• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutlu bir evlilik için karşı tarafın ailesi ne kadar etkilidir?

ben bunların asılabileceğini düşünüyorum. eşimin ailesi ile tamamen farklıyız ama bir kere bile sorun yasamadık. burda asıl iş erkeğe düşüyor.

insan ihtimaller üzerine de içindeki sevgiyi bitiremiyor ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım şimdi mutsuz olacağımı düşünüp ayrılsam hep kafamda ''belki de çok mutlu olacaktım'' düşüncesi olacak , çok zor çok kötü bir durum..

ailesinden uzaktamı yaşamış ailesiyle yaşamış bu da önemli faktör bence çünkü ailesiyle anlaşamayan bir erkek evlendikten sonra ailesinin kuzu olabiliyor 180 derece dönebiliyor ailesiyle aradaki farklar eğer seni birebir etkilyecek farklar ise dikkat et derim karadenizliyim doğu sayılcak biryerden evlendim eşimi çok seviyorum ama yeniden dünyaya gelsem eşim eğer o ailenin evladıysa onu seçmem başka bir ailesi varsa eşimden başkasını seçmem bilmem anlatabildimmi ama tahmininden çok daha fazla önemli aile

üniversiteye kadar ailesiyle yaşamış ,7 yıldır ise uzakta yaşıyor senede bir kez falan görüşüyorlar bayramlarda bile gitmek istemiyor, şimdi bu kadar uzak dururken evlenince değişmez gibi düşünüyorum ama bu yönde örnek o kadar fazla ki insan hiç birşeyden yaşamadan emin olamıyor malesef...

üniversiteye kadar ailesiyle yaşamış ,7 yıldır ise uzakta yaşıyor senede bir kez falan görüşüyorlar bayramlarda bile gitmek istemiyor, şimdi bu kadar uzak dururken evlenince değişmez gibi düşünüyorum ama bu yönde örnek o kadar fazla ki insan hiç birşeyden yaşamadan emin olamıyor malesef...

kesinlikle yaşamadan bilemez kimse ama örneklerinin çoğunun negatif olması insanın bakışını hep negatif yönde etkiliyor çok iyi tartıp biçmeliisin evlendikten sonra değişme ihtimalini göz önüne alarak uzakta yaşaması senin için avantaj ama sonuçta belli yaşa kadar ailesininyanında onların kültürüyle büyümüş ailenin yapısı sana uymayabilir farklı görüşler olabilir bunları sorun etme bence sorun edilecek konular herşeye karışma cin fikirli olması kurnazlıklar oyunlar yapması gibi şeyler bunlar gibi eninde sonunda birebir seni etkileyecek şeyler varsa evliliğinini etkileyebilecek hususlar varsa dikkat etmelisin bunu doğulu karadenizli olarak ayırmıyorum aslında heryerde böyle insanlar huzursuzluk çıkarabiliyor kültür farkı bir yere kadar etkiler onada katlanabilirmisin dene bence kendini mesela sık sık gidip farklı alışık olmadığın adetleri ne kadar uygulayabilirsin bunları denemelisin

karışık yazdım sanırım ama inşallah anlatabilmişimdir benim düşüncelerim bunlar inşallah mutlu olursun

Bizim de sizin gibi memleketler, kültür farkı nedir içlerine girdiğinizde farkedeceksiniz.
Ki benim eşimin ailesi hep okumuş insanlar genellikle.
Mesela baba, abi ne derse kabul edilecek, yani karşı gelmek onun dediğini yapmamak gibi bir lüksünüz yok.
Onların verdiği görevler sizin kendi çekirdek ailenizin işlerinden önemli,
mesela sizin evinizde bir tadilat olacaksa ertelenir, ailesinin daha gereksiz istekleri yerine getirilir.
Bu bir tabudur, her ne kadar itiraz etseler de böyledir onlara normal gelebilir ama sen farkedeceksin.
Onun dışında benim karşılaştığım kültür farkı olarak başka bir sıkıntı yok, yemekleri farklı ve bu eşinle ciddi bir problem olabilir aranızda,
çünkü karadenizliler et yemez pek onların her yemeklerinde et vardır, yemekleri değişik gelebilir sevebilirsin de sevmeyebilirsin de,
yemeği yerde yerler genellikle, ben çok zorlanmıştım, o zamanlar pek dillendirmedim ama sonra şikayet etmeye başladım,
çünkü işten geliyorsunuz üzerinizde kumaş pantalon yada etek, yere oturmak zor oluyor.
Bizde yer sofrası göbek hizzasına gelir ama onlarda halının üzerine bir örtü serip direk tabaklar kaşıklar üzerine koyuluyor,
yerken zorlanıyorsunuz.

Benim eşim ilkokuldan sonra başka şehirde okumuş, çalışmış hatta ilk tanıştığımız dönemlerde annesini eleştirirdi yanımda yani yaptığı hataları anlatırdı bana,
şimdi ana kuzusu, memleketine dönünce özüne döndü resmen.
Ailesiyle farklı şehirde olacaksanız, bayramdan bayrama gidecekseniz pek sorun olmayabilir ama aynı şehirde yaşarsanız evliliğinizin merkezine otururlar ve siz onların hayatını yaşamaya başlarsınız.

aileler evlilikte tabiki önemli ama daha önemlisi nişanlının kişiliği.eğer anlayışlı seni koruyabilecek ailesi ile eşi arasındaki dengeyi sağlayabilecek olgunluktaysa çok sorun yaşamazsın yada olası sorunları bir şekilde çözebilirsiniz.burda nişanlına ne kadar güvendiğin önemli:31:birde nişanlının ailesi ile aynı şehirde yaşarsan daha çok zorlanabilirsin ama uzak olacaksanız ayda yılda bir defa onlarla görüşeceksen çok problem yaşamazsın gibi geliyor bana ama dediğim gibi nişanlının karakteri asıl kilit nokta:40:

O anasını babasını eleştiren tipler evlenince anacıklarının kuzucukları oluveriyorlar birden. Evlilikte sorun olmaz mı, tabii ki olur. İşte erkek beyninin zayıflığı, karısıyla yaşadığı her problemde kendini evlendikten sonra daha sık arayıp sormaya başlayan ailesinin yanına koşuyor. Onlara yaklaşmaya, manevi destek olarak görmeye meylediyor. Eskiden eleştirdiği şeyleri de hep sizle iyi olmak için "eleştirmiş gibi" yapmış olduğunu anlıyorsunuz.

Benim eşim ilkokuldan sonra başka şehirde okumuş, çalışmış hatta ilk tanıştığımız dönemlerde annesini eleştirirdi yanımda yani yaptığı hataları anlatırdı bana,
şimdi ana kuzusu, memleketine dönünce özüne döndü resmen.
Ailesiyle farklı şehirde olacaksanız, bayramdan bayrama gidecekseniz pek sorun olmayabilir ama aynı şehirde yaşarsanız evliliğinizin merkezine otururlar ve siz onların hayatını yaşamaya başlarsınız.

bu konuyu okurken hemen sen geldin aklıma canım:34:

evlilikte aileler çok önemlidir.......zorluklar yaşayacağınızı sanıyorum ancak eşinizin dengeyi koruması halinde fazla problem yaşamadan birçok şeyi aşacağınızı umuyorum.........

3 seneyi beraber paylaştığım insanın ailesi ve benim ailem o kadar farklı ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..onu çok seviyorum, beni mutlu edeceğini biliyorum ama ailesi işin içine girince içimi bir sıkıntı kaplıyor.. sevgilim doğu kökenli ben ise karadenizliyim , benim annem babam üniversite mezunu onlar ise ilkokul, benim ailem çok anlayışlı her şeye olumlu tarafından bakan insanlar onlar ise birbirleriyle bile geçinemeyen hiçbir şeyden memnun olmayan insanlar .. bunlar gibi bir çok şey sayabilirim aramızda o kadar farklılıklar var ki ister istemez ileride bunlar sorun oluşturur mu diye düşünmeden edemiyorum..''bu kadar farklılık varken mutlu bir evlilik yapabilir miyiz'' bunu düşünmekten çıldırmak üzereyim.. ailesi kötü diye sevgilimi yargılamak yarı yolda bırakmak istemiyorum ama burada okuduğum örnekler beni tedirgin ediyor , değişmesinden korkuyorum..bizim gibi olupta mutlu olan var mı ne olur bana bir akıl verin bir şeyler söyleyin yol gösterin ...

Evlenince yakın mı oturacaksınız? Gerçi uzak ya da yakın farketmez, karıştıracak olan evliliği sizi heryerde bulur. Ailelerin ve kültürlerin denk olması huzur için önemli. Evlenmeden önce canım cicim olan kayın akrabalar evlendikten sonra kötü olabiliyorlar. Eşinin ne kadar sana destek vereceği amiyane tabirle anakuzusu olup olmadığı da önemli.

3 seneyi beraber paylaştığım insanın ailesi ve benim ailem o kadar farklı ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..onu çok seviyorum, beni mutlu edeceğini biliyorum ama ailesi işin içine girince içimi bir sıkıntı kaplıyor.. sevgilim doğu kökenli ben ise karadenizliyim , benim annem babam üniversite mezunu onlar ise ilkokul, benim ailem çok anlayışlı her şeye olumlu tarafından bakan insanlar onlar ise birbirleriyle bile geçinemeyen hiçbir şeyden memnun olmayan insanlar .. bunlar gibi bir çok şey sayabilirim aramızda o kadar farklılıklar var ki ister istemez ileride bunlar sorun oluşturur mu diye düşünmeden edemiyorum..''bu kadar farklılık varken mutlu bir evlilik yapabilir miyiz'' bunu düşünmekten çıldırmak üzereyim.. ailesi kötü diye sevgilimi yargılamak yarı yolda bırakmak istemiyorum ama burada okuduğum örnekler beni tedirgin ediyor , değişmesinden korkuyorum..bizim gibi olupta mutlu olan var mı ne olur bana bir akıl verin bir şeyler söyleyin yol gösterin ...

Türkiye de bir eşle değil, bir aile ile evleniliyor...

gerisini sen düşün....

aile çok önemli çünkü evlenirken eşinin aliesiylede evleniyosun seni istemiyorlarsa ayırabilirler bile herşeyden önce eşin aradaki dengeyi sağlamalı seni ezdirmemeli ailesine ezdiriyosa sesi çıkmıyosa vay haline o zaman.Rabbim cümlemmizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

arkadaşım o kadar önemli o kadar önemli ki anlatamam eşimden Allah razı olsun bir kere ezdirmedi ama aileler ellerini oğullarının üzerinden çekmedikleri için zindan ediyorlar sana güzelim evliliğini

işin içine girince insan ne kadar önemli olduğunu anlıyor.
baskıcı söz geçirmek isteyen bir ailesi varsa çok çok zor.

içime biraz su serptiniz .. ne mutlu bunu başarabilmişler.. ben eğitim seviyelerinden çok aradaki kişilik farklarını kafama takıyorum benim ailem yumuşak huylu insanlar onlar karşısında kırılıp üzülmelerinden korkuyorum, bizde bayanlar her zaman el üstünde tutulur ama onlarda babası annesini çok aşağılıyor , zamanında aldatmış bile bunları öğrenince daha çok korkar oldum..

Tam olarak bu konuya değinicektim.. Bence eğitim farklılıklarından çok kendi aralarındaki ilişkilerine, birbirlerine anlayış göstermediklerine, aile yapılarına yani mesela bir etliye sütlüye karışmayan aileler vardır bi de herkesle arası bozuk, herkesle ağız dalaşına giren. herkesi kötü bir kendini iyi bilen... Eğer bu noktalarda farklılık varsa emin olun anlaşamazsınız..

Bir de şu var herkes aynı şeyi söylemiş, o aileye girmeden tanıyamıyosun malesef.. çünkü insanlar kendilerini göstermek istedikleri gibi gösteriyolar. ama sen söylediklerine değil yaptıklarına bakınca anlıyosun birçok şeyin gösteriş için, köprüyü geçene kadar söylendiğini..

Kimse ailesini bırakmaz eşi için, bırakmamalı da, ama erkek arkadaşınız eşini eş ailesini aile diye ayırabilecekse, dengeyi kurabilecekse evlenin derim... Yalnız bunu da evlenmeden çok da iyi anlayabiliceğinizi düşünmüyorum..

Belki ufak bir eleştri yaparsanız ailesine şimdi, gerçek tavrının ne olucağını az çok anlayabilirsiniz tavrından..
Sonuç olarak kesinlikle eşinizin ailesiyle de evleniyosunuz.. aileler olmasa zaten iki kişi çoğunlukla gül gibi geçinir gider.. Önemli olan ailelerin mesafesi ve ailelerle aradaki saygıyı koruyabilmek... gerisi teferruat

canım ya aileler kesinlikle çok önemli eğer aradaki yaşam tarzında bir farklılık varsa bu mutlaka bir yerden patlak veriyor, eğer eşin seni sürekliailesinin içene iterse seni değiştirmeye çalışırsa, zorlanırsın ama eşin seninle sadece sen olduğun için evlenirse, ailesi yüzünden seni üzmezse hiç bir sorun çıkmaz burada en büyük rol eşe düşer, eğer karşındaki insana güveniyorsan sorun olmaz. olay illa üniversete okumuş olmak veya olmamak değil olay yaşamlar arasındaki uçurum. mesela benim ailemde olumlu ve ılımlı insanlar ama eşimin ailesi sürekli kusur arayan, olumsuz düşünen, mutsuz yaşamyı kendilerine huy edinmiş insanlar. eşim de sağolsun ailesi söz konusu olunca hiç benim arkamda durmaz bu yüzden çok mutsuzluklar yaşıyorum. yani evlilik sadece iki kişilik olmalı yok anneler yok babalar olmasın (hatta biz de amcalar bile işin içinde) :(

seRperiM ;

ben şuan okuyorum son sınıftayım kpss ile atanacağım ve nereye atanacağım belli değil evlenince yakın oturmayı düşünmüyoruz ama atama durumları olduğu için belli de olmaz tabiki..

sn7;

ailesi hakkında rahatça eleştiri yapabiliyorum canım bu konuda saygı çerçevesinde konuşabiliyoruz , haklı olduğum durumlarda gereksiz yere onları savunmaya geçmiyor..

arkadaşlar geçen zaman içerisinde ben erkek arkadaşımın annesiyle tanıştım, gayet iyi birisine benziyor fakat benim korktuğum taraf ailenin erkekleri babası, dedesi.. sürekli erkek arkadaşıma müdahele etmeye çalışıyorlar örneğin şimdi onlar ticaretle uğraşıyorlar ve erkek arkadaşım kendi ayakları üstünde durmak için onların yanında çalışmıyor bu sürekli problem oluyor yanlarına gitsin ortak iş yapsınlar istiyorlar.

Back
X