mutlu evlilik nasıl olur ?

2626zaman

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
74
2
6
35
Bayburt
mrb 5 yıllık evliyim 3,5 yaşında oğlumuz var.çok sorunlu iletişim olmayan bir evliliğimiz var.aradığımda sorduğumda sinirleniyor ne yapsam batıyor hiç mutlu değilim.belki bu duruma ben getirdim arkadaşından annesinden iş arkadaşlarından hep kıskandım.pc geçmişine baktım falancaya niye baktın dedim.tel geçmişine baktım niye aradın dedim.arkadaşlarıyla çıkınca hadi gelmiyormusun diye 1 de aradım.çalışmıyorum sadece o var hayatımda burda arkadaşım ailem yok buraya da 1 ay oldu taşınalı eşimin çocukluğunun geçtiği yere dükkan açarak geri döndük.tadilat sürecinde eşim hep koşturdu arasam sinirlendi ee bende merak ediyorum laf söyledi.çok yalın 20 senelik arkadaşı var oda bizim işlere koşturdu eve hep gece geldi.bir akşam yine yemek yemeyip onunla çıkınca iyice sinirlendim k.valideme söyledim oda ara arkadaşını diye doldurdu beni aradık bende oda konuştuk iş çıkışı dükkana gelme arasada gelme evine gelsin yuvasında olsun yine ailecek görüşürsünüz dedi.aradan 1 hafta sonra arkadaşı eşime bunları anlamış.kavga ettik bana demediğini bırakmadı git dedi evden yoksa ben gelmicem dedi özür diledim ama dinlemedi.şimdi tavırlı yemek yemiyor odada uyuyor konuşmuyor ben yine açmısın diyorum hayır diyor sertçe.ben nasıl bir tavır sergilemeliyim biz severek evlendik ama o beni eskisi gibi sevmiyor soğudu bu çok belli bu konu yüzünden değil ama birikimler yüzünden.oturup muhabbet edemediğimiz gibi ben hep soru soruyormuşum konuşmayı bilmiyormuşum çocukta olduğundan sosyal hayatım fazla yok sadece ona bağımlıyım ve kimseyle paylaşmak istemiyorum.sürekli annesini çağırıyor evi 15 dk otobüsle uzaklığı kışı bizde geçirsinmiş görümcemde burda yaşıyor o öyle baskı yapmıyor.bende tepki veriyorum yakmıyor sobasını niye bilmiyorum gündüzleri çalışıyor elektirikli yakarım diyor kış gelsin hiç istemiyorum çünkü o varken zaten huzurlu bir yuvamız yok iyice kötü olacak gibime geliyor.çalışmamı istemiyor anaokuluna yazdımdım oğlumu çok dolu olduğu için haber bekliyorum ne olacak bilmiyorum halimiz.ben 5 yıl oldu hala bir evlilik nasıl sürdürülür erkek nasıl yönetilir bilemiyorum tecrubeli ablalarım arkadaşlarım sizlerin bakış açıları öğrenmek istiyorum lütfen hatam varsa onuda yazın çokmu sıkıyorum.bu arada çok şükür en ufak birşeyini yakalamadım ama hep o şüphe var bende kendimi geçmişe bakmaktan alıkoyamıyorum

Canım Allah kolaylık versin öyle çok büyütülcek sorunlarınız yok anladığım kadarıyla yani telafi edilir şeyler bunlar.Klasik olucak ama konuşmayı dene biraz konuşmak istemesede tut kolundan oturt anlat burada yazdıklarını.Arkadası konusuna gelince araman iyi olmamıştır çünkü kendisinden habersz bir işlere kalkıştığını düşünür senin niyetin ne kadar iyi olursa olsun anlamaz o bu.Erkek gönül almayı kadın alttan almayı bilmezse pek mutlu ilişkiler olmaz..

1-canım öncelikle kendin için yaşa ve sendini çok sev sen kendini ne kadar çok seversen karşındakide okadar
sever ve değer verir.
2-eşinin üstüne çok düşme bırak o senin üstüne düşsün
3-kendine acil bir hobi edin bir şeylerlerle meşgul ol kitap oku açık havada yürüyüş yap
4-eşinle sorunlarını kendin çöz ne kayınvalideni sorunlarına karıştır nede arkadaşını suçlu tut
5-gazete oku dünyadan bi haber olma sohbet konusu çıkar
6-gizemli ol
7-gidebilirsen evlilik terapistine gitmeye ikna et eşini
inşallah işine yarar mutluluklar..........

tşk ederim çok doğru hayatımın ortasına oturttum onu ama öyle canımcicim de asla yapmam sarılmam öpmem benimki farklı galiba sadece kıskançlık o yapsın isterim.ama artık aramıcam sormucam görümcemde dedi bir daha bize anlatma diye.açıköğretime kayıt oldum bugünden itibaren derslerle uğraşcam.bişey sorcam bu laflar bu günler geçer mi yenilir yutulur mu ne evlilikler kurtuluyor biliyorum ama eşim beni sevmezse birdaha nasıl sevdirebilirim

Merak etme,1 tek olayla eşin senden soğumaz:)
Arkadaşını araman hoş olmamış ama ne yapalım her zaman herşeyi ideal yapamıyoruz.
Ona bakarsan eşin abartmasaydı sen de aramayacaktın.O yüzden kendini suçlama.

Bence de eşini hayatının merkezine oturtmuşsun.Dış dünyayla fazla bir bağlantın yok ve tek uğraşın eşin gibi.
Açıköğretime yazılman iyi olmuş.Belki bununla alakalı bir kursa gidebilirsin veya başka bir konuda kurs olabilir.
Böylece hem evden uzaklaşmış hem çevre edinmiş olursun.
Kendine arkadaş bulmaya çalışabilirsin.Belki bir komşu veya eşinin arkadaşlarının eşlerinden birisi olabilir.

Farklı bir şehir ve semte gitmişsin.Öncelikle çevreni tanımanı,vasıta durumunu filan öğrenmeni tavsiye ederim.
Dışarı çıkmak veya gezmek için eşine bağımlı olma.Kendine göre gidecek yerlerin olsun.

İste bir tek olay degil bunun gibi degil ama benzeri olmustu.cok uzuluyorum onu ben bu hale getirdim.gorumceme bitti yuzunu gormek istemiyorum nefret ediyorum demis dogrumudur sizce.bu olaydan degil ama doldugu icin daha bu ay siddetli kavga etmistik o toparlandi bi cikti.tek guzel sey var 2aksamdir is cikisi evde ama konusmuyoruz.

Bence esini cozmusun cnm sinir oldugu seylerin
aksini yap Suprizler hazirla sasirt bence sakn davrn
arama etme kskandgni belli etme bole duzelir bncr
kendne de hobi edn arkdslarn ddgi gibi

Canım abartılı hareketler sergilemişsin
Ama eşinde arkadaşıyla daha çok vakit geçirerek haketmiş gerçi
Yine de aramamalıydın,madem aradın,kendini doğru ifade etmelisin
Hissettiklerini en iyi sen anlatırsın,kayınvalideni falan işin içine sokma
Olan olmuş,üzülme ve metanetini koru
Arkadaşın yok,vakit geçireceğin kimse yok,bu yüzden de eşine sarıyorsun
Dört duvar arasında insan kafayı yer canım,aynı şeyleri bende yaşadım
Gez,dolaş,alışveriş yap,arkadaş edin,hatta ev hanımıysan konu komşu ziyaretleri yap
Gerekirse çalışmaya başla,bakımlı ol,makyaj yap,giyin süslen
Kitap oku,kurslara katıl,halk oyunları olabilir mesela ...
İnan bana herşey çok daha güzel olur

Bakimli olmamdan sikayetci asiri kiskanc.off nasil duzelecek yemek yemiyor ayri yatiyor.dun yaninda oturdum ama bugun ayri odalardayiz hic konusmuyoruz.

Gec karşısına bütün ciddiyetini takin ama sakin bir tavirla oldukca ılımlı hatta birazda gözlerin dolu olsun ama akmasin sakin..
Tut kollarindan ve de ki:
"Seni cok seviyorum. Ama senin sevgin bittiyse benimle artık mutlu olamayacagina inaniyosan..... ( burda sus ve güya bosanmayi teklif edecekmissinde edemiyormussun gibi. sonra devam et) ben senin mutsuz olmana dayanamıyorum. Sen mutluyken mutlu oluyorum bende.

De.
Son cümlelerin gayet kısık sesle aglamak üzereymis gibi olsun.ama aglama.sonra birak kollarini mutfaga biseyler yapmaya git.sanki ağladığını görmesini istemiyormussun gibi..yani sıkı bi zarf at. Ama herşeye hazirlikliysan at bu zarfı.

şuan için sessiz kalmak istiyorum önerin için çok sağol ama bana çok kızgın istemese bile sen bilirsin diye bilir.önerin için çok tşkler

şuan için sessiz kalmak istiyorum önerin için çok sağol ama bana çok kızgın istemese bile sen bilirsin diye bilir.

Bakimli olmamdan sikayetci asiri kiskanc.off nasil duzelecek yemek yemiyor ayri yatiyor.dun yaninda oturdum ama bugun ayri odalardayiz hic konusmuyoruz.

ozaman mümkün olduğunca bakımlı ol yarından ittibaren kıskançlık yaparsada benim seni gece yarısı dışardasın diye kıskanmam nekadar anormalse seninde beni bakımlıyım diye kıskanman okadar anormal de. (bu arada iki durumda gerçekten anormal):26:

Son düzenleme:
Ne olur biseyler yazin sizden baska bunu paylasacak kimsem yok bu küslük ne kadar sürer cok icim aciyor ben bu sürecte üstünemi düseyim tepkisizmi kalayim

yahu canım arkadaşım hayretle okudum yazdıklarını lütfen beni yanlış anlama ama sen nasıl arkadaşına böyle bişey söylersin sen kendine nasıl yedirip aradın inanamıyorum..bak vallahi evlendik cicim ayları bittikten sonra eşim her gece dışarı çıkmaya başladı onunda cok cok samimi,ilk okuldan beri hep yanyana büyüdügü bi arkadaşı var.her gece ama gece onunlaydı.her gece aglıyodum oturup düşünüyodum ama ona hiç belli etmedim. ben asla ama asla arayıp nerde kaldın niye gelmedin demedim aslaaa. sana bişey söyliyeyim mi o cok cok sevdigi arkadaşı demiş ki eşime:senin eşin mükemmel bi insan seni hiç sıkmıyor falan. eşim geçen geldi ama ona nasıl dert olduysa bana dedi ki sen beni hiç mi merak etmiyosun aramıyosun.. dedim seni sıkmak istemiyorum hayatım.. sımsıkı sarıldı bana yemin ederim dedi ki iyi ki benim eşimsin iyi ki.. ve tekrar yemin ederim ki adamın dışarı çıkma hevesi kalmadı çagırıyolar onu dışarı,arkadaşlarına verdigi cevap ''eşimle meyve yiyip tv izliyoruz baska bigün gelirim'' biz ki acayip sosyal insanlarız.. canım benimm sana tek tavsiyem bıkmadan usanmadan hergün eşinle ilgilen ve lütfen onu sıkma o bunalıp evine döner her erkek öyle. benim tam 3 yılımı aldı ama zafer benimdir.güzelce bakımını yap eşine güzel bi yemek hazırla ve gönlünü al. olur böyle küslükler. kendinden sogutmamaya bak. o arkadaşına da cok güler yüzlü ol. mutluluklarrrr

Yok tabiki yanlis anlamam ne bileyim k.valide gazina geldim.o arkadasiyla artik bir arada dahi bulunamayiz esim tartistigimiz gece oyle soylemisti.sizide tebrik ederim gercekten sabir demekki bu kadar önemli ben yapamadim hep aradim bogdum kavga ettim agladim ki esim ayda yilda bir cikardi.nasil gececek bilmiyorum col pismanim cok mahcubum ve o arkadasinada cok kinliyim bu durumlara gelecegimizi bile bile soyledi.mutlulugunuz daim olsun adiniza cok sevindim

Mutlu evlilik sanıyorum mutlu insanların birlikteliğiyle oluyor. İnsanlar kendi hayatında, kendi zihninde, işinde gücünde, kendi varlığıyla mutluysa oluyor. Eşinize bağlarsanız bunu, mutlu olmak için ondan beklentilerinizin gerçekleşmesine bağımlıysanız bu çok zor. Kimse bir yetişkini mutlu etmek için hayat böyu çabalayamaz. Bunu yapmak zorunda olan insanlara ebeveyn denir, eş değil. Ben sensiz mutlu olamam, kendimi oyalayamam, senden başka düşünecek bir şey yok benim için,varsa sen yoksa sen diyen biri zamanla, er ya da geç bir yük olur insanın omuzunda. Mutlu, meşgul, neşeli, dırdırsız, tatlı dilli, güler yüzlü, hem kendine hem eşine serbest zaman tanıyan bir eşin yanına zaten koşarak gelir insan.

Cok dogru artik oyle bir es olmak icin elimden geleni yapicam yoksa yuvam yikilacak tsk ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…