Bence millet artık çoluk çocuk muhabbeti dinlemekten sıkılmış. Mükemmel ev hanımı, 2 çocuk annesi çalışan bir kadının, pardon 2 kadının hergün aynı şekilde bol bol konuştukları şey aslında ego tatminidır. Aynı niteliklere sahip olan bu arkadaşınızla, farkında olmadan rekabet halinde konusuyorsaniz, millet sizi artık ti ye alıyordur ve bıkmıştır. Hergün evden çocuktan ne konuşulur ki saatlerce. Ben bebisime şunu yaptım.yok ben bunu yaptım bu daha iyi diye rakiple konuşmalar dönüyorsa ondandır. Yenisemediler gene diye dalga geçerler.kendi duyacağınız kadar konuşun sizde.millet duyup taktir etmesin cnm illaki mükemmel oluşunuzu. Rahatsızlik verilebilir.insan diyodur;çoluk çocuk muhabbetimi dinlicez?ismi yapicaz burda diye...ciddiyet. memur musunuz bu arada?özellikle SSK da,vergi dairesinde filan?
Tenefüslerde oluyosa bu sohbet kimseyi ilgilendirmez ki takmayın o zamanIş ihmali kesinlikle yok. Okulda ikimizde derse önce çıkanlardanız.
Yorum için teşekkür ederim. Başlık hatalı olmuş anladım. Aslında konu benim mutluluğumu kıskanmaları değil. Bizim le bu kadar çok uğraşmaları neden sizce ve biz nasıl davranmalıyız konu bu ve bunun üzerine Yorum almak istiyorumZaman içinde herkes değişime uğrar
Sizde ugramissiniz
Kilonuzla barisiksiniz mesela.
Önceden bunun sohbeti olurdu artık bitti mesela
Çocuk büyüdükçe sohbet konusu da değişecek.
Başlık içerikle farklı olunca tepki alıyorsun
Mutlu insanları kimse cekemez o da ayrı bir sorun zaten.
Sizin cocuklari taniyoruz artik demek,gene basladilar demek sizce ne anlama geliyor? Belli ki bezdirmissiniz insanlari. Keske basbasa ve sessiz konussaniz baska bir ortamda.Hayır o şekil değil. Bunlarda başka konu bilmiyor. Biz sizin çocukları tanıyoruz artık. Gene başladılar gibi. Masada dibimize kadar gelip oturuyorlar, dinliyorlar. Bazen ciddi ciddi dinleyip fikir veriyorlar, Aynı kişiler sonra dalga geçiyor
Ailenizi bu kadar goz onunde anlatmamalisiniz bence. Herkesin cocugu kocasi var, herkes anlatsa dusunsenize kafalar olur bir milyon. Ben zaten hoslanmam surekli ayni konuda muhabbet etmekten,siz skilmiyor musunuz hep ayni seyi konusunca?Yorum için teşekkür ederim. Başlık hatalı olmuş anladım. Aslında konu benim mutluluğumu kıskanmaları değil. Bizim le bu kadar çok uğraşmaları neden sizce ve biz nasıl davranmalıyız konu bu ve bunun üzerine Yorum almak istiyorum
Öğretmen misiniz?inşallah bransiniz Türkçe değildir. Aksi halde öğrencilerinize yeterli gelemeyeceğiniz belli oldu.bütün gün çoluk çocuk muhabbeti yapacağınıza bilmediginiz şeyleri öğrenmeye çalışın bence.ego tatmini ise ;kendi ozelliklerinizi öve öve,abarta abarta anlatarak,kendinizi mutlu edip,karşınızdakine üstün olduğunuzu hissettirerek bununla mutlu olmaktır. Egolarınızı böylece doyurarak mutlu olmaktır. E bunu yaparken de arkadaşınıza ondan daha geride ve yetersiz olduğunu hissettirmektir. Arkadaşınızda bunu size yaparsa karşılıklı olur.bol bol ego çıkar ortaya....Ego tatmini? Nasıl oluyor ki bu?
söz konusu çocuk olunca Aynı şeyleri konuşmak mümkün Mü? Ilk okula başlayan bir çocuk ve Bizde ilkleri yaşıyoruz. Benim kızım yemeyen uyumayan bir çocuk örneğin. Ona nasıl yaklaşmalıyım arkadaşımdan fikir alıyorum, tecrübesi olduğu için. Yoksa onu yaptım bunu yaptım değil konularımızAilenizi bu kadar goz onunde anlatmamalisiniz bence. Herkesin cocugu kocasi var, herkes anlatsa dusunsenize kafalar olur bir milyon. Ben zaten hoslanmam surekli ayni konuda muhabbet etmekten,siz skilmiyor musunuz hep ayni seyi konusunca?
Ayrıca kocalarımızı konuşuyoruz, yediklerimi için gezdim diye se anlatmıyoruz. Çocuk büyütürken karşılaştığımız zorluk dönemlerde neler yapmalıyız gibisöz konusu çocuk olunca Aynı şeyleri konuşmak mümkün Mü? Ilk okula başlayan bir çocuk ve Bizde ilkleri yaşıyoruz. Benim kızım yemeyen uyumayan bir çocuk örneğin. Ona nasıl yaklaşmalıyım arkadaşımdan fikir alıyorum, tecrübesi olduğu için. Yoksa onu yaptım bunu yaptım değil konularımız
Şimdi anladım. O zaman söyliyeyim. Bizim ego ile uzaktan yakından alacağım yokÖğretmen misiniz?inşallah bransiniz Türkçe değildir. Aksi halde öğrencilerinize yeterli gelemeyeceğiniz belli oldu.bütün gün çoluk çocuk muhabbeti yapacağınıza bilmediginiz şeyleri öğrenmeye çalışın bence.ego tatmini ise ;kendi ozelliklerinizi öve öve,abarta abarta anlatarak,kendinizi mutlu edip,karşınızdakine üstün olduğunuzu hissettirerek bununla mutlu olmaktır. Egolarınızı böylece doyurarak mutlu olmaktır. E bunu yaparken de arkadaşınıza ondan daha geride ve yetersiz olduğunu hissettirmektir. Arkadaşınızda bunu size yaparsa karşılıklı olur.bol bol ego çıkar ortaya....
Alakamız yok.Şimdi anladım. O zaman söyliyeyim. Bizim ego ile uzaktan yakından alacağım yok
Ama iste demek istedigim bunlardan herkeste var,herkeste bir koca var,herkesin cocugu ilkokula basliyor vs. herkes ilkleri yasiyor ama demek ki basbasa konusmaniz lazim sizin. Sesinizin duyulmamasi lazim. Teneffus de ogretmenin tatil saati,bir sonraki derse hazirlik saatidir. Ben de her teneffuste cocuk ve koca muhabbeti duysam ben de skilirim. Insanlar da bunu belli etmisler,yaniniza gelip dinliyor olabilirler,sonradan da alay ediyorlardir. Yapmayin bence, arkadasinizla ozel olarak konusun madem bahcede yuruyus yaparken konusun,koridorda yuruyus yaparak konusun. O zaman kimse sizi duymak zorunda kalmaz ve yaniniza da gelip dinleyemezAyrıca kocalarımızı konuşuyoruz, yediklerimi için gezdim diye se anlatmıyoruz. Çocuk büyütürken karşılaştığımız zorluk dönemlerde neler yapmalıyız gibi
Evet dalga geçiyorlar.bugün konuşmayalım dedik. Bir tenefüsler bekar bir arkadaş istediği evi üzerine konuşurken bize laf attı Bende durumu kullanıp onun konusunu ti ye aldım. Sonra da bu tutumu kendime yakıştıramadım açıkcasıOnları ılgılendırmez
Kaldıkı coluk cocuk muhabbetınızı kıskanmıyorlardır, onların hayatları daha basıt ve sade oldugu ıcın dalga bıle gecıyor olabılırler sızınle. Ben olsam konusmaya devam ederım
Yorum için teşekkür ederim. Başlık hatalı olmuş anladım. Aslında konu benim mutluluğumu kıskanmaları değil. Bizim le bu kadar çok uğraşmaları neden sizce ve biz nasıl davranmalıyız konu bu ve bunun üzerine Yorum almak istiyorum
Yorum için teşekkür ederim. Başlık hatalı olmuş anladım. Aslında konu benim mutluluğumu kıskanmaları değil. Bizim le bu kadar çok uğraşmaları neden sizce ve biz nasıl davranmalıyız konu bu ve bunun üzerine Yorum almak istiyorum
bence cevreyi görmeyin dostlugunuza devam edin bizim isyerindede böyle kuduruyorlar biriyle sohbet etsem.inadına oturun umursamayın bileKonu uzun aslında ben mümkün olduğunca kısa yazacağım.iş yerimde samimi Arkadaşım ile konuşmalarımız herkesin ağzına düştü.biz arkadaşımla öğleye kadar beraberiz ve büyük çocuklarımız okula başladı ve ikimizinde bebeği var. Konuşmalarımız onlar hakkında oluyor çünkü benzer şeyleri yaşıyoruz gün içinde. Iş dışında sorumluluklarımız yüzünden vakit bulupta görüşemiyoruz. Telefon ile de uzun uzun konuşamıyoruz Aynı sebepten ötürü.
Şimdi çocuğu olan, olmayan evli,bekar çeşit Çeşit insan var. Arkadaşımla odanın bir köşesinde konuşurken ya bizi dinliyorlar ya da konuşmaya katılıyorlardı. Buraya kadar Sorun yok Ancaaaaaakkkk artık laf sokmak, tiye almak arkamızdan konuşmaya, kaş göz işaretlerine kadar vardı bu durum. Arkadaşım bir nevi sosyal baskısı olarak gördüğüm bu durumdan ötürü çok üzgün ve artık bu konuları işyerinde konuşmayalım diyor. Bende onların istediği olsun, kendimize çeki düzen
Verelim istiyorsan sana uyarım dedim. Bu sefer susup onları dinliyoruz ve ben mutlu olmuyorum.
Ne yapmalıyız arkadaşlar? Akıl akıldan üstündür. Sizce olduğumuz şekil devam mı etmeliyiz yoksa susmalımıyız
Edit konu başlıkla alakasız olmuş kabul ediyorum. Konuşma içeriği kocalarımız değil çocuklar. Ne yaptıklarını değil, biz onlara nasıl örnek olalım ne şekilde yaklaşalım diye konuşuyoruz ki arada arkadaşlarda kendi tecrübelerini söylüyorlar.özellikle bekar ve çocuklu bayanlardan tepki alıyoruz ve küçümseniyoruz. Tepkileri karşısında ne yapmalıyız. Bununiçin fikir istiyorum. Yorumlar için teşekkürler.
Özellikle bekar ve çocuksuz bayan arkadaşların tepki gösterdiğini farkettik ve bu kişilerin samimi olduğu kimse yok. Sıkıldı olabilirler tabii, direk söyleseler sorun yok. Iş bizim arkamızdan dedikoduya gitmiş.yani biz onlarla ne muhabbeti yapacağız bilmiyorum. Hayatımız bir süre böyle devam edecek. Ev,iş çocuk. Dolu dolu....Çalıştığım yerde bana rahatsızlık vermediği sürece 2 kişinin muhabbeti sorun yok. Rahatsız olursam da direk söylerim. Laf sokmam, ima etmem, dalga geçmem. Dozunda olan bir şeyden de kimse rahatsız olmaz. Abartılmış bir şeyler var belki. Size sözle ima ile anlatmaya çalışmışlar. Olmamış dalgaya almışlar gibi anlaşılıyor olay...
Bizim de bir arkadaşımızın bebeği oldu yeni. Anlatsın, resim göstersin diye ölüp bitiyoruz hepimiz. Öğle yemeklerinde ama. O da her gün değil. Kıskanmak bizim aklımıza gelmedi. Durup dururken değil sadece biz istedikçe arkadaşımız da anlatıyor. Nazar olur diye de onun aklına gelmiyor... Demem o ki ; karşılıklı bir negatiflik vara aranızda bana kalırsa.
Arkadaşımla kadar aldık. Biz tenefüste konuşmayıp, onların konularını ti ye alacağız. Yapabilirsek tabi. Neyse konu kapanabilir artık. Herkese teşekkür ediyorum.
Şu cevabınız da bile irrite edici bir tutum var..." dolu dolu.... " bekarım çocuğum yok. Lakin boş geçen bir dakikam da yok... herkesin hayatı da zamanı da kendine göre işler. bekar cocuksuz olanlar boş boş gibiye getirmİşsiniz lafı...Özellikle bekar ve çocuksuz bayan arkadaşların tepki gösterdiğini farkettik ve bu kişilerin samimi olduğu kimse yok. Sıkıldı olabilirler tabii, direk söyleseler sorun yok. Iş bizim arkamızdan dedikoduya gitmiş.yani biz onlarla ne muhabbeti yapacağız bilmiyorum. Hayatımız bir süre böyle devam edecek. Ev,iş çocuk. Dolu dolu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?