- Konu Sahibi yagmurum09
-
Bizim de cok kotu kavgalarimiz olmustu esimle ve ben evi terk etmistim. Pesimden geldi ozur diledi ve babamin git kizim degisir belki dedigi gib, degismezse de ben hicbir sey demeden alirim seni yanima demesiyle baristim. Oncelikle kafanda ne yapacagini oturtmalisin, gercekten ayrilmak mi istiyorsun ya da her ne olursa olsun cekerim mi diyorsun. Su anda yeni evli oldugundan belki duzelir zamanla diye dusunuyor olabilirsin ama emin ol duzelmiyor. Yapacagin sey oncelikle ciddi ciddi etraflica dusunerek ne yapacagina karar vermek olmali. Eger ben daha fazla cekemem, en azindan bu sekilde devam edecekse bu omru onla devam ettirmek istemem diyorsan esini karsina alip bunu ona soyleyeceksin. Eger bu duruma devam ederse ayrilacagini soyle, gozu korkar seviyorsa seni. Ama hicbir caba harcamiyorsa bosa kurek cekme derim. Kendi hayatin ziyan olur gider. Kimse icin uzulmeye degmez. Bende cok agladim zirladim ama dedigim gibi baristigimizda bir daha kesinlikle yaptigi seyleri yapmayacagina soz verdi ve ben bir kez daha denemeye karar verdim. Evet simdi duzeldi. Artik eski esimden eser yok, gul gibi oldu ama devam ettirmis olsaydi gozunun yasina bakmazdim. Sende bir secim yapmalisin bana kalirsa, en azindan bundan sonraki hayatinda keskelerin olmaz.
Intihar dusuncesine gelince bunu bende cok kez dusunmedim degil. Ama daha sonra sunun farkina vardim. Intihari kim icin istiyordum, intiharla kimin dikkatini cekmek istiyordum? Evet, neden sirf o uzulsun diye kendi canimi feda edeyim ki! Degmez...
çok tşk ederim ablacım( ama artık çıkar yol bulamadım, onu tanıyamıyorum artık konuşmak istediğim de sonu ya küfür ya da şiddetle sonuçlanıor ailesine anlatsam dA anlamıyorlar ve hala ben suçlanıyoorum. adam bana kendi agzıylaa kumar oynadım diyo babasına söylediğim de yok öyle bişey dior.. napıcamı şaşırdım o kadar emek verip bi yuva kurduk bana tek dediği boşanıcam senden sanki ben hatalıyım.. biliyorum bana bişiy olsa ailemden başka kimse üzülmez 1 ayda hayatına dvm eder.. ama utanıyotum elim de degil bunu seçen benım nişanlıyken tüm hatalarını affettım şimdi de bırakıp gidemıorum emeklerıme acıdıgım için..
daha yeni evliyim belki de mücadele etmem gerek diye düşünüyorum ama bi sözüyle herseyi yıkıp, dagıtıyor.. annemlerede gittim ve 1 hafta orda kaldım bana gel demedi bile.. sanki memnun gibi gitmemden.. bana kendiisi boşanıcam senden diyor ve bunca hataya ragmen tek bi özür bile dilemediki :S yani tanıyamıyorum artık bu adam bana aşıktı ya da bilemiyorum belki de ben öyle sanıyordum..
Canim hersey cok erken baslamis evliliginde,arkadaslarin dedigi gibi kumar´dan elki caydirabilirsin ama ya dayak isini ne yapicaksin bi daha sana vurmasa bile yaptiklarini unutabilicekmisin?Bi yanin hep kirik kalicak,sanirim ailesininde sana hic bir destegi yok.Annenin olaylardan haberi var ve sana destek oluyosa bi sekilde babani ikna edebilir diye düsünüyorum en azindan bi süreligine ailenin yanina git maden sana seni bosiycam diyo ben seni bosuyorum de bakalim tepkisi ne olucak.Evliligin ilk baslarinda insan biraz aptallasiyo ve tepki veremiyo,ama unutma sen korkup sindikce o dahada senin ustune gelir ve ileride icinden cikman dahada zor olur.Suan hersey cok taze ve eminim sen herseyi düsünüyosun ilk kavgada ev terkedilirmi,aman ailem uzulmesin aman kimse duymasin ,bosansam millet ne der?Bir sürü soru isareti kafanda ama sakin unutma senden onemli degil hicbisey,ilerde belki cocukla dönmek zorunda kalabilirsin baba evine yol yakinken dönmek daha kolay sana bosan diyemem ama en azindan gözünü bi korkutman lazim.Ama isin zor gibi gözüküyo dayak,küfür,kumar anlattiklarina bakilirsa sorumsuz bir aile...ALLAH YARDIMCIN OLSUN.Ama bunca seyin arasinda en son düsünecegin seyde intihar bu kadar zayif oldugunu düsünmüyorum herseyden once senin canina can katan bi annen var ona bunu yapmaya hakkin yok.Sevgiyle kal.
Emeklerine acıyarak daha ne kadar acı çekmeyi düşünüyorsun hayata bir kere geliyorsun ve inan hiç kimse için ölmeye değmez eşinin ailesiylede eşinlede sorunların var çözülebileceğine inanıyorsan savaş ama bazen birşey bitince bitiyor. Çok fazla emek vermeden çok fazla kendine olan güvenini saygını yitirmeden bence düzelmeyeceğine inanıyorsan çocuğun olmadan kendı yolunu çiz. Buarada sen değil onlar utansın hayatta herkesın hatası oluyor sevmısın evlenmısın olmamıs karsındakı ınsan dogru degılmıs bıtmıs. Kim neder kim ne düşünür diye sakın kendini üzme sen iyisen varlar kötüysen yoklar unutma. Kimse için helede elalem ne der diye düşünerek hayatını karartma canım... Bu kesinlikle benim nacizane fikrim. Tabiki hayat senin aşk sevgi bunlar kolay değil zor olur ama hayatının kötü olmasından iyidir şimdi çekeceğin kalp ağrısı... Umarım hersey gönlünce olur allah sabır versin eşinide islah etsin.. Allah yar ve yardımcın olsun...
O zaman akil vermek gibi olmasin ama durdugun hata. Baban belki yeni evli oldugundan etrafta laf olmasin diye dayan diyordur ama anneler anlar canim. O da anlamis ki ayrilmani istiyor. Bizler bazen saglikli dusunemiyoruz ama onlar her seyin farkindalar biz ne dersek diyelim. Sana boyle davranan birini cekme yaaa, lutfen kendine iyilik yap ve birak o adami, gercekten cok uzuldum.Kimsenin bir baskasina bu denli kotu davranmaya hakki yok, olamaz da. Asik olan insan bu degildir. Evden ayrilmissin arayip sormamis bile ve kendi kendine gitmissin. Adam resmen oynuyor. Ay iyice sinir oldum haaa belki bize dusmez ama annene sonuna kadar destek veriyorum. Kendin icin bir iyilik yap ve bosa o adami. Ilk zamanlar uzulursun ama yasadiklarin aklina geldikce bir zaman sonra nefret bile edersin...
yazdıklarını baştan sonra okudum yağmurum. inan çok üzgünüm. burası tuhaf bir yer. insan kimin sorunlarını okusa, kendi hayatını ve evliliğini yeniden check ediyor. beterin beteri olduğu gibi, iyinin de iyisi var.. Aslında hiçbirimizin sana boşan yada boşanma deme, bu kararı senin adına alma gibi bir lüksümüz yok. belki tecrübeli olanlar gerçek deneyimlerle ışık tutabilirler.. benim sana naçizane tavsiyem hemen bir karar alma.. kararsızlık kötü birşey biliyorum ama, şu an bekle.. hiçbir karar alma. zaman geçtikçe hem senin düşüncelerin daha oturacak hemde onun.. Sağlam dur ve dua et.. İnan hiçbirşey Allah için zor değil..
biraz zaman.. lütfen..
inan çok kötü bi durum eşimin psikoljisi gerçekten kötü. arkadasımın düğünü var ve bana dediği şu kollarını öyle bi morartıcam ki elbise giyemiyceksin aklı saglam çalışan biri bunu söyleyemez :S çekilecek gibi degil ama tek tesellim BETERİN BETERİ var.. önceden nolursa olsun düzeliriz diyodum ama artık hiç umut yok.. ama biraz daha sabredicem en azından mucadele ettı ama kocası adam degilmiş desin insnlar.. Allah a şükrediyorum bana destek olan bi ailem war onlar olmasa hiç katlanamazdım ;( annem her aradgım da acaba yine kocası mı döwdü diyerek korkarak tlefon açıyor..
Canım inanki içim parçalandı Ne hayallerle evleniyo insan,bir anda yerlebir etmiş herşeyi
Ben düzeleceğini sanmıyorum borcu filan varsa ondan dolayı sinirleniyo olabilirmi acaba.
Bence büyüklerden biri el atmalı Baban hesap sormalı sahipsiz olmadığını anlasın.
Bide çok vakit harcama bence neden daha fazla yara alsın ruhun..Boşan derim kendi hayallerini gerçekleştir yaşında küçükmüş sonrası Allah kerim..
anladığım kadarıyla ailenin bütün olanlardan haberi var tabiki kimse boşanmak için evlenmiyor bu evlilik sana mutsuzluk getiriyorsa evliliği sürdürmeninde bir anlamı yok fakat çok seviyorum diyorsan(karşılığını alabiliyorsan) bilemem hangi duygular içindesin kimse kızını dayak yesin eziyet çeksin diye evlendirmiyor eşine birinin öyle bir konuşup haddini bildirmesi lazım senin yalnız sahipsiz olmadığını anlaması gerekir daha çok gençsin yolun daha çok başındasın. belki herşey düzelir evlilik hayatında yeni bir sayfa açarsınız yada eşinde hir bir düzelme olmassa boşanırsın gerçekten çok tuhaf benim kızım yok ama çok sinirlendim benim kızım olsa eşinden şiddet dayak hakaret görecek ben kocası olacak kişiye haddini bildirirdim ozaman beni tutabilene aşk olsun düşünemiyorum bile intihar da nesi hayat acısıyla tatlısıyla yaşamaya değer lütfen her derdini ailenle paylaş.
böylelerini alıcaksın haddini bildirceksinde değmez
ve sen bu adam yüzünden intihar düşünüyorum diyosun yaşın 23 değermi
bu adamdan daha hayır geliceğini sanmıyorum
zaten nişanlıykende belli etmiş kendini ama sen affetmişsin
ailende madem yanında ezdirme kendini
hele bir erkeğin bırak sana vurmasını el kaldırmasını hakaret etmesne bile izin verme
kimsenin böyle birşeye hakkı yok
bizim annelerimiz babalarımız bizlere bir fiske vurmaya kıyamıyolar kıymayı bırak akıllarından bile geçmiyolardır
hayat senin hayatın kararı vericek olan sensin
konuşmaya bile değicek olduğunu sanmıyorum ben
hakkınızda hayırlısı olsun ne diyim
ALLAHIm kimsenin başına vermesin buna sebep olanlarıda islah etsin
durum gerçekten zor..
ilk önce allah yardımcın olsn
ama şuda bir gercek ki adam düzelmemiş bide bosanıcam diyo bence iyi dusun tasın
daha nereye kadar katlanabılırsın 1,5 ayda bunları yapan adamla ömür gecer mı
su lafına da o akdar kzıdım kı anlatamam hıc bişey bıtmıs degıl ne ıntıharı ya
allhım sana bu canı boyle bır adam yuznden kıy dıye vermedı
sılkelen ve kendıne gel
butık acmak uzere olduguna gore ayaklarının ustunde durabılecek güçtesin demekki
sevgının verdıgı zorluklar
bıtırmenın acısı mılletın lafı ömür boyu bitmez
ama bu durmlarada katlanılmaz
karar senın bızımkıler sadece fıkır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?