Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

İtiraz etmiisindir bu duruma inşallah. Böyle erkek ailesi çok. Benim nişanlımın ailesi de tek kuruş birşeye karışmadı. Bana da yaşlanınca bakarsın diyor kadın. Yüzüne tükürülecek insanlar
İlkinde annem arayıp bayağı bir söylenmişti ama utanmamışlar ki yine yaptılar. Hepsini yeri geldimi yüzlerine vuracağım. Birde everine gittiğimde beklediler ki bahçelerinde çalışıp evde yemek yapayım. Yapmayınca çıldırdı. Yüzsüzlüğün bu kadarı

Bana kalsa konu sahibine sakın evlenme kaç kurtar kendini derdim de neyse

Son düzenleme:
Atansan da gitsek,damat kaliyoken ogullari kalmiyor...Bunlar cok tehlikeli ,kritik ifadeler ama sen baska yerlere odaklaniyosun konu sahibi..Nisanlin ailesine karsi az cok tutumunun yansimasi bu laflar..Dikkatli ol.

Ne kadar şanslısınız imrendim size..benim annemde katınvalideniz gibi çok meraklıdır,gelinimize çok özendi,her adeti yaptı..bana yapılmayınca senin içinde kaldı onun kalmasın dedi...kardeşimin kuruşu geçmedi ne nişanda ne düğünde balayına kadar ailem karşıladı.,borçsuz evlendiler,ev verildi ve istedikleri gibi dayandı döşendi..takılan altınlarla arabalarını da aldılar..8 yıllık evliler ve yukarda yazılanlar gibi biz herşeyi yaptık adettir gel temizlik yap,gel misafir ağırla gibi bi düşncesi olmadı annemin ki kaldı ki ben bile misafiri geldiğinde canım isterse giderim..gittiğimiz zaman bile önümüze koyar önümüzden kaldırır elletmez bize,siz çocuklarınızla ilgilenin der..
Gördüm ki alelerin bi tarafı ne tarafı ne kadar ilgiliyse diğer taraf tersi oluyor,dengini bulamıyorsun..ailen de görmediğini görünce hayal kırıklığı yaşıyorsun

Günaydın.
Teşekkür ederim. :KK200:
Benim kv de kızlarını çok sade evlendirmiş.
Evde nişan, sade bir nikahla yollamış.
Ne çeyiz çıkarmışlar, ne bohça yapmışlar.
Bende çok istemiştim bunları yaparım diye sağ olsun kv beni hiç kırmadı.
Oda hevesliydi, bizde hevesliydik.
Elinden geleni yaptı.
Hala öyledir ama salça yapacak olur beni arar istiyor musun diye.
Kendi kızlarından ayırmaz.

Benim kv ilk evlendiğinde 20 yıl kendi kv yle yaşamış.
Çok eziyet görmüş o yüzden hep söyler.
Ben çok çektim sana çektirmem diye.
Ondan da bana karışmaz hiç.

Benim ailem bana hiç bir şey yapmadı, kv de daha çok şey yaptı :)

Hani bi hikaye var bilir misiniz, bi adamin iki karisi varmış. Biri hiçbişey istemez idareliymis, digeri de masraf üstüne masraf, zahmetler verdirirmis. Bir gün kayıkta üçü gidiyormus. Kayık kaldirmamis batacaklarmis ve adamin bi karisini atmasi gerekiyormus. Cok masraf ettigi karisina emek verdim diye kiyamamis ve diğerini atmis.
Hikaye tam olarak böyle olmayabilir aklımda kalan bu.
Bende cok masraf olmasin aman yorulmasin derim, bakiyorum kocasina zahmet veren sanki daha değerli oluyo. Bilmiyorum kisisine göre de değişir sanırım ama geneli hikayedeki kissadan hisse gibi sanki
Olayı açıklayıcı bir hikaye ,bende aynı şekilde çocukluğumdan beri ailemden de bişey istemeyen biriydim hep öyle sessiz sakin, eltim bana alınan altınlar için olay çıkarmış kayınvalidemi ağlatmış ama nedense yine de o kıymetli benim düğünüm için ona kaç milyarlık elbise alınıyor ben kendi düğünümken o kadar masraf ettirmedim ,ama ben msjı aldım daha dikkat edicem herkes üstüne düşen görevi yapsın madem öyle değil mi

Günaydın.
Teşekkür ederim. :KK200:
Benim kv de kızlarını çok sade evlendirmiş.
Evde nişan, sade bir nikahla yollamış.
Ne çeyiz çıkarmışlar, ne bohça yapmışlar.
Bende çok istemiştim bunları yaparım diye sağ olsun kv beni hiç kırmadı.
Oda hevesliydi, bizde hevesliydik.
Elinden geleni yaptı.
Hala öyledir ama salça yapacak olur beni arar istiyor musun diye.
Kendi kızlarından ayırmaz.

Benim kv ilk evlendiğinde 20 yıl kendi kv yle yaşamış.
Çok eziyet görmüş o yüzden hep söyler.
Ben çok çektim sana çektirmem diye.
Ondan da bana karışmaz hiç.

Benim ailem bana hiç bir şey yapmadı, kv de daha çok şey yaptı :)
Benim anneme de yapılmamış,içinde kalmış bi çok şey..kışın evlenmiş mesela üzerimde bi manto bi kışlık ayakkabım yoktu utanıyodum beni o halde gelin gezmesine götürüyorlardı derdi..içinde kalan heves ettiği ne varsa gelinine yaptı..benim k.valide de herşeyi biz yapıp ondan bişey beklemeyince bu kız dul mu ikinci evliliği mi bu diye sormuş çevreye..sanki ikinci evlilik saklanılacak,utanılacak bişeymiş gibi..şimdi onu sevmemi ,samimi olmamı bekliyor benden..dahası be kadın ikinci kez evlensem böyle salak olur muyum diyemedim içimde kaldı 🤣

Ohooo komşunun kızına şunu takmislar, iş arkadaşım bunu sordu, annem onu istedi... Bu kafayla giderseniz sadece evlilik sürecinde değil, bir ömür mutsuz olursunuz. Elin alemin ağzına bakarak kendi istemedigi şeyler için kavga eden insandan bence eş falan olmaz. Kadın olsun, erkek olsun. O yüzden -bence- ayrılık sizin için daha hayırlı görünüyor. Belli ki dik başlı biri nişanlıniz. Siz istediğinizde yapacak biri olsa bile böyle başkasının ağzıyla konuşmanıza boyun eğmeyecektir, sonra gelsin kavgalar. Evlenseniz de Kolay dolduruşa gelen insansin, annen eşin dostun fitledikce kavga eder, birbirinize dolarsiniz.
Tez elden uzatmadan ayrilsaniz daha iyi

Allah için paragöz değilsiniz. İkibin lira koç, üç bin lira bilezik.
Yani sırf nisanlandiniz diye tam da dünya masraf yapılacak bir dönemde beş bin liralık gereksiz istekte bulunmuşsunuz. Mazallah bir de paragöz olsaydınız "bizde adettir gelinin abisine şahin araba" falan diyecektiniz heralde.
Ayrıca ne saçma adetler. Kurban dedigin din için -fakirlere dağıtmak adına kesilir. Adak dediğin bir dileğin kabul oldu diye Allah'a şükran için kesilir.
İlkel olanlar dahil her dinde kurbanın amacı budur.
Bunu nişanlı kızla hangi kıt akıllı bağdaştırıcı acaba ilk???
"Bir kız evlenecek,o yüzden şurada duran koça kurdele bagalyalim, boynuzuna da iki bilezik geçirelim"
Neden? Konuya komşuya hava atmak için 😅😅
Ne diyim ki... Sanki gözünüzün önünde bir hayvan katledilseydi daha kıymetli olacaktıniz. Gereksiz şeylerle sevginizi ölçmeye calismissiniz. Bunun verilen degerle hiç alakası yok. Benim annem zengin bir ailenin çocuğu. Yani çocuklara büyük şehirden ev bırakacak kadar, mahallenin ilk televizyonunu alacak kadar zengin aile. Seksenler zengini 😅
Babamınsa ailesiyle arası yok, kendi halinde -kiraya bile çıkmamış/otelde yaşayan bir adam. Ama evlendikleri zaman annem bütün dirdirlara- ailesinin gereksiz isteklerine kulak kapatmış, koltuk takımı bile almadan - düğün falan yapmadan babamla evlenmiş. Sonuç olarak tüm kazandığını eve harcayan, ailesine değer veren, çocuklarının bakımına özen gösteren, hastalığında yıllarca evin hem annesi hem babası olan bir kocası var.
Yani demek istediğim, sevgi-ilgi-verilen değeri çok yanlış şeylerle olcuyorsunuz. Bu ekonomik krizde,hem de bunca masraf yapacağı bir donem öncesi aklı olan her insan tutumlu davranır. Harcamalarını kısmaya çalışır. Ama bizim ülke geleneği öyle bir şey ki, insan hayatının belki de en masraflı döneminde seni daha da harcaman için motive ediyor.
Evlenme teklif et. Ama organizasyonlu olsun. Tek taş tak
İstemeye git ama gondolda çikolata ve en pahalli çiçeği al, kahve fincanı tasarım olsun, söz için iki yüzük alın. Bıçak kesmiyor deyin bahsis verin.
Nisan için bohça yapin. Ama adettir akrabalara da yapın.
Salon tutun,organizasyon yapın,müzisyen çağırın, misafirlere hediye hazırlayın , pahalli abiye giyin, kuaföre 'nisanim var' deyin-5 kati para bayılın. Ama tek de olmayın. Annenizin kuzenlerinizin ve en yakın arkadaşlarınızın da parasını siz ödeyin.
Davulcuya bahşiş verin, geline bilezikler takın. Damada da ömür billah sahip olamayacağı pahallilikta saat takın,adettir. Nişanlı kıza koç da alin, ama iki boynuza iki de bilezik takın...
Düğün olayına gelemeyecegim bile,içim daraldı.
Bu ne ya?
Cidden bunlar size mantıklı geliyor mu?
Hiç sorgulamadan, kendine ait bir fikrin olmadan, öyle laf olsun diye - başka insanların sözleriyle yaşamak gerçekten zor olmuyor mu size???

dilini yorduğunla kalıyosun,
mantıklı geliyo tabii ,
çunku evlenmek aynı zamanda kadınlar arası yarış, kimin kocasının parası daha çok, kimin kayıvalidesi daha çok kıymet veriyor, kimin duğunu daha guzel yerde yapıldı, kimin bohçası daha guzel, kimin çeyizi daha çok, evlilikte sidik yarışı yapılıyor.

kimin kocccası buuuuu bu benim koccam diyen tipleri kurgu figuru mu sanıyosun?
eltilerin savaşındaki eltileri sadece film karikaturleri mi sanıyosun?
evlenme tekliflerini videoya çekip dunyayla paylaşan insanlar işte.
amaç aşk dolu guzel bir evlilik değil, amaç daha tepeden yarışa dönen bir görev.
konu vardı ya benim çocuğum olmazken eltim 2.ye hamile kaldı diye eltisine kızmıştı.
bunların hepsi yarış levelları işte.
adetmiş gelenekmiş görenekmiş hikaye asıl duşunce o.
bir kişi de yazmış bedavaya kız alınmaz diye. ne tuhaf bir laftır bu ya, evlenmek için çok para harcanması gerekir diye de söylenebilecekken bedavaya kız alınmaz. parametreleri söyleyin de fiyatımızı belirleyelim...

bu arada pırlanta yuzuk olmadan evlenmem diyenler lutfen elmas madenlerinde çocuk ihlalleri yazarsanız parmaklarınızdaki yuzukler hakkında fikriniz değişir belki.

dilini yorduğunla kalıyosun,
mantıklı geliyo tabii ,
çunku evlenmek aynı zamanda kadınlar arası yarış, kimin kocasının parası daha çok, kimin kayıvalidesi daha çok kıymet veriyor, kimin duğunu daha guzel yerde yapıldı, kimin bohçası daha guzel, kimin çeyizi daha çok, evlilikte sidik yarışı yapılıyor.

kimin kocccası buuuuu bu benim koccam diyen tipleri kurgu figuru mu sanıyosun?
eltilerin savaşındaki eltileri sadece film karikaturleri mi sanıyosun?
evlenme tekliflerini videoya çekip dunyayla paylaşan insanlar işte.
amaç aşk dolu guzel bir evlilik değil, amaç daha tepeden yarışa dönen bir görev.
konu vardı ya benim çocuğum olmazken eltim 2.ye hamile kaldı diye eltisine kızmıştı.
bunların hepsi yarış levelları işte.
adetmiş gelenekmiş görenekmiş hikaye asıl duşunce o.
bir kişi de yazmış bedavaya kız alınmaz diye. ne tuhaf bir laftır bu ya, evlenmek için çok para harcanması gerekir diye de söylenebilecekken bedavaya kız alınmaz. parametreleri söyleyin de fiyatımızı belirleyelim...

bu arada pırlanta yuzuk olmadan evlenmem diyenler lutfen elmas madenlerinde çocuk ihlalleri yazarsanız parmaklarınızdaki yuzukler hakkında fikriniz değişir belki.
Entel kadın yazması, çoğu entel çevreden gelmiyor daha
aşmamız gereken çok sorun var, çoğu kentli değil,
Buraya yazanlarda zaten Milyonluk şehirden değil(İstanbul)
Halen çoğunluk fakirlikle boğuşuyor, maddiyata doyum sağlamamış, tabi
her türlü maddiyatı isteyecek,
İki çıplak bir hamama yakışır

Bu şekilde altın kıyafet filan istemek bana çok görgüsüzlük çingene işi gibi geliyor. Bizde bayramda giydirirler ne demek ya? Sen onların giydirdigine muhtaç misin bı elbise için ağız egiyorsun? Burda asıl hata annende evet ama sen de o tarafa doğru meyillisin , biraz gururlu ol Allah aşkına evlilik bu. Eski adetlerde varmış ama o eskidendi , birtek bayramda kıyafet alınırdı herkesin dolap dolusu kiyfaeti yoktu. Bı elbisen az olsa nolur. Ki ben tanımadığım bir kadınla alışverişe çıkmaya aldırmaya utanırım ..

Bu şekilde altın kıyafet filan istemek bana çok görgüsüzlük çingene işi gibi geliyor. Bizde bayramda giydirirler ne demek ya? Sen onların giydirdigine muhtaç misin bı elbise için ağız egiyorsun? Burda asıl hata annende evet ama sen de o tarafa doğru meyillisin , biraz gururlu ol Allah aşkına evlilik bu. Eski adetlerde varmış ama o eskidendi , birtek bayramda kıyafet alınırdı herkesin dolap dolusu kiyfaeti yoktu. Bı elbisen az olsa nolur. Ki ben tanımadığım bir kadınla alışverişe çıkmaya aldırmaya utanırım ..

şimdi basacaklar seri beğenmedim i.
ben çok şaşırıyorum bazı konulara ya.

ben elbise istemeyi kendime yediremezdim, alırlarsa sevinirim ama almazlarsa, "şunun gızına bunu alıyollarmış, sen neden almıyon" tarzı 80 ler köy filmi replikleri kuramam.

Benim merak ettiğim tamam adettir yapanlar var bizde de koç götürülür bayramda üstü süslenir bilezik takılır bla bla. Ama karşı tarafada yapılır. Damada bohça daha bir sürü şey. Anneniz adetler yerine gelsin isterken damada yapılması gerekenleri yaptı mı ? Anladığım kadarıyla nişanda yapılmamış uzundu görmemişte olabilirim siz kendi nişan adetinizi yerine getirmemişsiniz. Bir de yine yanlış hatırlıyorsam düzeltin anneniz bu nişan mı söz müydü tepsiyi bile erkek tarafından istemişti sizseniz ikinizde birbirine uygun çevreden seçin . Siz bu adetlere takılcağınıza aıle apartmanında yaşayacağınıza takılsanız daha akıllıca olur

Back
X