Mutlu evlilik nedir?

Siz kendinize bunu nasıl söylersiniz "aman aman güzel olmasam da idare ederim"...
Bunu size benimseten bir eşinizin olmasını anlayamıyorum.. Neden sizde aynısını yapmıyorsunuz... Psikolojik şiddet en sevmediğim şiddet türlerinden biridir. Ama en azından kısası kolaydır. Kendi silahı ile vurmak için maddi hiçbir şeye ihtiyacınız yok.. Mizacını kopyalayın yeter...

Mesela ne kadar çirkin olduğundan siz de dem vurun arada... Böyle ise eğer... "avukat eşleri çok yakışıklı oluyor. Filan avukat mesela......" Arada bir "Çok mu kilo aldın sen? Sanki yüzün ablaklaşmış" gibi acımasız da olun... Hatta bazen "Hızlı kilo vermiş olmayasın, bayağı bir çöktün.. Senin bir derdin falan yok değil mi?" diye su kurnazı da oluverin.. Saçınızı başınızı yaptırmak için mümkünse kuaförden çıkmayın.. Her gün ya bir fönünüz olsun ya bir maşanız.. Birden kendinize bakmaya başlayın... "Arkadaşlar beni (ünlü biri) X'e benzetiyorlar." diye uydurun... Arada annenizi de evde bırakın çocukla "Arkadaşlarla alışverişe çıkıyoruz" deyip gidin... Yeni bir kıyafet alın dönün.. "Bunu bana çok yakıştırdılar" diye de gösterin... İşe giderken usturuplu ve fakat çekici kıyafetler tercih edin.. Dizde bir etek ama yüksek topuklu çizmelerle gibi.. Sabah makyajlarınızı uzun tutun...

Umursamayın...

Eminim eşiniz sizi seviyordur ama aklı da karışıyor anladığım kadarıyla arada bir.. Elindekinin kıymetini bilmesi gerek...

Yapamam derseniz eğer.. Yapabileceğiniz en kolay şey "Bana şunları yapmandan hoşlanmıyorum;" diye başlayıp hoşlanmadığınız her şeyi mimiksiz bir şekilde, sert ve soğuk bir üslupla kendisine sıralamak ve bulunduğunuz yeri terketmek olacaktır... Yüz göz olmadan, iletişime geçmeden...

Selamlar,
evet bir anlamda psiklojik şiddet eşimin yaptığı. annem meselesine gelince tek taraflı alınmış bir karar değildi oğlumuzu annemin bakması.ama zamanla o istememeye başladı.belki haklı da olablir .ama anneme git diyemem benim babam yıllar önce vefat etti ,annem bizi tek başına büyüttü ve şimdi bir ev yaptırıyor biraz birikmişi ve kardeşlerimin yardımıyla kımetse bu sene bitecek seneye bende güzel bir şekilde anneme bakıcı tutacağımı söylemem gerekiyor.bizde anneme bakıcıya vereceğimizi toplu olarak veriyoruz her sene birde bizim yanımızda olunca maaşını harcamıyor yani şimdi ona artık bakıcı tutmaya karar verdik diyemem

Duygularınızı o kadar içten anlatmışsınız ki inanın sizin ve evladınız adına üzüldüm...

Bence o sizi aşagılıyorsa siz de onu aşagılayın.

Mesela diyin ki sen de hiç yakışıklı degilsin gibisinden :)

Belki anlar o zaman.

işte o zaman evin içinde sürekli bir huzursuzluk oluyor.bende alttan alıp böyle idare etmeyi seçtim ama bazen patlama noktaları oluyor işte.küstüm,kırıldım tartıştım olmuyor bi yerden sonra huy bu değişmiyor.

Sekerim bence senin kocan gercek bir hanzo, bildigimiz magaradan yeni inmis bir ayi. O doktor-ogretmen muhabbetine inanamadim, bir adam bu kadar hoduk olabilir mi?
Bu adamin neresini seviyorsun, hanzonun tekiymis. Arada cocuk olmasa tekmeyi vur gec git derdim ama olmaz. Hala soktayim, mantik evliligi yapmismis bilmem neymis...evlenmeseymis, madem seninle evlenmek istemis seni mutsuz etmeye ne hakki var? Adam gibi adam olmak zorunda, yemin ediyorum bu soyledikleri karsisinda ne yazacagimi sasirdim.

doktor öğretmen olayı banada çok saçma geldi ona da anlatmaya çalıştım gönül birini sevdimi o ona çirkin bile olsa güzel gelir yada yakışıklı ne bileyim. yani evlilikte karşındakinin yakışıklılığı değil huyu suyu önemli ama benimki güzelliği tercih nedeni olarak görüyor.

Arkadaşlar anlatacak çok şey var aslında ama kısa ve öz anlatayım istiyorum eşimin beni sevmediğini düşünüyorum.tabi soruğumda seviyorum tabi ki der sen sevilmeyecek bir insan değilsin der.onun mesaisi bana göre az ben 8 -5 çalışıyorum o 1 de evde olur ,onun yaz tatili var benim 20 günlük yıllık iznim. 1 oğlumuz var 2.5 yaşında annem bakıyor ,memleketten uzaktayız o yüzden 2 yıldır annem bizimle yaz tatilleri hariç.yazın eşim bakar ama inanın burnumdan fitil fitil getirir çocuğa baktım ilgilendim diye. sen çocukla ilgilenmiyosun filan. gec çocuk uyansa onun uykusu hafif o yanıma getiridi bende emzirirdim kaç defa şikayetlenmiştir .güya hiç bi arkadaşı çocuklarıyla böyle ilgilenmezmiş sadece sevmek için kucaklarına alırlarmış filan.hafta sonu bizle gezmeyi istemez benim alışveriş için dükkan dükkan dolaşmamı pek haz etmiyor ayrıca annemde bizle oluyor mecbur öyle de bir mazereti var.merkez bize uzak 45 km çocukla olunca onsuz gitmem zor kendi arabamızla gitmek benimde işime geliyor açıkçası.çalışıyorum zaten haftanın 1 gününü gönlümce gezemeyeceksem ne olcak bu işin sonu(geziyosak öyle her hafta sonuda değil ayda 1)beni güzel bulmuyor bi kere halbuki aman aman güzel olmasamda idare ederim yani.hatta bi kere aramızda şöyle bi tartışma geçti;doktor eşleri daha güzel oluyor(ikimizde öğretmenimiz ve okulda güzel bi bayan var doktor eşi ,uzun boylu,güzel bir yüzü filan var)işte bizde böyle birbirimize denktik ondan evlendik gibilerinden bilmem anlatabildim mi.hani sen çok güzel değildin bende bir öğretmenim öyle güzel olanlarda bana bakmazdı gibi ve sende bir doktorla evlenemezdin dedi. inanın o kadar kırıldım ki ağladım,küstüm, baya bir zaman geçti bu konunun üzerinden ama ben hala kırgınım eşime.bende ona dedimki önemli olan yüz güzelliği olabilir senin için madem benimle evlenmeseydin dedim.o da ben mantık evliliği yaptım dedi.ben onu seviyorm. hatta 1 ay önce ameliyat oldum ben narkozdan uyanırken eşimi çok seviyorm diye sayıklamışım doktor söyledi.ama gelin görün ki benim eşim için arkadaşları hep önce gelir ben ameliyattayken bir arkadaşı borç istemiş o da şehir merkezine (30 dk uzaklıkta)arkadaşına para havale etmeye gitmiş.düşünün allah korusun bana ameliyatta bişey olsa orda sahipsizim.hiç onun önceliğinde yokum.çok kırgınım çok . neticede şunu mera ediyorum ben mi fazla beklenti içindeyim yoksa......

Renklendirdiğim kısma dikkat...
Bu kadar mantıksız ve patavatsız bir insan, nasıl olur da mantık evliliği yapmış hayret...
Bu cümleyi okuyana kadar kaç yıllık evlisiniz diye soracak ve ona göre yorumumu yapacaktım ama vazgeçtim....

Sadece şunu söyleyebilirim...Mutlu bir evlilikte, mantık kadar, anlayış ve saygı kadar, dostluk kadar, sevgi kadar "AŞK" ta vardır...Bunu unutmayın..Aşl olmadı mı, saydıklarımın tümü anlamını yitirir...(Bana göre)...

yok böyle bişi yaaa bende çok güzel bir bayan değilim boyum kısa yüzüm de güzel değil ve ben eşimin yanında kendimi dünyanın en güzel kadını gibi hissederim ....

çok kızdım eşine ne mantığıyla evlenmiş sizinle insan bu kadar hanzo olur mu yaaaa valla sinirden çatlayacağım :47::47::47::47::47:çocuğa bakıyormuş pehhhh ben ev hanımıyım ama benim eşimde gece kalkar çocuklara bakar hatta emzirmeyi kestikten sonra nerdeyse hiç ben bakmadım.....

bu sevgisizlik değilde resmen öküzlük yaaa:47::47::47::47:

ben ondan yardım istesem zaten çocuğa bakıyorum akşama kadar daha ne istiyorsun der. zaten şu ana kadar yaptığı bi kaç şeyi kavga gürültü ile yaptı sonrası fıs.bazen diyorum ben bu sevgisizliği,değersizliği hwk edecek kimin ahını aldım.ev hanım olmak inan bişeyi değiştirmiyor ablamda ev hanımı ama inan eşi ona benden daha fazla değer veriyor ve yardımcı oluyor. hatta annemde ben sen okudun,para kazanıyorsun diye eşin sanadaha fazla yardımcı olacak,değer verecek diye düşünürdüm diyor.

Bir adam Mecnun´a demiski: "Bu mu bahsettigin Leyla? Bunun icinmi askindan deli divane oldun? Bu kara kuru bir kiz. Ben sana ne güzelleri bulurum istersen"
Mecnun´da yanitlamis: "Ahhhh, birde Leyla´yi benim gözümden görebilsen..."

Sevgi olunca güzel cirkin lafi bayat kalir. Eslerimizin hangisi birer "Dünyanin en yakisikli adami" ki sanki?
Ama kendine bakmak cok önemli, huzur cok önemli.
Diger yorumcularinda dedigi gibi, annenle ayni evde olmaz o bekledigin büyük sevgi, adam sizi birer ev esyasi gibi görür zamanla.
Ve kendinize bakmaniz cok önemli, kendinizi güzel bulmaniz, onun yaninda kusurlarinizdan hic bahsetmemeniz (Mesela kilo aldim galiba vs gibi).
Insanin saci bile yapili olunca daha bir güzel oluyor, makyaj acayip degistiriyor, kiyafetler bile bir güzellik katiyorlar insana üstüne yakistiginda.
Dene istersen: Bir hafta boyunca cok bakimli gez evde, ama sanki hicbirsey yokmus gibi. Hafif makyaj, ev kiyafetlerin bile rahat olduklari kadar sIk ve güzel olsun, normal davran.
Esinin gözü hemen parlar, buna eminim. Erkekler görsellige cok önem veriyor iste...

Son düzenleme:
Öyle bir anlatmissin ki icim gitti. Sanki cocuk bakmak sirf annenin görevi, babasi olarak ne is görmeyi düsünüyor acaba. Bence esinize cok söz hakki vermissiniz. Siz sanirim onun söylediklerini kabul etmissiniz, o da bunu kullaniyor. Evlilikte taktikler oyunlar sevmedigim seylerdir ancak evet kurnazlik etme zamaniniz gelmis, siz de ona psikolojik baski uygulayin. Sonra, eger siz kendinizi akilli ve güzel bulursaniz inanin bu özgüveniniz bir süre sonra onun kabusu olur. Ise kendinizi sevmek ve begenmekle baslayin, güzellik ki göreceli bir kavramdir bunu unutmayin, siz kendinizi nasil görürseniz etrafa onu yansitirsiniz. Bence de annenizin varligi isi iyice monotonlastirmis olabilir. Kendinizi yenileyin, birakin da biraz o aci ceksin. O kendini size yakistiramasin. Fakat yine bir süre bir seyler degismezse o zaman konusursunuz, sevgisiz evlilik olmaz diye. Ama bence siz feminen gücünüzü kullanir ve özgüven sahibi olursaniz, bu kez o ezilecektir

evet eşim çocuğu bakmak kadının görevidir ve onun yaptığı bana lutuftur anlayışna sahip .bende ona dedimki bu çocuğu ben babamın evinden getirmedim bunu ikimiz yaptık ikimiz bakıcaz dedim bi ton kavga üstüne ama ne dersem diyeyim ikna olmuyor.birde eşim yapacak olsa arkadaşları güya biz çocukla ilgilenmeyiz sadece sevmek için alırız kucağımıza ,biz bir gece olsun dahi çocuk için kalkmamışozır filan diyorlarmış.bence atıyorlar hiç bi erkekde evin içinde ne yapıyorsa gidip arkadaşlarına birerbir anlatrmaz.kimsenin evinin içini bilemezsin diyorum.bakımlı olmak meselesine gelince ben kapalı bir bayanım ,ama son derece bakımlıyım kendime yakışanı alırım ama aman aman da kendime cilt bakımları o tarz şeylerde yaptıramıyorum(yaşadığım yerin imkanları nedeiyle).onun dışında kılığım kıyafetim insanlar tarafından beğenilir.

Konunu okurken en sinirimin zıpladığı kısım ; seninde eşinin bu tarz yaklaşımları sonucunda kendine olan güvenin gitmiş olması.

Adam çıkıp kadına kendi kafasına göre her türlü rolü biçecek,kendi yaptıklarını lütfen(!) yapıyor olacak ; her türlü patavatsızlığına alttan alan bir eşe birde okuldaki doktor eşinin güzelliğinden bahsedecek..

Hadi oradan beee!

Eşine bu rahatlığı verme.Evet yorumların birinde yazılmış evlilikte taktik savaşını bende sevmem ama madem savaş açılmış , o zaman her türlü strateji mübahtır.

Kendine güvenini , eşini ve onun sözlerini hayatının merkezi yapmaktan vazgeçerek kazanmaya başla.

Senin güvenine hayran olması ve it gibi peşinde dolanması aslında çok kolay.

Savaş Sanatı işte,hamleni doğru zamanda yapacaksın sadece.

evet eşim çocuğu bakmak kadının görevidir ve onun yaptığı bana lutuftur anlayışna sahip .bende ona dedimki bu çocuğu ben babamın evinden getirmedim bunu ikimiz yaptık ikimiz bakıcaz dedim bi ton kavga üstüne ama ne dersem diyeyim ikna olmuyor.birde eşim yapacak olsa arkadaşları güya biz çocukla ilgilenmeyiz sadece sevmek için alırız kucağımıza ,biz bir gece olsun dahi çocuk için kalkmamışozır filan diyorlarmış.bence atıyorlar hiç bi erkekde evin içinde ne yapıyorsa gidip arkadaşlarına birerbir anlatrmaz.kimsenin evinin içini bilemezsin diyorum.bakımlı olmak meselesine gelince ben kapalı bir bayanım ,ama son derece bakımlıyım kendime yakışanı alırım ama aman aman da kendime cilt bakımları o tarz şeylerde yaptıramıyorum(yaşadığım yerin imkanları nedeiyle).onun dışında kılığım kıyafetim insanlar tarafından beğenilir.

Çok yazık gerçekten, arkadaşlarının da etkisinde kalması hiç ama hiç güzel birşey değil. İnsanın arkadaş çevresi önemlidir derler ya. Aslında feminen olmaktan kastım benim zaten pahalı ürünler, makyaj malzelemeri falan değildi. Hani size neyin yakıştığını düşünüyorsanız onu kullanın anlamında idi. Diyelim mavi renk giydiğinizde mi daha mutlu ve güzel hissediyorsunuz öyle yapın.
Ki özgüveniniz artsın. Aynaya baktığınızda evet ben çok güzelim ne zaman diyorsanız, o modda kalın. :)
Önemli olan özgüvendir, siz kendinizi beğenin, eşinize sizi ezme hakkı tanımayın bile.
Mesela güzel olmadığınızı mı ima ediyor, güzellik görecelidir diye boşuna dememişler, halbuki bir sürü övgü alıyorum okulda diyin vs.

Arkadaşlar anlatacak çok şey var aslında ama kısa ve öz anlatayım istiyorum eşimin beni sevmediğini düşünüyorum.tabi soruğumda seviyorum tabi ki der sen sevilmeyecek bir insan değilsin der.onun mesaisi bana göre az ben 8 -5 çalışıyorum o 1 de evde olur ,onun yaz tatili var benim 20 günlük yıllık iznim. 1 oğlumuz var 2.5 yaşında annem bakıyor ,memleketten uzaktayız o yüzden 2 yıldır annem bizimle yaz tatilleri hariç.yazın eşim bakar ama inanın burnumdan fitil fitil getirir çocuğa baktım ilgilendim diye. sen çocukla ilgilenmiyosun filan. gec çocuk uyansa onun uykusu hafif o yanıma getiridi bende emzirirdim kaç defa şikayetlenmiştir .güya hiç bi arkadaşı çocuklarıyla böyle ilgilenmezmiş sadece sevmek için kucaklarına alırlarmış filan.hafta sonu bizle gezmeyi istemez benim alışveriş için dükkan dükkan dolaşmamı pek haz etmiyor ayrıca annemde bizle oluyor mecbur öyle de bir mazereti var.merkez bize uzak 45 km çocukla olunca onsuz gitmem zor kendi arabamızla gitmek benimde işime geliyor açıkçası.çalışıyorum zaten haftanın 1 gününü gönlümce gezemeyeceksem ne olcak bu işin sonu(geziyosak öyle her hafta sonuda değil ayda 1)beni güzel bulmuyor bi kere halbuki aman aman güzel olmasamda idare ederim yani.hatta bi kere aramızda şöyle bi tartışma geçti;doktor eşleri daha güzel oluyor(ikimizde öğretmenimiz ve okulda güzel bi bayan var doktor eşi ,uzun boylu,güzel bir yüzü filan var)işte bizde böyle birbirimize denktik ondan evlendik gibilerinden bilmem anlatabildim mi.hani sen çok güzel değildin bende bir öğretmenim öyle güzel olanlarda bana bakmazdı gibi ve sende bir doktorla evlenemezdin dedi. inanın o kadar kırıldım ki ağladım,küstüm, baya bir zaman geçti bu konunun üzerinden ama ben hala kırgınım eşime.bende ona dedimki önemli olan yüz güzelliği olabilir senin için madem benimle evlenmeseydin dedim.o da ben mantık evliliği yaptım dedi.ben onu seviyorm. hatta 1 ay önce ameliyat oldum ben narkozdan uyanırken eşimi çok seviyorm diye sayıklamışım doktor söyledi.ama gelin görün ki benim eşim için arkadaşları hep önce gelir ben ameliyattayken bir arkadaşı borç istemiş o da şehir merkezine (30 dk uzaklıkta)arkadaşına para havale etmeye gitmiş.düşünün allah korusun bana ameliyatta bişey olsa orda sahipsizim.hiç onun önceliğinde yokum.çok kırgınım çok . neticede şunu mera ediyorum ben mi fazla beklenti içindeyim yoksa......

var bu kocalarda bir şey ya benimki de hukuk fak. kazanmış gitmemiş astsubay kendi bir kere konu açıldı keşke okuyabilseydin ama o zaman beni nasıl bulacaktınki dedim o da avukat olsaydım senle evlenmezdimki dedi halbuki kendi lise bense lisans mezunuyum.
Bir tuhaflar var bu nesilde bir bozukluk o yüzden çok takılma ama için içinide yemesin hiç bir laf altında kalma.

bence güvenilir bir bakıcı bulun ve öncelikle basbasa yasamaya baslayın hem yazın eşiniz cocugunuzun tüm sorumlulugunu almamıs olur. Annenizin sizinle yasaması büyük hata, öncelikle buna çözüm bulmalısınız

kesinlikle arkadaşa katııyorum...l

3 yıl geçmiş yazdıklarımın üzerinden geriye donüp okuduğumda bir insanın değişemeyeceği inancı bende daha da kuvvetlendi. Evet hala mutlu evlilik nedir ben bunun cevabını bulamadım. Belki kişinin beklentilerini bulması belki şans belki belki....bilemiyorum .bazı şeyler kördüğüm gibi çözmeye çalıştıkça daha da karışıyor. bu evlilikte böyle .bu altı yılda çoook yıprandım ne kadar daha devam edebilirim bilmiyorum.bu kişiyle evlenmeye ben karar verdim bitirmeye de ben karar vericem.bitmesini istiyormuyum tabi ki hayır. iki evlat var.ama bırde evlilikte saygısını yitirmiş iki eş.

Back
X