Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Aile apartmanında yaşayacagiz diyor bana istememe hakkı bile vermiyor.

Bu konuyu nişanlınızla siz değilde, adettir alsınlar yapsınlar diye tutturan anneniz kayın validenizle konuşsaydı aileler arasında halletseydi bence daha usulüne uygun olurdu. Hem siz nişanlınızla kavga etmemiş olurdunuz hemde durumlar bu kadar çirkinleşmiş olmazdı. Birde şu alıntıladığım cümleniz hiç hoş değil. Size seçme hakkı vermeyen, düşüncelerinizi önemsemeyen biri ile nişanlanmış olmanız çok üzücü bir durum. Böyle bir insan ile bir ömür nasıl yaşamayı düşünüyorsunuz? Bu detay sizce çok mu önemsiz? Bence bir düşünün derim.

Tam maddi meseleler için adamı darlama diyecektim, aile apartmanın duyunca vazgeçtim. Kaç evladım. Kaç yavrum. Uzaklaş o pinti aileden. La birkaç parça çaputa da mı paraları yok? Nelerine güvenip düğün yapacaklar? . Sümsük nişanlın neyine güvenip ev geçindirecek? Aile apartmanı diyon, Allah bilir kese de ortaktır. Bu ne demek biliyor musun? 20 liralık penye de alsan kayınbaba dan izin kağıdı alacaksın demek. Kaynanaya hizmet edecen, misafirlerini hep sen ağırlayacan demek. İyi düşün.

Sakın alttan alma sakın.
O abi yenge bilmem ne olayı varya hikaye. Bak burada kaynanasıyla yaşayan, kendi annesinden daha çok seven kadınları da okudum ben. Onlar neden "soğuk" değiller eş ailesine? Ateş gelmeyen yerden duman çıkmaz güzel kardeşim. Bir de o yengeye sormak lazım neler yapmışlar kadına bakalım.
Senin nişanlı sütkuzusu sana diyeyim. Vermiş sinyali. Abisi gibi olmama, ailesine yaranma uğruna seni de herkesi de bozuk para gibi harcar.
Tek başına hepsi melek bana inan. Benim şimdi boşanmaya çalıştığım pislik de aynen öyle bana seranat yapıyordu. Üstelik anakuzusu olduğunu da benden nefis gizlemişlerdi analı oğullu. Seninki vermiş sinyali. Gör onu.
Yarın o tapu gördükleri imzayı attığında, o çok sevimli nişanlının ne olduğunu görürsün. Önceki konularını da okudum. Sen de oku.
İyice düşün bak altını kırmızı kalemle, alevli yazılarla çiziyorum. İyice düşün.

Sütten ağzı yanan bir dost haha :)

Bu işleri nişanlınla hakletseydin ya kimsenin ruhu duymadan beraber dışarı çıkın durum böyle de zaten oda çalışıyordur alsın sana bir elbise annene derdin anne aldılar işte ben beğendim falan hiç olay olamamış olurdu

Bu adetler yüzünden nice yuva kurulmadan yıkılıyor... Yalnız 15 saatlik yoldan gelen geline bir hediye almamaları önemsememektir, değer vermemektir...
Bana da en çok koyan bu oldu. Asla aklimda yoktu ama annemin dediği de sen 15 saatlik yoldan gelip 1 saat bile uyumadan gittin bu mu değer dedi. Yanlış anlaşılıyor aslında annem paragöz ne koparsam kâr mantığında sanılıyor ama benim annem de kendine düşeni şak şak yapan biri. Beklediği şey önemsenmek. O böyle özdeşleştiriyor. Ben komşu çocuğuna bile kapıma gelse boş göndermiyorum diyor. Üzüldüğümü görünce de moral veriyor boşver isteme sakın daha diyor. Ama işte..

E gittiğinizde güleryüzlü değiller miydi? Size özenli bi sofra hazırlamamışlar mıydı mesela? Önemsenmek illa ki hediye değil ki. Mesela ben pirinç pilavı severim dediğim günün ertesine kaynanam beni yemeğe çağırmıştı, onların çok sevmediğini bildiğim halde pirinç pilavı yapmıştı. Bilmiyorum ben mi ufak şeylere anlam yüklüyorum ama bu bana önemsenme olarak gelmişti.

adınıza üzüldüm ancak siz nişanlınız için ailenizle kavga etmemişsiniz siz kendi ailenizin bitip tükenmek bilmeyen isteklerinden utandığınız için kavga etmişsiniz.

Butun konudan bagimsiz, o kadar yol gelen, aileye yeni katilan birine hediye almamak cok gorgusuzce. Bayram olmasa bile hediye alinmasi lazim.

Hediye almak, gonul yapardi, ara isitirdi, deger verildiginin, istendiginin gostergesi olurdu. Hic mi hevesleri yok sizi gelin olarak almaya dair? Evlenirseniz buyuk hata yaparsiniz. Nisan olmamasi hayriniza. Sozu atin gitsin.

belli bir yerden sonrasını okumadım ama esas olması gereken seni veya nişanlını hiç işin içine karıştırmadan annelerin birbirini arayıp sizde nasıl bizde nasıl diye sormasıydı... kendi aralarındaki iletişimsizlik size sıkıntı yaratmış.

Evlenince ağlasan zırlasan umrunda olmayacak. O iyi niyetleri hep ailesine harcayacak, sen nasiplenemeyeceksin.

adınıza üzüldüm ancak siz nişanlınız için ailenizle kavga etmemişsiniz siz kendi ailenizin bitip tükenmek bilmeyen isteklerinden utandığınız için kavga etmişsiniz.
Bitmek tükenmek bilmeyen mi kız ev araba istememiş ki. Nerede oturmak istediği bile sorulmamış... duyan da Çankayada ev düzülsün istedi sanacak

Ben seni çok iyi anlyrm bizde ailecek bişey istemedik ama sunuda dedik herkes kendine düşeni yapar dedik. Tabimide bisey yapilmado aynen dediğinizi yasadm herkes sordu bayramda ne getirdiler. Ne yaptılar cvp hiç bir sy. Herkes sordukca canım skldi. Annem. Soruyor arkadaş çevrem iş yerindeki ablalar neyse üzüldüm hatta evlenirken iç çamaşırı alıyordum ordaki kadın dedi kayınvalidem gelmicek mi yada parasını verdiler sen alıyorsun dedi ama hiç böyle bişey olmadı ben kendi paramla aldm. Kimsede. Bana sormadı. Allah'a bin şükür maaşım var kendim aldım ama insan bekliyor ben kimseye bişey demedim huzur bozmaya değmez. Eşimi hiç karıştırmadim bu işe evlwnince. Eşim yokken bir kere laf vurdum oda anladı borcumuz var diyip durdu anne ne borcunuz var dugundede bişey yapmadınız. Borç nerden merak ettim dedm sustu. Biac kerede. Kızı için kaynanası bişey yapmado dedi. Bende yine lafımı soyledim insan bekliyor gerçek ten dedm. Bencede dedm. Yani bosverin. Ya annene deki anne cimriler napim de. Ben öyle diyordm. Evet. Hiç birşey yapmıyorlar cimri bir aile diyordum:))). Eşim ne. İstediysem yapti çok sukur

Ne aile apartmanında yaşarım, ne de bunun karşılığıymış gibi ot çöp adetleri ortaya koyarım. Had düğünde taksın adettir de nişan koçuymuş bileziğiymiş bunlar maddiyata ve görenek benzerliğine bakar. Keşke çevrenizden biriyle evlenseydiniz, bu problemleri yaşamazdınız.
Bu istekler başınıza kakılacak gibi geldi ama inş öyle olmaz.

Ablacim size yardımcı olmak için deneyimimi anlatayım ...yakın olaylar yaşadım eskiden gençkiz iken. .kurbanlık gelmedi diye bilezik ve kıyafeti kendim aldım Nişanlım da utanmadan kendi almış gibi getirdi...evet aile apartmanında oturulucakti ve aksi dusunulemezdi. ..Konu para hediye meblağ değil. .anneniz çok haklı kızmayın lütfen ben yaşadım annem bu tepkileri verdi ki annem ingilizce iktisat mezunu kültürlü bir kadındır. .Bu bizim adetlerimizde var elbette ve bu bayram daha kaç kişiye geldi çevremde koç ...Bu gerçekten büyük bir sorun...sanırım söz o şehirde yaşıyorsunuz aileniz uzakta olacak. ..Öncelikle annenizin gönlünü alın kadının derdi para pul değil adam yerine konmak. .ben o olayların üzerine daha benzer birkaç olay yaşadım ve nişanı attım hala severken. ..onu sevmek benim için sorundu ve bu sorunun ortadan kalkması gerekti. ..ama çok arada kaldım ailemi çok üzdü...doğumgünümde pasta bekledim kaç liralık şey ben senin beklentin karşılamak zorunda değilim dedi ipler koptu. ..iyi ki kopmuş üniversite ye gittim. ..neler yaşadım. ..şimdi şuraya yazarken adını bike zor hatırladım o derece silmiş beynim acı hatirayi. ..imkaniniz varsa biraz sınayın annenizi dinleyin ...hem annemin duygusunu anlıyorum şu anda hem de genç bir kızım var gayet de doğru yapmış anneniz...onlar tamamen bedava getirecekler ve emin olun asla kıymetiniz olmaz kimsenin gözünde ..Boğaz tokluguna gelin olursun...gerek var mı bunları yaşamaya ablacim ?sevgiler size Aydın dan ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…