• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutlu bir evlilik için karşı tarafın ailesi ne kadar etkilidir?

yansimasal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
494
4
118
Amasya
3 seneyi beraber paylaştığım insanın ailesi ve benim ailem o kadar farklı ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..onu çok seviyorum, beni mutlu edeceğini biliyorum ama ailesi işin içine girince içimi bir sıkıntı kaplıyor.. sevgilim doğu kökenli ben ise karadenizliyim , benim annem babam üniversite mezunu onlar ise ilkokul, benim ailem çok anlayışlı her şeye olumlu tarafından bakan insanlar onlar ise birbirleriyle bile geçinemeyen hiçbir şeyden memnun olmayan insanlar .. bunlar gibi bir çok şey sayabilirim aramızda o kadar farklılıklar var ki ister istemez ileride bunlar sorun oluşturur mu diye düşünmeden edemiyorum..''bu kadar farklılık varken mutlu bir evlilik yapabilir miyiz'' bunu düşünmekten çıldırmak üzereyim.. ailesi kötü diye sevgilimi yargılamak yarı yolda bırakmak istemiyorum ama burada okuduğum örnekler beni tedirgin ediyor , değişmesinden korkuyorum..bizim gibi olupta mutlu olan var mı ne olur bana bir akıl verin bir şeyler söyleyin yol gösterin ...

Ailesel faktörlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum...
Kültürel, yöresel farkların etkisi yadsınamaz bana göre çünkü; çevremde yöresel farklılıklar yüzünden ayrılan çok çift gördüm...
Ha farklılıklarını bir potada eritip harika bir çift olan kişiler de çok gördüm...
Bu biraz kişisel bir durum... Kimi insan tahammül sınırları çok dardır kiminin geniş....
Bazıları adetlerin uygulanışı, eğitim, aile içi birlik, iletişim vb. gibi şeylere çok önem verir kimisi bunları çok umursamaz...
Kimi insan gittiği yere uyum sağlar, hemen kaynaşır, kimi gerilir, kimi çevresini kendine uydurmasını bilir, kimisi sessizliği tercih eder....
Kimi aile kendi içinde anlaşamaz ama dışarıdan gelen birine çok iyi olur, kusursuzluk derecesinde sağlam ilişkiler kurabilirler....
Birebir tanısanız bile evlilik kurumu çok farklı bir içsel dinemiğe sahip...
Önemli olan sizin nasıl hissettiğiniz, hissedeceğiniz....
Aynı düşüncelere sevgiliniz sahip olsa sizinle bu durumu nasıl paylaşırdı, yansıtırdı sizce???

herşeyden daha önemlidir...
hatta evlilik bunun üstüne kuruludur...
ailesi kötüyse sevgilinde kötüdür...
o ortamda büyümüş o insanlar tarafından büyütülmüş bi insan ne kadar farklı olabilir..
soy bu güzelim kan işte çekiyoooooo...
iyi düşün daha sevgilisin herşey güzel uzaktan ama içine girince bak 6 aylık evli hanımlar neler yaşıyo..
eşim ailesini tutuyo
kaynanam psikolojimi bozdu fln..
bunlar haklılar...
lütfen ama lütfen mantıklı düşün herşeyden önce kendini düşün

Aile çok önemli mutlu bir evlilik için. Ama okul düzeyleri bu konuda çokta etkili değil.Önemli olan kişilerin kişilikleri..

Kendi aileniz hakkında çokta objektif davranamayacağınızı düşünüyorum.

Sizin değerlendireceğiniz en önemli faktör ; nişanlınız..Sorumlulukları, sizi koruyabilme hali, evliliğe ve size bakışı, ailesiyle dengeyi kurabilmesi.

Ailelerden önce seninle erkek arkadaşın arasında böyle farklılıklar çok fazla mı onu düşün.
Sözde nişanda düğünde ( örfler, adetler) işler, erkek arkadaşınla sana düşer, orta yolu bulmanız gerekir.
Evlendikten sonra da birincisi eşinin tutumu (en önemlisi), ikincisi nerede oturacağın çooooookkkkk önemli.( gerçi uzaktan da yetişiolar ama:))
Sadece sevdiğinle değil ailesiyle de,çevresiyle de evleniyorsun;)

3 seneyi beraber paylaştığım insanın ailesi ve benim ailem o kadar farklı ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..onu çok seviyorum, beni mutlu edeceğini biliyorum ama ailesi işin içine girince içimi bir sıkıntı kaplıyor.. sevgilim doğu kökenli ben ise karadenizliyim , benim annem babam üniversite mezunu onlar ise ilkokul, benim ailem çok anlayışlı her şeye olumlu tarafından bakan insanlar onlar ise birbirleriyle bile geçinemeyen hiçbir şeyden memnun olmayan insanlar .. bunlar gibi bir çok şey sayabilirim aramızda o kadar farklılıklar var ki ister istemez ileride bunlar sorun oluşturur mu diye düşünmeden edemiyorum..''bu kadar farklılık varken mutlu bir evlilik yapabilir miyiz'' bunu düşünmekten çıldırmak üzereyim.. ailesi kötü diye sevgilimi yargılamak yarı yolda bırakmak istemiyorum ama burada okuduğum örnekler beni tedirgin ediyor , değişmesinden korkuyorum..bizim gibi olupta mutlu olan var mı ne olur bana bir akıl verin bir şeyler söyleyin yol gösterin ...

emin olun aileside çok önemli evlenirken ailesiylede evlenmiş gibi bişey oluyosunuz hayatınız her dönemide biraraya gelecksiniz aranızda seviye ve kültür farkı çok önemli sizin ailesinzde farklı gördüğünz şeyler onun ailesinde çok farklıdır

Aile çok önemli mutlu bir evlilik için. Ama okul düzeyleri bu konuda çokta etkili değil.Önemli olan kişilerin kişilikleri..

Sizin değerlendireceğiniz en önemli faktör ; nişanlınız..Sorumlulukları, sizi koruyabilme hali, evliliğe ve size bakışı, ailesiyle dengeyi kurabilmesi.

Eğitim şu açıdan önemli oluyor, eğitim seviyesi düşük diye bir taraf diğer tarafı küçük görebiliyor, bunu birebir yaşayan arkadaşım var ne yazık ki....
Hatta bir aile dostumuz eniştesinin ona evine gittiğinde hoşgeldin bile demediğini, yanlarında oturmayıp başka odaya geçtiğini, uyuduğunu anlatırdı hep ama eve gelen eğitimli biriyse (aile dostumuz ilkokul mezunu bir kadın, ama bence kendini son derece iyi yetiştirmiş bir insandır) oturup sohbet ettiğini,saatlerce kalkmadığını anlatır üzülerek...
Arkadaşımın kardeşinin kocası da karısına "ben sizinkilerin konuştuklarından bir şey anlamıyorum çok şiveli konuuşuyorlar" diyormuş hep ki bu anlayamadığı şive Adana yöresinin ağızı ki öyle ağır şiveli de konuşulmaz Adana da....

Ailesel faktörlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum...
Kültürel, yöresel farkların etkisi yadsınamaz bana göre çünkü; çevremde yöresel farklılıklar yüzünden ayrılan çok çift gördüm...
Ha farklılıklarını bir potada eritip harika bir çift olan kişiler de çok gördüm...
Bu biraz kişisel bir durum... Kimi insan tahammül sınırları çok dardır kiminin geniş....
Bazıları adetlerin uygulanışı, eğitim, aile içi birlik, iletişim vb. gibi şeylere çok önem verir kimisi bunları çok umursamaz...
Kimi insan gittiği yere uyum sağlar, hemen kaynaşır, kimi gerilir, kimi çevresini kendine uydurmasını bilir, kimisi sessizliği tercih eder....
Kimi aile kendi içinde anlaşamaz ama dışarıdan gelen birine çok iyi olur, kusursuzluk derecesinde sağlam ilişkiler kurabilirler....
Birebir tanısanız bile evlilik kurumu çok farklı bir içsel dinemiğe sahip...
Önemli olan sizin nasıl hissettiğiniz, hissedeceğiniz....
Aynı düşüncelere sevgiliniz sahip olsa sizinle bu durumu nasıl paylaşırdı, yansıtırdı sizce???

çok güzel tesbitlerde bulunmuşsunuz teşekkür ederim.. ailesi (annesi dışında)kendi içinde birbirini yeyip dışarı iyi olan insanlar bense bu durumda ayak uyduranlardan değilde gerilenlerdenim.. henüz sadece kardeşleriyle tanıştım ama bu bile fikir edinmemi sağladı , endişelerim arttı..ben sevgilimle tüm bunları paylaşıyorum, kendiside ailesiyle iyi değil ben zorlamasam görüşmek dahi istemiyor bu konularında fazla üstünde durmuyor aşabileceğimizi söylüyor..

Mutlu bir evlilik için karşı tarafın ailesi çok etkili bence çünkü o imzayı attıgın anda karşı tarafın ailesiylede evleniyosun. Artık o ailenin içine girmiş oluyosun. Eğer aileleriniz kültür olarak farklı ise sizde sevdiğiniz insanla farklı kültürlere sahipsiniz demektir. Sonuçta sevdiğiniz insan o ailenin içinde yetişmiş onların kültürüyle yetişmiş bi insan. şuanda sevginiz gözünüzü kör etmiş olabilir ama evlilik yaparsanız eğer bunlar sonradan aranızda muhakkak sorun oluşturur. Eğer sevdiğiniz insanı ailesiyle bir bütün gibi görüp oldugu gibi kabullenebilecekseniz evlenin çünkü evlilik çok fedakarlık istiyor.

herşeyden daha önemlidir...
hatta evlilik bunun üstüne kuruludur...
ailesi kötüyse sevgilinde kötüdür...
o ortamda büyümüş o insanlar tarafından büyütülmüş bi insan ne kadar farklı olabilir..
soy bu güzelim kan işte çekiyoooooo...
iyi düşün daha sevgilisin herşey güzel uzaktan ama içine girince bak 6 aylık evli hanımlar neler yaşıyo..
eşim ailesini tutuyo
kaynanam psikolojimi bozdu fln..
bunlar haklılar...
lütfen ama lütfen mantıklı düşün herşeyden önce kendini düşün
doğru söylüyorsunuz ama genellemeler bazen tutmuyor.. sevgilim ailesinden çok farklı kendisi bile ailesini eleşirebiliyor ve uzak olmak istiyor ama ben uzakta olsak sonuçta düğün , bayram vs biraraya gelicez ve huzursuzluk olcak düşüncesindeyim...

okul düzeylerini belirtmemdeki amaç küçümsemek değildi yanlış anlaşılmasın tabiki önemli olan kişilikler ama ister istemez kişilikte eğitimle yoğruluyor..sevgilimle ilişkimiz gayet güzel beni el üstünde tutuyor desem yeridir ama korkum aileler işin içine girince değişmesi..

Ailelerden önce seninle erkek arkadaşın arasında böyle farklılıklar çok fazla mı onu düşün.
Sözde nişanda düğünde ( örfler, adetler) işler, erkek arkadaşınla sana düşer, orta yolu bulmanız gerekir.
Evlendikten sonra da birincisi eşinin tutumu (en önemlisi), ikincisi nerede oturacağın çooooookkkkk önemli.( gerçi uzaktan da yetişiolar ama:))
Sadece sevdiğinle değil ailesiyle de,çevresiyle de evleniyorsun;)

bizim aramızdaki farklılıkları hoşgörüyle aşabiliyoruz ama evlenince nasıl olur bilemiyorum..

bitanemmmm şimdi eleştirirrrr...
hele bi evlen hele bi sağlama alsın seni peehhhh..
"annm hakkında konuşma"
"annem böyle istiyo"
"anneme cevap verme"
"sen gidersin o kalır benim yanımda"
"ailem onlar benim naapiim çöpe mi atayım"
daha neler neleeeeerrr..
görümcemle 1 yaşadım evlenmeden önce eşim kardeşini yerin dibine sokardı..
yok dengesiz yok ruh hastası
yok yolda karşılaşsak konuşmayız bilmemne..
evlenmeden önce girdi sülalesi kanına o senin kardeşin bırakamazsın
senin yanında kalması yakışır fln birlikte yaşadık hemde hiç konuşmadan kafadan küs yani..
yinede eşim onlar yüzünden beni aldı götürdü babamın evine anneme ben kızınızı istemiyorum ayrılıcam dedi çekti gitti..
geri geldi aldı fln neymiş ablasına "bu konuda konuşmak istemiyorum" demişim pehhhhh..
kardeşiyle birlikte yaşamak istemiyorum diye konuştuk tartıştık bi tokat attı bana feleğimi şaşırttı..
bensiz yaşarmış ailesi olmadan asla..
neyse bunlar geride kaldı atlattık bu durumları benim sabrımla kurtarma çabamla fln ama bak işte kolay değil aileye rest çekmek..
şimdi hala konuşamam ben onun ailesi hakkında yanlış bişeyde yapsalar...
görüşmüyoruz...
iyiyken kötü olma lütfen canım lütfen dikkatli düşün..
tekrar söylüyorum önce kendini düşün..
bu durumda o kadar çok insan varki herkes aşamıyo...
ne hallere geliyolar

doğru söylüyorsunuz ama genellemeler bazen tutmuyor.. sevgilim ailesinden çok farklı kendisi bile ailesini eleşirebiliyor ve uzak olmak istiyor ama ben uzakta olsak sonuçta düğün , bayram vs biraraya gelicez ve huzursuzluk olcak düşüncesindeyim...

Sen şuanda bazı gerçekleri göremezsin sevdiğin insan ailesinden farklıymış gibi görünsede emin ol özünde yine o ailenin çocugu o kültürü almış bi şekilde. Sen onu ancak aynı evde yaşarsan anlarsın. Ailesini eleştirebilir ama gün gelir sen eleştirirsin sana bi laf söyler altında ezilir kalırsın. Kimse ailesinden vazgeçmez. Evlenince bazı şeyler çok değişiyor aileler daha bi kıymetleniveriyor. Şimdi eleştirdiği ailesine karşı sonra nasıl olacağını şimdiden kestiremezsin. Ne kadar uzak dursanda eşinin ailesiyle mutlaka biraraya geliceksin. Nasılsa oda ailesini eleştiriyor diye düşünüp hareket edersen yanlışın en büyüğünü yaparsın.

Sen şuanda bazı gerçekleri göremezsin sevdiğin insan ailesinden farklıymış gibi görünsede emin ol özünde yine o ailenin çocugu o kültürü almış bi şekilde. Sen onu ancak aynı evde yaşarsan anlarsın. Ailesini eleştirebilir ama gün gelir sen eleştirirsin sana bi laf söyler altında ezilir kalırsın. Kimse ailesinden vazgeçmez. Evlenince bazı şeyler çok değişiyor aileler daha bi kıymetleniveriyor. Şimdi eleştirdiği ailesine karşı sonra nasıl olacağını şimdiden kestiremezsin. Ne kadar uzak dursanda eşinin ailesiyle mutlaka biraraya geliceksin. Nasılsa oda ailesini eleştiriyor diye düşünüp hareket edersen yanlışın en büyüğünü yaparsın.

hiç düşünmeden imzamı atarım ben bu yazının altına arkadaş...
ağzından bal damlıyo....
seni siler ailesi hatta sülalesi kalır...
sende üzüldüğünle kalırsın..
varmı kaldıracak sabır

bitanemmmm şimdi eleştirirrrr...
hele bi evlen hele bi sağlama alsın seni peehhhh..
"annm hakkında konuşma"
"annem böyle istiyo"
"anneme cevap verme"
"sen gidersin o kalır benim yanımda"
"ailem onlar benim naapiim çöpe mi atayım"
daha neler neleeeeerrr..
görümcemle 1 yaşadım evlenmeden önce eşim kardeşini yerin dibine sokardı..
yok dengesiz yok ruh hastası
yok yolda karşılaşsak konuşmayız bilmemne..
evlenmeden önce girdi sülalesi kanına o senin kardeşin bırakamazsın
senin yanında kalması yakışır fln birlikte yaşadık hemde hiç konuşmadan kafadan küs yani..
yinede eşim onlar yüzünden beni aldı götürdü babamın evine anneme ben kızınızı istemiyorum ayrılıcam dedi çekti gitti..
geri geldi aldı fln neymiş ablasına "bu konuda konuşmak istemiyorum" demişim pehhhhh..
kardeşiyle birlikte yaşamak istemiyorum diye konuştuk tartıştık bi tokat attı bana feleğimi şaşırttı..
bensiz yaşarmış ailesi olmadan asla..
neyse bunlar geride kaldı atlattık bu durumları benim sabrımla kurtarma çabamla fln ama bak işte kolay değil aileye rest çekmek..
şimdi hala konuşamam ben onun ailesi hakkında yanlış bişeyde yapsalar...
görüşmüyoruz...
iyiyken kötü olma lütfen canım lütfen dikkatli düşün..
tekrar söylüyorum önce kendini düşün..
bu durumda o kadar çok insan varki herkes aşamıyo...
ne hallere geliyolar

bende böyle örnekleri duydukça inanın evlenmekten korkar oldum, şuan sevgilimle ailesinin arası hiç iyi değil ben zorla ara sor demesem ailesini hatırlamıyor bile ama gün gelirde işler tersine dönerse ne yaparım hiç bilmiyorum..çok arada kalıyorum onu çok seviyorum sırf ailesi kötü diye ayrılmayı düşünemiyorum bile bu onun için büyük haksızlık olur benim için yaptıklarına karşı nankörlük olur ...

aile elbette önemli ama daha önemlisi eşin olcak insan...

benim buyukannem ve byukbabam macaristanın bir köyünden göç etmiş insanlar... dedem ilkokul mezunu buyukannemin okuma yazması bile yok...

dayımın eşinin ailesi ise üni mezunu, yüksek sosyete... dayımın kayınbabası cok buyuk bir üniversitenin rektörü... hanımı üst düzey yönetici

düşün...

evlenecekleri zaman yengemi babası sokağa getirip işte bu mahallede yetişen bir adamla evleneceksin demiş neler neler solemişti istememişti ama evlendiler...

yengem buyukannemi bayramdan bayrama ya da en fazla arada bir haftasonları görür.. misafir gibi oturur gider... hasta oldumu arar sorar ilgilenir ama bunun dısında bir muhabbetleri olmaz

buyukannem yengemi sever, gelcegi zaman napcanı sasırırı bir gun bile kötü bir durum yasanmadı

iki aile ise dugun zamanı hariç hiç bir araya gelmedi... ve bunun iki tarafında ilişkilerine hiçbir zararı olmadı

herkes kendi halinde yasayıp gidiyor... 10 yıllık evliler

burda iş dayım da bitti... aileye kendisini sevdirdi ve iki aileyi birbiriyle hiç muhatap etmedi

gelin de araya gereken mesafeyi koydu... ne cok laubali ne de taamamen ilgisiz

gerektigi yerde gerektigi gibi davranan biri...

ben eşimle şimdi mutluyum evlenmeden önce bende senin gibi düşünüyordum ama daha önce yaptıkları aklıma geldikçe keşke hiç evlenmeseydim diyorum...
bu aralar yine sırnaşmaya başladı ailesi bana olsa 1 ay trip atar onların yaptığı onca şeye rağmen hemen yelkenler suda..
yine aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi geliyo bana..:)
bu bi kısır döngü..
sen ne yaparsan yap şimdi ne düşünürsen düşün armut dibine düşer...
bunu ancak birlikte yaşayarak göreceksin..
istersen evlen kimse sana dur demez..
ama en fazla 6 ay sonra yazarsın buraya bi derdim var diye..:D
ayol baykuş oldum burda..
kusura bakma ben yaşadım etrafımdaki istinasız herkes yaşadı ordan biliyorum..
sen bana bakma tabi yinede

aile elbette önemli ama daha önemlisi eşin olcak insan...

benim buyukannem ve byukbabam macaristanın bir köyünden göç etmiş insanlar... dedem ilkokul mezunu buyukannemin okuma yazması bile yok...

dayımın eşinin ailesi ise üni mezunu, yüksek sosyete... dayımın kayınbabası cok buyuk bir üniversitenin rektörü... hanımı üst düzey yönetici

düşün...

evlenecekleri zaman yengemi babası sokağa getirip işte bu mahallede yetişen bir adamla evleneceksin demiş neler neler solemişti istememişti ama evlendiler...

yengem buyukannemi bayramdan bayrama ya da en fazla arada bir haftasonları görür.. misafir gibi oturur gider... hasta oldumu arar sorar ilgilenir ama bunun dısında bir muhabbetleri olmaz

buyukannem yengemi sever, gelcegi zaman napcanı sasırırı bir gun bile kötü bir durum yasanmadı

iki aile ise dugun zamanı hariç hiç bir araya gelmedi... ve bunun iki tarafında ilişkilerine hiçbir zararı olmadı

herkes kendi halinde yasayıp gidiyor... 10 yıllık evliler

burda iş dayım da bitti... aileye kendisini sevdirdi ve iki aileyi birbiriyle hiç muhatap etmedi

gelin de araya gereken mesafeyi koydu... ne cok laubali ne de taamamen ilgisiz

gerektigi yerde gerektigi gibi davranan biri...

içime biraz su serptiniz .. ne mutlu bunu başarabilmişler.. ben eğitim seviyelerinden çok aradaki kişilik farklarını kafama takıyorum benim ailem yumuşak huylu insanlar onlar karşısında kırılıp üzülmelerinden korkuyorum, bizde bayanlar her zaman el üstünde tutulur ama onlarda babası annesini çok aşağılıyor , zamanında aldatmış bile bunları öğrenince daha çok korkar oldum..

Evlendiğim için pişman değilimm ama keşke ailesini iyi analiz edebilseydim...
hep bu lafı söylerimm..
kafamada çokca vururumm..
ailesi özellikle annesi yüzünden boşanma eşiğine kadar gelmiş biri olarak söylüyorum bunu..
Evlenmeden önce hiç önemsemedikleri nerde gezer ne yer içer napar nerdedir pek merak etmedikleri oğulları birden nimet oluveriyor..
Bulunmaz hint kumaşları..
araya bir başka kadın(eş) girince oluyor ama oğulları evlendinmi tamam..
offf bilemicem ki herkesde aynı değil kültür farkı çok önemli

Back
X