Mutluluğumu çekemeyen iş Arkadaşlarım

Ego tatmini? Nasıl oluyor ki bu?

Yorum için teşekkür ederim. Başlık hatalı olmuş anladım. Aslında konu benim mutluluğumu kıskanmaları değil. Bizim le bu kadar çok uğraşmaları neden sizce ve biz nasıl davranmalıyız konu bu ve bunun üzerine Yorum almak istiyorum

Sizin cocuklari taniyoruz artik demek,gene basladilar demek sizce ne anlama geliyor? Belli ki bezdirmissiniz insanlari. Keske basbasa ve sessiz konussaniz baska bir ortamda.

Ailenizi bu kadar goz onunde anlatmamalisiniz bence. Herkesin cocugu kocasi var, herkes anlatsa dusunsenize kafalar olur bir milyon. Ben zaten hoslanmam surekli ayni konuda muhabbet etmekten,siz skilmiyor musunuz hep ayni seyi konusunca?

Ego tatmini? Nasıl oluyor ki bu?
Öğretmen misiniz?inşallah bransiniz Türkçe değildir. Aksi halde öğrencilerinize yeterli gelemeyeceğiniz belli oldu.bütün gün çoluk çocuk muhabbeti yapacağınıza bilmediginiz şeyleri öğrenmeye çalışın bence.ego tatmini ise ;kendi ozelliklerinizi öve öve,abarta abarta anlatarak,kendinizi mutlu edip,karşınızdakine üstün olduğunuzu hissettirerek bununla mutlu olmaktır. Egolarınızı böylece doyurarak mutlu olmaktır. E bunu yaparken de arkadaşınıza ondan daha geride ve yetersiz olduğunu hissettirmektir. Arkadaşınızda bunu size yaparsa karşılıklı olur.bol bol ego çıkar ortaya....

Ailenizi bu kadar goz onunde anlatmamalisiniz bence. Herkesin cocugu kocasi var, herkes anlatsa dusunsenize kafalar olur bir milyon. Ben zaten hoslanmam surekli ayni konuda muhabbet etmekten,siz skilmiyor musunuz hep ayni seyi konusunca?
söz konusu çocuk olunca Aynı şeyleri konuşmak mümkün Mü? Ilk okula başlayan bir çocuk ve Bizde ilkleri yaşıyoruz. Benim kızım yemeyen uyumayan bir çocuk örneğin. Ona nasıl yaklaşmalıyım arkadaşımdan fikir alıyorum, tecrübesi olduğu için. Yoksa onu yaptım bunu yaptım değil konularımız

Ayrıca kocalarımızı konuşuyoruz, yediklerimi için gezdim diye se anlatmıyoruz. Çocuk büyütürken karşılaştığımız zorluk dönemlerde neler yapmalıyız gibi

Şimdi anladım. O zaman söyliyeyim. Bizim ego ile uzaktan yakından alacağım yok

Ayrıca kocalarımızı konuşuyoruz, yediklerimi için gezdim diye se anlatmıyoruz. Çocuk büyütürken karşılaştığımız zorluk dönemlerde neler yapmalıyız gibi
Ama iste demek istedigim bunlardan herkeste var,herkeste bir koca var,herkesin cocugu ilkokula basliyor vs. herkes ilkleri yasiyor ama demek ki basbasa konusmaniz lazim sizin. Sesinizin duyulmamasi lazim. Teneffus de ogretmenin tatil saati,bir sonraki derse hazirlik saatidir. Ben de her teneffuste cocuk ve koca muhabbeti duysam ben de skilirim. Insanlar da bunu belli etmisler,yaniniza gelip dinliyor olabilirler,sonradan da alay ediyorlardir. Yapmayin bence, arkadasinizla ozel olarak konusun madem bahcede yuruyus yaparken konusun,koridorda yuruyus yaparak konusun. O zaman kimse sizi duymak zorunda kalmaz ve yaniniza da gelip dinleyemez

Yapabileceginiz hicbirsey yok malesef. Bizim işlerimizde de bekar ve cocuksuz kadınlar ile evli ve çocuklu kadınlar arasında garip bir gerilim var. 30 yas gibi bekarlar evli çocuklulari sevmiyor. Sadece evli olanlarla muhabbet ediyorlar. Ama birbirlerinin arkasindan dedikodu is çevirme girla. Bir de bekarlar evlenip boşanmış olanlarla da muhabbet etmiyor.
Cidden gergin bir ortamda çalışıyorum:)
Boşverin kimseye yaranamazsiniz siz muhabbete devam edin

Evet dalga geçiyorlar.bugün konuşmayalım dedik. Bir tenefüsler bekar bir arkadaş istediği evi üzerine konuşurken bize laf attı Bende durumu kullanıp onun konusunu ti ye aldım. Sonra da bu tutumu kendime yakıştıramadım açıkcası

Çok ortalarda dolanmayin...
Ortada çok olursaniz malzeme verirsin bana...
:)

Arkadaşımla kadar aldık. Biz tenefüste konuşmayıp, onların konularını ti ye alacağız. Yapabilirsek tabi. Neyse konu kapanabilir artık. Herkese teşekkür ediyorum.

bence cevreyi görmeyin dostlugunuza devam edin bizim isyerindede böyle kuduruyorlar biriyle sohbet etsem.inadına oturun umursamayın bile

Çalıştığım yerde bana rahatsızlık vermediği sürece 2 kişinin muhabbeti sorun yok. Rahatsız olursam da direk söylerim. Laf sokmam, ima etmem, dalga geçmem. Dozunda olan bir şeyden de kimse rahatsız olmaz. Abartılmış bir şeyler var belki. Size sözle ima ile anlatmaya çalışmışlar. Olmamış dalgaya almışlar gibi anlaşılıyor olay...
Bizim de bir arkadaşımızın bebeği oldu yeni. Anlatsın, resim göstersin diye ölüp bitiyoruz hepimiz. Öğle yemeklerinde ama. O da her gün değil. Kıskanmak bizim aklımıza gelmedi. Durup dururken değil sadece biz istedikçe arkadaşımız da anlatıyor. Nazar olur diye de onun aklına gelmiyor... Demem o ki ; karşılıklı bir negatiflik vara aranızda bana kalırsa.

Özellikle bekar ve çocuksuz bayan arkadaşların tepki gösterdiğini farkettik ve bu kişilerin samimi olduğu kimse yok. Sıkıldı olabilirler tabii, direk söyleseler sorun yok. Iş bizim arkamızdan dedikoduya gitmiş.yani biz onlarla ne muhabbeti yapacağız bilmiyorum. Hayatımız bir süre böyle devam edecek. Ev,iş çocuk. Dolu dolu....

Arkadaşımla kadar aldık. Biz tenefüste konuşmayıp, onların konularını ti ye alacağız. Yapabilirsek tabi. Neyse konu kapanabilir artık. Herkese teşekkür ediyorum.

Yapmayın ne olur çocuklara örnek olacak yaşta ve konumdasınız. Onların sizi tiye alması ayrı komik, sizin mutluluğunuzun kıskanıldığını sanmanız ayrı değişik, üzerine karar alıp misilleme yapamak ayrı gereksiz. Sonra kavga çıksın seyreyle şenliği.

Şu cevabınız da bile irrite edici bir tutum var..." dolu dolu.... " bekarım çocuğum yok. Lakin boş geçen bir dakikam da yok... herkesin hayatı da zamanı da kendine göre işler. bekar cocuksuz olanlar boş boş gibiye getirmİşsiniz lafı...
Lakırdıya çanak tutmuşsunuz belli ki... onlarda çalışırken bile ne kadar boşlarsa dinleyip dalga geçebiliyorlar. Siz nispet yapın onlar dalga geçsin... mesai dolsun...ayrıca çalışılan yerde birileri ile samimi olmak bir gereklilik değil tercihtir. Herkes tercihini samimiyetten yana yapmatabidir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…