Mutluluktan hüzne ve bitişe doğru....

daha 9 aylık evlisin bende 10 aylık evliyim. herkes diyor ilk sene çok zor diye. acaba hiç umut yok mu devam edebilmeiz için sevdiğiniizi de söylemişsiniz.

şu anda birbirinin suçunu kabullenmeyen çocuklara döndük

tamam, ben seni affettim

teremm nereye gitti? :2:

Son düzenleme:

Evliliğim ilk ayında olanlar 2.ayında babamın vefatı,iş hayatımın yoğunluğu psikolojimi mahvetti hep kendime gayret vermeye çalıştım..Bu sürede elimi kımıldatamadığımı bilirim düşünmekten.Şu sıralar hiç bişeye takatim yok.Ama toparlayacağım kendimi annem ve kardeşim için hep dik durdum öle kalıcam..çok yakın arkadaşım doğum yaptı hamileliği boyunca beraberdik işte o zaman anladım evlad nedir..ama harika bi eşle..ama elime aldığımda bileiçim parçalanıyor..ama daha sonra dediğin gb bu bana iyi gelebilir.

Evet daisyc Ümit en önemli destek..Rabbime çok inanıyorum her zorluğu ona sığınarak aştım çok şükür..evime bakıyorum da her parçayı hayallerle almıştık.Kim isterki yuvayı dağıtmak ama çok yoruldum hep çabalamaktan yoruldum çabalamam demiyorum ama inan halim yok artık.
En büyük kızgınlığım aşılacak şeyleri çıkmaza sokması Asla çözümlenemez olarak görmesi buna tahammül edemiyorum..Acaba sadece benmiyim çabalayan

Kaç yaşındasınız merak ettim..Bu kadar bencil olmayın ,kadın annelik egosunu tatmin etsin diye çocuk dünyaya getirilmez..

Canım meraba.Yaşadıklarını ne acıların üzüntülerin ne inan hiç bilemem belki... Ama kendin için bir şans vermeyi hiç düşündünmü evliliğine evliliğimin ilk zamanları bende çok acı çektim 3 sene birlikteliğimizden sonra evlenmiştik dediğin gibi çok büyük aşkla sonra oturup konuşamamya başladık kavga kıyamet öyle büyük kavgalarki komşular kapılara geliyordu sanki bana eşim benimle kavga etmek için artık bahane arıyormuş gibi geliyordu annemler her seferinde bırak gel şu adamı diyordu... Taki bir gün babam eşimi çarana kadar eşimi çağırdı anlattı biz gel diyoruz o gelmiyor ama bu hayat bu şekilde çekilmez diye ... o da babama ben karımı seviyorum biz kavga ediyrouz sonra ben onun saçını okşuyorum sarılıyorum falan filan demiş ama gerçektende o hayat öhyle çekilmezdi sonra aradan zaman geçti baktık bir birimizi tanımaya başlıyoruz daha iyi anlaşmaya başladık sırf boşanırım diye 3 sene çocuk yapmadım baktım bende de hatalar var en büyük hatamda o benle tartışırken başka odaya gidiyordum bu ona sanki onu kale almıyormuşum anlat anlat dermiş gibi yapıyormuşum gibi geliyormuş tabi olaylar bu yüzden daha çok büyormuş....

Bence bir şans daha ver daha çok yenisiniz. Eşine değil kendine bir şans ver...Çünkü sen onu çok seviyorsun... Sevgi bitmrdiyse saygınız geri gelir... Unutma

Sevgili teremm;
Mektup gibi başladım kusura bakma. Babanın vefatına çok üzüldüm. Başın sağolsun, mekanı cennet olsun. Eşinle iletişim bozukluğu çektiğinden ayrılmak istiyorsun. Buradan merak ediyorum canım, hiç kendini dinledin mi? Cüretimi affet lütfen ama ben babanı kaybettiğin için depresyonda olduğunu düşünüyorum. Bak sana ne anlatayım: Ben evliliğimin 2. ayında annemi durup dururken kaybettim. Ani kalp durmasıymış, ayrı şehirlerdeyiz; ne anlattılarsa onu biliyorum sadece. Doktorlar 3 kez kalbini çalıştırmışlar, ama ecel işte. 9 saatlik yola gittim annemi son kez görmek için. Sevdiğini kaybetmenin acısını çok iyi bilirim. Sonra adet görememeye başladım. Doktora gittik tahliller yapıldı. Meğer annem gittiğinde 2 haftalık gebeymişim. Allah'ın takdiri o da, o üzüntüyle düşmemiş. Sonra kötü başladı, kötü gitti herşey. Anlatsam oturur ağlarsın. Ağır depresyonlar, hamilelik, düşük tehlikeleri, kanamalar. Kavgalar daha neler neler... Kıpırdamadım bir yere. Yavrum pinpon topu gibi gezmesin diye. Bebeğimi doğurdum dışarıdan etkilerle bir depresyon daha... Sütüm kesildi. Hala buradayım. Yavrum çok küçük yaşına girecek bu ay sonu. Babasına o kocaman mavi gözlerle bakıp gülerken nasıl giderim? Bebeğim olmasaydı gider miydim? Şöyle söyleyeyim benim kocam da hiç konuşmaz. Bir şey desem "saçmalama yine" diye karşılık alırım. Ama geceleri sever beni ben uyurken. Uyandığımı belli etmem, tadını çıkarırım o anın.
Eşin konuşmamak için kaçıyorsa acaba yanlış anladığından korkuyor olabilir mi? Sen önce kendini dinle, bizi ya da başka birilerini değil. Gerçekten istediğin bu mu? Ya da önce bir psikoloğa git, gerekirse depresyon geçiriyorsan düzelince tekrar düşün. 10 kere düşün 1 kere hareket et. Eğer kocanı çok seviyorsan ve ayrılmaya karar verip onun kalbini kırarsan onu sonsuza kadar kaybedebilirsin. en doğru kararı yine sen vereceksin...

Sana Shakespeare'den bir 6'lık gönderiyorum;

Bazen

"Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan,
Güneş kucağındadır, bilemezsin.
Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür,
Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın.
Uçar gider, koşsan da tutamazsın..."

Çok iyi düşünmen dileği ile...

Son düzenleme:
Kaç yaşındasınız merak ettim..Bu kadar bencil olmayın ,kadın annelik egosunu tatmin etsin diye çocuk dünyaya getirilmez..

bu konuyu kapattım ben
ama yinede söyliyim, ona bakarsanız evlilikte ego tatminidir, evlilik içinde çocuk yapanlarda egoları için yapıyolar
genelleme yapmıyorum ama eşini evine bağlamak isteyende çocuk yapıyor, yaşlılığım yalnız geçmesin diye çocuk yapan var, bana hizmet etsin bana baksın diye çocuk yapanda var. bu insandan insana değişiyor. çocuk yapanlarda bencil sayılabilir, yapmayanlarda. bakış açısı önemli.
ama konu dışına sapıyoruz

bu arada teremm bence sen depresyondasın... başın sağolsun

canım yazını okurken cok uzuldum ama öncelikle başın sağolsun.özel değilse sorununuz ne eşinle niye bu kadar kotuye gıttı ılışkınız daha bır yılı doldurmadan ayrılık kararı aldın?

tek sorun kavgalar mı psıkolga fln gıdın destek alın ıkınızde yıkmak cok kolay onemlı olan bırseylerı kurtarabılmek ayrıca daha 23 yasındasın bosansn bıle nıye bı daha evlenmıcekmıssın kı

Benim yaşadıklarımın hiç birinden ailemin haberi yok..Çünkü bana göre evlilik eşler arasında.aile de olsa bilmemeli..ama bu onu hiç bi zaman yapamadı.her kavgamızda araya girdiler..ve yaralar derinleşti..ben bilirdim ki eşinle kavga etsende bi süre sonra bişi olmamış gb devam edebilirsin ki nitekim ikimiz kavga ettigimzde öle olurdu..ama annem anlıyor.öyle yada böle atlatıyorum..annem 2 gündür bendeydi bişi yokmuş gb davrandım..ama anlatmadm.şimdi herşeyi nasıl anlatıcam bilmiyorum..Annemin üzülmesini hiç ama hiç istemiyorum..çünkü benim yüzümden bunları yaşamasını istemyorum..

bundan 2 ay önce önemli bi hastalık geçirdim işte o an bana nasıl aşık olduğunu çok çok iyyi gördüm..ama sonra buralara nasıl gelioyr anlamıyorum..şans veririm ama beni inandırması gerek..

arkadaşım ben sanmıyorum ki hayatı harika giden insanlar olsun. bu topiğe yazı yazan herkesin farklı farklı sıkıntıları var. üzülme inan değmeyecek. inan senin yaşadığın sıkıntıyı ne anlayacak. nede kıymet verecek. sen değerlisinç sadece sen özelsin. yokluğuna dayanamayacak insanlar için üzül stres yap. seni hayatından çıkaran için değil. sana tavsiyem kendi bakımına zaman ayırman süslen püslen kadınlığını hisset. motive ol eve kapanma

bi çok konuda aynı duyguları yaşıyoruz canım.. asıl sorun ne eşinle onu anlamadım ama ben ?

Neden muhabbet etmek isteyenler sohbet bölümü yerine böyle konularda gezer çok merak ediyorum?

neden kavga ediyorsunuz? :26:

Güzel dörtlük not ettim hemen...bugün laptopu açtığımda örnek dilekçe ile krşılaştım..Boşanma dilekçesi örneği...

canım konunu okudum, bu kadar kısa sürede ayrılık kararı... herşeyden önce Allah yar ve yardımcın olsun, hakkında hayırlısı olsun. büyüklerimiz hep der evliliğin ilk yılları en zor yıllarıdır diye. öncesinde 10 sene de flört etsen aynı evde yaşamadan tanıyamazsın karşındakini. hemen mahkemeye gidip boşanmak yerine, bir süre ayrı kalmayı deneseniz? birbirinizi ne kadar özlüyorsunuz, ne kadar seviyorsunuz duygularınızı bir tartsanız olmaz mı? bence bu kadar kısa sürede alınan kararlar sağlılklı değil. süre verin evliliğinize. birlikte kurduğunuz hayalleri birkez daha düşünün, canlandırın gözünüzde. duygularını yaz eşine, mail at, ceketinin cebine not bırak ama duyur sesini. karşılıklı konuşmak kolay değildir ama yazmak ve okumak çok kolaydır inan. bir şans daha, çok mu zor? bu kadar net mi herşey?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…