mutsuz bir evliliği cocuklariniz icin nasil devam ettiriyorsunuz? Bu mutsuzlukta kendmzi nasil mutl

Valla hiç kusura bakma yani,mutsuz bir evliliğe sırf çocuk sahibi olayım diye çocuk doğurduysan,kimse sana acımak zorunda değil...sizinki tamamen bencillik...çocuklarım olsun da nasıl bir aileleri olursa olsun

Demek o kadar mutsuz degilmissiniz iki çocuk yapabildiğinize göre

evliyken mutsuzken esinle tasarken bireysel mutluluk olur mu yapabilen var mi ? yani onun tüm mutsuzluluguna sana olan ilgisizligine sevgisizligine saygisizligina kabaligina ragmen kendini mutlu edebilen ve evliligini devam ettirebilen var mi?
Maddi açıdan rahat etmek için trilyonları olan adamları bosamayan kadınlar var . Senin esinin de trilyonları var demek ,bu rahatlığın ondan ..mutsuz bir evliliği tek başına yürütmek ne demek ? On çocuğum olsa , üstüne bide hamile olsam ,yine boşarım , çok büyük konuşuyorum . Ben mutsuzsam çocuklarım da mutsuzdur. Onları istemeyecekleri bir hayata mahkum edemem .

Bencillikse şuan en dibini yaşıyorsun.

2 çocukla hayat mücadelesi veren çocuklarım için katlanıyorum bahanesinin arkasına sığınmayan annelere kimse birşey demez merak etmeyin hatta herkes takdir eder.

burada 2,3 çocukla boşanmış anneler var hepsiyle gurur duyuyoruz kimse onları yargılamıyor

Sırf çocuk yapmak için evlendiniz ok de o çocuğa bakamadıktan sonra... Eşiniz ölse ne olacak? O zaman da 2 çocuklu dul kadın olacaksınız, etraf neler diyecek. Neden önce ayakları üstünde durup evlatlarına bakabilen biri olmayı değil de, evli olayım kocam olsun bana ve çocuklarıma baksın diyen kadın oluyorsunuz. Evliliğiniz mutsuz mu, çocuğunuz var mı, burada onlarca kadın var ayaklarının üzerinde hem ana hem baba olmuşlar evlatlarına, siz neden yapamıyorsunuz bunu? Dışarıdan evet söylemesi kolay ama sanıyorum buradaki çoğu kişinin düşüncesi şu ki, siz zora gelemiyorsunuz. O zaman mutlu,mutsuz adamın eline bakmaya devam!

Bana göre, kimse boşanmasın çocuklarını da üzmesin.
İki tarafta (kadın & erkek) kafasını toparlasın, evlilik terapisine mi gider, psikiatriste mi gider, ne yaparsa yapsın,
çocukları için mücadele etsin.

Evet kimse mutsuz olmayı hak etmiyor hayatında.
Kimse de mutsuz olmak niyeti ile evlilik yapmıyor
Ortada şiddet, aldatma, sorumsuzluk yoksa, bence birşeyler düzelebilir.

Gün gelecek o kayınvalideler 1 karış toprak olacak
bunu eşler anlamıyor malesef, bazen biz gelinler de anlamıyoruz
ama sadece anlaşma ise problem aşılabilecek şeylerdir diye düşünüyorum.
Karşılıklı iletişim ile.

Fakat dediğim gibi aşılamayacak durumlar söz konusuysa zaten yapacak birşey yok.
Hayatı kendine zindan etmektense, ayrılınmalı...
Çocuklara da günah zaten o anlamda, devamlı negatif ve yukarda saydığım (şiddet, aldatma, sorumsuzluk) gibi durumlara şahit olmalarındansa, anne ile güvenli bir yaşamlarının olması daha mantıklı...

Benim eşim de sevgisiz ilgiSiz kaba... Bir bebeğim var ve boşanmanın eşiğine geldim. Bir ara yok saydım eşimi ailemle görüşüp iş eş dost derken oyaladım kendimi. Sorun yaratmadığı sürece kendi halimde mutlu olmaya çalıştım ama tam anlamıyla olmasa da huzurlu olsam yeter dedim. Şiddet olayları oluyordu önceden. Ama dün yine ufacık tartışmayı alıp büyüttü pireyi deve yaptı. Sizin ikinci çocuğunuz Allah yardımcınız olsun. Çocuklarınıza odaklanın diyebilirim sadece ve ne olursa olsun Allah hakkınızda hakkımızda hayırlısını versin...

Samimi olduğunuzu düşünüyorum, çocuklar için üzülüyor olabilirsiniz ama bilmiyorsunuz bu psikolojiyi. O yüzden empati yapamıyorsunuz.

Ben konu sahibini çok iyi anlıyorum şu anda. Ama bunun yıllar öncesinde, normal bir şekilde gebe kalmış ve bu süreçleri bilmeyen biri olarak ben de anlamazdım.

Sizin bana gerçekçi gelmiyor dediğiniz o hikayelerden o kadar çok var ki, mevzunun içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz.

Benim doktorum memorial da, Semra kahraman. Bir yakınımız da ona gitti, ona da erken menapoz denildi. Semra hanım kendisi senin değerlerin çok düşmüş, tüp bebek de olmaz diyerek gönderdi arkadaşımı. Döktüğü gözyaşlarını ben biliyorum.bu alanda imza doktorlardan birinin olması mümkün değil diye tedaviye bile kabul etmediği arkadaşım, 4 ay sonrasında hamile kaldı kendiliğinden. Şu anda 4 yaşında kızı. Olmaz denilen başka bir arkadaşımın 11. Tüp bebeğinde oğlu, 14. Tüp bebeğinde kızı oldu. O zamana kadar ne doktorlardan, ne şifacılardan döndüler elleri boş. Bütün bu olaylar gözlerinizin önünde yaşanıyor.

Geçen burada bir konu da vardı hatırlarsınız, başka bir konu sahibi erken menapozdu ve kayınpederi düğünü 7-8 ay sonraya ertelemek isterken, o nişanlısıyla hemen nikah kıymak istiyordu. Burada herkes de kayınpederi ikna etmenin yollarını gösteriyordu, o ahval ve şerait kimse dur bi evliliğin yürüyecek mi gör demiyordu.

Çünkü bazen normal parametrelerde ilerlemez hayat. Düz Mantık işlemez.

Çocuk yapmayı iki sebeple erteledim, 1. Si çocuğumun eğitimi için para biriktirmek. 2. Si KPSS çalışıp İngilizce öğretmeni olarak atanmak.

O paraları biriktirdim. Ama şimdi ironik bir şekilde eğitim için ayırdığım parayı, tüp bebeğe harcıyorum. Kpss için başladığım dersaneyi de tedaviler sebebiyle bırakmak zorunda kaldım.

Benim mantıcım tutmadığı gibi, o sırada 2. Yi yap diyenlerin de haklı olduğunu gördüm. Oğluma büyütürken verdiğim emek, zaman ve masrafla 2. Yi de büyütür, 30 yaşıma gelmeden şu yarıda bıraktığım hedefleri de gerçekleştirmiş olurdum.

O yüzden konu sahibini kendi parametrelerinizle yargılamanız yanlış. Bazen elinizde limon varsa, limonata yapmanız gerekir. Konu sahibinin yapması gereken de bu. Ona neden elinde şeftali, çilek yok denmesi abes olur.

Onun yapacağı en güzel şey, şu anda çocukları mutlu yetiştirmeye odaklanmak. Eşinden beklentiyi sıfırlamak. Bir kadının ne kadar güçlü olabileceğini, bu süreçlerde öğreniyor insan. Ve güçlü bir anne, yanında eşi olmadan da çok güzel yetiştirebilir çocuklarını. Ama devamlı kendini sorgulayarak ve hayata kuvvetle sarılarak.

Çocuğunun olmayacağını düşünen biri korunmasız sevişir. Eşiyle arası kötü de olsa sevişebilir, bazen öyle gelişir. Bu da bir ihtiyaç sonuçta.

Ve bence tek çocuklu bir annenin boşanmasındansa, iki çocukla boşanması çok daha iyi.

Ama demek ki bundan sonra korunacak, evli kalsa da. Ama Ufukta ayrılık varsa, en güzeli çocuklar daha babayı bilmeden ayrılmak gibi görünüyor.

sess_s nası güzel yorumlamışsınız konuyu empati yaparak halden anlayark yargılmadan çözüm odaklı alkışlıyorum sizi kk takip ettiğim tanışmak istediğim kişilerden birisiniz
konu sahibi çözüm yolu ararken zaten çıkmaz sokaklardayken bdv de üstüne fırça yiyor kınanıyor yazık kimse kınadığını yaşamadan bilemez öğrenemez

Bende yazilarini denk geldikce hep dua ediorum sana, Rabbim tez vakitte hayirlica göbüşünü doldursun

Solediklerinde haklisin.. kimse ayrilmak icin evlenmio... klise ama bole yani. Herkesinde kaderi baska baska sinavi baska baska iste.. Allah hepimizin yardimcisi olsun

tesekkur ederim nasi iyi geldi yazdiklariniz.o kadar dogru ve net anlasilmisim ki sizin tarafinizdan umarim hersey sizinde dilediginiz gibi olur.

Her kelimesinin altına imzami atıyorum
Sırf anne baba olayım çocuğum kardeşsiz kalmasın kızım var oglumda olsun gibi nedenlerle tek çocuğu bile olmaması gereken insanlarin üçer dörder çocuk yaptığını çok görüyorum
Sonra bu evlilik baştan bitmişti vs. Vs.
Daha sonrada çocuklara rağmen boşanan insanlar gelen üvey kardesler babaanenin dedenin evinde kalan çocuklar
Yeni esin eve girmesini bile yasak ettiği senelerce anne baba yüzü görmeyen çocuklar
Sonra niye ikinci çocuk dendiğinde buradaki üyeler kızıyor

Sizin ile iste burda fikir ayriligi yasiyoruz. Ben anneler bosanmasini demiyorum. Yada bosanan annelere "niye cocuk yaptiniz" demiyorum. Hayattir bu, bazen evlilikler birden cökebilir. 20 yillik evliler bile bosaniyorlar.

Ancak konu burda cok farkli. Evlilik bastan yürümüyordu. Hadi diyelim annelik duygusu icin bencillik yapti ve ilk cocuk dogdu. O ikinci cocugun olmasi nasil iyi olarak degerlendiriyorsunuz? O cocuk huzursuz bir evde büyüyor. Bosanma oldugunda sadece hafta sonlari babasini görecek.

Elbette bosanmak her kadinin hakkidir. Ancak bir cocugu dünyaya getirmeden önce iyi düsünmeli. Ve seks evet ihtiyac fakat ucunda bebek olma ihtiyacidir. Eger mutsuz oldugun halde sevismek istenilirse bunu kisi kendi bilmeli tabi fakat korunmalari gerekiyor. Aksi takdirde bu o dogacak bebegin hakkina girmektir bence.

Neyse biz sanirim hemfikir olamayacagiz. Yine saygili bir sekilde sohbet ettigimizden memnunum. Tekrar ediyorum ki umarim en kisa zamanda sag salim evladinizi kucaginiza alirsiniz. Bu son mesajim olacaktir.

Kk da açılan konularda en üsluplu yorum bence bu ve bu konuda yapılmış en güzel yorum..

cok teşekkür ederim anlayışınız tavsiyelerde bukunmaniz

Valla hiç kusura bakma yani,mutsuz bir evliliğe sırf çocuk sahibi olayım diye çocuk doğurduysan,kimse sana acımak zorunda değil...sizinki tamamen bencillik...çocuklarım olsun da nasıl bir aileleri olursa olsun
ben severek evlendim biz sonradan ailesinden dokayi sorunlarimiz oldu kisisel degildi yani ve bense duzeltebilecehime inandim ve cocuk sahibi olmak istesim hem saglik problemleri nedeniyke hem de esimi duzeltebilecegime inandim ve tabi ki duzelmeler oldu. ben daha kotu zamanlardan geldim bu zamanlara emegim o kadar cok ki bi anda herseyi silip atmak cocukkari dusunmeden hareket etmek bence bencillik su an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…