Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Sormayın bende bedava gitmişim. Ne bayramlık ne düğünlük ne bilezik çok şükür görmedim. Çok şükür diyorum çünkü evlendikten sonra mutlaka yol su elektrik olarak geri dönüyor alınan en ufak birşey. Keşke konu sahibi ailesine aldılar diyip kendi alıp birşey annesine gösterseydi. Daha az olay çıkardı

Nişanlının ailesinden önce nişanlın seni el üstünde tutacak koruyacak kollayacak aile apartmanı ne demek. Orda ezerler seni sen bunu göze alabiliyomusun kırar üzer evlenince daha da büyür bu tepkiler. Eşimden Allah razı olsun ailesinden önce hep o koşturdu. Ayrıca kaynanam severim annem gibidir ama kendi anneme de kv deme de aynı mesafede oturuyoruz.

Bana da alınmadı işte hiçbiri, hatta nişandan önce bi avm'ye gitmiştik eşim demişti alalım bi şeyler diye ihtiyacım yok boşa masraf etmeyin demiştim. Süzme salakmışım burada yazılanlara göre. Şu anki durumumdan bildiriyorum hiç de değerim eksik filan değil. Kimse benden iş beklemez aksine ne zaman misafirim gelecek olsa kayınvalidem yemek takviyesi yapar. Birbirimize karşı da hiç saygısızlığı geçin kırgınlığımız bile olmadı çok şükür. Değeriniz hediyeyle ölçülmemeli bence. ✌

Büyüklerimiz böyle görmüşler anneniz bunu paragözlükten istemiyor “elalem” laf eder diye ya da değer vermemek anlamına geliyor diye istiyor. Madem adetler yok sayılıyor o zaman gelin hanım da 15 saat mesafeden el öpmeye gitmeyecek. Bu ikiyüzlülüğü de anlamıyorum. İşlerine gelince adet mi kaldı bu devirde işlerine gelince gelin el öper hizmet eder hürmet eder.
Nişanlınız çok kaba daha köprüyü geçmeden böyleyse üzüldüm size. Aile apartmanında ruh sağlığınız için oturmayın.

Herkesin geleneği farklı nişanlılık düğün arefelerinde biraz aileler görmezden gelmeli. Benimde kv hep der Allah razı olsun hiç daraltmadılar diye. Kıyafette sonra alınıyor fazlasıyla herşey oluyor. Herşeyi alıp aile başına da kalkabilir şunu yaptık diye diye o daha kötü bence

Annenin yaptığı paragözlük değil evet ama pek ılımlı hareketler de sergilediği söylenemez. Şöyle ki; ben de nişanlıyım ve nişanlımın ailesi ege tarafında. Nişandan önce hiç değilse 5 kere arayıp gelenek görenekleriniz var mı, üstümüze düşen neyse yapalım diye aradılar. Aynı şekilde biz de aradık ki olması gereken budur. En baştan hiçbir şey konuşulmamış sizde bu yüzden siz beklenti içindesiniz -doğal olarak- onlar da ne yapacaklarını bilmedikleri için boş boş kalmışlar. Nişanı bir şekilde halletmişsiniz olan olmuş. Bayramlık konusunda da sizin ordaki adetlere göre sen zaten nişanlına çıtlatmışsın konuyu. E kayınvaliden de Hawaide yaşamıyorsa birkaç bişey alacağını bilir. Hiç olmadı kendi içinden gelir, bu kız 15 saatlik yoldan gelmiş bi bluz alayım diye. Bizde koç vs yoktur ama bayramlık alayım seç internetten kıyafetini yolla dedi kayınvalidem, düğün üstü çok eksiğim olduğu için de onun yerine nikah kıyafetimi alacak. Sözün özü söz konusu adetler değildir. bazı şeyler insanın içinden gelmelidir. Onların ilk gelini değilsin belki kötü şeyler de yaşamışlardır ama düşüncesizlik ettikleri kesin. Mesafeni koymanı öneririm. Annene de haksızlık etmişsin biraz ama bu demek değil ki koçlar kapıma gelsin diye heves et, baskıla. Aileler arasındaki dengeyi kurmak çok önemli.

Kesinlikle. Koç getirip huzur vermemek de var işin ucunda. Çok yönlü düşünmek lazım bence de. Çevrenin etkilerine de kapalı olmak lazım. Çevremde sorun olacak şeyleri (iki taraf için de söylüyorum) ben bilmiyordum çoktan istemiyorum dedim diye salağa yattığım çok oldu. Hepsini dinleseydim ne memnuniyetsizlikler çıkardı Allah bilir.

Iyi de kayinvalidesi ogluna alirim bir elbise demis almamis daha sonra sorunca da benim aldigimi begenmez siz gidin alın demis sen alirim demissin al da begenmezse o da gelininin ayibi olsun veya oraya gittiginde oglum kizim ben boyle dusundum hadi cikin da begendiginizi alin diyebilirdi bana gore

Eğer konu sahibi bu adam ile evlenir ise kendi yuvası olmayacak. Nişanlısının mensubu olduğu kabileye eklenecek.

Eğer konu sahibi bu adam ile evlenir ise kendi yuvası olmayacak. Nişanlısının mensubu olduğu kabileye eklenecek.

Aslinda,anneler Koç hediye adet diye direneceklerine, kızlarına ailesinden bagimsiz
Bir es seçmeyi ôgretmeli.
aile apartmaninda oturmasini engellemek için baski yapmalı.
Yazik, bu vıcık vıcık yaşamlar Türkiye’de değişmiyecek.

Yaptılar tabi ben de buna baktım. Ne güzel iYiydik. Sofrayi beraber kurduk gülüyordu bana. Belki de şimdi soğukluk girdi. Ama bir yandan annemi de haklı buluyorum. Saf gibi görünüp de bir sey bilmez gibi davranmalarına gerek yoktu. Kendi kızında çatır çatır altın isteyen biri bu kadın.. kendisi bunu yapıyorsa gelininin de birinin kızı olduğunu bilmeli diye düşünüyorum artık. Zerre gözüm yoktu ama tavırları beni artık buna itiyor.

Buradaki bu tarz konulara çok yorum yazdım adetler var.Koc elbise ayakkabi canta bilezik gibi adetler bunlar isteme sonrasinda konusulabilir sizin adetiniz nedir falan diye durumlar ortada dersiniz karşi tarafı yormak istemezsiniz olur biter.

Buradaki asıl sorun acaba nişanlın seni cok istiyor diye mi ailesi evlendiriyor buna bi bak belkide vazgeciririz düşüncesiyle mi istemeye geldiler?

Annen için paragöz falan diye düşünme senin değer görmeni istiyor.Nişanlına annesi dediyse elbise al diye almalıydı illa kv yi bekleme sen.Koç zor olabilir yol zaman falan derken ama onun yerine takı hediye olurdu.

Bu adetler kaldi mi diyenler var ancak hala kız isteme merasimi oluyorsa adetler var demektir.

Aile apartmaninda oturacaz diyen nişanlıni iyi tanı gizli anne bağımlısı olabilir.Erkek tarafı hazır adet isteyen yok deyip ustune yatabilir.

Bayramda gelin görmeye gidilir ama durum olmaz gönül alınır mutlaka .Bayramda senin gitmen hiç iyi olmamış.

Ailenden uzakta seni tek görüp sindirmek mi istediler acaba.Sen değerini ölç iyice.

Kendini hep şunu sor ben değerli miyim nişanlım bana deger veriyor mu ?
Annenle tartistigini hicbir zaman esine nişanlına anlatma olur mu

Ne kadar bos beles isler, ve gereksiz uzuntuler su fani dunyada. Ben hayatimda duymadim boyle adetler. Etrafimda da bana koc falan soran insanlar hic olmadi. Olsaydi cevaplarini da alirlardi. Yazik gercekten. Yil olmus 2020, hala yok koctu, yok bilezikti...

Ben sonuçta büyükler diye kendim gittim. Bir de evet tekim burada ailem uzakta. Annem dedi bakın gözüm arkada kalmasın ki mutluyum kızım orada aile buldu. Siz de ona aile olun. Size güvenim tam dedi. Ama böyle yapılınca ister istemez bozuldu. Ben annemle istemede biz şunları isteriz demeyin onlar bi sorsun önce dedim. Kimse de anneme adetiniz ne diye sormadı. Annemin de dediği saf ayağına yatıp sormadılar. Nasılsa istemediler diyip dedi. O yüzden de iletişimsizlik oldu. Anne sen ara o zaman koç diyorsan illa dedim. Olur mu öyle şey böyle şeyler istenmez ki isyetmemelri lazım sen nişanlama bahset ki biz ararsak ayıp olur dedi. Gelinen nokta bu.

Aile apartmanı da aileler çalışıyor. Anne baba 1. Kat düşünün 2. Katta abla ve damat var. Son kat bize yapılacak güya. Nisanlim daha çok evim varken kirada neden oturayım mantığında. Düşünsene damat otururken evin oğlu oturmuyor komik olmaz mi diyor. Sen tanımıyorsun tanısan anlayacaksın herkesin evi kapısı ayrıdır. Hepsi çalışan insan biz çalışıyoruz.dusundugjn kadar ic içe olunmuyor. Ben iki hafta damadı görmediğim oluyor diyordu.
Atansan da gitsek en iyisi. Ben burada yaşarken ayrı eve gidiyorum dersem illaki kırgınlık olacak diyordu.

Tabii şu bayramda benim ve ailemin kırılması kimse için önemli olmadı. Ben de bundan sonra ona göre davranırım.

Keşke bi elbise alıp annenize onlar almış gibi gösterseydiniz...evet malesef bitmesi gereken baya maliyetli adetlerimiz var...farklı memleketlerden yapılan evlilikler böyle baş ağrıtıyor malesef...ama nişanlınızın size olan tavrı hiç hoş değil,bence değer vermeyen o siz ona takılın ,boşverin kaynanayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…