• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutlu bir evlilik için karşı tarafın ailesi ne kadar etkilidir?

Evlendiğim için pişman değilimm ama keşke ailesini iyi analiz edebilseydim...
hep bu lafı söylerimm..
kafamada çokca vururumm..
ailesi özellikle annesi yüzünden boşanma eşiğine kadar gelmiş biri olarak söylüyorum bunu..
Evlenmeden önce hiç önemsemedikleri nerde gezer ne yer içer napar nerdedir pek merak etmedikleri oğulları birden nimet oluveriyor..
Bulunmaz hint kumaşları..
araya bir başka kadın(eş) girince oluyor ama oğulları evlendinmi tamam..
offf bilemicem ki herkesde aynı değil kültür farkı çok önemli

canım seni kutluyorum :16: çok haklısın bencede aile çok önemli benim eşimin ailesi çok sığ düşünen insanlar eşim bile laf anlatana kadar kırk dereden resmen su getirir eşim kış der onlar yazdan dem vurur bence iyi düşün son pişmanlık sonra fayda etmiyor:50:

Aman amannnn... evleniceksen de ortak işten uzak tutttt.. benim bir derdim de o.. çok zor oluyo, engel olabiliyosan ona engel olll

Valla burda iş tamamen size düşüyor.Evet aileler çok önemli hemde çok çok önemli ama siz birbirinizi seviyor ve aradaki dengeyi kururum diyorsanız olmıcak bişi değil evlenmeniz.

merhabalar

okadar çok yorum okudum ki kayıtsız kalamadım eşin olacak kişi ailesini önemsemiyor görünsede
iş ciddiye binince aileleri bir değerli oluyor bir değerli oluyor anlatamam

ben nişanlanalı 2,5 ay oldu ailesiyle tanışmaya gittim ailesi o kadar sıcak karşıladı ki anlatamam
sonra istemeye geldiler bizimkiler ilk gelininize ne yaptıysanız kızımada onu yaparsınız dediler
vay senmisin bunu diyen suratlar beş karış daha sonra nişanlımın babası nişanlımla bir kavgaya tutuştu
ben hiçbirşey yapamam diye bende üzülmesin diye aman boşver dedim .
nişanlım allah belasını versin böyle ailenin ,böyle aile olmaz olsun ,hepsinden nefret ediyorum evden ayrılacağım
dedi durdu ben ses çıkarmadım çünkü başıma gelecekleri biliyordum

nişana 2 gün kala bir kavgaya tutuştuk nerdeyse ayrılma noktasına geldik bende ne oldu ailenden nefret ediyordun hiç sevmiyordun böyle aile olmaz olsun diyordun dedim
ozaman da bana sen ailemle aramdaki diyaloğa karışamazsın dedi yani erkek aileleri böyle bir anda değere biniyor
dikka et derim .mesafeni her zaman koru ben annesini 15 günde bir arıyorum
babasını sadece bayram ,kandil arıyorum yapan sadece kendine yapar bana kimse birşey yapamaz .
evlendiğimde olabildiğince uzak durmayı düşünüyorum .

Tahmin edemeyeceğin kadar etkili. Uzakta da otursanız, aileleriniz biraraya çok zor da gelse bu farkı göreceksin. Eşinin tutumu tabi ki en önemli olan. Ama erkekler kendi ailesinde ne görüyorsa o düzeni devam ettirmek istiyor. Onun kültür ve düzeni size çok yabancıymış dediğinize göre. İşte o yabancılık evlilikte sıkıntı olur.

Kültür farkına rağmen evliliğini başarıyla götüren çiftler de çok. İyi düşünüp ona göre karar vermek lazım. Evlilik öyle bir şey ki günlerce aylarca mutlu geçinirsin, 10 saniye içinde kurulan bir cümle dünyayı başına yıkar. Bal kaymakken bir anda kanlı bıçaklı olabilirsin.

Etkili canım hemde öyle bit etki ki bu ömür boyu devam edecek bir etki :) ben uzağım rahatım..Şükürler olsun.

3 seneyi beraber paylaştığım insanın ailesi ve benim ailem o kadar farklı ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..onu çok seviyorum, beni mutlu edeceğini biliyorum ama ailesi işin içine girince içimi bir sıkıntı kaplıyor.. sevgilim doğu kökenli ben ise karadenizliyim , benim annem babam üniversite mezunu onlar ise ilkokul, benim ailem çok anlayışlı her şeye olumlu tarafından bakan insanlar onlar ise birbirleriyle bile geçinemeyen hiçbir şeyden memnun olmayan insanlar .. bunlar gibi bir çok şey sayabilirim aramızda o kadar farklılıklar var ki ister istemez ileride bunlar sorun oluşturur mu diye düşünmeden edemiyorum..''bu kadar farklılık varken mutlu bir evlilik yapabilir miyiz'' bunu düşünmekten çıldırmak üzereyim.. ailesi kötü diye sevgilimi yargılamak yarı yolda bırakmak istemiyorum ama burada okuduğum örnekler beni tedirgin ediyor , değişmesinden korkuyorum..bizim gibi olupta mutlu olan var mı ne olur bana bir akıl verin bir şeyler söyleyin yol gösterin ...

evlendiğinizde eşinizin ailesi sizin mutluluğunuzda birebir etken olacaktır.yanlız burda bahsettiğim adetlerin farklı olması veya eğitim durumu farklılığı değil.bunlar iki tarafta iyi niyetliyse aşılabilir şeyler.önemli olan kayınvalidenizin huyu bence.etrafı tarafından sevilen,etliye sütlüye karışmayan biriyse sizin evliliğinizede müdahale etmiycektir.huyun malesef ki eğitimle de kültürlede alakası yok.benim çok yakın bir arkadaşımın kayınpederi milletvekili,kayınvalidesi öğretmendi ikiside istanbullu.kayınvalide oğluna çok düşkün ve etrafındaki yalakalar dışında da çok sevilmeyen bir karakterdi.evlenene kadar vaatler,vaatler.........evlenince incekteki villalarının üst katına oturttular arkadaşımı.neymiş özlermiş oğlunu.kıza etmedikleri kalmadı.ve kaynananın dolduruşuyla 6 ay sonra sen annemi sevmiyorsun diye kapının önüne koydu eşi.tabii boşandılar.bi laf vardır ya hani'''anasına bak da kızını al.'''''' ben o lafı değiştirdim artık '''''''''''ANASINA BAK DA OĞLUNU AL''' DİYORUM.

3 seneyi beraber paylaştığım insanın ailesi ve benim ailem o kadar farklı ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..onu çok seviyorum, beni mutlu edeceğini biliyorum ama ailesi işin içine girince içimi bir sıkıntı kaplıyor.. sevgilim doğu kökenli ben ise karadenizliyim , benim annem babam üniversite mezunu onlar ise ilkokul, benim ailem çok anlayışlı her şeye olumlu tarafından bakan insanlar onlar ise birbirleriyle bile geçinemeyen hiçbir şeyden memnun olmayan insanlar .. bunlar gibi bir çok şey sayabilirim aramızda o kadar farklılıklar var ki ister istemez ileride bunlar sorun oluşturur mu diye düşünmeden edemiyorum..''bu kadar farklılık varken mutlu bir evlilik yapabilir miyiz'' bunu düşünmekten çıldırmak üzereyim.. ailesi kötü diye sevgilimi yargılamak yarı yolda bırakmak istemiyorum ama burada okuduğum örnekler beni tedirgin ediyor , değişmesinden korkuyorum..bizim gibi olupta mutlu olan var mı ne olur bana bir akıl verin bir şeyler söyleyin yol gösterin ...

aile faktörü cok cok önemli senın erkek arkadasınla birbirinizi sevmenız kadar o da önemli örf adet farkı var düşünceler hayata bakış açılarında farklılık var ilkokul üniversite olayı kişiden kşiye değişir herşey okumak değil ..ama böyle birşeyler fark ediyorsan bence evlenmeyi düşünme evlenınce ailesylede evlenıyorsun her ne kadar ben gözü kara olurum göğüs gererım dersende bi yere kadar burda kı örneklerı örnek al bence bol şans hakkında hayırlısı

dogu batı ayrımı yapmıyorum tabı yanlıs anlasılmasın bende karadnızlıyım ablamda dogulu bır ınsanla evlendı kultur catısması nısan dönemınde bellı oldu zaten aile buyuklerımz uyardı anlasamazsınz ilerde sorun cıkar neyse evlendıler 2. yıllarda sorunlar basladı eniştem cok cok iyi insan ama ailesı rahat vermedı maddı manevı bişiy olur enısteme gelırler 6 aylık evlılerken memleketten bir dunya ınsan agırladı ablam vs vs sorun olarak görünmüyo ama ılerde birikince sorun oluyo ablam görüşmeme kararı aldı sadece esı görustu ailesıyle oda olmadı fitne sokmaya calıstılar velhasıl ikizleri oldu ablam 10 yıllık evlı ve 10 yıldır esinin ailesınden sorun yasar

belkı yasanmıs örnek daha iyi örnektır dıye yazdım

bir şekilde etkili oluyor çünkü ortak bir noktada birleşiliyor..ancak şu olabilir; her iki tarafta eşit uzaklıkta ailelerine karşı durabilirse bu etkinin en az olacağı kanaatindeyim...fakat doğrusu bunu sağlamakta zor olur...bu konuyla ilgili bir büyüğüm demişti ki; " eğer aşkından ölsende,aileler anlaşmıyor ve farklıysa gerekirse ayrılmayı göze al." o ' nunda kendi ailesinde yaşadığı şeylere dayanarak bana söylemiş olduğu bir sözdü bu...

Eşinin ailesinde kızın,kadının değeri yoksa vay haline aşk nereye kadar ,hayat zaten zor

arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, yoluma ışık tuttunuz..
kafam çok karışık asla net bir karar veremiyorum, şuan tek yapabildiğim her şeyi akışına bırakmak çünkü artık düşündükçe kendime zarar vermeye başladım.
henüz evlenmemize bir kaç sene var bu süre içerisinde şartlar ne getirirse ona göre bir yol çizeceğim, biraz temkinli davrancam ailesine karşı , mesafeli durmaya çalışcam ..

Back
X