Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum ailem de bana çok düşkündür zaten bunları bilseler 1 dk tutmazlar yanında ama bazen çok zor geliyor kendi seçimim yüzünden onları üzmek
Bahsettiğiniz gibi bir aileniz varsa asıl şiddet görüp hala o adamla evli kaldığınız, ses çıkarmadığınız için üzülecektir.
Belki biraz ağır gelecek ama doğruları söylediğimden emin olun.
Herkes hakettiğini yaşar derler ya! Siz de hakettiğinizi yaşıyorsunuz.
Nişanlılık döneminde bu adamdan şiddet gördüğünüz halde hayatınızı yakma pahasına evlenmişsiniz.
Hadi evlenince düzelir dediniz yada o dönem pembe hayallerinizi yıkmak istemediniz evlendiniz bir hata yaptınız.
Peki hala daha size şiddet gösterip kötü davranan bu adamla sürdürmekte ki ısrarınız neden?
Bu noktada hakettiğinizi yaşıyorsunuz işte, çünkü bu yaşantıyı kabul ediyorsunuz, harekete geçmiyorsunuz, kendinizi değersizleştiriyorsunuz.
Bir dellenin kaldırın ortalığı ayağa görün neler olacak.
Size şiddet uygulayan adam ailenizi arkanızda görünce nasıl pusacak.
Çocuk yok, elinizi bağlayan bir durum yok, alışkanlık yok siz şimdi bile bu evlilikten vazgeçmezseniz ileride hiç vazgeçmezsiniz.
Bir yerde iş bulup çalışmayı bahane etmişsiniz. Bu adamla evlenmeden önce nasıl geçiniyordunuz?
Bugün ailenizin yanına çıkıp gitseniz siz bir iş bulana kadar yemek mi vermeyecekler?
Bu çocuğu olup, hiç bir geliri olmayan ve ailesi arkasında olmayan kadınların geçerli bahanesi.
O durumda ki kadınlara biz üyeler bile önce iş bul, para biriktir toparla kendini sonra bas tekmeyi diye yol gösteriyoruz.
Sizin böyle mecburiyetleriniz ve sorumluluklarınız yok ki.
Bir markette geçici süre kasiyerlik yaparsın o sırada hazırlanırsın sınava. Ama bu adamın yanında yine kalmazsın.
Siz ses çıkarmayıp, kol kırılır yen içinde kalır tarzınızı sürdürdükçe eşiniz dur çeki düzen vereyim diye sorgulayacak mı sanıyorsunuz. Ezmeye devam edecek çünkü adamın tarzı bu.
Bırakın şu kurban psikolojisini, sürekli ağlanmayı hayatınız için adım atın. Şu geçirdiğiniz bir günü değil bir saati bile geri veremeyecek bu adam size.
Aciz gibi bu adamı çekmenizi gerektirecek bir durumda değilsiniz.
Sen bu şiddeti kaldırabiliyorsan ailen kızlarının boşanma isteğini rahat rahat kaldırır.
Hatta canına bir şey olmadan evladımız geri geldi diye sevinirler bile.