Mutlu olduğunuz için hiç mutsuz oldunuz mu ben oldum :((

misslife

minnak geliyooorrr... :))))
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
1.174
1.051
198
Eşimle ailemi zor ikna ederek evlendim. Kültür farkı, maddi ve ailevi sebeplerden..
2 senedir evliyiz. Ailemi , akrabalarımı ve arkadaşlarımı şaşırtacak şekilde evliliğimiz maşallah çok yolunda gidiyor..
Fakat şimdi söyleyeceğim gerçekten komik ama eşimle sürekli gezmemiz, çoğunlukla birlikte vakit geçirmemiz, arkadaş ortamlarında çok bulunmamız, yaptığımız, yediğimiz vs. şeyler başkalarının gözüne batıyor ve açık aramaya başlıyorlar..

eşimin bana evde yemek yaparken yardım etmesi bile bizi eleştirmeleri için sebep oluyor.. Tabi ki bizde sıkıntılar yaşıyoruz bazı zamanlar sadece tek yaptığımız bu sorunları hiç kimseye yansıtmamamız..

Ama artık çok bunaldım ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum.. Kendi ailemden yaptıklarımı gizlemek zoruma gidiyor..
Ben napıyorum kötü bir şey mi yapıyorum ya her şeyi helalimle yapıyorum (

Mutsuz gibi mi davranayım Allah aşkına insan mutlu olduğu için dert yanar mı ??

(Belki okuyup geçeceksiniz belki de hiç görmeyeceksiniz bile bu yazımı yine de canınız sağ olsun.. içimi döktüm ve bi nebzede olsa rahatladım.. )

Benim ailemde zor ikna oldu yeni nisanlandik o gunden beri soylenmeleri bitmio.. annm har frsatta nisani attrmaya bahane ariyorlar.. hep sunu tekrar edio COK PİSMAN olacaksin.. sanki bnm evliligim kotu giderse mutlu olacaklarmis gibi hissediorum nisanlimn ailseyle de prblemlerim oldu tek kelime aileme bsey diyemedim cunku hmen bitrrlerdi.. simdi aramz duzeldi ama eminim evlenip mutlu olursam senin gibi olurum

Onlarin tek derdi eger bnm ki gibi bi ailen varsa hakli cikmak istemeleridir.. ailem beni cok sever kilima dayanamaz bi dediim iki olmaz ama nisanlimda ilk bahsattigim gunden beri boleler arada doldurdula nisanlimla cok atstik surekli soleniolar surekli.. ve eger mutsuz olursam artk onlar sevinecek diye dusnuyorum.. cunku o zamn hakli olacaklar biz sana demistik diyecekler o kadar cok nisan atmayi dusundum ki nisanlim cogunda alttan aldi yeri geldi o da patladi.. ama tek bildiim mutsuz olursam her ne kadar biz senin iiligin icin istiyoruz deselerde icren ice hep mutlu olacaklar

aynen canım bende çok zor ikna eden ve nişanlandıktan sonra bile nişanlımı ailesinin yaptığı herşeye kusur bulan bir ailen var ama napalım katlanıcaz evlenesiye evlendikten sonra kapımızı kapatıp sorunları kendimiz çözücez eğer onlara naklettirirsek BEN SANA DEMİŞTİM dememeleri için.

aynı şeyleri yaşıyoruz canım seni çok çok iyi anlıyorum

Sadece ben miyim diorum bu siteye uye olana kadar aslinda ne kadar cok kisi var boyle seyler yasyan kimsenin uzulesini bu drmu yasamasini istemem ama insan kendisin anlayabilcek inslarla karsilasinca rahatlio.. annm bohcalar tekmelio . Oysa ban kendim sectim aldim ona bile kusur buldu getrdikler cicek buyuk die bile bazen gulesim gelio o kadar kafayi yedim.. bizim ailede bi gelenek teyzemde aynisini yapti kizlarin birine sigirkelkesi dediler birine maymun nep ad takip kucumser gibi hareketler.. ama dsardan gorenler cok anlyisli cok poztif insanlar sanarlar kadin temizlik yaparken bile homurdaniyor var mi yaa... babam o kadar deil anneme kiziyo bile o da istemio ama arada laf cakar annm kadar olmasada.?

sadece bu kadar olur diyorum canım aynen bizdede böyle babam daha mülayim annem baskın bu konuda.nişanlım zaten zor verdiler sen beğen et bizim getirdiğimize bahane bulunmasın derler ben beğenirim genede problem olur ya.adetleriyapsalar suç olur yapmasalar tamahsız gelin alıyolar olur çözemedim kadını :44:

Kv ilen olan konunu okudum kader esimiyiz seninle neyiz resmne ayni bnm kp yasio ama dmn agzi var dili yok annesi fena senin ki gibi istemdiini dilemgetirmez nisanlim annesine laf ettrmez ama benim hakkimi korumus ki kv resmen U donusu yapti annemler cicimler o hakaret eden kadin degisti bi kere tartstik zaten ama cozemdim onu ii mi kotu mu.. ama problemlerimiz bire bir herkesten sakladim icime attim nisanlmla bile aram. Kotu gibiydi o olayla duzledi kendimi o kadar yalniz hissettim ki ogrendikleri anda bu is tamamen biter oluyorum desem vermezlerdi..

Daha yeni atlattik o konuyu biz ve ayni ailelerimiz babam gelir dinler hic olmazsa uzulduunu belli eder srf ben istiorum diye verdi beni ama annm cok fena o ne seviosa herkes onu sevecek oyle istr nisanlima isinamadi o yuzden ne yapsa bos.. cocuk da yavrm ist dayken babam ne dese yapar suraya gel buraya git hep gelmek mutlu etm istio allh yaniltmasin ve boxmain ama bozlursa da ailem yuzunden bozulur.. hic mi memnun olmaz bi insan altin ev oo höoo say say btmez tek hata bzmkilerdede degil tabii onun ailsende de var ama bzmkiler o konuda solda sfr brakir..

aynen benim nişanlımda mutlu edeyim sevsinler diye didinip durur. Kv duruldu bana karşı çünkü nişanlım ne olrusa olsun sağolsun hep benim yanımda oldu hep beni savundu ben hatalıysamda arkamda durdu zaten önemli olanda bizim onlarla mutlu olmamız değil mi ileride kapımız kapanınca huzurlu olalım Allahın izni ile. elbette onlarda büyük ama işte yapcak bişi yok canım bide benim en büyük istemeyenlerden biri babaannem.garip ama öyle asıl ayırmak o istedi neler dedi bana neler. ayrılırsan seni umreye bile götürürüm dedi ya düşünebiliyo musun.çok varlıklı mal mülk istiyolar.çok şükür babam 3 şey istedi nişanlımdan dürüstlük,yalansız bir yaşam ve beni yaşadığımız şehirden dışarıda oturmak için evlenince götürmemesi.

eğer kv ile olan minik sorunları bile anlatsaydım onlar için ele gelmemiş ayrılık mucizesi olurdu

Son düzenleme:
Sizinde durumlarınız zor kızlar.. Ama burda birbirimize destek olduğumuz sürece sıkıntıları atlatcaz inş hepbirlikte.

Neden istemiyorlar peki aileleriniz ? benim ailemin sebebi ailesinin kültür düzeyini düşük gördüler. benim kardeşlerim ve babam üniv. mezunu. bana mı kendilerine mi bilmiyorum ama aileyi yakıştıramadılar. çok ağladım sızladım çok kırıldım beni ailemde sülalemde çok yıprattı o dönemde. bi de ben evlenrken çoğu masrafı eşimle isteklerimize göre yaptım. istedğm yerde nişan istedğim yerde düğünü yaptık. istediğimiz eşyayı aldık.. e haliyle de masraflarımız oldu kısmen yardım ettiler çünkü ailem. ilk aylarımızda borcmz vardı ben nasıl öyle bi hata yaptysam bunu babama dile getrdim kendin ettin kendin buldun dedi bana vurdum kapıyı çıktım evden. benim en büyük lütfumsa ailemi dinlemeyip eşimle evlenmem oldu. biz Allah a binlerce şükür çok mutluyuz.

eşim her konuda bana anlayış gösterdi bende aynı şekilde ona evle olsun ailelerle ilgili sorunları olsun hep kendi aramızda hallettik dışarıya yansıtmadık. belkide bu yüzden hep sorun arayışı içerisindeler.. gezmelerimiz battı.. yediğimiz içtiğimiz herşey göze battı..
suratım asılsa herhangi bi sebepten eşimden bildiler.

kızlar size nacizane tavsiyem sorunları sadece kendi aranızda halledin maddi ve manevi.. ailelere yansıttğnz mevzuları siz unutsanız bile onlar unutmayacaklar bunu sakın unutmayın. tartışsanız bile evden çıkıp gitmeyin çünkü bunlarda olcak.. hemen barışmaya çalışın.. dışarıya karşıda herzamn güler yüzlü olun ki kavga ettiğinizi anlamasınlar.
bende dün gece çok düşündüm artık evliliğimi göz önünde yaşamamaya çalışcam. kardeş kardeşi kıskanırken bi de etrafı düşünün. Rabbim kem gözlerden korusun bizi..

Seni kıskanıyorlar cnm .kendilernn öyle mutlu huuzurlu bi evliliği olmadığı için...annen bile seni kıskanır.kıyaslama yapar ben babanı bi gün mutfağa sokamadm der.baban bana böyle anlayışlı değildi senin gibi kadın mı olur der.der de derrrr.hiiiiiiiiiiiiççççççç takma.kıskananlar çatlasınde hayatını yaşaaaa.benm nişanlım bi dediğimi iki etmediği için ona kılıbık diyo annem olacak şahsiyet.küçümsüyr onu düşün yaniiii.evlenince de değişmeyecek bu.aynen senn gibi olcam.ama sorsan babamın nişanlm gibi olması için ömründen on yılın gitmesini kabul ederrr...

Senin ailen hakli cikamadii icin boyle bence. Benm ailemin karsi cikmasinin en onemli nedeni annemin buldugu olmamasi ve biz dahs muhafazakariz onkar daha rahatlar.. bundan sonrasi da annemin hayal gucuyle birlesen tum olumsuz seyler bi neden onun ailrsi de braz dengwsiz gibi davrandi uzerine sosu oldu simdi her frsatta annem nisan atmak icin bahane ariyo ve buluyor.. ben cok mutsuz olacakmisim ben cok uzulecekmisim hep bunu soyluo her ne kadar benm iilimi dusunuo olsada icten ice bole olmasini istio.. bak gordun mu dinlemedin anne baba lafi demek icin

:) canlarrr bende sizdenim kendi ailem çevreme anlatmıyorum artık çünkü bizim eşlerimiz neden böyle değil senin eşin sen çalıştığın için sana yalakalık yapıyor deniliyor eşimin çevresiyle zaten hiççç muhattap olmuyorum ama onlarda eşimin bana ilgisiyle dalga geçiyor bana göre sebep ise eşimin annesi kızı için benim eşim gibi birini arıyor ve bulamıyorlar ayrıca benim kimseyi hiç bir şekilde tınlamayıp eşimin tarafına boyun eğmediğim için eşimin beni desteklemesine sinir oluyorlar :87:

benim ailemin istememe sebebi evinin olmaması inş evlenesiye alıcak evimizi.tek ev değil ya bahane arıyolar herşeye özellikle babaannem ya nişanlım ince uzun ona bile bahane buldu zayıf napcan onu diyo bende kasaba et borcumuz mu varki diyorum :) nişanlımda isteme zamanları bir hayli kilo vermişti şimdi düzeldi şükür toplandı :) babaannem stemediği içi annnem de daha da istemiyo sanırım sağolsun babam arkamda.babaannemle biz ortayı bulduk ben sana bahsetmiyim senden nişanlım hakkında konuşma orta yolu bulalım dedim öyle de yapıyoruz hiç bişi demem oda ona küserim evine gitmem diye hiç seslenmez bide uzun süre bekleme süremiz olması ama öyle dedikleri zaman elimde kozlarım var çnkü annemle babamda 26 ay nişanlı kalmışlar. bir amcam 4 buçuk yıl nişanlı kalmış bunları dediğim zaman kimse seslenemez anlıcağınız havadan sudan sebepler kız evi olduklarını belli edicekler.

aynen canım benmde eşim tanştğmz günden beri bir dediğimi iki etmedi.. benim annemde yok daha doğrusu üvey annem var hakkını yiyemem iyi insandr ama anne gibi olamaz bu yüzden eşim bana anne eksikliğini hiç yaşatmadı. nişanda bohça yapmak istemedğmde bile eşim aklım kalır diye yapalım dedi.beraber çıktık bohçayla ilgili ihtiyaçlarımızı aldık.

kimi zaman maddi şartlarını zorladı sırf kimseye yüzümü eğmeym diye..evliliğe alışma dönemi zordur.. o kadar destek olduki bana ütü yaptı diye yemek yaptı diye eşim için demedkleri kalmadı. hatta bana bu şekilde hayat sürersek benim ondan sıkılacağımı bile söylediler. ama o konuşanlarında zamanında benimle dertleştiklerini biliyorum eşleri yemek yapmıyor, dertlerinde eşleri sırtlarını sıvazlamıyor,süprizler yapmıyor diye çok söylendiklerini biliyorum. mutluluğu çok gördüler bana ama Rabbim beni mükafatlandırdı. şu hayatta kuşkusuz varlığıyla şükür ettiğim tek insandr eşim..

bizde cnm sizin gibiydik bizde muhafazakarz onlar daha rahatlar.. ama daha insancıllar.. eşimin ailesnn yannda özellkle kaynvalidemn yannda kendimi daha huzurlu hissedyrm eşimin evde bana yardım etmesini hep desteklior evlenmeden önce yemek yapmayı bilmiorum diordum kaynvldm beraber yaparak öğrenrsnz diyordu. :) geziyoruz diye yeni eşyalar aldğmz zamn kadın gerçekten çok mutlu oluyor bu yüzdende çok seviyorum onu bizim hep iyiliğimizi düşünyr.

bi de anlamadğm şey aileler nedense çok bildiklerini zannediyrlar bana da mutsuz olacağımı ve pişman olacağımı çok söylediler ama ben onlarn dedklernn aksine (maşallah) çokk mutluyuz.. evli abim çok karşı çıkmştı ama şuanda yaşadğmz hayata imrenyr. iyiki onları dinlememişim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…