Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

zynpov

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
191
81
98
Arkadaşlar merhaba. Son iki gündür o kadar çok üzülüyorum ki. Lütfen bana bir akıl verin.
Iki hafta önce sözüm, nisanım oldu. Biz söz dedik ama sonrasında nisana gerek yok die konuşuldu. Söz olduğu için de sadece yüzükler takıldı. Ama babannem yüzük haricinde söz bilekligi takılmasını beklemiş ben de karşı tarafa böyle bir şey dememiştim. Ama babannem onlara takmanız gerekirdi dedi. Onlar da istenmedi ki dedi. Istemeye gerek olmaz ki siz kız alıp kız vermişsiniz bunlar bilinen şeyler dedi. Biz yaşlı işte diyip gülüp geçtik bakarsanız hiiiç takilmadik da annem de sorun etmedi.
Biliyorsunuz bayram oldu. Annem bayramda koç bilezik gelir ve gelin giydirilir dedi. Aşırı sinirlendim biz asla böyle bir şey istemeyeceğiz dedim. Annem de sen oğlana bir bahset hoş soylenilmez ama belki adetlerimizi bbilmezler dedi. Anne gerek yok dedim. Ama baktım annemle aram kötü oluyor. Biraz bahsettim nişanlım annesine demiş ki anne gelinine bayramda ne alacaksin. Alırım bir elbise demiş. Anneme dedim koç hadi olmaz uzaktalar ama bir sy takılması lazım dedi. Dedim anne istemem biz soyguncu değiliz. Zaten nişanlıma bizde boyleymis demistim bir daha da demem d3dim. Gönüllerinden elbise geçiyorsa elbise olsun. Derken o süreçte bizim orada nişanlanan aile vardı baktık kapılarında koç. Annem dedi bak yok öyle adetler diyorsun ama yapan yapıyor dedi. Yine annemle bir kavga.. van dan teyzem arıyor bayramda ne gelecek diye soruyor es dost soruyor. Neyse bayram geldi ben bayramın 3. Günü 15 saatlik yoldan geldim annesinin babasının eline gittim bir saat bile uyumadım. Hicbir şey alınmamıştı. Elime de bir sey verilmedi. Bakın lütfen yanlış anlamayın asla beklentim olmadı benim umrumda da degildi. Ama biliyorum annem soracak onunla çok kavga ettim üstümde baskı oldu. Neyse bayram.bsitti annem aradı alındı mi jizim bir şeyler dedi yok anne dedim. Is yerine gittim baktım herkes oo yeni gelin bayramda da neler alındı de bakalim denmeye başlandı. Dedim ki demek ki var böyle bir şey. Anneme yüklenmekte haksızım. Gönlü hoş olsun çok zor değil ki bir şey almak. Koç bilezik olmasın ama bir küçük üst baş da alınırdı dedim. Nişanlıma dedim ailem soruyor bunaldim. Annem siz gidin alın benim aldigimi beğenmez dedi bana dedi.

Ben de dedim ki canım.mesele cüzdan değil ki mesele birlikte yapmak ya kendi alsın kendi versin. Ya da beni o çıkarsın beraber yapalım. Aslında şu da olurdu beni arasa dese ki kızım ben çıkamıyorum işlerim oluyor sen gönlünce giT bak. Bunu bana değil oğluna diyor ben de ya o almak istemiyorsa nişanlım kapıyorsa dedim. Dün nişanlımla büyük tartıştık.

Dedim bak bayram bitti gözüm yok bunlar da ama tek değilim ailem soruyor. Insanlar soruyor. Milleti geçtim ama annem bu usuldür turkiyenin her yerinde var hiçbiri olmasa giydirmek gerekir diyor dedim. Başladı biz almadık diye usulsüz mü olduk. Benden beklentin mi vardı benimle konuşurken nisanlanirken dedi. Ben de beklenti derken e olması gereken olmayacak mı dedim. Olmayacak sana hiç bir şey olmayacak yapılmayacak dedi sinirle. Dedim ben günlerce senin için ailemle kavga ettim kendim kırıldim seni kırmadım. Ama sen bana bunları dedin öyle mi dedim. Hep arkandaydim aman istemeyelim şu bu diye ama artık arkanda değilim dedim kapattım.

Nişanlıma o kadar kırıldim ki ben ne paragozum ne kimsenin bir şeyine muhtacim. Ama usulunce gelip ısıtıyorsalar ailem de veriyorsa bazı şeyler de düşünülür. 'taki yok giysi yok annem diyor bu nasıl gelin olmak. Asla bu zihniyette değilim ama napayım anneme daha nr kadar sus diyeyim.

Neyse akşam annesi beni aradı yarın çarşıya çıkalım kı dedi sesi de çok bozuktu. Tamam dedim. Ama telefonu kapatır kapatmaz deli gibi ağladım o kadar utandım ki olmasaydı hiç ağzımı açmasaydım kendimi küçük düşmüş gibi hissettim. Bugün buluşacağız.napicagimi hiç bilmiyorum ve burada da tekim ailemden kimse yok uzak şehirdeyim.

Nişanlımla bugün konuştuk sen gelecek mısın dedim. Nereye dedi haberi yokmuş annesinin beni aradığından. Peki dedim. Dün için beni çok kırdın o sözlerinle dedim. Ben yanlış hicbir şey yapmadım dedi. Yine tartıştık. En çok buna üzülüyorum. Ben çok kırıldim. Gerçekten arkadaşlar her ne kadar biz maddi düşünmesek de aile işte önemsiyor. Onun da bunu düşünmesi gerekmez mi? Annem gercekten kimseden bir sy isteme meraklısı değil. Ama o da hevesli gelin olarak onemsenmemi bekliyor. Evet parayla önemsemek olmuyor. Ama biliyorum çok eminim ben nişanlıma ailem bana sorup duruyor demesem kayinvalifem beni aramayacaktı.

Hem çok utanıyorum hem çok üzgünüm. En çok da nişanlımla aramın böyle olmasına. Hep ben alttan alıyorum. Aile apartmanında yaşayacagiz diyor bana istememe hakkı bile vermiyor. Bayramlık annemler usuldür diyor diyorum gereksiz şeyler diyor. Tek degilim3 ki.. aile bir kez olsun anneme adetimiz ne diye sormadı bile. Hadi erken diyelim. Oğluna demek yerine bana da diyebilir siz beğenin diye. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Ne hissetmeliyim ne düşünmeliyim bilmiyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın o kadar doldum ki.. ben napsam bugün size sorayim istedim.

Türkiyenin her yerinde olan adetler miymiş? Ben gelin olmamışım o zaman sanırım nikahım düştü. Ne koçum ne bayram geldi bileziğim oldu. İsteyemezdim de zaten sanırım. Kime ne gelirse gelsin. Biz mutlu olduktan sonra banane? İsteyen de istediğini sorsun. Ne oldu sordular sordular aranız açıldı, ortada yapıcı kimse var mı mesela şu an?

Yerinizde olsam anneme öyle beklentilerinin olmaması gerektiğini net bi şekilde anlatırdım. Soranlara da benim öyle şeylerde gözüm yok derdim. Hiç uzatmazdım sanırım konuyu.

Nişanlınıza da alışveriş alışveriş dedikten sonra dediğiniz olmuş işte. Sizi alışverişe çıkaracaklarmış. Alışverişe çıkmaya varacaktı yani o kadar kavganın sonu en nihayetinde. İstemiyorsanız niye nişanlınızla gündem haline getirdiniz?

Aslında sizi anladım ama cidden kendinizi küçük düşürmüşsünüz. Içlerinden gelmiyor belliki zorla alinanin bir anlamı olmaz .keşke çarşıyı kabul etmeseydiniz tadı kalmamış artık. Ayrıca bence aile apartmanına falan gitmeyin başınızı yakmayın derim hatta aklinizi kullanıp bu nişanı atmak en iyisi ama bunu yapar mısınız bilmem. Hayırlısı olsun sizin için

Annen ne kadar baskiciysa nisanlin ve ailesi de birno kadar rahat ....

Annenle sen ayni bakis acilarina sahip degilsiniz kuzum adetler yapilmasa da evlenebilirsin,sana tavsiyem sadece annenin istegiyle kendini kucuk dusurme ha yok israr ederse annen ver kv telefonunu iki dunur halletsinler

Eh nişanlınla çıkıp alsaydın keşke elbiseyi
İlla kv arayıp ilgilenecek dersen bu hayatta çok üzülürsün
Birşey istiyorsan nişanlına söyleyeceksin ve de olacak
Koç meselesini bende istememiştim
Ama böyle mevzularda kavga etmek çok yıkıcı şimdiden

Aileniz afedersiniz mal veriyor sanki karşılıklı bu akılla giderseler siz daha çok mutsuz olursunuz

Yaa hemen konu ne zaman açılmış diye baktım iyi daha yeni açmışsın sakın gitme alışverişe falan Allah aşkına gururlu davran ara kv ni düşündüm de vaktinde yapılmayan şeyler için bu sıcakta kendimizi yormaya gerek yok belki ilerde bir gün nasip olursa gideriz çarşıya de iyi günler dile ve kapat ben de gelenekselci değilim ama aile evine karşı çıkmayan nişanlın bir zahmet bu tarz gelenekleri de yerine getirecek.

Son düzenleme:
Canım hiçbir şey istemeyip bu kafada gidersen hiç kıymetin olmaz, nereden biliyorum, kendimden. Düğün davetiyesine kadar salak gibi kendim bastırdım, aman ayıp, ben onların aldığı iki parça eşyaya mı muhtacım diye. Afedersin keriz yerine konuldum. Annen ne derse onu yap tavsiyem. Birşey alırken de en pahalısını al otursun içlerine. Biz böyle düşünmüyoruz ama maalesef çevre böyle

Bizim yakınımız nişanlı, kızın ailesine ve kıza sordular bizde böyle bir adet var, sizde nedir? diye, onlar da bizde de var ama hepimizin durumu belli gerek yok, olmasa da olur dediler. Kıza koç götürülmedi ama bir küçük bohça yapıldı, nişanlısıyla kıyafet alındı ve bilezik götürüldü.
Kıssadan hisse ne burada biliyor musun? Gönülleri olsaydı yapmaya zaten senin ağzını açtırmazlardı. Nişanlın da kimseye laf düşürmeden elinden tutar çıkarırdı. Üstelik emrivaki yapıyor aile apartmanı bilmem ne diye.
Bak güzel kardeşim, sen bir otur iyice düşün. En ince ayrıntısına kadar ama. Sizin evliliğe daha siz başlamadan aileler girmiş ve ne sen ne de Nişanlın önünü alamamış.
Tehlike sinyalleri kırmızı kırmızı yanıyor. Gözünü seveyim gör.
Nişanlın anakuzusu mu iyice bi bak.
Çarşıya çıkma konusunda da yapabileceğin bir şey kalmamış, çıkmasaydın bu sefer de adın dengesize çıkardı. Hem istiyor hem gitmiyor derlerdi. Üzülme.
İyice düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…