MUTLU DEĞİLİM

onun cezasını verdim zaten, şiddet uyguladığını müdürü bile biliyo, çünkü işyerinin misafirhanesinde dövdü beni
Canım kusura bakma ama evlilik bu, çocuğun, evcil hayvanın ya da öğrencin değil bu adam kocan. Ne demek cezasını verdim, geçti gitti, üstünü örttük demek? Ya tek bana mı tuhaf geliyor bu? Ulu orta, el aleme karşı evire çevire seni dövmüş bir adamla nasıl aynı evde yaşayabildin ya? Kızlar ben mi ütopik düşünüyorum ya, bir şey deyin?

Hamileyken siddet goren biri ne kadar saglikli dusunebilir ki. O siralarda ayrilman gerekiyordu ama ayrilmamissin.

Hic bir uzmandan psikolojik destek aldin mi? Alman gerekiyor bence. En azindan bunu yap.

Son düzenleme:
şiddet yok,eşim iyi davranıyo ama ben evli olmak istemiyorum, o değil kimolursa olsun istemiyorum
Ee o zaman neden evlendin arkadaşım? Madem öyle yalnız yaşasaydın.Eşim de bir sorun yok kimseyi istemiyorum diyorsun,o zaman ne diyelim ki boşan yani git ailenin yanına,çalışmıyorsan gir bir işe çalış.Başka çözümü yok yani bunun.Yalnız kalmak istiyorsan boşanacaksın o zaman.Çocuğuma nasıl daha iyi bakarım diyeceğin yerde eşimin ailesi doldurur diyorsun, onlara vermeye kararlısın yani çocuğunu öyle mi? Niye doğurdun o zaman?

Bu şekilde ne kadar sürdürebilirsiin ki

Sağlıklı değil bence konu sahibi düşüncelerinden belli
Kocası şiddet göstermiş sorun yok diyo
Çocuk başkasından mı bile demiş problem yok diyo
Kızlar gani gani keşke evlenmeseydim demiş adam hala sorun bende yalnız kalamıyorum diyo
Sanki çocukları da canlı değil biblo, öyle bahsediyo
Babası büyütmüş okutmuş memur olmasını bile direterek sağlamış, kötü olan babam diyo kocasına bakmadan

şiddet yok,eşim iyi davranıyo ama ben evli olmak istemiyorum, o değil kimolursa olsun istemiyorum

Özgürlüğüne fazla düşkün olan,kimseye hesap vermek istemeyen,fikir olarak ortak düşüncede buluşamayan,maddi manevi kullanıldığını hisseden insanlar için evlilik kurumu bitmiştir.

Son düzenleme:
Eşinize evlilikten beklentilerinizi anlatın,hatta o da size anlatsın.Belki onun da sizden beklentileri vardır.Ortak noktada buluşun,eşim bana adım atsın,hep o benim isteklerimi yapsın demekle olmaz!!!Siz de ona adım atmalısınız.Eğer eşiniz kaba tabirle''geyik'' muhabbetini seviyorsa siz de arada ona uyuverin,ne kaybedersiniz.Bazen de siz felsefik konulardan söz açar fikrini sorarsınız.Sadece ben,sadece bana demekle olmuyor maalesef...Eşinizle birlikte ortak aktiviteler bulmaya çalışın,belli süre sonra siz de kendinizi fazla kastığınızı ve negatif düşüncelerin sizi evlilik kurumundan soğuttunu anlayacaksınız.BU evliliği önce kendiniz için isteyin...Oğlunuz siz eşinizle mutlu oldukça zaten mutlu bir çocuk olarak büyüyecektir...Evlilik terapistine gitmenizi de ayrıca öneriyorum...Hakkınızda hayırlısı olsun...

İlk 3 satırda yazdıkların bile yeterli bence şu adamı kapının önüne koymak için. Benim tahammül sınırım evet düşük, bu sitede dayağa karşı direnç gösterip yuvasını kurtaran(!) ulvi şahsiyetlerimiz de mevcut ama bu şahsiyetlerimiz bile namuslarına dil uzatan bir kocayla devam etmezlerdi sanırsam.
Çocuk mevzuu evet çok önemli. Boşanacaksa bile önce hayatını düzene koyup boşanmalı, ki şu çocuk ortada kalmasın.
Çünkü konu sahibi kaynana eğer düzenli çocuğu gösterse buna hafta sonları falan razı olacak neredeyse. Orada çocuğu bırakır yani net. Hafta sonları da misafir gibi gider çocuğu görür, bir iki dandik hediye alır tamam işte sana annelik!
Benim teyzem de bir ara böyle sapıtmıştı, akşama kadar evde yatayım, evi temizlemeyeyim, yemek falan da yapmayayım. Sigaramı çayımı eksik etmesinler kafasındaydı. Hiç gözünde çoluğu çocuğu yoktu.
Kocadan boşanmak istemesi normal, evlenmek nasıl normalse boşanmak da öyledir. artık sevmiyordur, kocası kötüdür falan boşanmak isteyebilir bir kadın. Normal olmayan çocuktan da boşanmak istemesi.
Konu sahibinin teşhisi, ileri derecede egoistlik. Bir insan kendi çocuğunu bile gözünün görmeyeceği bir raddeye gelmişse artık iş işten geçmiştir yani.

Bekarlik daha güzeldi ama hic birşey ayni kalmiyor yani çocuk akli ile evlenmeye calisiyorsun evleniyorsun bu kez esinle burun buruna geliyor bakiyorsun bekarlikla evlilikle arasındaki farkli olduğu görüyorsun. Ben ne bekarlikta nede evlilikte mutluyum bi yanda bekarligimi özlüyorum orda tam kafa rahat oluyor ama aile ne derse o oluyor. Evlilikte koca ne derse o... Böle geçiyor kendinle kalamiyorsum hic bi zama . Kalsada ozluyorsun evliliği hayat böle işde çok karmakarisik durum..
Ah hep ailemle olmasa hep yalniz kalabilsemmm nerdee olmuyor ki evlilik bana gore alistim 1 senede... Kocam bana karsi çok iyi çok şükür.

Herşeyi anlarım da şunu anlamadım; burada evliliklerinden bıkan boşanmak isteyen bir sürü üyenin konusunu okudum ama hiçbiri sizin gibi demedi.
Yani keşke evlenmeseydim diyenler oldu ama kimse çocuğunu hiçe saymadı size çok şaşırdım doğrusu.
Birde çocuğu babaannesine bıraksam kesin bana karşı doldururlar diyorsunuz pes.
Çocuğu bırakmak değil sorun, korkunuz ya doldururlarsa!
Merak etmeyin doğruyu söylerler, annen kafa dinlemek istedi ondan seni bıraktı derler bu dolduruş değil.
Burada boşanmak üzere olan imkanı olmayan nice üyeden hiç duymadım ben çocuğuma bakamam bırakıcam diyen.
İnsan evlilikten kocadan bıkar da çocuğundan bıkar mı inanın anlam veremiyorum.

Can'ım Rabbim yar ve yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum keşke fikir verebilsem... Evliliğinin en güzel yanı çamurdan altın çıkarmışsın... Rabbim hayırlı Mutlu günler nasip etsin .nurunu evinize doğru yönlendirip saygıyı Sevgi'yi versin

İyi de eşin aslında hoş muhabbet biriyse sen biraz ona uyum sağlamaya çalışsan?
Belli ki felsefik konulardan anlamıyor.

Bosan canim...delimisin ne ....niye eziyet ediyorsun kendine?
Ne yap ne et maddiyati hal et ...calis....
ama cocugu babaya birakmak olmaz....
icin rahat edecekse o ayri tabi de....bilmiyorum...

Ben de senin gibiyim ama torpulendi yalnızlık sevdam. Kendimle takılmayı severim, yeri gelir yemek yapmam sandviç hazirlarim, uyumam sabaha kadar film izlerim haliyle kahvaltı yapmam ogle yemeginden baslarim öğüne, oyun oynarım arkadaşlarımla, yemek yemem yemem gece söylerim bir pizza yerim gibi kendime ait düzensiz bir hayatı seviyorum. Bazen temizlik yapmam, bazen takıntılı derecede etrafı dipkose done done temizlerdim vs. Evlilik ise belli bir rutini gerektiriyor ve ben çok boğulmuştum, çok Sevmesem devam ettiremez ve boşanırdım. 1,5 sene surdu bu yalnızlık ozlemim yeni yeni alışıyorum hemde boşanmanın eşiğinden donmeme rağmen birden oturdu bu birlikte yaşama hissi icime. Çocuk olduğu için bunalmış olabilirsin, eşine olan sevgin azalmis olabilir bu yüzden eski hayatını özlüyor da olabilirsin. Ben zamanla geçeceğini dusunuyorum. Seni çok iyi anlıyorum yalnızlığı sevmek çok başka bir şey.

Bu arada benim alışmam eşim sayesinde oldu. O bana ayak uydurdu sürekli yemek yememiz gerek diye düşünmüyor, acıkınca kendi hazırlıyor, temizliği kim isterse o yapıyor, beraber oyun oynuyoruz, uyumuyorsam, yemek yemiyorsam anne baba gibi karışmıyor ve benden beklemiyor onun için bir şeyler yapmamı. Yeri geliyor beraber yemek yapıyoruz, canı bir şey çekince surpriz yapıp hazırlıyorum mutlu oluyor, o gelirken dışardan yemek getiriyor ben mutlu oluyorum. Yanı esin gibi olsaydı rutin olsaydı benim eşim de kesinlikle boşanırdım ben. Konuşup değiştirmeye calisabilirsin onu.
Ve çocuk dusunmuyoruz kesinlikle bakamam, büyük depresyon girerim biliyorum. Çocuğun bakımını da esinle paylaşmaya çalış. İçimde çocuk sevgisi olmadığı için ne desem boş, sen annesin sonuçta ne yapacağını sen daha iyi bilirsin.

çoçuğunuzun babada kalmasını bıle dusunebılıryorsunuz ya orda koptu ıcımden bırseyler....hayır tamam evlılığe alışamamıs olabılırsınız zaten boyle bır adam ınsanı evlılıkten sogutur o ayrıda...evladınızdan nasıl vazgecıp babada kalsa dıye bır cumle kurabılıyorsunuz
mumkunse anne olmasın sızın gıbıler o cocuklara yazık oluyor sonra

Eşimle ilgilideğil, o değil her kim olursa olsun sevemedim ben evliliği.yalnızlık istiyorum, kafa dinlemek, özel alan, yalnızlık

Benim bu gibi dusunceleri olan kişiler hakkında çok merek ettiğim bişi var. Hani evlenmeden önce, evliliği ne sanıyordunuz. Evde annenizi babanizi teyzenizi ne bilim komşularinizi falan görmüyor muydunuz? Hadi görmediniz diyelim. Hiç mantıklı düşünmediniz mi? Yemek yemek için yapmak gerekiyor. Temiz kıyafet giymek için yıkamak ütülemek gerekiyor falan. E Türk toplumunda da genel olarak bu işleri evde ki hanım yaprak. Arada bi bag bi alaka kurmadiniz mi hiç?

ne biliyim,evlenmeyince eksik hissettiriyorlar, istenmemiş gibi, evde kalmış diyor vs, dedikodular,sürekli sormalar vs...ben kurban edildim bence.sanki evlenince dünyanın enmutlusu olacakmış gibi, çöktüm valla

bi daha aklım olsa evlenmezdim, çalışıyodumzaten, tek başıma yaşıyordum, huzurlu huzurlu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…