Mutsuz bir yaşam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü şiddet bu kadar Olmasa da sevgiliyken de bi kaç defa olmuştu ben buna rağmen sırf seviyorum diye durdum o benim yaşadığım şehre geldi hayatı işi benim yüzümden değişti ve ben bişanlıyken soğudum ve sorunlarımı söylediğimde de ben senin için hayatımı değiştirdim senin yaptığına bak tarzında konuşmuştu ve o suçluluk duygusu beni hep tuttu
zararın neresınden donsem kar dıye dusunun kendınızı cezalandırmak yerıne

cahıllık etmıssınız sımdı gordunuz kı evlenınce duzelmıyor sevgıyle de cekılmıyor e sucluluk duygusu yasamanızın da bır anlamı yokmus o yuzden sımdı kendınıze daha fazla haksızlık yapmayın . hala durmanız o adamın vurmasından daha buyuk kotuluk kendınıze yaptıgınız

Nerden başlasam bilemiyorum.. 6 aylık evliyim uzun ilişki sonrası evlendim nişanlılık dönemi benim için psikolojik açıdan çok zor geçti sanki yıllardır sevdiğim insan yerine bi yabancıyla yola çıkıyormuş gibi hissettim ama ailemi üzmemek için vazgeçmedim ama uzun süredir gülmeyi mutlu olmayı unuttum eski ben gitti onu çok özlüyorum biliyorum çok melonkolik olacak ama eski günlerimizi çok özlüyorum yavaş yavaş bunu kabullenmeye başladım artık geri gelmeyecek geçen günler yiten duygular şimdi bir robot gibi yaşıyorum sabah uyanıyorum yapmam gereken işleri yapıp ertesi günü bekliyorum bunları yazmamdaki amaç eğer mutlu ve sabahları uyanmak için nedeni olan bir hayatınız varsa bunun kıymetini bilin sevgileri harcamayın çünkü hiçbir pişmanlık giden zamanı da duyguları da geri getirmiyor sonra en çok kendini özlüyor insan ama bulduğu tek şey koca bir boşluk
Nişanliyken şiddet uygulamaya başlamışsa keşke vazgecseydiniz.. evet herkesin ailesi cevresi anlayışlı olmuyor. Belliki mecbur evlenmişsin. O günlere dönüş yok. Ama ola ki bu adamdan cocuk falan yapma. Ozaman bu zamanlara dönüş hic olmayacak nerdeyse. Ozamanda gelip keske 6 aylik evliyken ayrilsaydim diyeceksin. Ayrica siddet uygulayip hala seni suçluyorsa karakterde sıkıntı vardir. Bence annen mi olur ablan fln varmi blmiyorm kime yakinsan anlayisli biri kimse ilk firsatta konus derim. Ve caresine bak . Allah yardimcin olsn

Suçluluk galiba bu duygu yüzünden duruyorum çünkü benim için şehir değiştirdi hayatını bi nevi bana göre çizdi şimdi olmadı deyip gidince ona haksızlık edevekmişim gibi geliyor Kavgaşarımızda kendisi de bunu dile getiriyor ben sbein için kalktım geldim hayatımı değiştirdim diyor nişanlıyken de açıkça bütün hislerimi söylemiştim o zaman bana o kadar sitem etti ki üzüldüm kendimi suçladım hala suçluyorum biliyorum şuan evli kalmam o kadar mantıksız ki ama bitiremiyorum

Ne güzel sindirme taktigi uyguluyor. Bir insan seviyorsa kiyamaz, vurmaz. Siddetin hicbir bahanesi yok

Bir insanla iliskide olup gorusmek cok farkli, birlikte yasamak cok farkli bir sey. Sizin basiniza gelen zamaninda iliskisi olmus neredeyse herkesin basina geliyor. Ne demisler bir insani tanimak icin ya birlikte kalmak ya da yolculuk yapmak gerekir.

siz bu gidişle yok kpss yok atama yok kenara para koyayım derken 3-5 yol daha bekler bir de çocuk yaparsınız.
sonra da yaa kazara oldu dersiniz 😡

kısura bakmayın size hiç acıyamadım, bile isteye oradaysanız haaalaaaa, eh bir kaç ufak şirin! tokadı umursamıyorsunuz demektir. Ancak çocukları bile bile böyle babaya rağmen dünyaya getiren, ailesi kendisine destek olmasına rağmen evli kalmaya devam eden kadınlara zerre acımıyorum!
daha bugün 3 aylık bebeği döven manyağın videosu yayınlandı yaa, siz bu canilerden üredikçe bitmiyor ve bittemeyecek de. 🤬🤬🤬🤬

Arkadaşlar ne Esra ezmecisi ne terapisi dalga mı geçiyorsunuz şiddet var ortada tuzlu su mu kurtaracak şaka gibisiniz göz göre göre hayatınızı yakmissiniz hala daha neyi sorguluyorsunuz nişanlı iken geri adım atması daha kolaydı aileniz yaninizdaydi şiddet varken bile bile vermezdi sizleri diye düşünüyorum şimdi söyleseniz yine arkanızda dururlar ama siz bu kafayla boşanmaz bir de üstüne çocuk yaparsanız sevgili iken bile bunu görmezden gelmeniz de normal bir psikoloji değil hem fiziksel hem psikolojik şiddet normal değildir inşallah bir gün gözünüz açılır da hayatınıza sahip çıkar kendinizi kurtarırsınız

Nerden başlasam bilemiyorum.. 6 aylık evliyim uzun ilişki sonrası evlendim nişanlılık dönemi benim için psikolojik açıdan çok zor geçti sanki yıllardır sevdiğim insan yerine bi yabancıyla yola çıkıyormuş gibi hissettim ama ailemi üzmemek için vazgeçmedim ama uzun süredir gülmeyi mutlu olmayı unuttum eski ben gitti onu çok özlüyorum biliyorum çok melonkolik olacak ama eski günlerimizi çok özlüyorum yavaş yavaş bunu kabullenmeye başladım artık geri gelmeyecek geçen günler yiten duygular şimdi bir robot gibi yaşıyorum sabah uyanıyorum yapmam gereken işleri yapıp ertesi günü bekliyorum bunları yazmamdaki amaç eğer mutlu ve sabahları uyanmak için nedeni olan bir hayatınız varsa bunun kıymetini bilin sevgileri harcamayın çünkü hiçbir pişmanlık giden zamanı da duyguları da geri getirmiyor sonra en çok kendini özlüyor insan ama bulduğu tek şey koca bir boşluk
Eşinizi sevmiyor musunuz? Belki de alışamadınız, bence acil bir iş bulup çalışın evde kalırsanız ev işleri ile tükenip gidersiniz benden demesi , acil bir uğraş bulun kendinize...

Eğer istediği gibi davranıp konuşmazsan evet ediyor en son kulağıma öyle şiddetli vurmuştu ki 2 hafta kapalı kaldı en doğrusu aileme söylemek ama onları üzmek istemiyorum şuan kpss çalışıyorum bi işim olsa belki daha sağlam basardım ayaklarımı kimseye yük üzüntü olmak istemiyorum kendi seçimim yüzünden
Acil o evden uzaklaşın siz delirdiniz mi , konuyu öyle kapalı yazmısınız ki gören de sanıyor ki tek sorun monotonluk 🙄 kendinizi kandırmayı bırakın bu adamdan ne köy olur ne kasaba...

Manipüle edilmiş, kendinizi sevmeyi bırakmışsınız uzun zamandır,peki ne için kim için ? Kulağınızı iki hafta kapalı bırakacak insan demeye dilimin varmadığı birisi için. Hayat bu, kararlar alırız aldığımız kararlar doğrultusunda yaşamımızı şekillendiririz, bakarız bize uymadı olmadı başka yoldan devam ederiz, o yoldaki de tüm şartlar arkadaşlar imkanlar her şey değişir yine yürümeye devam ederiz,yine olmaz başka yola geçeriz. Hangimiz çıktığımız yoldan hiç sapmadan devam edip bu yaşa geldik ki. İnsanız beşeriz şaşarız bu kadar. Sırf aileniz üzülmesin, o herif şehir değiştirdi yine sil baştan yapmasın diye neden en çok değer vermeniz gereken kendinize bu mutsuz hayatı reva görüyorsunuz. Önce sen varsın bu hayatta, sonra canan. Nerede nasıl mutlu olmak istiyorsan onu yapmalısın. İş güç bulayım diye diye erteleme hiçbir şeyi, ailen arkanda duracaksa anlat olduğu gibi yanlarına geç,o evden de ayrıl bir an önce. Karşında şiddete bile kılıf bulan, tüm her şeyin sorumlusu seni göstererek bütün pisliğini sana akıtan manyak bir herif var. Öyle drama bağlayacak, melankolik takılıp yarın da aynı hayata devam edeceğin şeyler değil bunlar

Nişandan sonra beraber yaşadığımız süreçte soğudum yani davranışları bana karşı olan tutumu çok kabacaydı ve Kavgalarımızda şiddet olmaya başlamıştı ve her seferinde ben böyle biri değilim asla bi kadına şiddet uygulayacak insan değilim ama sen beni bu hale getiriyorsun şeklinde konuşuyordu ben de kendimi daha da suçlu hissediyordum ve bir nevi çıkmazdaydım ama keşke çekip gidecek kadar gücüm olsaydı çünkü kendin olamamak en kötüsü
Evliliğine devam et. Ama sakın ha sakın çocuk yapma. Sonra sizin o muhteşem baba olan kocalarınız ve o lanet ortamınız yüzünden bak 3 aylık bebek hastanede ölüm, kalım savaşı veriyor. Diğeri çıkıyor samuray kılıcıyla kadını kesiyor. Sen zaten bu durumu hak etmişsin ama bari suçsuz yavruya yaşatma. Bu monotonluk değil , hizmetçi ve kölesin. Kendini bu duruma ellerinle getirmişsin.

Çünkü şiddet bu kadar Olmasa da sevgiliyken de bi kaç defa olmuştu ben buna rağmen sırf seviyorum diye durdum o benim yaşadığım şehre geldi hayatı işi benim yüzümden değişti ve ben bişanlıyken soğudum ve sorunlarımı söylediğimde de ben senin için hayatımı değiştirdim senin yaptığına bak tarzında konuşmuştu ve o suçluluk duygusu beni hep tuttu
İnanamıyorum, nişanlı iken şiddetin fragmanını izletmiş zaten adam , çok yazık, toplumdaki kız evlatlarımız düzelmedikçe erkekler de düzelmez, sustukça şiddet katlanarak artacak ve sonra o sustuğunuz adam aynı şiddeti bebeğinize yöneltecek, örnek dün 3 aylık bebeğini döven adam ; bu adam birden mi canileşti? Hayır tabiki, suçlu kadınlarımız böyle adamları çekmeye çalıştıkça şiddet , hakaret , taciz ve tezavüzler bitmezzzzz...

İnanamıyorum, nişanlı iken şiddetin fragmanını izletmiş zaten adam , çok yazık, toplumdaki kız evlatlarımız düzelmedikçe erkekler de düzelmez, sustukça şiddet katlanarak artacak ve sonra o sustuğunuz adam aynı şiddeti bebeğinize yöneltecek, örnek dün 3 aylık bebeğini döven adam ; bu adam birden mi canileşti? Hayır tabiki, suçlu kadınlarımız böyle adamları çekmeye çalıştıkça şiddet , hakaret , taciz ve tezavüzler bitmezzzzz...
Yahu toplumda ki kız evlat falan bana palavra geliyor. Bu kadın öyle gelenekçi falan değil ki. Aynı evde yaşamış bir kadın. Hadi böyle baskıcı , gelenekçi ve kalıpları olan biri olsa anlarım. Bile bile lades. Ama ne desek boş ben biliyorum. Kendine bunu reva gören , güya mecburiyetten evli kalan yine aynı sebeple çocuk yapacak.

Neden nişanda dönmediniz her şeyi anladığınız hal de benim kültürümde demişsiniz ama o kültürü de bir yerde kırmak lazım canınız bir tane sizin neden böyle düşünüp katlandınız her şeye bunu çok yanlış buldum .
Nice seneleri devirmiş çiftler bile eşini yeri geliyor tanıyamıyor türlü huyları çıkıyor.
Bence çalışmıyorsanız eğer bir iş bulup çalışmaya başlayın ayaklarınız bir sağlam bassın yere bir silkelenin hayat çok kısa bir yerinden yeniden başlayın.

Yahu toplumda ki kız evlat falan bana palavra geliyor. Bu kadın öyle gelenekçi falan değil ki. Aynı evde yaşamış bir kadın. Hadi böyle baskıcı , gelenekçi ve kalıpları olan biri olsa anlarım. Bile bile lades. Ama ne desek boş ben biliyorum. Kendine bunu reva gören , güya mecburiyetten evli kalan yine aynı sebeple çocuk yapacak.

hayır ailem kabul etmiyor ortada kaldım durumu olsa yine anlarım, bir de ailemi üzmek istemiyorum diyor
allahım bir de kpss çalışayım da bir diyor bahaneye bak.

yok konu sahibi yaa sen bir bence sen bi gir üniye hazırlan, bir oku bi masterını doktoranı yap aman ha boşanma bir 10 yıl falan geçsin hele sonra ayrılırsın. hatta ondan sonra işe gir bir kıdemin oluşsun öyle hemen ayrılınır mı aaaaa

Toplumsal şemalarımızda sıkıntı var , en rahat yasayanimizdan tutun en zor şartlarda yaşayanımıza kadar...

Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum ailem de bana çok düşkündür zaten bunları bilseler 1 dk tutmazlar yanında ama bazen çok zor geliyor kendi seçimim yüzünden onları üzmek
Bahsettiğiniz gibi bir aileniz varsa asıl şiddet görüp hala o adamla evli kaldığınız, ses çıkarmadığınız için üzülecektir.

Belki biraz ağır gelecek ama doğruları söylediğimden emin olun.
Herkes hakettiğini yaşar derler ya! Siz de hakettiğinizi yaşıyorsunuz.
Nişanlılık döneminde bu adamdan şiddet gördüğünüz halde hayatınızı yakma pahasına evlenmişsiniz.
Hadi evlenince düzelir dediniz yada o dönem pembe hayallerinizi yıkmak istemediniz evlendiniz bir hata yaptınız.
Peki hala daha size şiddet gösterip kötü davranan bu adamla sürdürmekte ki ısrarınız neden?
Bu noktada hakettiğinizi yaşıyorsunuz işte, çünkü bu yaşantıyı kabul ediyorsunuz, harekete geçmiyorsunuz, kendinizi değersizleştiriyorsunuz.
Bir dellenin kaldırın ortalığı ayağa görün neler olacak.
Size şiddet uygulayan adam ailenizi arkanızda görünce nasıl pusacak.
Çocuk yok, elinizi bağlayan bir durum yok, alışkanlık yok siz şimdi bile bu evlilikten vazgeçmezseniz ileride hiç vazgeçmezsiniz.
Bir yerde iş bulup çalışmayı bahane etmişsiniz. Bu adamla evlenmeden önce nasıl geçiniyordunuz?
Bugün ailenizin yanına çıkıp gitseniz siz bir iş bulana kadar yemek mi vermeyecekler?
Bu çocuğu olup, hiç bir geliri olmayan ve ailesi arkasında olmayan kadınların geçerli bahanesi.
O durumda ki kadınlara biz üyeler bile önce iş bul, para biriktir toparla kendini sonra bas tekmeyi diye yol gösteriyoruz.
Sizin böyle mecburiyetleriniz ve sorumluluklarınız yok ki.

Bir markette geçici süre kasiyerlik yaparsın o sırada hazırlanırsın sınava. Ama bu adamın yanında yine kalmazsın.
Siz ses çıkarmayıp, kol kırılır yen içinde kalır tarzınızı sürdürdükçe eşiniz dur çeki düzen vereyim diye sorgulayacak mı sanıyorsunuz. Ezmeye devam edecek çünkü adamın tarzı bu.
Bırakın şu kurban psikolojisini, sürekli ağlanmayı hayatınız için adım atın. Şu geçirdiğiniz bir günü değil bir saati bile geri veremeyecek bu adam size.
Aciz gibi bu adamı çekmenizi gerektirecek bir durumda değilsiniz.
Sen bu şiddeti kaldırabiliyorsan ailen kızlarının boşanma isteğini rahat rahat kaldırır.
Hatta canına bir şey olmadan evladımız geri geldi diye sevinirler bile.

Son düzenleme:
Suçluluk galiba bu duygu yüzünden duruyorum çünkü benim için şehir değiştirdi hayatını bi nevi bana göre çizdi şimdi olmadı deyip gidince ona haksızlık edevekmişim gibi geliyor Kavgaşarımızda kendisi de bunu dile getiriyor ben sbein için kalktım geldim hayatımı değiştirdim diyor nişanlıyken de açıkça bütün hislerimi söylemiştim o zaman bana o kadar sitem etti ki üzüldüm kendimi suçladım hala suçluyorum biliyorum şuan evli kalmam o kadar mantıksız ki ama bitiremiyorum
Şehir değiştirmesi size şiddet uygulayan bir eş olmasını mı gerektiriyor?
Sizi manüpüle ettiğinin ve bu yüzden kendinize güveninizin kalmadığının farkında mısınız?
Tekrar şehir değiştirsin madem öyle imkansız mı?
Adam gibi davransaymış madem siz her şey güllük gülüstanlıkken mi ayrılmak istiyorsunuz sanki.

ben e aynı şeyleri yaşıyorum şiddet. olunca ben böyle biri değilim beni bu hale sen getiriyorsun diyor ben de kendimi sorguluyorum sürekli çok mutsuzum

ben e aynı şeyleri yaşıyorum şiddet. olunca ben böyle biri değilim beni bu hale sen getiriyorsun diyor ben de kendimi sorguluyorum sürekli çok mutsuzum
Konu sahibine yapılan tüm yorumları kendi hayatın içinde oku o zaman.
Kimse kimseyi şiddet uygulayacak hale getirmez. Yapanın içinde vardır merhametsizlik o yüzden yapıyordur.
Sizden başka hiç bir çift tartışmıyor mu sanıyorsunuz.
Kızarız, sesimizi yükseltiriz, inat ederiz, kabul etmeyiz ama hiç birinde şiddet görmedim.
Bunun benimle seninle alakası yok tamamen karşıda ki kişiye bağlı.

Nişandan sonra beraber yaşadığımız süreçte soğudum yani davranışları bana karşı olan tutumu çok kabacaydı ve Kavgalarımızda şiddet olmaya başlamıştı ve her seferinde ben böyle biri değilim asla bi kadına şiddet uygulayacak insan değilim ama sen beni bu hale getiriyorsun şeklinde konuşuyordu ben de kendimi daha da suçlu hissediyordum ve bir nevi çıkmazdaydım ama keşke çekip gidecek kadar gücüm olsaydı çünkü kendin olamamak en kötüsü
Bunlari gorerek
Evlenmissin sacma bir sekilde.. valla bu da bence aileyi uzmeyim ve elalem
Ne der diye olmustur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X