinde olmuyor. Ya çok tuzsuz ya çok sulu ya da çok susuz. Eşim de bu durumdan müzdarip. Yemekte istediği belli başlı şeyler var onları bile ayarlayamıyorum. Hep bir dahakine tutturucam derken 9 ayı devirdik. Olmuyor bir türlü, sevemiyorum mutfakta olmayı.
Bekarken de yemekleri annem, tatlı çeşitlerini ablam yapar, ben de temizlik yapardım. Zorda kalmadıkça girmezdim mutfağa.
Benim gibi olanlar nasıl aştı bu durumu ya da nasıl aşılır bu durum?
Eşimde yemek yapmayı bilmiyor. Her konuda yardım eder temizlikte de mutfakta da. O konuda bir sıkıntımız yok. Asıl mesele benim yemek yapmayı beceremem de. Hani hanımların el lezzeti vardır ya o yok işte.Valla ikiniz de calisiyorsaniz esiniz bu durumdan nasil muzdarip oluyor? O da yemek yapabilir.
Biz ikimiz de yaparak ogrendik.
Yemek sitesinin birine üye ol ordan birebir ölçü ne diyorsa her yemeği öyle yap.Merhaba hanımlar, başlıkta belirtiiğim gibi mutfakta umutsuz bir vakayım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz. Akşam eve geldiğimde yemekleri ben yapıyorum yani yapmaya çalışıyorum. Olmuyor bir türlü yemekleri tutturamıyorum. Birinde olsa birinde olmuyor. Ya çok tuzsuz ya çok sulu ya da çok susuz. Eşim de bu durumdan müzdarip. Yemekte istediği belli başlı şeyler var onları bile ayarlayamıyorum. Hep bir dahakine tutturucam derken 9 ayı devirdik. Olmuyor bir türlü, sevemiyorum mutfakta olmayı.
Bekarken de yemekleri annem, tatlı çeşitlerini ablam yapar, ben de temizlik yapardım. Zorda kalmadıkça girmezdim mutfağa.
Eşimde yemek yapmayı bilmiyor. Her konuda yardım eder temizlikte de mutfakta da. O konuda bir sıkıntımız yok. Asıl mesele benim yemek yapmayı beceremem de. Ama önerilerinizi dikkate alıcam.Zamanla alışırsınız yazacaktım ama 9 ay az zaman değil. Dikkatimi çeken nokta ikiniz de yorgun argın işten gelmişken neden yemeği sadece siz yapıyorsunuz? Eşiniz istediği belli başlı şeylere göre yapıversin size de örnek olmuş olur. Basit yemekler deneyin nefis yemek tarifleri uygulamasında çok güzel tarifler var, orda yazan tam ölçüyü ayarlarsanız sorun olmaz, çoğu tarifin videosu da var
O mecburiyet duygusundan olmuyor galiba isteksizlikten olsa gerek.3 yıldır hala sevmiyorum sevemiyorum yemek yapmayı . Çok süper de yapmıyorum ama idare ediyor işte . Mecburiyetten yapılıyo yoksa asla yapmazdım nefret ediyorum ben de önerileri okuyacağım .
Eşimde yemek yapmayı bilmiyor. Her konuda yardım eder temizlikte de mutfakta da. O konuda bir sıkıntımız yok. Asıl mesele benim yemek yapmayı beceremem de. Hani hanımların el lezzeti vardır ya o yok işte.
Haklısınız yemek taze olsun istiyorum. İşten gelince yapayım o da aceleye geliyor. Eşim yemeğin geç pişmesi konusunda şikayet etmez. Çok yorgunsam yapma der. Anlatmak istediğim mesala o sulu sever yemekleri ama benim yaptığım da çok sulu oluyor ayarını tutturamıyorum. Yemekteki lezzeti yakalayamıyorum.Yorgun argın geldiğiniz için dinlenmeden kendinizi yemeğe vereremiyorsuzdur büyük ihtimalle olsun bitsin diye yapıyorsunuzdur. Dinlenin ve içinizden gelirse yapın ama paşanız bir de yemeğin geç pişmesinden muzdarip olmasın sonuçta kendisi de yemek yapmayı bilmezken bazı beklentilere girip muzdarip olabilen biri
nefis yemek tarifleri diye bi site var orada yazılanları birebir uygulasanız şahane sonuçlar çıkıyor ortayaMerhaba hanımlar, başlıkta belirtiiğim gibi mutfakta umutsuz bir vakayım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz. Akşam eve geldiğimde yemekleri ben yapıyorum yani yapmaya çalışıyorum. Olmuyor bir türlü yemekleri tutturamıyorum. Birinde olsa birinde olmuyor. Ya çok tuzsuz ya çok sulu ya da çok susuz. Eşim de bu durumdan müzdarip. Yemekte istediği belli başlı şeyler var onları bile ayarlayamıyorum. Hep bir dahakine tutturucam derken 9 ayı devirdik. Olmuyor bir türlü, sevemiyorum mutfakta olmayı.
Teşekkürler birde öyle denicemİlk zamanlar bende oyleydim yaparken yaptıklarınızı harfi harfine kagida yazin eksikleri yada fazlalığı bir dahaki sefere ayarlayabilirsiniz yani biraz ugras gerektiriyor ama sonucu tutturursunuz zamanla
Merhaba hanımlar, başlıkta belirtiiğim gibi mutfakta umutsuz bir vakayım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz. Akşam eve geldiğimde yemekleri ben yapıyorum yani yapmaya çalışıyorum. Olmuyor bir türlü yemekleri tutturamıyorum. Birinde olsa birinde olmuyor. Ya çok tuzsuz ya çok sulu ya da çok susuz. Eşim de bu durumdan müzdarip. Yemekte istediği belli başlı şeyler var onları bile ayarlayamıyorum. Hep bir dahakine tutturucam derken 9 ayı devirdik. Olmuyor bir türlü, sevemiyorum mutfakta olmayı.
Ben de yumurta kırmayı bilmezdim evlenene kadar. İlk sene eşim yaptı tatlı salataya kadar. İkinci sene haftada 1 gün ismek in yemek kursuna gittim. İlk gün bıraktı eşim yansa da çiğ de kalsa yedik. Şimdi benden başkasının yemeğini zor yer 12 sene oldu elimin ayarı oturdu şükür.
Eşim her konuda yardımcım sıkıntı yok o konuda. Ben kendimi nasıl geliştiririm onun için yazmıştım ama yanlış anlaşıldım herkes neden eşiniz yapmıyor demiş. Dediğiniz gibi ölçülere dikkat edicem.İkiniz de çalışıyorsunuz. Siz yemek konusunda eksikseniz eşiniz yemek yapsın siz o sırada salata yapıp evi toplayıp sofra hazırlarsınız. Birlikte yer içer toplarsınız mis gibi
Kendinizi geliştirmek için yapmak istiyorsanız da nefis yemek tariflerine girebilirsiniz, yorumlara bakarak tariflerden beğendiğinizi ölçülere uyarak yaparsınız. Videolu tarifler de işinizi kolaylaştırır. İnstagramda da çok güzel yemek yapan birkaç kişiyi takip edip uygulayabilirsiniz.
Birinde ölçülü yapsam diğerinde göz kararı yapıyorum ve pişerken yemeğin tadına bakmıyorum.Göz kararı yapıyorsunuz.mesela ben asla göz kararıı yapamam.hep ölçülü yaparım.mesela palavra ve bulgurda 1 bardak pirince 1.5 bardak su koyarım.hazır çorba içiyorsanız benim küçük tenceremde belirlediğim belli bir seviye var.oraya kadar şu koyarım..uslu yemeklerde ,sebze hizasına kadar şu koyarım.az olursa eklerim falansizde kendinize göre ölçü belirleyip bir sonraki sefere o ölçünün azı yada çoğu şeklinde yemekleri yapabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?