Mutlu evlilik var mı

HaklisinHocam

Ben, keyfim ve kahyası
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
1.200
1.462
63
Sürekli takip edemiyorum fakat ne zaman foruma girsem aynı sorunlar sıkıntılar eşlerinden ilgi göremeyenler aldatılanlar hakaret edilenler evden kovulanlar eşleri tarafından istemeyenler kadınlar hep mutsuzluk hep gözyaşı hep keder bende mutsuz bir evliliğe sahibim malesef eşimle çocuklar için ayrılamıyoruz fikrinin arkasına saklanan fakat alışkanlık haline gelmiş kötü bir evlilik yaşıyoruz mutsusuz kısacası. Şimdi benim sorum şu nasıl oluyor bu mutlu evlilik çünkü görüyorum hep aynı cevaplar boşan dayanma çocuk yapma katlanma demek ki birileri mutlu ve şifreyi biliyor bize de deyiverin

Var tabi ki..ama bunun bı formülü yok ki

Siz neden mutsuzsunuz? Mutluluk bence kişinin içindedir. Kişinin dert ettiği şeyler gerçekten dert etmeye değer mi bu önemli bana göre. Tabi ki aldatma, şiddet vs. kaldırılan şeyler değil. İletişim çok önemli bana göre.

Sizin mutsuzlugunuzun sebebi nedir bilemeyiz ki. Mutlu evlilik illa ki vardir,lakin mutsuz olanlar da baskalarina bosan diye akil verebilir bence. Baskasinin dert cekmemesini soylemek icin mutlu olmak gerekmiyor,belki ayni sorunlari yasamistir da ondan cekme diyordur olamaz mi?

Niye herseyden bu kadar etkileniyorsunuz ben de onu anlamiyorum. Burasi "bir derdim var" basligi altinda dertleri olan insanlarin paylasimlarina yer veriyor sadece.
Mutlu olan da gelip "Ben cok mutluyum kocam da şöyle iyi" diye buraya başlik acacak degil.
Biraz da instagrama bakin, herkesin evliliği mukemmel

Mutlulukta kişiye gore degisen bisey. Herkes benzer kisilerle veya benzer bir hayatla mutlu olmuyor.

Mutlu evlilik var. Ama tam bi mutluluk değil bence. Eşler birbirinin beklentilerini ihtiyaçlarını asgari düzeyde bile olsa karşılamaya çalışıyorsa mutluluk ve düzen o evde oluyor gibi.

Olabilir tabiki çokta doğru olur bunu göz ardı etmişim

Bence kimsenin hayatı dört dörtlük degil.
Fakat bir cidden cok mutsuz hayatlar var. Birde normal. Herkesin bunları isimlendirmesi de farkli. ben cidden sorunn yasadigini düşündüğüm kisilere bosan diyorum. Cunku ben ilk evliliğimde mutlu değildim. Hic bir konuda birbirimizi anlamadigimiz bir hayat yaşıyorduk. Sürekli kavga gürültü hakaret.....

Fakat simdi ki evliligime baktığımda Masallah diyeyim kimse kimseyi kirmamaya incilrmemeye çalışıyor. Bir daha bu hayata gelemeyecegimizi biliyoruz ve birbirimizin kıymetini biliyoruz.
Bence mutluluğun sırrı da bu
Tabi tekrar evleneceğim diye de bosanilmaz ben 10 yil sonra eşimle tanistim. Belki hemen evleneyim desem.tekrar hatali bir tercih Yapardım

Şifre veya formül ne olabilir biliyor musunuz ;
Biraz şans faktörü de vardır tabi ki ancak seçiminizi doğru yapmak.
Size hiçbir zaman kötü bir söz söylememiş olan, çevresine iyi olan, sabırlı, merhametli, sizi dinleyen biriyle evlenmek.
Erken yaşta değil belli bir olgunluğa eriştikten sonra evlenmek.
Burda ne çok görüyoruz nişanlıyken bana sövdü, el kaldırdı, aileme hakaret etti.
Yok düğün zamanı kaynanam öyle yaptı, kaynım borca soktu, görümcem yoluma taş koydu ..
O kadar çok işaret var ki aslında görmek isteyene..

Mutlu evliliğin kuralı karşılıklı saygı bence birbirinizin düşüncelerine isteklerine saygı duyun empati kurun kendinizi eşinizin yerine koyun ona nasıl gıcıklık veririm degilde onu nasıl mutlu ederim diye düşünün

Nerede olduğunuzun farkında değil misiniz? Adı üstünde bir derdim var burası..
Neymiş yani, buraya bir derdi olan yazıyor, evliliğinde eşinde sıkıntısı olan yazıyor.
Mutlu evliliği olan insanlar buraya neden yazsın?dünya buradan da ibaret değil haliyle, komiksiniz..

hiçbir konusa mutlak mutluluk yada mutlak mutsuzluk olamaz.
hepimiz her konuda çeşitli sıkıntılar yaşarız, önemli olan sıkıntı yaşamamak değil, o sıkıntıyı nasıl göğüsleyeceğini, yeri geldiğinde ne yapman gerektiğini bilmek..

evlilik içinse elbettee tek çözüm boşanmak olamaz. onun öncesinde akılcı davranarak çözümler üretmeli insan. bunlara rağmen çözülmüyorsa ancak o zaman boşanmak söz konusu olmalı.

bunun içinde öncelikle iki insanın oturup karşılıklı konuşabilmesi lazım.

yani sorun varken kavga çıkarıp çözüleceğini düşünmek her zaman mantıklı olmayabilir. bazen sakince konuşmak, bazen sadece davranışlarla belli etmek etki eder.

o zamanda işte neyi ne zaman yapacağını kestirebilmek ve karşındakini tanıyabilmek gerekiyor.

İnstagram konusunda haklısınız işte bende orta takılıyorum galiba herkes anlaşıyor fakat ben geçimsizim galiba
Konu başlığı değildi kasdettiğim genel yeni mesaj bölümünü açarım hep orda hep karşılaştığım durum da ne yazık ki bu

Bir derdim varı okuyup, ne zaman baksam sıkıntılı evlilikler var demek de enteresan olmuş.

Ben geçinmeye gönlü olan birbirini seven iki insanın mutlu olabileceğini düşünüyorum. Elbette sıkıntılar, anlaşmazlıklar oluyor ama bu yazdığım iki şey varsa aşılıyor bir şekilde.

Boşan dayanama çocuk yapma e bunlar normal tavsiyeler
Hiç bir insan değişmez geri döndürülmez en azından kendisi tamamen karar vermedikçe örnekleri de görüyoruz
Uymuyorsa boşanmak en mantıklısı
Mutlu evlilik de bence büyük aşkla olmuyor uyum anlayış saygıyla oluyor
Yoksa da sonradan kazanılması zor illa patlar

şifresi yok ki karşındaki insanla ilgili. Saçma şeyler yaşıyoruz üzüntüler yaşadık salaklıklar türlü türlü. Ama eninde sonunda evde kahkaha atarken buluyoruz kendimizi.
Ben çok kolay mutlu olan bir insanım kimseyle kavgam huzursuzluğum yoktur. Çok şeyi alttan alırım. Artık saflık mı dersin bilmiyorum. Eşim çabuk parlar sallamam. Birbirimize karışmayız kavga çıkarmayız. Problemler var evet ama bunları büyütmüyoruz çözemesek de kalıyor yani ne bileyim. Ailevi meseleler para meseleleri burada boşanmaya giden bir sürü okuduğum konu oldu. Bizim hikayelere çok benzer şeyler de gördüm özellikle para konuları ile ilgili olanlarda. Ama bizde konu bu kadar büyümedi. Karşılıklı konuşarak mantıklı yolu genelde buluyoruz.
Tamamen karşındaki insanın iletişimi ile ilgili bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…