Annenizle aynı evde yaşıyosunuz sanırım. Benim ailemde de bu modelden insanlar var.
Mümkünse aynı evde yaşamayın çünkü bu insanların yarattığı dramalardan hiçbir zaman çocuklarınızı da kendinizi de koruyamazsınız. Başka odaya gidersiniz peşinizden gelir, peşinizden gelmese de tüm evi inletir. Sessizliğe bürünse de pasif agresif tavırlarla evin içinde gezinir. Siz bunları görmezden gelip günlük rutininize baktığınızda da dikkat çekmek için son kozunu oynar; kriz geçirir, atak geçirir, bayılır, kendini hasta eder.
Günün sonunda geçmiş olsun, alttan almak zorunda kalırsınız ve ömür boyu yapacağı her sorunlu hareket için kabul biletini almış olur.
Bu insanların öfke sorununun yanında yalnız kalma korkusu vardır. Bu yüzden ki babanız aldattığı halde ondan ayrılmamamıştır ya da kardeşiniz eş tarafını öncelikli görmeye gitti diye artık önemsizleşmiş biri olarak hisseder.
Annemim babamın gönlü olsun diye ben bu dünyaya getirdiğim çocuğu bu dramalara maruz bırakamazdım.
Ya annem düzgün biri olmak için çabalardı doktora yollardım ya da ben o evde artık durmazdım.