mutlu evlilik için bir tarafin daha mi cok sevmesi gerekir

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Arkadaslar merhaba iki evlilik yapmis cok asik olduğu ilk esi vefat etmis bir teyze ile konuştuk söyledikleri dikkatimi çekti ben de genelde cevremde gözlemliyorum bir tarafin ki ozellikle erkeklerin daha cok sevdiği evlilikler daha mutlu oluyor sanki. Diger türlü korkusu mudur ya da asktan gözünün kor olmasi midir nedir sanki daha sorunlu oluyor gibi. Siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum...

Ben, eşimi onun beni sevdiğinden çok sevdiğimi düşünüyorum. O da kendi için bunu düşünüyor muhtemelen. Yani sevdiğim için her türlü fedakarlığı yaparım. O da beni mutlu etmek için kendi ihtiyaçlarını erteler gerekirse ama benim istediğimi yapar. Yani sihir burada sanırım. Karşı taraf için yaşamak. Böyle olunca hep karşı tarafa vermek istiyor insan. E karsindaki de aynı şeyi düşünüp hep sana vermek isteyince, iki taraf da mutlu oluyor.

Diğer türlü çok seven hep verecek ama karşılık göremeyecek. Elbette karşılık beklemeden veriyor insan ama bir süre sonra kendini değersiz hissedersin. Sen onu düşünürsün, o da kendini düşünürse seni kim düşünecek?

BENCE erkeğin daha çok sevdiği evlilik demek ekonomik gücü ve toplumsal desteği daha fazla olan kişinin yürüttüğü evlilik demek. Mesela daha çok seven kadın olsa; ekonomik gücü yoksa kaybetmekten korkar, boşandığında toplum baskısından korkar, çocuğa tek başına bakma sorumluluğundan korkar, aile tarafından kabul görmeme sahip çıkılmamaktan korkar. Birine kaybetmekten korktuğunuzu hissettirdiğinizde genelde kaybedersiniz. Ama daha çok seven erkekse kaybetmekten korkacağı tek şey karısı, çocuğu ve düzendir. Toplum baskısı olmaz. Ekonomik gücünü kaybetmez. Ailesinin sahip çıkmasına ihtiyacı yoktur.

Bu yüzden seven erkeğin evliliği daha uzun ömürlü ve huzurlu olabilir.

eşim beni çok sever ama ben ondan daha fedakarim. bence evliliği ayakta tutan tıpkı kapının kilidi ve anahtarı gibi:) kilidin içindeki girinti ve çıkıntılara uyumlu olmalı anahtardaki girinti çıkıntılar.

bi tarafin eksigini ya da huyunu diğer taraf tamamlayabiliyosa devam eder.

ben evliliği tek başına sevginin yürütmedigini düşünüyorum green:) biliyosun zaten ;)
sevsem bile mutsuz olduğum evliliği yürütmem o yüzden eşimin beni ne kadar sevdiğine değil de evliliğimiz için ne yaptığına bakarim :)

Evet eşit sevgi olmazmış ilişkilerde yüzdelik dilime inanırım ben, kendi evliliğimde fazla seven benim eşim de kendi olduğunu söyler ama fazla sevilenin şımaran bi yapısını yoksa o zamna sıkıntı yok ama şımaran biriyse hiç hoş yerlere gitmez, seven insan suistimal edilmemeli ya

Kadın sevgi erkek saygı bekler derlermiş ne kadar ataerkil varoş Bi söz olsa da haklılık payı var galiba :))

çünkü türkiyede kadınlar sevmeyi bagımlılık sanıyor , sahip olmak sanıyor . özgür bir enerji ile beklentisiz seven hiç kadın göremiyorum . odak hep beni sevsin , benimle ilgilensin de ..
o yuzden türkiyede erkek daha cok severse evlilik yürür deniyor . ataerkil zihniyet her konuda oldugu gibi bu konuda da erkegi patron konumuna yerleştiriyor

Bizim toplum için söyleyebiliriz bunu. Erkek daha çok sevmeli sözünü eskiler söyler çünkü kadınlar evliliğin devamı için çok şey yapar zaten, çok şeyi görmezden gelir, alttan alır bu konuda yüklenmiş bir görev. Erkek sevsin kadın zaten sever mantığı bana çokta doğru gelmiyor.

Ben evlilikte sevginin ve eşe saygı ve merhametin birbirine yakın olması gerektiğini düşünüyorum. Tek taraflı yürümez çünkü sağlıklı bir ilişki.

BENCE erkeğin daha çok sevdiği evlilik demek ekonomik gücü ve toplumsal desteği daha fazla olan kişinin yürüttüğü evlilik demek. Mesela daha çok seven kadın olsa; ekonomik gücü yoksa kaybetmekten korkar, boşandığında toplum baskısından korkar, çocuğa tek başına bakma sorumluluğundan korkar, aile tarafından kabul görmeme sahip çıkılmamaktan korkar. Birine kaybetmekten korktuğunuzu hissettirdiğinizde genelde kaybedersiniz. Ama daha çok seven erkekse kaybetmekten korkacağı tek şey karısı, çocuğu ve düzendir. Toplum baskısı olmaz. Ekonomik gücünü kaybetmez. Ailesinin sahip çıkmasına ihtiyacı yoktur.

Bu yüzden seven erkeğin evliliği daha uzun ömürlü ve huzurlu olabilir.
Bende böyle düşünüyorum
Başka toplumlarda durum farklı olabilir ama bizde öyle
Biz karşılıklı birbirimizi seviyoruz diyen kadınlara bile biraz sorunca ben aş erdiğimde koşarak şunu aramaya çıktı
Ev işlerinde sürekli yardım eder
Hasta olunca başımda bekledi gibi şeyler söylüyorlar

Kim karşısındaki erkeğin kendini yıpratır durduğu gidersen git be dediği evlilikte mutlu olabilir ki?

Mutlu evlilik denince bir sürü faktör var gerçekten. Sevgi saygı cinsel uyum fiziksel beğeni tolere edebilme yeri gelince alttan alabilme.
Artı biraz da mutluluk insanın içinde ya, her şeyi dört dörtlük olan mutsuz kişiler de var.
Velhasıl konu derin ben halsiz 😁😁

iyi de ben eşimi o kadar da çok sevmiyorsam zaten onun beni sevmesi evliliği mutlu yapmaz ki. bir de erkeğin daha çok sevdiğini hiçbir zaman bilemeyiz sadece kendi sevgimizden emin olabiliriz, o da olabilirsek. ben şahsen emin olamıyorum :KK53:

Erkeğin cok sevmesi değil de insan gibi davranmasıyla alakalı bir durum.
Çünkü kadınlar en ufak olumsuzluğu kafaya takıp büyütür de büyütür.
O yüzden psikolojisi en sağlam kadın bile manyak bir erkeğin elinde timarhanelik olur.
Şu bir gerçek ki etrafınızda gördüğünüz özgüvenli kadınlar kocalarının sayesindedir. Diğer türlü kadınlar da kocaları sayesinde o haldedir. Tabi evliler için..

Back
X