Sormayın bende bedava gitmişim. Ne bayramlık ne düğünlük ne bilezik çok şükür görmedim. Çok şükür diyorum çünkü evlendikten sonra mutlaka yol su elektrik olarak geri dönüyor alınan en ufak birşey. Keşke konu sahibi ailesine aldılar diyip kendi alıp birşey annesine gösterseydi. Daha az olay çıkardıTürkiyenin her yerinde olan adetler miymiş? Ben gelin olmamışım o zaman sanırım nikahım düştü. Ne koçum ne bayram geldi bileziğim oldu. İsteyemezdim de zaten sanırım. Kime ne gelirse gelsin. Biz mutlu olduktan sonra banane? İsteyen de istediğini sorsun. Ne oldu sordular sordular aranız açıldı, ortada yapıcı kimse var mı mesela şu an?
Yerinizde olsam anneme öyle beklentilerinin olmaması gerektiğini net bi şekilde anlatırdım. Soranlara da benim öyle şeylerde gözüm yok derdim. Hiç uzatmazdım sanırım konuyu.
Nişanlınıza da alışveriş alışveriş dedikten sonra dediğiniz olmuş işte. Sizi alışverişe çıkaracaklarmış. Alışverişe çıkmaya varacaktı yani o kadar kavganın sonu en nihayetinde. İstemiyorsanız niye nişanlınızla gündem haline getirdiniz?
Bana da alınmadı işte hiçbiri, hatta nişandan önce bi avm'ye gitmiştik eşim demişti alalım bi şeyler diye ihtiyacım yok boşa masraf etmeyin demiştim. Süzme salakmışım burada yazılanlara göre. Şu anki durumumdan bildiriyorum hiç de değerim eksik filan değil. Kimse benden iş beklemez aksine ne zaman misafirim gelecek olsa kayınvalidem yemek takviyesi yapar. Birbirimize karşı da hiç saygısızlığı geçin kırgınlığımız bile olmadı çok şükür. Değeriniz hediyeyle ölçülmemeli bence. ✌Sormayın bende bedava gitmişim. Ne bayramlık ne düğünlük ne bilezik çok şükür görmedim. Çok şükür diyorum çünkü evlendikten sonra mutlaka yol su elektrik olarak geri dönüyor alınan en ufak birşey. Keşke konu sahibi ailesine aldılar diyip kendi alıp birşey annesine gösterseydi. Daha az olay çıkardı
Herkesin geleneği farklı nişanlılık düğün arefelerinde biraz aileler görmezden gelmeli. Benimde kv hep der Allah razı olsun hiç daraltmadılar diye. Kıyafette sonra alınıyor fazlasıyla herşey oluyor. Herşeyi alıp aile başına da kalkabilir şunu yaptık diye diye o daha kötü benceBana da alınmadı işte hiçbiri, hatta nişandan önce bi avm'ye gitmiştik eşim demişti alalım bi şeyler diye ihtiyacım yok boşa masraf etmeyin demiştim. Süzme salakmışım burada yazılanlara göre. Şu anki durumumdan bildiriyorum hiç de değerim eksik filan değil. Kimse benden iş beklemez aksine ne zaman misafirim gelecek olsa kayınvalidem yemek takviyesi yapar. Birbirimize karşı da hiç saygısızlığı geçin kırgınlığımız bile olmadı çok şükür. Değeriniz hediyeyle ölçülmemeli bence. ✌
Kesinlikle. Koç getirip huzur vermemek de var işin ucunda. Çok yönlü düşünmek lazım bence de. Çevrenin etkilerine de kapalı olmak lazım. Çevremde sorun olacak şeyleri (iki taraf için de söylüyorum) ben bilmiyordum çoktan istemiyorum dedim diye salağa yattığım çok oldu. Hepsini dinleseydim ne memnuniyetsizlikler çıkardı Allah bilir.Herkesin geleneği farklı nişanlılık düğün arefelerinde biraz aileler görmezden gelmeli. Benimde kv hep der Allah razı olsun hiç daraltmadılar diye. Kıyafette sonra alınıyor fazlasıyla herşey oluyor. Herşeyi alıp aile başına da kalkabilir şunu yaptık diye diye o daha kötü bence
Eğer konu sahibi bu adam ile evlenir ise kendi yuvası olmayacak. Nişanlısının mensubu olduğu kabileye eklenecek.En azından küçük bir hediye yapılmalıydı.
Zarif bir kolye, yada şık bir küpe..falan .
Koc, koyun bunlar bana komik geliyor.
herseyi geçtim, aile apartmanı ne ya.bizim milletin bu kafası değişmeyecek. UMut yok kesinlikle.
KAÇ derim ben.Aklım varsa
Eğer konu sahibi bu adam ile evlenir ise kendi yuvası olmayacak. Nişanlısının mensubu olduğu kabileye eklenecek.
Yaptılar tabi ben de buna baktım. Ne güzel iYiydik. Sofrayi beraber kurduk gülüyordu bana. Belki de şimdi soğukluk girdi. Ama bir yandan annemi de haklı buluyorum. Saf gibi görünüp de bir sey bilmez gibi davranmalarına gerek yoktu. Kendi kızında çatır çatır altın isteyen biri bu kadın.. kendisi bunu yapıyorsa gelininin de birinin kızı olduğunu bilmeli diye düşünüyorum artık. Zerre gözüm yoktu ama tavırları beni artık buna itiyor.E gittiğinizde güleryüzlü değiller miydi? Size özenli bi sofra hazırlamamışlar mıydı mesela? Önemsenmek illa ki hediye değil ki. Mesela ben pirinç pilavı severim dediğim günün ertesine kaynanam beni yemeğe çağırmıştı, onların çok sevmediğini bildiğim halde pirinç pilavı yapmıştı. Bilmiyorum ben mi ufak şeylere anlam yüklüyorum ama bu bana önemsenme olarak gelmişti.
Ben sonuçta büyükler diye kendim gittim. Bir de evet tekim burada ailem uzakta. Annem dedi bakın gözüm arkada kalmasın ki mutluyum kızım orada aile buldu. Siz de ona aile olun. Size güvenim tam dedi. Ama böyle yapılınca ister istemez bozuldu. Ben annemle istemede biz şunları isteriz demeyin onlar bi sorsun önce dedim. Kimse de anneme adetiniz ne diye sormadı. Annemin de dediği saf ayağına yatıp sormadılar. Nasılsa istemediler diyip dedi. O yüzden de iletişimsizlik oldu. Anne sen ara o zaman koç diyorsan illa dedim. Olur mu öyle şey böyle şeyler istenmez ki isyetmemelri lazım sen nişanlama bahset ki biz ararsak ayıp olur dedi. Gelinen nokta bu.Buradaki bu tarz konulara çok yorum yazdım adetler var.Koc elbise ayakkabi canta bilezik gibi adetler bunlar isteme sonrasinda konusulabilir sizin adetiniz nedir falan diye durumlar ortada dersiniz karşi tarafı yormak istemezsiniz olur biter.
Buradaki asıl sorun acaba nişanlın seni cok istiyor diye mi ailesi evlendiriyor buna bi bak belkide vazgeciririz düşüncesiyle mi istemeye geldiler?
Annen için paragöz falan diye düşünme senin değer görmeni istiyor.Nişanlına annesi dediyse elbise al diye almalıydı illa kv yi bekleme sen.Koç zor olabilir yol zaman falan derken ama onun yerine takı hediye olurdu.
Bu adetler kaldi mi diyenler var ancak hala kız isteme merasimi oluyorsa adetler var demektir.
Aile apartmaninda oturacaz diyen nişanlıni iyi tanı gizli anne bağımlısı olabilir.Erkek tarafı hazır adet isteyen yok deyip ustune yatabilir.
Bayramda gelin görmeye gidilir ama durum olmaz gönül alınır mutlaka .Bayramda senin gitmen hiç iyi olmamış.
Ailenden uzakta seni tek görüp sindirmek mi istediler acaba.Sen değerini ölç iyice.
Kendini hep şunu sor ben değerli miyim nişanlım bana deger veriyor mu ?
Annenle tartistigini hicbir zaman esine nişanlına anlatma olur mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?