• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutlu bir evlilik için karşı tarafın ailesi ne kadar etkilidir?

bitanemmmm şimdi eleştirirrrr...
hele bi evlen hele bi sağlama alsın seni peehhhh..
"annm hakkında konuşma"
"annem böyle istiyo"
"anneme cevap verme"
"sen gidersin o kalır benim yanımda"
"ailem onlar benim naapiim çöpe mi atayım"
daha neler neleeeeerrr..
görümcemle 1 yaşadım evlenmeden önce eşim kardeşini yerin dibine sokardı..
yok dengesiz yok ruh hastası
yok yolda karşılaşsak konuşmayız bilmemne..
evlenmeden önce girdi sülalesi kanına o senin kardeşin bırakamazsın
senin yanında kalması yakışır fln birlikte yaşadık hemde hiç konuşmadan kafadan küs yani..
yinede eşim onlar yüzünden beni aldı götürdü babamın evine anneme ben kızınızı istemiyorum ayrılıcam dedi çekti gitti..
geri geldi aldı fln neymiş ablasına "bu konuda konuşmak istemiyorum" demişim pehhhhh..
kardeşiyle birlikte yaşamak istemiyorum diye konuştuk tartıştık bi tokat attı bana feleğimi şaşırttı..
bensiz yaşarmış ailesi olmadan asla..
neyse bunlar geride kaldı atlattık bu durumları benim sabrımla kurtarma çabamla fln ama bak işte kolay değil aileye rest çekmek..
şimdi hala konuşamam ben onun ailesi hakkında yanlış bişeyde yapsalar...
görüşmüyoruz...
iyiyken kötü olma lütfen canım lütfen dikkatli düşün..
tekrar söylüyorum önce kendini düşün..
bu durumda o kadar çok insan varki herkes aşamıyo...
ne hallere geliyolar

yukarıdakilere ek olarakda

yaşlı kadın bırak desin
demişde nolmuş..
atamam satamam..(sanki at sat diyen var)
anneme cevap vermiceksin..
bi annem var zaten(benim kaç annem var bilemedim ki)
annem varken şarkı söleme..
annem varken evde böyle giyinme..
annem evde yalnız kalmasın gitme bi yere evde dur.

çok çok çok daha fazlasııını duydum yaşadımm..
benim için ben evdeyken duyuyorum yani konuştuklarını eşime beni kötülemeler şikayetler ve eşimde hiç ses etmiyodu..
ne kadar uzaksan okadar rahatsın ben eşimle kavgalarımı hep ailesi yüzünden yapıyordum..
hep kavga sebebi ailesinden birisi..
6-7 ay oldu görüşmüyorum çok rahatım kavgasız gürültüsüzz:40:

içime biraz su serptiniz .. ne mutlu bunu başarabilmişler.. ben eğitim seviyelerinden çok aradaki kişilik farklarını kafama takıyorum benim ailem yumuşak huylu insanlar onlar karşısında kırılıp üzülmelerinden korkuyorum, bizde bayanlar her zaman el üstünde tutulur ama onlarda babası annesini çok aşağılıyor , zamanında aldatmış bile bunları öğrenince daha çok korkar oldum..

Kafana takmakda korkmakda haklısın ama bunlar benim başıma gelmez diye düşünme. Armut dibine düşer çeke çeke yine ailesine çeker yani. Zaten bu korkmalarla endişelerle soru işaretleriyle evlilik işine hiç girme. Kendine güveniyosan göğüsleyebilirim diyosan buyur meydan senin. Ama sevdiğinin insanın ailesi herzaman hayatında varolacak bunun bilincinde olarak ver kararını.

MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEYDİR ZATEN KARŞI TARAFIN ailesi.
sonra eş gelir bana göre.
eşinle ne kadar iyi olursan ol ailesi yuuznden hep tartışırsın eşinle aran sogur.
önceden boyle bir durumu analız etmen çok güzel
yol yakınken dıyorum....

aileler arası kültür farkı olabilir yetiştirme tarzı olabilir adetler gelenekler farklı olabilir mühim olan bunun orta yolunu bulup her iki tarafıda idare edebilmektir.ha yok biz kimsenin huyusunu suyunu idare edemeyiz bizim dediğimiz dedik çaldığımızı düdük dersen o zaman bence hiç yanaşma.Ama hani derler ya sen eşini sevdikten sonra gerisi mühim değil hiçç katılmıyorum.Arkadaşım aileler çok önemli yoksa sende de bi yerden sonra ipler kopar huzursuzluk başlar yani hiç olmazsa bile ufakta olsa sana sızıyo o sözleri davranışları tahammül noktana bağlı.Hakkında hayırlısı.

Kafana takmakda korkmakda haklısın ama bunlar benim başıma gelmez diye düşünme. Armut dibine düşer çeke çeke yine ailesine çeker yani. Zaten bu korkmalarla endişelerle soru işaretleriyle evlilik işine hiç girme. Kendine güveniyosan göğüsleyebilirim diyosan buyur meydan senin. Ama sevdiğinin insanın ailesi herzaman hayatında varolacak bunun bilincinde olarak ver kararını.

ben biraz mükemmelliyetçiyim o yüzden çok fazla düşünüp didikliyorum bu konuları.. hiçbir problem olmasın istiyorum kendimden çok ailemin üzülmesini istemiyorum.. evlilik yolunda ilerliyoruz ama daha zamanımız var en az 2,3 yıl kadar ..kendime bu konuda güveniyorum diyebilirim ama yaşanmadan ne kadarını kaldırabileceğimi kestiremiyorum.. hayallerimle yaşadıklarım örtüşmeyecek beni üzen bu..

yemin ederim eşim o beğenmediği kardeşiyle bir oldu beni mahvetti..
resmen dedikodu yaptılar birlikte sağda solda...
hep dolduruşa getirdi o beğenmediği sülalesi...
hiç unutmuyorum kızkardeşi bana eziyet ettiği için nasıl olduysa eşim tepki gösterdi kızın söylediği resmen beynimden vurdu "noooolduuuuaaaa şimdi onun tarafınamı geçtin" dedi.
pesssssssssssssssssssss....
fısır fısır konuşurlardı eşimde aralarında ben gelince susarlardı...
herbiri bi koltuğa uzanırdı bana yer kalmazdı akşamları gider odamda otururdum..
karaktersiz ailenin karaktersiz oğlu benim kocam..
şimdi düzeldi öyle yapmıyo ama bu onu hiçbirzaman tam yeterli koca haline getirmez benim gözümde..
gördüklerim yeter bana..
kimse ama kimse dışardan göründüğü gibi değil..
hele evlenince

MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEYDİR ZATEN KARŞI TARAFIN ailesi.
sonra eş gelir bana göre.
eşinle ne kadar iyi olursan ol ailesi yuuznden hep tartışırsın eşinle aran sogur.
önceden boyle bir durumu analız etmen çok güzel
yol yakınken dıyorum....

haklısın belkide ama ailesi böyle diye sevdiğim adamdan vazgeçmekte çok zor geliyor düşünemiyorum bile 3 sene çok emek verdik , ikimizde ailelerimizden uzak ve aynı şehirdeyiz burda birbirimizin ailesi olduk , o benim için çok fedakarlıklar yaptı bende onun için ki ikimiz arasında bir sorun bile yok ben nasıl derim ailen kötü ayrılıyoruz diye üstelik severken...

aynı endıselerı tasıyordum evlenmeden evvel
cok kalabalık bır aılenın en kucuk cocugu ıle evlendım
aılesı bıraradayken bırbırlerıne cok duskunlermıs gıbı dursalarda ayrıldıktan sonra 1 yıl gorusmedıklerı dahı olurdu
bıhaberlerdı aslında bırbırlerınden hatta kardesının derdını bır tanıdıktan duydukları dahı olurdu
o derece uzak ama bıraraya geldıklerınde ıse o kadar basıt tarzda konusmalarla samımı dururlardı hep

esım aılesının nasıl oldugunu bılıyor, elestırıyor, benı muhatap etmeyecegını soyluyordu hep
aılem karsı cıktıgında tahahhutlerde bulunmustu kızınızı hıc zor durumda bırakmayacagım dıye
ne olduklarını bılıyorum ama onemlı olan bızım uyumumuz dıyordu hep

ne mı oldu?
esımle evlı olduguma pısman degılım ama
aılesını gordugumde kapıldıgım endıselerımın pesıne gıtmedıgım ıcın pısmanım
aılemı dınlemedıgım ıcın pısmanım
o sozler veren esım bıle sokak kadınları gıbı yaptıkları cırkeflıklere engel olamadı maalesef kı
uymamak, gormemek, yok saymak hatta esımın benı kaybedersınız tehdıtlerı bıle engel olamadı yaptıkları sırretlıklere
ve onlarla aynı soyısmı tasıyan bır cocugumun olması, cocugumun o kotulukte nam salmıs ınsanlarla aynı aıleden bılınmesı bıle ne kadar agır bır vıcdan azabıdır bılemezsın
evlılık cıftlerın uyumu ve sevgısı ozverısı uzerıne kurulsa da aıleler o kucuk kıbrıt copunden kurulan kus yuvasına dınamıt koymayı becerebılıyorlar buyuk bır ozverıyle
onun ıcın cok ıyı dusunmek, tartmak ve ne kadar tahammul edebılecegını hesap etmek gerekıyor

o oğluna çok düşkün gibi görünen aile varya aslında oğlunuda kale almıyoki dinlemiyo..
Oğlunu düşünen bir aile anne oğlum yeterki mutlu olsun diye (şahsi fikrim) ses etmez karışmaz..

Benim eşim bana suscaksın dediğimde sustum..
ama annesini susturamadı..
sus dedi bağırdı sende suscaksın bi daha tartışma duymucam karışmıcaksın dedi ama nafile..
kadınn lafdan anlamıyor..
cahillik kültürsüzlük işte burda kendini gösteriyor..
ben eşim için sustum yuttum..
ama oğlu için susmadı..
inanın hiç bişi yokmuş gibi(kaynanam hala bıdı bıdı ama) o hala sölenirken ben kahvaltılarını hazırlayıp önlerine getirdim..
yanii tek taraflı olunca hep sizden gidiyor..
noldu sonuçmu
ben 2.5 sene antidepresan kullandım 7 sene katlandım..
ahh kafamm keşke katlanmasaydımda kendimi en güzel çağlarımda yaşlarımda ilaçlarla uyuşturmasaydım:31:

Aman dikkat!

bence eğer yakında ciddi adımlar atmayı düşünüyosanız çok ii düşünün ben 5 yıllık evliyim aile gerçekten çok çok çok önemli şimdi belki sevgilin belli etmiyo yada konusu geçmiyo olabilir ama onlar onun annesi babası hiçbizaman kopamazlar onlar bi konuda hatalı bile olsa savunur onları bide şunu gördüm evlendikten sonra durum değişiyom erkekler birden ailelerine çok bağlanıyolar bide o ailenin içinde yetişmiş onlardan ne kadar farklı olabilirki şu an sevgili olduğun için bi çok şeyi göremiyosun evlenince durum çok değişir ve şunuda unutma evlenince onlardan hoşlanmasanda görüşmek zorundasın gelip sizde kalabilirler siz gidersiniz kalırsınız yani sürekli olmasada iç içe olcaksınız eğer anlaşamadığınız konular varsa ayrılın gitsin yol yakınken bunlar evliliği çok etkliyo bunlarla uğraşmaktan mutlu olamıyosunuz inanın bana

yukarıdakilere ek olarakda

yaşlı kadın bırak desin
demişde nolmuş..
atamam satamam..(sanki at sat diyen var)
anneme cevap vermiceksin..
bi annem var zaten(benim kaç annem var bilemedim ki)
annem varken şarkı söleme..
annem varken evde böyle giyinme..
annem evde yalnız kalmasın gitme bi yere evde dur.

çok çok çok daha fazlasııını duydum yaşadımm..
benim için ben evdeyken duyuyorum yani konuştuklarını eşime beni kötülemeler şikayetler ve eşimde hiç ses etmiyodu..
ne kadar uzaksan okadar rahatsın ben eşimle kavgalarımı hep ailesi yüzünden yapıyordum..
hep kavga sebebi ailesinden birisi..
6-7 ay oldu görüşmüyorum çok rahatım kavgasız gürültüsüzz:40:

:46::46::46::46::46::46: çok güzel anlatmış aynen katılıyorum

geçen yine forumda okudum sevgilisinin ailesi tanışmış kız diyordu sevgilim çok hoşgörülü çok iyi bir dediğimi iki etmeyen sonra birgü ailesinde kalmış sevgilisi şehir dışındaymış(ama bunu asla tasvip etmiyorum) kız ben nereye düştüm diye yazmış daha evlenmeden çocuğunun ismini nerede oturacaklarını en fazla birkaç sokak olur zaten aramz falan derken çocuk başta hallederiz cnm demiş kız diyor söz taktık ben ailemden böyle gördüm tabikide annemlere yakın oturacağız aynı apartmanda yer boşalırsa hatta direkt oraya gideceğiz benm de ismimi dedem koymuş ne var bunda torunları demiş :53::53::53: kız ben ailem yapamazsın derken çiğnedim şimdi ne yapmayalım diye konu açmıştı....

cnm bnm bence bundan ders çıkar ve ailesini tanı her erkek köprüyü geçene kadar herşeye evet der bunuda untma

tabi canım anası konuşur gık demez
biz konuşuruz haydeeee savaş başlar...
yürüsün gitsinler..
erkek milleti işte..
1 yıl antidepresan 1.5 yıl psikolog bilmemne leyla oldum ortalıkta..
banamısın demedi...
sonra miras girdi işin içine birbirine girdiler benim durumumla alakalı değil yani kavgaları..:D

aynı endıselerı tasıyordum evlenmeden evvel
cok kalabalık bır aılenın en kucuk cocugu ıle evlendım
aılesı bıraradayken bırbırlerıne cok duskunlermıs gıbı dursalarda ayrıldıktan sonra 1 yıl gorusmedıklerı dahı olurdu
bıhaberlerdı aslında bırbırlerınden hatta kardesının derdını bır tanıdıktan duydukları dahı olurdu
o derece uzak ama bıraraya geldıklerınde ıse o kadar basıt tarzda konusmalarla samımı dururlardı hep

esım aılesının nasıl oldugunu bılıyor, elestırıyor, benı muhatap etmeyecegını soyluyordu hep
aılem karsı cıktıgında tahahhutlerde bulunmustu kızınızı hıc zor durumda bırakmayacagım dıye
ne olduklarını bılıyorum ama onemlı olan bızım uyumumuz dıyordu hep

ne mı oldu?
esımle evlı olduguma pısman degılım ama
aılesını gordugumde kapıldıgım endıselerımın pesıne gıtmedıgım ıcın pısmanım
aılemı dınlemedıgım ıcın pısmanım
o sozler veren esım bıle sokak kadınları gıbı yaptıkları cırkeflıklere engel olamadı maalesef kı
uymamak, gormemek, yok saymak hatta esımın benı kaybedersınız tehdıtlerı bıle engel olamadı yaptıkları sırretlıklere
ve onlarla aynı soyısmı tasıyan bır cocugumun olması, cocugumun o kotulukte nam salmıs ınsanlarla aynı aıleden bılınmesı bıle ne kadar agır bır vıcdan azabıdır bılemezsın
evlılık cıftlerın uyumu ve sevgısı ozverısı uzerıne kurulsa da aıleler o kucuk kıbrıt copunden kurulan kus yuvasına dınamıt koymayı becerebılıyorlar buyuk bır ozverıyle
onun ıcın cok ıyı dusunmek, tartmak ve ne kadar tahammul edebılecegını hesap etmek gerekıyor

benim sevgilimin tutumuda aynı umarım değişmez eşinizde en azından yaptıklarını engelleyemese de destek olmamış..ne güzel evlendiğinize pişman değilsiniz benim en çok korktuğum bu.. ..

benim sevgilimin tutumuda aynı umarım değişmez eşinizde en azından yaptıklarını engelleyemese de destek olmamış..ne güzel evlendiğinize pişman değilsiniz benim en çok korktuğum bu.. ..

evet onlara destek olmadı ama engel de olamadı
aılem onlar katlıam mı yapayım dıyerek son noktayı koydu sorunlar karsısında
yanı bır yerde onlarda arada kalarak tıkanıyorlar
yaptırım uygulayamıyorlar
ama bu catısmalar arasında uzulen her zaman kadın oluyor
bu savasa hazır degıldım ben hazırlıksız yakalandım ve cok yara aldım
evet esım uzman bır doktor edasıyla hep sardı yaralarımı cok sukur hep sahıplendı evlılıgımızı ama bu bır fedakarlık degıl kı
zaten esler bırbırlerını sahıplenmek ıcın evlenmıyor mı?
ben de sahıplendım yanı evlılıgımı, esımı
ne ben bıraktım ne de o
ama cok yara aldıgımda bırakmak ıstedım
bırakmadım ama ruhum kanser, yuregım topal, beynım felc oldu
yaralarımla sahıplenıyorum esımı yuvamı

acılan her yaradan, hesap sorar Yaradan dıye avutuyorum kendımı...

ben biraz mükemmelliyetçiyim o yüzden çok fazla düşünüp didikliyorum bu konuları.. hiçbir problem olmasın istiyorum kendimden çok ailemin üzülmesini istemiyorum.. evlilik yolunda ilerliyoruz ama daha zamanımız var en az 2,3 yıl kadar ..kendime bu konuda güveniyorum diyebilirim ama yaşanmadan ne kadarını kaldırabileceğimi kestiremiyorum.. hayallerimle yaşadıklarım örtüşmeyecek beni üzen bu..

Evt canım başına gelebilecekleri kestiremediğin için kendine güveniyosun şuanda. Ama inan bana evlilik çok farklı bişey yani asla yaşamadan bilebileceğin bişey değil evlilik tahmin ettiğin gibi bişeyde değil. Çok çok farklı asla sevgililikdeki gibi değil. Senin için hayırlısı neyse o olsun ama zaman geçtikçe ilişkin yıllandıkça dallanıp budaklanıcak ve halen soru işaretleri içinde kalırsan o noktada bi tarafdan geçen yıllarınıda geri getiremezsin o kadar seneyide çöpe atamazsın evlenmek zorunda kalırsın. Sevgine bişey demiyorum ama şimdi göremediğin o gerçekler evlenince umarım tokat gibi yüzüne çarpmaz canım..

Evlendiğim için pişman değilimm ama keşke ailesini iyi analiz edebilseydim...
hep bu lafı söylerimm..
kafamada çokca vururumm..
ailesi özellikle annesi yüzünden boşanma eşiğine kadar gelmiş biri olarak söylüyorum bunu..
Evlenmeden önce hiç önemsemedikleri nerde gezer ne yer içer napar nerdedir pek merak etmedikleri oğulları birden nimet oluveriyor..
Bulunmaz hint kumaşları..
araya bir başka kadın(eş) girince oluyor ama oğulları evlendinmi tamam..
offf bilemicem ki herkesde aynı değil kültür farkı çok önemli

evlenınce hele de annenlerden ayrılıp eşinin ailesinin memleketınde (aynı sokak, aynı apartman sakın sakın) oturmadan önce çok ama cok ıyı dusun derım. aynı durumdayız sankı kendımı 2 yıl once görüyorum. eşimin ailesi de ilkokul mezunu.. bızımkıler ünv.site. bayagı fark vardı. eşim ıkı arada dengeyı kurmayı cok ıyı basardı fakat ben bırturlu onlara alısamıyorum. hayat tarzları kulturlerı konusmaları sakalaşmaları bıle cok farklı... onemli olan su:
sen onların adetlerını bılıyor musun?
yerel agızlarını bılıyor musun, buna alısabılır mısın?
onlarla hep gorusursenız sen hangı hareketlerıne göz yumabılırsın( kaldırabılırsın)?
yemek kulturlerınız farklımı? bu konuda sorun yasar mısınız? (inan ki bır yemek yapıyorum evde kaynaman yıyemıyor.. alışmamış)
akrabaları ile tanıştın mı, sana nasıl davranıyorlar? hoşuna gıtmeyen davranışları var mı? varsa ıdare edebılecen mı?
iki aile karşılaşırsa ne konularda anlaşamazlar? ıkı aılenın ortak ozellıklerıfazla mı? yada var mı?

eger kayınvalidenlerle aynı evde, apartmanda,sokakta yada sehırde yasamayacaksan bunların önemi yok... o zaman sadece senı zıyarete kalmaya geldıklerınde onların davranıslarına katlanabılır mısın, onları ıdare edebılecen mı bunları dusunmen gerekecek....

baska sehırde eşinle yalnız kalacaksanız eger evdeki huzur sızın anlaşmanız cok onemli.. bunu da dıyım.. evlenecegın ınsan senınle evlenene kadar canım cıcım der, dereyı gecene kadar...

sunu da dıyım.. eger senı seven sana deger verecek sızın kulturde anlaşabılecegını düşündüğün biri varsa butun bu eziyetı cekme derim.... mesela ben cok sukur pişman degilim ama keşke kendi kulturumden bırı ile evlenseydım suan hayatım daha guzel olur olurdu buna emınım...

evlenınce hele de annenlerden ayrılıp eşinin ailesinin memleketınde (aynı sokak, aynı apartman sakın sakın) oturmadan önce çok ama cok ıyı dusun derım. aynı durumdayız sankı kendımı 2 yıl once görüyorum. eşimin ailesi de ilkokul mezunu.. bızımkıler ünv.site. bayagı fark vardı. eşim ıkı arada dengeyı kurmayı cok ıyı basardı fakat ben bırturlu onlara alısamıyorum. hayat tarzları kulturlerı konusmaları sakalaşmaları bıle cok farklı... onemli olan su:
onlarla hep gorusursenız sen hangı hareketlerıne göz yumabılırsın( kaldırabılırsın)?
yemek kulturlerınız farklımı? bu konuda sorun yasar mısınız? (inan ki bır yemek yapıyorum evde kaynaman yıyemıyor.. alışmamış)
akrabaları ile tanıştın mı, sana nasıl davranıyorlar? hoşuna gıtmeyen davranışları var mı? varsa ıdare edebılecen mı?
iki aile karşılaşırsa ne konularda anlaşamazlar? ıkı aılenın ortak ozellıklerıfazla mı? yada var mı?

eger kayınvalidenlerle aynı evde, apartmanda,sokakta yada sehırde yasamayacaksan bunların önemi yok... o zaman sadece senı zıyarete kalmaya geldıklerınde onların davranıslarına katlanabılır mısın, onları ıdare edebılecen mı bunları dusunmen gerekecek....

baska sehırde eşinle yalnız kalacaksanız eger evdeki huzur sızın anlaşmanız cok onemli.. bunu da dıyım.. evlenecegın ınsan senınle evlenene kadar canım cıcım der, dereyı gecene kadar...

sunu da dıyım.. eger senı seven sana deger verecek sızın kulturde anlaşabılecegını düşündüğün biri varsa butun bu eziyetı cekme derim.... mesela ben cok sukur pişman degilim ama keşke kendi kulturumden bırı ile evlenseydım suan hayatım daha guzel olur olurdu buna emınım...

onların adetleri hakkında çok fazla birşey bilmiyorum.. yerel ağızlarını bilmiyorum hatta annesi türkçeyi çok düzgün kullanamıyor bile, kendini ifade ederken zorlanıyor..şuan onlara yakın bir yerde mi oturacağız belli değil sevgilim özel sektörde çalışıyor ve atama bekliyor ama kesinlikle ailesine yakın oturmayı düşünmüyor..ailesinde annesiyle bir kaç kez telefonda görüştüm bana karşı tutumu çok güzel kardeşleriyle birebir tanıştım idare edilebilirler esas sorun babası ve amcaları dedesi falan bir değişik insanlar..onun ailesiyle benim ailemin ortak noktaları yok denilebilir..başka birisini düşünmek bile bana ihanet gibi geliyor bunun için etrafımdakilere hiç bu açıdan bakmıyorum..

Aile gerçekten çok önemli.Genelde evliliklerdeki ilk sorun aileler oluyor.Özellikle erkek tarafı:)

Sen erkek arkadaşını seviyorsun,istiyorsun ama aklındaki düşüncelerden vazgeçiyorsun...

Bence yapman gereken en önemli şey her zaman mesafeli olman.Çünkü ne olursa olsun daha az yara alırsın.

Birde madem erkek arkadaşın kendi ailesiyle görüşmek istemiyor sende baskı uygulama görüş diye ne gerek var ki buna.

Umarım evlenince her şey güzel olur.Önemli olan dediğim gibi gerçekten mesafeyi koruyabilmek.O zaman kimse size en ufak şeyi laf edemiyor...Hakkınızda hayırlısı...

Aile gerçekten çok önemli.Genelde evliliklerdeki ilk sorun aileler oluyor.Özellikle erkek tarafı:)

Sen erkek arkadaşını seviyorsun,istiyorsun ama aklındaki düşüncelerden vazgeçiyorsun...

Bence yapman gereken en önemli şey her zaman mesafeli olman.Çünkü ne olursa olsun daha az yara alırsın.

Birde madem erkek arkadaşın kendi ailesiyle görüşmek istemiyor sende baskı uygulama görüş diye ne gerek var ki buna.

Umarım evlenince her şey güzel olur.Önemli olan dediğim gibi gerçekten mesafeyi koruyabilmek.O zaman kimse size en ufak şeyi laf edemiyor...Hakkınızda hayırlısı...

teşekkürler.. ben ailesiyle arası iyi olsun istediğimden görüştürmeye çalışıyordum ama artık bende çabalamıyorum sanırım ne kadar iyi olursalar benim zararıma olcak...

canım şuda var aynı sokak aynı apartman felan vs huysuzluk yapcaklarsa inan uzakdanda yapıp kocanı yönetebiliyorlar..
yeterki istemesinler..
ya tamamen bağını koparcaksın yada o aile öleyse öyle kabul edip paşa paşa katlanacaksın..
ben bağımı kopardım iyi veya kötü orası tartışılır ama ben sağlığımı düşünmek zorundaydım çünki kötüydüm ölsemde kurtulsam dediğim zamanları biliyorum buda normal bişi değil..
Aile kendini belli eder aslında bizler görmüyoruz görmemezliğe geliyoruz..
ben şahsım öyle gördüm görmemezliğe geldim evlenince olmaz evlenim hele diyosunn ayvayı yiyosun işte öle bişi..

Back
X