Mutsuz gebelik

Ben hamile oldugumu ogrendigimde senin yasadigin kadar buyuk bisey yasamadim. Sadece bi endise vardi acaba nasil anne olurum diye. 3 aylık oldu yavrum. Cok guzel bi duygu emin ol. Bende dogum sonrasi bunalimi gibi bisey yasadim. Ama cok agir gecmedi sukur. Bazen boyle kafami alip kacip gitmek istedim. Sonra gizli gizli agladim hep vicdan azabından.
Esim beni anlar mi yargilar mi bilemedigimden anlatamadim uzun sure. Sonra anlatmaya karar verdim. Bana dedi ki "zaten bunu biliyoduk. Bize dediler ya bunlar iyi gunleriniz yeri gelicek ah biri gelsede baksa su cocuga bende biraz da rahatlasam diceksiniz kacmak isticeksiniz" haklilarmis demek ki :) sen iyi bi annesin merak etme bunlar cok nirmal vicdan azabi cekme dedi. O kadar rahatladim ki.
Senin yasadiklarinda annelik endisesi ve daha onu hissedememekten emin ol.
Nil karaibrahimgilin annelere ninni diye sarkisi var. Ordada dedigi gibi "Anne olmak zor ama gülüşü yeter" saglikla al kucagina insallah

Yaa üzme kendini yıpratma inşallah olcak hepimizin yazılmış ömürleri allah ne zaman verirse artık her ay umut içindeyim ama yine de bi korku oluyo acaba hiç olmicakmı diye ama nasip ya napalım

Anneliğe tamamen hazır olmak diye bir şey yok zaten. Bir anda bir ampul yanmıyor.
Zamanla alışıyorsun bu fikre. Kıpırtıları hissetmeye başlayınca daha çok benimsiyorsun.

30 aydır çocuksuz hayatım arada aklıma gelse de, oğlumu düşünmediğim, yüzüne bakınca gülmediğim tek bir an yok.

Oğlumdan önce evet çok rahat bir hayatım vardı ama çok boş bir hayattı.
Çocuksuzlar bu duyguyu saçma, komik, gereksiz diye tanımlayabilirler ama annelik hem zor hem de çok güzel..

Dogum sonrasida bebegimiz buyumus olur..esimle beklme suresince hep cocugu engel gibi gorduk..sanki cocuk olumca hayat bitiyor toplumdada boyle bir algi var

Gerçekci olalım kamp işi çok zor. Hatta bana göre küçük çocukla imkansız ama tatil her türlü yapılır.
Bebeğin sadece anne sütü aldığı ilk 6 aylık dönem en rahatıdır hatta..

Geçen ay bir hormon ilacı kullandım, progesteron hormonumu tavan yaptırmış. Ben ilaçtan olduğunu anlamadım, kullanıyorum. Gün geçtikçe daha dibe batıyorum. Ağlayıp üzülüp duruyorum. Sokak ortasında bile başlıyorum ağlamaya. İş yapamıyorum. Midem bulanıyor devamlı. Bir sakarım böyle.

Bütün üzüntülerim filan o kadar gerçek Ki. Kendimi tanıyamaz oldum, herhalde benim sinirler çöktü, çocuk için tedavi stresine dayanamamışım ben diyorum, bir yandan psikiyatristten randevu aldım, derken eşimin aklına ilaç geldi. Yarıda bıraktım, düZeldim

Doktora gittim, çocuk için tedavi gördüğüm halde, gebelik testi yaptı. Negatif, ama progesteron hormonu fırlamış, bu sebeple o hallere girmişim. Bu da hamilelikte ilk üç ayda fırlayan, o ağlak, hassas ve mide bulantılı duruma sebep olan hormonmuş.

Ben hamileliğimde bile hiç öyle olmamıştım. Bir de üzülüyorum ciddi ciddi. Neyse, doktor ilacı değiştirdi, dün kek kurabiye filan yapınca oğlum diyor ki anne bu ilaçla manyaklaştırmadı sanki seni de mi, iyi görünüyorsun

İşte öyle, reelde bir sorun yoksa, bebeği sizin için zor kılacak, gerisi hormonların oyunu, hiç biri gerçek değil :)

Ah ah 5 sene tedavi gördük senelerce bebek bebek diye ağladıkk
Hamile olduğumu öğrenince ben nasıl yapıcam bakabilicekmiyim .
Durumumuz nasıl nolucak diye ağladım ben hamile olduğumu bilmiyordum o psikolojiyle istifamı verdim kimseyi çekemiyordum ..
İşten çıkmasaydım yada hamile olduğumu bilip çıksaydım birsürü yararlanabiliceğim şey vardı sağlık olsunnn ..
Şimdi kuzucuk yanımda
İyiki diyorum şükür sebebim ..

Dogum sonrasida bebegimiz buyumus olur..esimle beklme suresince hep cocugu engel gibi gorduk..sanki cocuk olumca hayat bitiyor toplumdada boyle bir algi var
olmuyor öyle birşey. 5 aylık hamileydim. tatile gittim. denize girdim bikini mi de giydim. sonra oğlum 6 aylıkken gittim tatile. çokta güzeldi. bu yılda gittim. oğlum 18 aylıktı. yine hamileyim. yaza yine gideceğim. şu bir gerçek hayatınız elbette değişecek. her tatilim diğerinden daha kolay geçti. oğlum uyuyana kadar oyun hamuruyla oynayıp o yatınca tv film izliyoruz elbette eskisi gibi 11'e kadar yatamıyoruz. yada bir sinemaya gitmek için takla atıyoruz. yani çocuklu yaşam elbette farklı ama bu sizin hayatınız olmayacağı anlamına gelmez. çocuğunuzu hayatınıza engel olarak görmeyin. elbette farklılaşıyor ama aynı zamanda güzelleşiyor. haa birde işte bunlar hep hormon

Bence tadını çıkarın inşallah sağlıklı ve kolay bir gebelik geçirirsiniz onun için dua edin
Çünkü o zaman kampa da tatile de gidersiniz.
Ben ikizlerimle bile doğdukları zamandan itibaren her yere gittim, ne tatili bıraktım ne düğün bayram seyran.
Sağlık olsun yeter
Bir de düzen.
Gerisi kolay.
Hamileliklerim felaket geçtiği için hamile iken gidemezdim ama... İnşallah benim gibi olmazsınız zira bırakın tatili, markete gidecek halde değilim

Size sağlık dilerim...

O duyguyu bilmediginizden şuan öyle düşünüyorsunuz ama söyle söyleyim cocuk olmadan hayatim ne kadar boşmuş, nasıl zaman geçiriyormuşum diyceksiniz. Gezme tozma hiçbirine engel degil hatta teşvik edici diyebilirim 2 aylık bebeklerle güneşlenen çiçeği burnunda anneler var. Annelik duygusunu tadacaksiniz insallah keyfini çıkarın

Oyyy hormonlar gelmiş bile sana :) sakın dert etme emin ol herşey daha güzel olucak hiç bişeyden korkma bebeğini benimse kimseye belli etme tesirgin olduğunu bide milletin bakamazsın diye psikolojik baskılarını dinleme hayırlı olsun :)

Kesinlikle öyle ..bugünude sarkilar aglayarak gecirdim misal

Ben biraz hasta gibi davraniyorum aslina bakarsaniz buna alismamla normallestirmem bir olacak ama o da bie surec..bugun kan tahlili verdim doktor dinlen dedi ise gitmedim daha iyiyim sanki o kramplarda azaldi..yavas yavas bu fikrede alisacagim :)

Kesinlikle cok dogru..istiyorum demem cocuklari cok sevmemdenmis ama surec uzasa yine hazir olmayabilirdim :) siz 2.yi bile yapmissiniz o kadarda korkacak bir sey degil demek ki :))) amiiiiinnnnnnn

Nasıl başarıyosunuz ilk denemede tutturmayı yaw ben olayın orasındayım eehe
Yani bunu dillendirmek istemiyorum sonucta ugrasip evlat sahibi olamayan arkadaslar var dilerim onlarda kavusurlar ama korunmayi birakir birakmaz ve pozisyonu bile degilken oldu..birak gelsin evladim diyor esim

İnstagramda 3 çocuklu bir kadın var. Bebeklikten beri 1 aylık kamplara gidiyorlar. Böcekten sinekten iğrenmesem bende yapardım, yapma imkanınız var yani.

Bebekli hayat size tasma takmayacak. Çocuk sizin hayatınıza geliyor. Siz kendinizi ne kadar soyutlamazsanız, bebekte o kadar çabuk tempoya alışır.

Kimse yok yanımda kısmına gelince, bence iyiki yok. Tecrübesizsiniz, korkuyorsunuz evet ama bi kere kendiniz başardığınızda mükemmel bi rahatlığa ereceksiniz.

Kesinlikle cok dogru..istiyorum demem cocuklari cok sevmemdenmis ama surec uzasa yine hazir olmayabilirdim :) siz 2.yi bile yapmissiniz o kadarda korkacak bir sey degil demek ki :))) amiiiiinnnnnnn

Annelik muhteşem bişey,hele her türlü yardımı esirgemeyen insanlar varsa etrafınızda tadından yenmez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…