Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Çok gelenekçi bi insan değilim ama bu adetler var bu bi gerçek
Genelde eş dost da sorar ne aldılar koç geldi mi şu bu

Ama kimse almıyorsa da arayıp istemek çok hoş olmamış
Yarın bir gün kendi adetlerini yapmaya kalkarlarsa siz de onlara kulak tıkarsınız

Bu arada nişanımızın tavrı hiç hoş değil

Gururlu davransın da annesıne baksana tepesinde kızın, ne koparırsak dıyıp kac gundur darlamıs bıktırmıs.
Cocuk zaten aıle apartmanında oturcaz diyip kiza soz soyletmıyormus.
Aileler desen sacma sapan insanlar.
Keza nısanlısı da.
Konu sahıbıne cok uzuldum ben.
Ne zordur boyle ınsanlarla yasamak.

Mesele cüzdan ya da adet değil. Mesele görgü, yol yordam... bugün doğumgünüm. 25 yıllık arkadaşımla buluştum, bir dilim pasta yedik beraber kolye hediye etti bana. Hiç gerek yoktu zaten yılların arkadaşıyız. Koca kadınız beklemiyordum hediye falan. Kaldı ki siz bir aileye gelin oluyorsunuz. Bi gönül almak , bi düşünceli olmak çok mu zor bayram bu. Ha alınanı beğenmeyip ucuza kaçtılar deseydiniz haksızdınız... nişanlınız da sizi uzun vadede mutlu edecek bir erkeğe benzemiyor üzgünüm. Layık görmemiş size hiçbir şeyi belli ki

Keşke isteme gerçekleştiğinde adetlerinizden bahsetseymiş anneniz aile büyükleriniz filan.Abimde de ablamda da hep isteme-söz olayında karşı tarafa “bizim adetimiz şu şudur bu budur” diye bahsedilmişti.Hem karşı taraf bilgilendirilmişti hemde fazla beklentiye girilmemişti.

Bişey istemedim herşeyimize kendimiz yapıp kendimiz aldık.Geleneklerle yaşayan bir gelin olmadım bunun karşılığında hayatımı bağımsız kurdum. İstemene özenmene bişey demem ama yok aile apartmanı deyip kestirip atacak biri de o zaman bütün adet gelenek görenek ne varsa yapsın yaşamaya gelince geleneklere göre diğer türlü ne kadar açık görüşlü. Ayrıca sana karşı tutumu net yani köprüyü geçene kadar bile alttan almıyor. Bunun bir iyi yanı ir de kötü yanı var fragmanı izleme şansı buldun bu iyi yanı yani sana nasıl bir tutum içinde olacağını göstermiş, kötü yanı ise bu fragmanın sonu da belli. Ses etmem eşimdir dersen o ayrı

Benim tek ve en iyi bildiğim adettir koç olayı ve bana yapılmayan te
Hatta boynuzuna bilezikler bağlanır, süslenir falan filan neyse...

Adetlerden oldum olası nefret ederim, hiçbirini ben ve ailem istemedik ama kayın aile ısrarla ‘o zaman bizim yaptığımıza karışmayın, heveslerimiz var, bir gelinimiz olacak’ dedi, sustuk.
Lakin böyle denince, sizin aileniz gibi şu olur bu olur diye beklentiye giriyor.
İnsan kendine bir üst baş alamayacak mı, elbet alacak ama adetlere göre evlenip, bunu böyle yapmak isteyip de sadece işine geleni yapana çok kızıyorum.

Yapma kardeşim o zaman geleneksel tören, iste kadını ailesinden o bile çok da, sonra kutlamaya git nikahı arkadaşlarınla.
Cebinden çıkacak olanı yapmazlar, ev eşya olayına girince ‘adetlere göre kız bunu erkek bunu yapar, e kına kızındır, damat bohçası nerede, imam nikahı sizin evde kıyılacak’ vs demeyi çok iyi bilirler.

Böyle gelenek görenekler bana çok ters geliyor. İnsanın içinden gelirse, gelinine hediyeler alır o ayrı tabiki. Anneniz baskı yaparken tavrınız net olmalıydı. Kendinizi istemeden çok küçük düşürmüşsünüz. Olsun yine de herkes içinizi biliyor gönlünüzü ferah tutun. Nişanlınızla yüz yüze sakince konuşursanız o kadar yükselmezsiniz birbirinize. Konuşun ve çözün bu durumu. Aile apartmanı konusunda da çok haklısınız. Fikrinizi bile sormaması çok ayıp. Bence o konuda da ikna etmeye çalışın ve kesinlikle gitmeyin.

Bazı aileler bilip de bilmezden geliyor maalesef bende de vardı onlardan, biz bilmiyoruz diyip işin içinden sıyrılıyorlar. Bende şöyle diyorum; kimseye onu al bunu al demeye gerek yok, insan olan zaten düşünür içinden ne geliyorsa ya da adet neyse onu alır ve verir. Gelinden önce oğluna değer vermek, hoş tutmaktır bu. Ama nerdeee bu mal insanlarda bu akıl.

O kadar ama o kadar iyi okudunuz ki beni. Hepsini düşünüyorum bu yüzden nişanlımı alttan almak istemiyorum. O çok iyi niyetli biliyorum zamanında abisi yengesi aynı evde yaşamışlar. Abisi ise girmeden evlenncem diye tutturmuş o yüzden ayni evde yaşamak durumunda kalmışlar ama abisi aileden kopmuş GItmis. Yengeyle soğuk. O da ben abim gibi uzmicem ailemi derdinde. Ne yaşadılar bilmiyorum o yüzden ayni bina istiyor . Belki anlaşamayız diyorum kızıyor neden anlaşamayacaksınız öyle insanalr değiller senin evin olacak biz ikimiz olacak kimse seni rahatsız etmeyecek diyip duruyor.
Neyse. Ben de gözlemlemek istiyorum ama tek.basina nişanlım bana hiç kıyamayan biri. Üzüldüğümü gördüğünde öfkelense bile bana hep kıymet verdiğini hissettim. Ama işin içine aile girince işte böyle oldu.
Gözlemleyeceğim.
Bugün için ben de gitmek istemedim ama demeniz gibi dengesiz olurdum hayır da diyemezdim. Ama uygun şeyler alacağım. Derdim parası değildi çünkü

Aile apartmanı mı o kısmı okumadım ben

Sakın konu sahibi.cok iyi düşün bağımsız bi hayatının olması zor.
Örnekler çok.

nisanlinizin tavrını ve üslubunu beğenmedim. Türkiye de belli gelenekler adetlere göre düğün yapma beklentisi varsa karşılıklı konuşulur anlaşılır.

aileniz direk baştan konusmamakta hatalı. nisanlinizin ailesi de usulen ya da nezaketen sormamakta hatalı.

kayınvalideniz sorunlu bir tip, nisanliniz sizi çok ortada bırakır, anneniz de çok cevval.

olmzi oldurmak için cabalamayin. oturun düşünün. herkeste hata var ama nisanliniz güvenilir bi koca olmaz, çok aileci

Önceden elbise kıyafet kırk yılın başı alınabilirmiş, o yüzden jestmiş.
E hayvancılık varmış, sürüden bir koç götürülürmüş hatta kafasına da tam altın takılırmış.
Şimdi?
Bu adetler hızla kalkmalı.
Bakıyorum da adet adı altında istenen şeylere, ben evlenmemişim demek.

Aile apartmanı mı o kısmı okumadım ben

Sakın konu sahibi.cok iyi düşün bağımsız bi hayatının olması zor.
Örnekler çok.
Evet. Altlarda yazmıs.
Ve nısanlısı tartısmaya kapalı bu konu dıyıp soz soyletmıyormus kıza.
Kızın ailesi biseyler koparma derdın de.
Kaynanası en az masrafla atlatma derdın de.
Nısanlısı evleneyim camasırım yıkansın kafasında.
Kıza ne istiyorsun diye soran yok, gerci kız suan nisanı atıyorum dese sanmiyorum kı aılesı hayır atma desın.
İstese kız kendını kurtarır.
Belkı de istemiyor.
Bunca seye katlandığına gore.

Sevgili arkadaşım aile baskisi gelenek görenek şu bu baskısından kurtulmanin yolu dik durustur. Bana da ne koc ne bilezik vs vs gelmedi. Neden gelsin ki zaten herkesin maddi durumu ortada. Evlilik iki kisi arasında yapılıyor ama maalesef tüm aile dahil olunca kavga gürültü eksik olmuyor evlilikte. Ben düğün istemedim ailem istedi diye mecbur kaldim ama ne bir taki ne başka birşey talep ettim. Bu dunyalik şeyler için sevdiğin adam ile gerilmeye gerek yok. Herşey geçer ben seni anladım para da eşya da gözün yok ama baskı seni yormuş. Baski yapan oldu mu dik duruş sergile o eskiden kalmis simdi bud devirde öyle sey mi kaldi de, altin kac para sizin haberiniz var mi de. Biz maddi şeyler ile ilgilenmiyoruz de. Yoksa sizin düğün vs cok sorunlu geçer. Sen uzak kal ailen ile eş adayının ailesi arasinda köprü olma herkes ne istiyor sa karsisindakine desin bi zahmet.
İnsallah evliliğin de sorun çıkmaz. Allah yardimcin olsun.

Bir erkeği ikna etmek istiyorsanız annenizle tartistiginizi soyleyerek degil,(yoksa kendisini hakli görür) su şekilde konuşarak:
Kulturlerimiz gelenek ve göreneklerimiz farklı olabilir ne sizinki yanlış ne bizimki.
Bize düşen birbirimizin adetlerine saygı duymak.diyerek ikna edebilirdiniz.

Şunu da eklemek istiyorum bizde de böyle adetler yok ilk defa duyuyorum. Ama herkesin doğrusuna da saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.

Söz hakkinin olmadığı bi evlilikte ne kadar mutlu olacaksın
Ne demek sana sormadan aile apartmanına zorlamak

E koç kesmeyecek kadar modern aile neden avrupai takılıp ayrı apartmanlarda yaşamanıza izin vermiyor ?

Çok iyi düşün.on kere yüz kere düşün.forumda arat aile apt. Diye.
Neden bu kadar yazdım bir evlilik daha aile apartmanı kurbanı olmasın diye

Sana saygı duymayan insanla söz hakkı vermeyen insanla evlenmek için çok iyi düşün

Aman ya ben bu kızlara da şaşırıyorum.herkes evlenmek zorunda değil.
Şartlar uygun değilse yol vereceksin.

Anne de her şeye karışıyor o bi gerçek
Bence iki taraf da biraz daha düşünmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…