Mutsuz bir evlilik

Canim hersey cok erken baslamis evliliginde,arkadaslarin dedigi gibi kumar´dan elki caydirabilirsin ama ya dayak isini ne yapicaksin bi daha sana vurmasa bile yaptiklarini unutabilicekmisin?Bi yanin hep kirik kalicak,sanirim ailesininde sana hic bir destegi yok.Annenin olaylardan haberi var ve sana destek oluyosa bi sekilde babani ikna edebilir diye düsünüyorum en azindan bi süreligine ailenin yanina git maden sana seni bosiycam diyo ben seni bosuyorum de bakalim tepkisi ne olucak.Evliligin ilk baslarinda insan biraz aptallasiyo ve tepki veremiyo,ama unutma sen korkup sindikce o dahada senin ustune gelir ve ileride icinden cikman dahada zor olur.Suan hersey cok taze ve eminim sen herseyi düsünüyosun ilk kavgada ev terkedilirmi,aman ailem uzulmesin aman kimse duymasin ,bosansam millet ne der?Bir sürü soru isareti kafanda ama sakin unutma senden onemli degil hicbisey,ilerde belki cocukla dönmek zorunda kalabilirsin baba evine yol yakinken dönmek daha kolay sana bosan diyemem ama en azindan gözünü bi korkutman lazim.Ama isin zor gibi gözüküyo dayak,küfür,kumar anlattiklarina bakilirsa sorumsuz bir aile...ALLAH YARDIMCIN OLSUN.Ama bunca seyin arasinda en son düsünecegin seyde intihar bu kadar zayif oldugunu düsünmüyorum herseyden once senin canina can katan bi annen var ona bunu yapmaya hakkin yok.Sevgiyle kal.

daha yeni evliyim belki de mücadele etmem gerek diye düşünüyorum ama bi sözüyle herseyi yıkıp, dagıtıyor.. annemlerede gittim ve 1 hafta orda kaldım bana gel demedi bile.. sanki memnun gibi gitmemden.. bana kendiisi boşanıcam senden diyor ve bunca hataya ragmen tek bi özür bile dilemediki :S yani tanıyamıyorum artık bu adam bana aşıktı ya da bilemiyorum belki de ben öyle sanıyordum..

Emeklerine acıyarak daha ne kadar acı çekmeyi düşünüyorsun hayata bir kere geliyorsun ve inan hiç kimse için ölmeye değmez eşinin ailesiylede eşinlede sorunların var çözülebileceğine inanıyorsan savaş ama bazen birşey bitince bitiyor. Çok fazla emek vermeden çok fazla kendine olan güvenini saygını yitirmeden bence düzelmeyeceğine inanıyorsan çocuğun olmadan kendı yolunu çiz. Buarada sen değil onlar utansın hayatta herkesın hatası oluyor sevmısın evlenmısın olmamıs karsındakı ınsan dogru degılmıs bıtmıs. Kim neder kim ne düşünür diye sakın kendini üzme sen iyisen varlar kötüysen yoklar unutma. Kimse için helede elalem ne der diye düşünerek hayatını karartma canım... Bu kesinlikle benim nacizane fikrim. Tabiki hayat senin aşk sevgi bunlar kolay değil zor olur ama hayatının kötü olmasından iyidir şimdi çekeceğin kalp ağrısı... Umarım hersey gönlünce olur allah sabır versin eşinide islah etsin.. Allah yar ve yardımcın olsun...

O zaman akil vermek gibi olmasin ama durdugun hata. Baban belki yeni evli oldugundan etrafta laf olmasin diye dayan diyordur ama anneler anlar canim. O da anlamis ki ayrilmani istiyor. Bizler bazen saglikli dusunemiyoruz ama onlar her seyin farkindalar biz ne dersek diyelim. Sana boyle davranan birini cekme yaaa, lutfen kendine iyilik yap ve birak o adami, gercekten cok uzuldum. Kimsenin bir baskasina bu denli kotu davranmaya hakki yok, olamaz da. Asik olan insan bu degildir. Evden ayrilmissin arayip sormamis bile ve kendi kendine gitmissin. Adam resmen oynuyor. Ay iyice sinir oldum haaa belki bize dusmez ama annene sonuna kadar destek veriyorum. Kendin icin bir iyilik yap ve bosa o adami. Ilk zamanlar uzulursun ama yasadiklarin aklina geldikce bir zaman sonra nefret bile edersin...

aslında babam da destek yani gitsem kabul edecek biliyorumm ama 3.5 senemi verdim ve düzeltebilirim die düşündüm ama olmuyor bana tek ii davrandıgı yer yatak odası ( o kadar çok şey sabrettım kı bu zamana kadar yine duzeltırım hersey yoluna girer diye umuyordum ama hergecen gun daha kötüye gidiyor.. 1.5 ay öncesine kadar kızken şimdi 23 yaşında dul olmak zoruma gidiyor biliyorum dul olmk ayıplanacak bişiy degi ama haketmedımkı bunu :'((

yazılanları okudukca esyalarımı toplayıp gidesim geldi :)biliyorum kendi kendime mücadele ediyorum boş yere.. sonucun bi yere varamıycanı bildigim halde ama beterin beteri var diyerek susmaya çalısıyorum (

annemlere gittigim de tek bi saniye çıkmadı aklımdan yaptıkları.. şuan seviyorum da diyemem.. hani dedim ya 23 yaşında dul olmayı haketmedim ben :'(( sözde severek evlendik ama öyle değilmiş sadce ben sevmişim.. katanıyosam sadce annem için zaten ( ne emeklerle evlendirdiler beni, kadın havlu oyası yapmaktan gecesi gündüzüne karıştı ama bak kızı 1 haftalıkken dayak yedi

yazdıklarını baştan sonra okudum yağmurum. inan çok üzgünüm. burası tuhaf bir yer. insan kimin sorunlarını okusa, kendi hayatını ve evliliğini yeniden check ediyor. beterin beteri olduğu gibi, iyinin de iyisi var.. Aslında hiçbirimizin sana boşan yada boşanma deme, bu kararı senin adına alma gibi bir lüksümüz yok. belki tecrübeli olanlar gerçek deneyimlerle ışık tutabilirler.. benim sana naçizane tavsiyem hemen bir karar alma.. kararsızlık kötü birşey biliyorum ama, şu an bekle.. hiçbir karar alma. zaman geçtikçe hem senin düşüncelerin daha oturacak hemde onun.. Sağlam dur ve dua et.. İnan hiçbirşey Allah için zor değil..
biraz zaman.. lütfen..

inan çok kötü bi durum eşimin psikoljisi gerçekten kötü. arkadasımın düğünü var ve bana dediği şu kollarını öyle bi morartıcam ki elbise giyemiyceksin aklı saglam çalışan biri bunu söyleyemez :S çekilecek gibi degil ama tek tesellim BETERİN BETERİ var.. önceden nolursa olsun düzeliriz diyodum ama artık hiç umut yok.. ama biraz daha sabredicem en azından mucadele ettı ama kocası adam degilmiş desin insnlar.. Allah a şükrediyorum bana destek olan bi ailem war onlar olmasa hiç katlanamazdım ;( annem her aradgım da acaba yine kocası mı döwdü diyerek korkarak tlefon açıyor..

Canım inanki içim parçalandı Ne hayallerle evleniyo insan,bir anda yerlebir etmiş herşeyi
Ben düzeleceğini sanmıyorum borcu filan varsa ondan dolayı sinirleniyo olabilirmi acaba.
Bence büyüklerden biri el atmalı Baban hesap sormalı sahipsiz olmadığını anlasın.
Bide çok vakit harcama bence neden daha fazla yara alsın ruhun..Boşan derim kendi hayallerini gerçekleştir yaşında küçükmüş sonrası Allah kerim..

hacı hocalardan hayır beklıyorum artık belki bi işim olsaydı daha güçlü durabilirdim hayatta en zor şey kararsızlık.. ya evlilikte sorunlar olabilecegını düşünmüştüm ama bu kadarı ağır geldi aslında güçlü bi insanım ama benı yıkan bu kadar cabuk olması hersyın.. şükür ki çocugum yok

anladığım kadarıyla ailenin bütün olanlardan haberi var tabiki kimse boşanmak için evlenmiyor bu evlilik sana mutsuzluk getiriyorsa evliliği sürdürmeninde bir anlamı yok fakat çok seviyorum diyorsan(karşılığını alabiliyorsan) bilemem hangi duygular içindesin kimse kızını dayak yesin eziyet çeksin diye evlendirmiyor eşine birinin öyle bir konuşup haddini bildirmesi lazım senin yalnız sahipsiz olmadığını anlaması gerekir daha çok gençsin yolun daha çok başındasın. belki herşey düzelir evlilik hayatında yeni bir sayfa açarsınız yada eşinde hir bir düzelme olmassa boşanırsın gerçekten çok tuhaf benim kızım yok ama çok sinirlendim benim kızım olsa eşinden şiddet dayak hakaret görecek ben kocası olacak kişiye haddini bildirirdim ozaman beni tutabilene aşk olsun düşünemiyorum bile intihar da nesi hayat acısıyla tatlısıyla yaşamaya değer lütfen her derdini ailenle paylaş.

böylelerini alıcaksın haddini bildirceksinde değmez
ve sen bu adam yüzünden intihar düşünüyorum diyosun yaşın 23 değermi
bu adamdan daha hayır geliceğini sanmıyorum
zaten nişanlıykende belli etmiş kendini ama sen affetmişsin
ailende madem yanında ezdirme kendini
hele bir erkeğin bırak sana vurmasını el kaldırmasını hakaret etmesne bile izin verme
kimsenin böyle birşeye hakkı yok
bizim annelerimiz babalarımız bizlere bir fiske vurmaya kıyamıyolar kıymayı bırak akıllarından bile geçmiyolardır
hayat senin hayatın kararı vericek olan sensin
konuşmaya bile değicek olduğunu sanmıyorum ben
hakkınızda hayırlısı olsun ne diyim
ALLAHIm kimsenin başına vermesin buna sebep olanlarıda islah etsin

kimseyi dinliycek karakterde degil üstüne üstlük pşişman bile degil yaptıklarından.. içki, dayak, kumar, saygısız, kıymet bilmez eskıdende böyle huyları vardı ama evlenınce degısıecegını ummustum hiçte öyle olmadı.. ailesinden yardım istedım ama zaten onu bu hale getiren onlar.. ne yapacagımı bilmiyorum ben 23 yasında kocasından ayrıldı dedirtmek istemıyorum o ise '' boşancam kızım senden '' demekten baska hiçbişiy bilmior

çok çaresiz ve mutsuzum

milletin ne dediğine bakarakmı yaşıycaz
istediklerini desinler
ne çektiğini kimse bilmiyor
onların ne dediğine bakarakmı hayatını yaşıyacaksın
ilerde böyle düşündüğün için kendine çok kızacaksın
ama ne olursa olsun içinde keşken olmasın pişman olucağın birşey yapma emi

durum gerçekten zor..
ilk önce allah yardımcın olsn
ama şuda bir gercek ki adam düzelmemiş bide bosanıcam diyo bence iyi dusun tasın
daha nereye kadar katlanabılırsın 1,5 ayda bunları yapan adamla ömür gecer mı
su lafına da o akdar kzıdım kı anlatamam hıc bişey bıtmıs degıl ne ıntıharı ya
allhım sana bu canı boyle bır adam yuznden kıy dıye vermedı
sılkelen ve kendıne gel
butık acmak uzere olduguna gore ayaklarının ustunde durabılecek güçtesin demekki
sevgının verdıgı zorluklar
bıtırmenın acısı mılletın lafı ömür boyu bitmez
ama bu durmlarada katlanılmaz
karar senın bızımkıler sadece fıkır..

her geçen gün iyice umutlarım tükeniyor (

geçmiş olsun canım öncelikle zor bir durum ama ne mutluki ayaklarının üzerinde durcaksın yakında ne güzel bir iş yeri açcaksın.ama benden sana bir tavsiye yakınlarımdanda biliyorum iş yerini kendi üzerine açarsan eşinin yarın öbür gün bir borcu olur sana gelir borçları iş yerine direk hacze yollarlar.imkanın varsa babanın üzerine falan aç iş yerini babam benim için açtı dersin.bilmiyorum aklına girmek gibi olmaısnda çevremde buna benzer örnekelr oldu bir akrabamız borçlarını ödedi birde eşinin.daha çok yenisiniz inş hersey düzelir diyorum büyüklerinden yardım iste annen ve babam yanındaymışlar desteklermiş sana onları araya sok büyükler girsin araya.tek başına bunca yükü sırtlanma.günah değil ayıp değil bişeyler yap önlem alsın aileler konuşsunlar oğullarıyla

yagmurcum hayatının en guzel geçmesi gereken zamanın da yasadıklarına bır bak ne olur saçmalama ya illa ben sevdım bırşeyler yapmak ıstıyorum dıyorsan baban eşinle konussun böyle boyle bır durum varmış kızımı ıstıyorsan kendıne cekı duzen ver yok ben bu yolda devam edıcem dıyorsan çeker alırım desın kı [bence dırek don aılenın yanına bu kadarını bıle hak etmıyor] 23 yasında dul kadın madın ne dusunuyorsun allah askına 1.5 ay degılde 15 yıl ceksen sana kımse madalya vermez tamam mı az çok goruyoruz bılıyoruz yarın bıgun çocugunuz olur aynılarını ona da yasatma ALLAHINI seversen.baskaları degıl sen önemlisin sureklı bosarım dıyor cunku bosanmak ıstemedıgını anlamıs ve senı sındırmeye calısıyor ınsan ıcer döver dıyelım ama ayılınca ben ne yaptım der en azından nolur mantıklı karar ver daha gençsin biryere gırıp calısırsın yenıden seversın evlenırsın kendıne ezıyet etme çok uzuldum Allah yardımcın olsun.ve naıl dıyım bılemedım ama çok ıyı korun eşin degıl sen korun kazayla hamıle falan kalıyım deme bırde çocuk herseyı duzeltır mantıgında ınsanlar vardır sakın çocuk hersey yolundayken ınasanın mutluluguna mutluluk katar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…