Mutsuzluk

TinyLove

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
2.908
14
358
Merhabalar,

Bu aralar yoğunum biraz. İşlerimin yoğunluğu geç saatlerde eve gitmeme ve hafta sonları çalışmama sebep oldu son 1-2 aydır. Buna istinaden de eşimle çok görüşemez olduk. Bu 2 aylık sürecin öncesinde de bir ayrılık yaşadık 5 ay gibi. Tekrar bir araya gelmemizin en büyük sebebi 2 yaşındaki oğlum sonra kendi cesaretsizliğim. Korktum yalnızlıktan oğlumu tek başıma sağlıklı bir birey olarak büyütememekten ama... Böyle daha iyi olur diye düşünürken bu zamanda eşimden ne kadar soğuduğumu artık eskisi gibi olamayacağımızı çok net anladım. Hata yapmak istemiyorum çünkü bir kez daha ayrılıp barışmam ailem tarafından da onaylanmayacak bir durum maalesef. Diğer yandan oğlumu düşünüyorum acaba olur mu diye babasına düşkün bir çocuk değil ama eksikliğini yaşıyor elbette. Eşim ayrılmaya sıcak bakmıyor ve böyle bir durum olduğunda oğlum için mücadele edeceğini söylüyor ki bu beni çok korkutuyor çünkü olur da oğlum benimle kalamazsa yaşayamam.

Aşılmayacak sorunlarımızda yok belki ama öyle çok birikti ki bunlar tahammülsüz oldum. Ne yapmalı bu durumda katlanılabilir mi, Çok mu bunaldım da bunları düşünüyorum anlayamıyorum. Eve gittiğimde o heyecanı yaşayamamak beni çok mutsuz ediyor artık. Sarılmak konuşmak dahi gelmiyor içimden.

peki sizi bu noktaya getiren sorun nedir özel degilse konuyu biraz daha açsanız

Küçük bir tatil lazım size. . Ama eşinizle değil oğlunuzla başbaşa. . .
Biraz uzaklaşın evden işten eşinizden . . Kendinize ve oğlunuza zaman ayırın. .

Bu sürede azda olsa duygularınız dile gelecektir. . Şayet olumlu olursa Yazında eşinizle güzel bir tatile çıkarsınız . .
Kafanız şuan ev iş çocuk eş arasında gidip geliyor. . Belkide stresten doğru kararlar veremiyorsunuzdur. . Tatilden sonrada bu ikilem devam ederse aile danışmanına gidebilirsiniz . .

sorunlar her ailede var.. aşılmayacak şeyler değil diyorsun. hiç birimiz eve giderken kalbimiz yerinden çıkacak gibi olmuyor. ama en azından sen bu heyecanı yaşamıyorum diye bile üzülebiliyorsan aslında bitmemiş bir çok şey...
evlilikler monotonlaşıyor maalesef.. hayat o kadar yoğun ki sen tek değilsin bu kervanda..
babasız çocuk büyütmek çok zor. eşim bazen geç geliyor eve işten çıldırıyorum..sabrım tükeniyor. geçen gün kızıma Parmak Kız'ı anlatıyorum bana sorduğu şey: anne parmak kızın babası nerde? yani ne anne baba olabilir, ne de baba anne olabilir. eşin de istemiyorsa reset atın kendinize. tatil yapın, evde değişiklik yapın, kendinizde değişiklik yapın..ama elindeki her şeyi kullan önce kurtarmak için sizi...sen tek değilsin bir de çocuğun için düşüneceksin.

Sorumsuzluklarından dolayı böyle olduk. Bütün iş yükünün bende olmasından...

Bir kez daha bırakıp gitmeye korkuyorum çünkü dahada çok soğuyacağımı biliyorum.
Eşime göre bir sorun yok o yüzden aile danışmanına gitmeyi kabul etmez.

konuşmayı deneyin sorumsuz oldugunu ne istediginizi anlatmayı deneyin

Bu yüzden tekrar bir araya gelebildik zaten. Oğluma bunu anlatamadığımdan. Babasızlığı yaşamasından onun eksikliği ile büyümesinden korktuğumdan dolayı. Aşılmayacak şeyler değil belki ama çaba sarfedipte hatalarını görmemesi hala onca şeye rağmen sorumsuz davranması benim canımı sıkan. Ben herşeyi tartışarak elde etmek istemiyorum ama o beni buna zorluyor artık. Çözüm onda ama o bunu yapmıyor.

Elbette ki eşinizin karakterini en iyi siz bilirsiniz. .

Ama bu ciddi bir mesele. . Hemen öyle kestirip attırmayın. .!!

Sıkıntılarınızı ona söyleyin sırf evliliğiniz sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için evlilik danışmanına gitmek istediğinizi söyleyin. . Çocuğunuz için olduğunu söyleyin. . .

bir kadın olarak ve bir anne olarak hissediyorum çaresizliğini benim de kızım var ve empati yapmak hiç de zor değil..

çok yakın bir tanıdığım var. sorunlu bir evliliği vardı ve 15 yaşında bir oğlu. ayrıldılar kadın güle oynaya ayrıldı. sonrasında gelen 1 yıl bunalıma girdi. evini özlediğini, gözünde canlandığını, dayanamadığını söyledi..onun oğlu büyüktü bir de yani anlayabilecek yaştaydı. demek istediğim hayat çekilmeyecek derecedeyse bitirirsin ama sorunlar elle tutulur şekilde değilse mücadele etmen lazım. hem kendin için hem çocuğun için..

o kadar masumlar ki, günahsız melek onlar.. onun yerine düşünürken de sorumluluk alıyorsun. sakinleş önce. madem eşin ayrılmak istemiyor birlikte yeniden başlayın... mekan değişikliği her zaman iyidir. evinde küçük değişiklikler yap.. kendide radikal değişikler yap.mesela siyah saçlıysan kestir ve röfle yaptır..işe ara ver. o her zaman var ama zaman akıp gidiyor hayat bitiyor.. biraz kendini dinle..

Ona sorumsuzluklarını bunun bize neler getireceğini defalarca anlattım. Çok tartıştık bu konuda ama değişmiyor. Ona göre normal çünkü yaptıkları. Ona göre sadece çalışmak büyük bir başarı.

Maalesef 5 aylık süre sonunda da değişmedi. Oysa çok pişmandı.

sorumsuzluklarının arasında neler var mesela?

çocuğuyla iletişimi nasıl?

Kısa da olsa ayrılığımızda bende yaşadım onları. Onu çok özlemedim ama kurduğum düzenimi evimi birlikte olmayı aile olmayı özledim. Babası ile beraber olan çocuklardan kaçırıyordum oğlumu. Oğlum çok duygusal bir çocuk zaten ona yansıtmamaya çalışıyorum elimden geldiğince. Aslında evimi seviyorum büyük zorluklarla kurduk çünkü o evi. İşe ara versem toplanırım belki ama mümkün değil o zamanda maddi anlamda büyük bir çöküş yaşarız. Eşime en basit bir sıkıntımızı bile anlattığımda derdin ne yine diyor ona göre ben abartıyorum bizim hayatımız normal.

evlilik bir kez sarsıldığı zaman hiç bi şekilde eskisi gibi olmuyor.eskisi gibi olur hatta daha iyi olur dedik bizde devam ettik ama olan bişey yok çünkü yaşananlar unutulmuyor evet günlük hayat devam ediyor sorun yokmuş gibi karşılıklı oyunlar oynanıyor ama gel gör ki kalp aynı atmıyor senin yapabileceğin şuan çocuğun için devam etmek kendi mutsuzluğunu kabullenip sadece oğlun için çaba sarfetmek bakarsın birgün eşinde bazı şeylerin farkına varır ve oğlun büyümüş olur o zaman yolunuzu ayırırsınız şimdi zaten geri gelip yeni bi başlangıç yapmışsınız sen tüm yaşananları kabul etmişsin başka aktivitelerle sporla geziyle vs bu tarz şeylerle oğlunla yaşadığın anlardaki mutluluğa bak ben öyle yapıyorum

sorumsuzluklarının arasında neler var mesela?

çocuğuyla iletişimi nasıl?

Bunu ben sağlıyorum oğlumla iletişimi yok sayılacak kadar az. Birlikte çok fazla vakit geçirmiyorlar oğlumda istemiyor zaten.

Çalışmak dışında hiç bir sorumluluğu üstlenemiyor ve geleceğimizi hiç düşünmüyor. Elinde ne kadar para varsa kıyafet, ayakkabı alıyor.

Haklısın belki de. Kırılan hiç birşey eskisi gibi olamıyor. Tek motivem oğlum zaten o olmadan mutlu olamıyorum.

Tinycim herşey çalışmak yada kıyafet değil tabiki,önemli olan senin dertlerine ortak olabilmesi,seni dinlemesi ve anlaması..Anlattığın kadarıyla sana ve oğluna yeterli zamanı ayırmıyor hiç..Böyle huyları varsa ileridede aynı şeyleri devam ettirebilir..

Canım arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.
11 yıllık evliyim.10 yaşında bir oğlum var.Geçen yıl eşimin rahasızlandı(bibolar bozukluk) ve tedavi olmadı.bu dnemde oğlum da bende çok yıprandık ve uzun zaman ayrı yaşadık ve boşanmaya karar verdim.Ama unuttuğum bir şey vardı oğlum.
oğlum babasının fotograflarına bakıb ağlardı ona göre en şanlı çocuk yanında babası olan çocuktu.Onun yanında bir çocuk baba dese içim parçalanırdı.Daha neler neler.
Sonunda eşim tedavi oldu halende devam ediyor.Bende sizin gibi nasıl davranacağımı bilemedim daha sonra onun sarf ettiği çabayı görünce onu anlamaya çalışıyorum yada geçmişin izlerini silmek için ona fırsat tanıyorum.
Rahmetli annanem 'itlerde ana olmasın 'derdi.Anne olmak birçok şeyi hazmettiriyor.

Bedeni evde ama çalışıyor ya hep yorgun. Ortak paylaşımlarımız o kadar çok azaldı ki hani bana şu şu sebeplerden canım sıkkın dese anlarım ama çalışmak yoruyor onu. Bende çalışıyorum hemde ondan daha uzun saatler. Düzelmesi lazım...

işte biz çok duygusalız, erkekler çok yüzeysel... bize göre dert olanlar onlara göre değil. belki de gerçekten abartan fazlasıyla bizleriz..

sen çok fazla bunalmışsın..

ne zamana kadar babası olan çocukların ortamından kaçıracaksın onu. yeni bir hayat düşünüyorsan önce sen kabul etmelisin ki ona dayanak olasın. kaçırmak asla çözüm değil çaresizlik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…