evet bir anlamda psiklojik şiddet eşimin yaptığı. annem meselesine gelince tek taraflı alınmış bir karar değildi oğlumuzu annemin bakması.ama zamanla o istememeye başladı.belki haklı da olablir .ama anneme git diyemem benim babam yıllar önce vefat etti ,annem bizi tek başına büyüttü ve şimdi bir ev yaptırıyor biraz birikmişi ve kardeşlerimin yardımıyla kımetse bu sene bitecek seneye bende güzel bir şekilde anneme bakıcı tutacağımı söylemem gerekiyor.bizde anneme bakıcıya vereceğimizi toplu olarak veriyoruz her sene birde bizim yanımızda olunca maaşını harcamıyor yani şimdi ona artık bakıcı tutmaya karar verdik diyememSiz kendinize bunu nasıl söylersiniz "aman aman güzel olmasam da idare ederim"...
Bunu size benimseten bir eşinizin olmasını anlayamıyorum.. Neden sizde aynısını yapmıyorsunuz... Psikolojik şiddet en sevmediğim şiddet türlerinden biridir. Ama en azından kısası kolaydır. Kendi silahı ile vurmak için maddi hiçbir şeye ihtiyacınız yok.. Mizacını kopyalayın yeter...
Mesela ne kadar çirkin olduğundan siz de dem vurun arada... Böyle ise eğer... "avukat eşleri çok yakışıklı oluyor. Filan avukat mesela......" Arada bir "Çok mu kilo aldın sen? Sanki yüzün ablaklaşmış" gibi acımasız da olun... Hatta bazen "Hızlı kilo vermiş olmayasın, bayağı bir çöktün.. Senin bir derdin falan yok değil mi?" diye su kurnazı da oluverin.. Saçınızı başınızı yaptırmak için mümkünse kuaförden çıkmayın.. Her gün ya bir fönünüz olsun ya bir maşanız.. Birden kendinize bakmaya başlayın... "Arkadaşlar beni (ünlü biri) X'e benzetiyorlar." diye uydurun... Arada annenizi de evde bırakın çocukla "Arkadaşlarla alışverişe çıkıyoruz" deyip gidin... Yeni bir kıyafet alın dönün.. "Bunu bana çok yakıştırdılar" diye de gösterin... İşe giderken usturuplu ve fakat çekici kıyafetler tercih edin.. Dizde bir etek ama yüksek topuklu çizmelerle gibi.. Sabah makyajlarınızı uzun tutun...
Umursamayın...
Eminim eşiniz sizi seviyordur ama aklı da karışıyor anladığım kadarıyla arada bir.. Elindekinin kıymetini bilmesi gerek...
Yapamam derseniz eğer.. Yapabileceğiniz en kolay şey "Bana şunları yapmandan hoşlanmıyorum;" diye başlayıp hoşlanmadığınız her şeyi mimiksiz bir şekilde, sert ve soğuk bir üslupla kendisine sıralamak ve bulunduğunuz yeri terketmek olacaktır... Yüz göz olmadan, iletişime geçmeden...
Selamlar,