- 25 Aralık 2012
- 2.031
- 1.661
- 333
- Konu Sahibi mavidirhayatim
-
Birde o da bir ihtiyac.. ha korunsa iimis korunmus mu onuda bilmiorumda.. surda cinsellikle ilgili bi konu acilsa hepimiz ziplayip konuya yazioruz.. hersey cinsellik degil ama evlilik icindede birseyleri duzeltmek istiorsan cinselligede yer vermek cok onemli...Yani birde " çatır çatır sevişmişsin ! " diyenler var .
Sadece sevişmeyle çocuk olsaydı her gece her gece herkes bir çocuk sahibi olurdu .
Diğer yandan psikoloji okuduğunu veya o meslekte icra ettiğini söyleyenler bile çatır çutur sevişmek fiilini kullanır olmuş .
Bu insanlar bile direk yargıyla yaklaşıyorsa söylenecek birşey yok .
Zira kimseyi eleştirerek , yererek , azarlayarak bir yere varamazsınız .
Yani çocuk yapmak bu kadar ulvi bir görev diyorsun doğurup o çocuğun mutlu olup olmamasının önemi yok yeterki doğur dimi aynen böyle devam edin 3 4 yapın birkaç daha malum 5 yılınız varyorum yapan hemcinslerim ne guzel insanlarsiniz siz kalpleri yumusak iyi halden anlayan hemcinslerim. belli ki kimse kimsenin halinden anlamiyor burda iste hauat bu kadar zor bu yorumlaro yapan kadinlarsa bir de dusunun ki disarda boyle iki cocukla hayat mucadelesi veren kadinlara kimler ne soyler. birincisi benim cocugum olmadi tup bebek tedavisi gordum basta yumurta rezervimde azalma vardi cocugun olmayabilir dedi drler vakit kaybetmeden cocuk sahibi olmami soylediler hatta bunun icin tahmini 5 yilin var dedi. bosanmayi ilk basta istedim ama bosanirsam cocuk sahibi olamayacagimi biliyordum o yuzden belki duzeltebilirm ben daha cok fedakarlik ysparsam olur diye dusundum olmadi.
cocugum dogduktan 10 ay sonra sadece 3 defa birlikte oldum o da tatilde guzel gecen gunlerimizde. ve benim tup bebek tedavisi gordugum icin olmaz dusuncesiyle esim korunmadi ve hamile kaldim.
simdi mutsuzum esim ilgisiz sevgisiz ama iyi bir baba. peki soruyorum su an bosansam nasi olur dogum arifesi telasi bir de bu kadar stress sizce dogru mu. bence degil daha oncede bi konu acmistim kimse sizler kadar acimasizcca yargilamadi beni ben cok sasirdim du yazilanlara.
yuva yikmanin cok zor oldugunu dusunuyorum. ben unv mezunu degilim ama bir meslegim var kendimi ayaklarimin uzerinde durabilecek kadar da guclu hissediyorum. su an sadece zamanlanam dogru degil onu biliyorum.
Asil olay bu zaten. Anlik bir zevk meselesi sanirim iki taraf icinde.bu evliliğe "çocuk yapma" mevzusundan ziyade insan sevmediği, mutlu olmadığı bir adamın koynuna nasıl girer? çocuk olması için bir seferle de kalınmıyor. ne bileyim ben çok sevdiğim kocamla tartışayım hayatta canım çekmez geçen 1 hafta takıştık aynı yatağa giresim gelmedi. bir de çocuk için ilişki.
neden insan kendine bunları yaşatır ki zaten?
Hayır bir kere bir çocuk dünyaya gelmişBirde o da bir ihtiyac.. ha korunsa iimis korunmus mu onuda bilmiorumda.. surda cibsellikle ilgili bi konu acilsa hepimiz ziplayip konuya yazioruz.. hersey cinsellik degil ama evlilik icindede birseyleri duzeltmek istiorsan cinselligede yer vermek cok onemli...
Bende oleyim birak sevismek dokunsa cingar cikaririm..gonlumu fethetmeye baslarsa is degisirbu evliliğe "çocuk yapma" mevzusundan ziyade insan sevmediği, mutlu olmadığı bir adamın koynuna nasıl girer? çocuk olması için bir seferle de kalınmıyor. ne bileyim ben çok sevdiğim kocamla tartışayım hayatta canım çekmez geçen 1 hafta takıştık aynı yatağa giresim gelmedi. bir de çocuk için ilişki.
neden insan kendine bunları yaşatır ki zaten?
Aynen cok ayip valla.. ne bilim geyik olsun diye cinsel icerikli konularda cok yaziyorum hepimizde yaziyoruz cokta guzel sohbet ettigimiz zmnlar oluyo.. ama bu adam bunun nikahli kocasi degil mi? Sanki evliyken gitti baskasiyla yapti. Dedim ya bu da bi ihtiyac bazilari bunu anlamasada.. ha ben duygularim yoksa sex yapamam, ama herkes ayni olmk zorunda degil.Hayır bir kere bir çocuk dünyaya gelmiş
Öteki ise gözünü açtı açacak .
Konu sahibi şurada " kocamla anlaşamıyoruz ama çocuk sahibi olmsk istiyoruz " dese ben bile topa tutardım .
Ama olmuş bitmiş birşeyin nesine salataşık doğrayayım .
Burada çoğu yorum yapan insan " böyle olsa net boşarım ! " ' cı .
Ama hep lafta .
Artık zevkine boşanma muhabbetlwri geçiyor her konuda .
Olan olmuş , şu saatten sknra konu sahibi ister boşanor ister boşanmaz o bizi ilgilendirmez .
Olacak olan tek şey 3. Nün gelmemesi
Yoksa niye sevişmiş neden sevişmiş biz bunu yargılayamayız .
Diğer yandan " çatur çutur yiyişmek , sevişmek " bunlar nasol cümleler onada anlam veremedim yorumlarda
ben daha öncede bi konu acmistim. mutsuz bir evliligim var 4 yilim 16 aylik oglum var ve 8 aylik hamileyim. anlasamiyoruz hatta bazen birbirimizi sevmedigimixi bile dusunuyorum.
biz başta aile kavgasi cok ettik daha dofrusi esim surekli annem kizkardesim dedi aricaksin soracaksin gideceksin mugabbeti cok oldu aramizda (ayri sehirlerde yasiyoruz). biz esimin tayini nedeniyle benim istegim uzerine bebim ve ailemin yasadigi sehirde yasadik ama esim ailemle nerdeyse hic gorusmedi ama ailem bunu hic sorun yapmadi.
o gunden beri biz cok kavgalar ettik kus kaldik ayni evin icibde bi daha toparlayamadik. tabi bu arada esimin gece varlara gitmesi evde icki icmesi gecenin bi yarisi eve gelmeside bizim kavgalarimizi körükledi.
ben o zamanlardada istedim bosanmayi bosanamadim cesaret edenedim. hala mutsusuz ustunede bir çocuğumuz biride yolda. ben aile terapistine gitmek istedim o istemedi bitecek fln dedim ama olmadi. tekrar oturup konustuk duzeltelim diye ama olmuyo kopuguz birbirimizden. su an bosanamda bi bucuk ay sonra dogum yapicam cok zor geliyor herşey.
bu arada aile terapustine tek gidecegim. ben bu evliligi bi sure surdurmek zorundayim. ama mutlu da olmak istiyorum cocuklarim icin. onkari guler yüzle büyütebilmek icin.
evliyken mutsuzken esinle tasarken bireysel mutluluk olur mu yapabilen var mi ? yani onun tüm mutsuzluluguna sana olan ilgisizligine sevgisizligine saygisizligina kabaligina ragmen kendini mutlu edebilen ve evliligini devam ettirebilen var mi?
Iyi giden bi evliligin kotu gitmeyecegi garantisi nerde var? Deli gibi asik okarak seviserek evlenion ayni cati altinda olmuyo belki bazi seyler.. hee cocuklarda ayrica degistirio bazi seyleri evlilikte... hersey realde instagramda gorduunuz gibi toz pembe degil yazikki.
3 cocugum var kac defa bosanmayi dusundum bende bosanmadim cocuklar icin...ha suanda ole bi dusuncem yok ama ilerde olmayacagi anlamina gelmez bu. Belki beni aldatcak esim? Nerden bilim ne yapcak? Evliligin seyri nereye varacak. O zmn bebeleri nere gonderim:) Su 1-2 senelik evliler ayhh sole iiz bole iiz demeside gerceklerle yuzlesmedikleri icin ole konustuklarink dusunuorum. Cunku ilk bi kac yil cogu kisi ayni dusuncedeydi sanirim. Mutlulugunuz daim olsun isterim ama erkenden ole buyuk buyuk laf etmemek lzm.. ne oldum degil, ne olcam diycen!
An gelior oluyor yani..eskiden olsa bende derdim belki ayy nasil beraber oldun filan diye.. bazen birseyler yoluna mi giriyoki dersin olur.. ihtiyac duydugun bir an olur vs vs. Ama su da varki bunu tum kalbimle soyluyorum; tek cocuk olarak bosanmis bi anne babanin cocugu olmaktansa iki cocukla bosanmis olmak cok daha iyidir.Yorumunuza çok katılıyorum.
Ben çocukların varlığının sorgulanmasına sinir oluyorum.
Ben de bir konu açmıştım, boşanma ile alakalı.
Gerçekten son yıllarda sanırım bu gibi süreçlerden her evlilik bir geçiş yaşıyor.
Günümüz şartlarında bir evliliği ayakta tutabilmek gerçekten çok zor.
Çünkü insanlar hayat koşturmacasından yorgun ve mutsuz, haliyle aile içerisinde de mutsuzluk ve gerginlik hakim.
Kim ister çoluğu çocuğu dağılmış bir ailenin bireyi olsun?
Kim ister çocuğu okuldayken veya herhangi bir sosyal çevresinde boşanmış ailenin çocukları konumuna düşsün?
Bu gibi sorulara maruz kalsın?
Kimse inanın hiç bir anne bunu evladına yaşatmak istemez... Boşanmak bir günlük işlem, ancak etkileri bir ömür.
Her aklı başında kadın bunu yaşamamak için evliliğini kurtarmanın çeşitli yollarına başvurur.
Konu sahibimavidirhayatim tüm olumsuz yorumlar bir kenara, seni anlayan insanlar da var inanın.
Yaşadıklarınızı yaşayan ve farklı formlarda tecrübe edenler de var.
Eşinizin haftada bir gün dahi olsa bile bu şekilde alkol alımı hoş değil tabii ki.
Size destek olmaması, sizin ihtiyaçlarınıza yönelik davranmaması yanlış.
Siz kendiniz karar verdiğiniz gibi bir aile terapistine gidin, herşeyden önce kendiniz için gidin.
Bir danışın ve inanın uzman birinin size vereceği fikirler daha faydalı ve etkin olacaktır.
Belki eşinizi de terapiste götürebilmeniz konusunda size faydalı bilgiler verir nasıl yaklaşımda bulunmanız konusunda.
Belki eşinizi de bir gün ikna edersiniz ve hiç ummadığınız şekilde evliliğiniz düzelir.
Ben sizin endişelerinizi çok iyi anlıyorum, 2. çocuk sahibi olma nedeninizi de gayet algıladım.
Rabbim hayırlı evlat versin ve çocuklarımızın geleceklerini aydınlık eylesin inşallah.
Zor 2 çocuk, bende de 2 tane var, gerçekten evlilik çatırdamaya başladığı zaman ilk akla gelen onlar ve onların gelecekleri.
Sorumlulukları da ayrı zor, Allah yardımcınız olsun.
Her karanlığın bir aydınlığı muhakkak vardır, inşallah siz de aydınlığa çıkarsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?