Mutlu evlilik var mı

Bence evlilik kurumunun fazla romantize etmek bunun sebebi. Bir ilişkiye başladınız mı o kadar çok olası sonuç var ki. Mutluluk da var mutsuzluk da. Evlilikle birlikte birbirimizin ömür boyu sahibi olamayız. İnsanların duyguları düşünceleri değişir bazen yollar ayrılır. Ama niyeyse evlilik ömür boyu sürmeliymiş gibi davranıyor insanlar. Sırtını karısına kocasına koşulsuz yaslıyor. B planı olmadan herşeyin olumlu gideceği fikri üzerine yaşıyor hep. Olumsuz şey olduğunda da elinden sadece katlanmak geliyor. Mutlu evlilik var ama bu bir ihtimal. Evlilikten beklentileri azaltmak gerekiyor. Ölümün olduğunu bu dünyada boşanmak çok da büyük bir olay değil.

Canım öncelikle birileri bosan kurtul demelerini ben doğru bulmuyorum haa nasıl boşanılır adamda içki dayak karı kız ayakları aç bırakma çalışma ma parayı nereye verdiği belli olmayan yani bu sebepler.. ve ben asla ufak tefek konuşularak hallolunacak sorunlar için asla kimseye bosan demem yanlış... Mutlu olmakta şudur, anlaşmak fikir birliği , sevgi aşk her daim yaşamak sevgi aşk olunca saygı da olur zaten kalpler kırılmaz, incitilmez, araya soğukluk girmez..

Mutsuz olmak da geçerli bir boşanma sebebidir. Bazen insan uğraşmak, bir şeyleri düzeltmek ya da yoluna koymak için çaba sarfetmek de istemeyebilir. Boşanmak için illa çok kötü şartlarda yaşamak, eziyet çekmek gerekmez. Bu bakış açısını doğru bulmuyorum ben. Evlilik ömür boyu taşımamız gereken bir yük, ayağımıza geçirilmiş bir pranga olmamalı.

Burası bir derdim var köşesi. Mutlu evliliği olan buraya zaten yazmaz. O yüzden ben burayı baz almak çokk mantıklı değil

Herkesin aşkı sevgisi evliliği kendine tabiki mutlu evlilik vardr herkesin farkli sorunları olur evlilik dumduz bir yol değildir inisler cikislar olabilir önemli olan inisler ve cikislarda sayginin ve sevginin btmesi gerisi hallolur.

Mutluluk dediğiniz şey nedir? Mutluluk her an olabilen bir durum değildir bana kalırsa. Mutlu ve mutsuz olunan olaylar ve anlar vardır sadece diğer türlü notrdur herşey. Kimsenin her dk eşiyle romantik müzik eşliğinde dans edip,şarap yudumladigini sanmıyorum. Ama mutluluk dediğiniz şey, karşılıklı saygı, isteklere ve ihtiyaçlara karşılıklı olarak önem vermek, sevdiğini hissettirmekse bular zaten evliliğin temel yapı taşları. Bunlar yoksa çöp.

Ben 10 yıl evli kaldım. Daha ne gelebilirki başıma dediğim herşey geldi. İşimizi 3 kere kaybettik borç batağı Kayın peder abisi elti dövüşü hepsi yani. Boşanmadım kendimi değiştirdim yapmadığı şeyleri beklemedim söylemedim. Oda ben beklemeyince düşündümü haklı olduğumumu anladı ne olduysa hiç kavga etmemeye başladık. İşimizide toplamıştık ömrü bu kadarmış bitti. Evliliklerde iki tarafta kendi hatalarından başlamalı bence.

Ya zaten o şekilde de evlilik olmaz ki o da sıkıcı bi zaman sonra.. Bir de sosyal medyalardaki evlilikler var hep özenme hep bi fazla yapmacık.. Ne bilim işte..

Geçmişten getirilen yükler, zamanında çözülmemiş sorunlar,
yaşanılan hayata dair bıkkınlık, sıkıntı, monotonluk, anlam kaybı,
geleceğe dair beklentilerin azalması, hayallerin tükenmesi, ümitsizlik vs. gibi
Hayatın kendisinden gelen olumsuzlukların sebebini evliliğe yada eşe bağlamak
en büyük mutsuzluk sebebi sanırım.
Oysa iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye söz verdiğinizi unutmayıp,
Hayatla başedebilmek için
karşı karşıya değil Yanyana durabilmek lazım
İçten içe birbirine bilenerek birbirini suçlayarak mutlu olunmaz.

Eski eşinin Burcu neydi ?
Senin ve şimdiki eşinin Burcu ne

Insanlar 7/24 mutlu gezemez..Robot degiliz evlilik de hergun bal kaymak degil..Ben realist bir insanim hicbir zaman hayal dünyasında yasamam..Gunumuzde dizilerde filmlerde veya sahtekar Instagram dunyasindaki gibi bir yasam mumkun degil.Ama herseyin bir olcusu var..13 yillik evlilik yasamimda mutlu gunlerimde oldu agladigimda oldu..Ama belli kirmizi cizgiler asilmadikca ben evliligi yurutme taraftariyim..Cocuk icin denilerek kucumsenen bir olay var.Cocuk kucumsenecek basit bir sey degil .Dunyaya getirdiysen sorumluluk bileceksin.

Mutlu evliliğin sırrını sana veremeyeceklerden biriyim ne yazık ki. Ne yazık ki çünkü ben de bir zamanlar güzel olacağına inanmıştım. Güzel gitmemesinin sebebini söyleyebilirim; gençken ve çocuk yokken ilk evlendiğimizde eşle farklı da olsak ortak noktamız olur düşüncesiyle evlenmişizdir ama yıllar geçtikçe ortak payda oluşmamış ve farkların makas aralığı daha da açılmıştır. Sonrası çocuk için evlilik birliğinin iki mutsuzu ama ebeveyni olarak devam ediyorsun işte.

Evet malesef çok üzgün bayanlar var. Aile içi tartışmalar elbet olur ama saygı en önemlisi. Ben evliligimde çok şükür mutluyum. Ama bunun bir formülü yok. Bu biraz mantık biraz yazgı . Karşındaki adamı doğru seçebilmek. Kimimiz doğru seçtik zannediyoruz sonra evlenince gerçekleri görüyoruz. Biraz iman gücü olan ve de vicdanlı adam seçmek en önemlisi. Adamın güzeli cirkini olmaz çünkü ıyi huylusu ve kötü huylusu olur.. ben eşime ne desem yapıyor o bana ne dese ben yapıyorum. Huyu güzel ondan dolayı. Yoksa kötü huylunun önüne dünyaları ser yine de memnun olmaz... Rabbim ıyi insanlarla karsilastrsin insallah. Zor olanı da kolay eylesin

Demet Akalın bile formülü " bir sen bir ben birde bebek" diye dünya aleme ilan ettikten sonra, bosanivermisti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…