Nabız yoklaması

Siz güvenir miydiniz?

• Evet

OY: 13 32,5%
  • Hayır

OY: 27 67,5%

• Ankete Katılan
    40
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

RagnarLodbrok

Ölürken gülüyorum
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
3.666
5.470
158
Merhaba arkadaşlar, iyi bir üniversitenin eğitim fakültesinden öğretmenlik mezunuyum. Branşım okul öncesi değil. 3 yaşında bir kızım var.
Daha önce annemin tanıdık çocuğuna bakma deneyimi oldu. Benim hiç olmadı kendi çocuğum dışında.

Evde çocuğumla duruyorum. Çocuğuma kreş yasak 4 yaşa kadar. Eşim işten 18.00-18.30 civarı geliyor.
Ben evde bakıcılık yapsam ebeveynler güvenip çocuklarına baktırırlar mı acaba?

Evde bir sürü oyuncak vs var. Ben de araştırsam etkinlik yaptırcak bi şeyler bulurum. Siz olsanız bana güvenir miydiniz?

Merhabalar, alınmayın ama 3 yaşında çocuğu olan birisi bakıcılık yapacağı çocukla pek fazla ilgilenemeyebilir diye düşünürdüm ben.

Bir de kendi evimde bakılsın isterdim çocuğuma, ancak sizin evinizden ayrılma durumunuz yok evladınızdan ötürü ( doğal olarak)

Tanıdıklar belki baktırırlar ama ben pek sıcak bakmazdım açıkçası kendi adıma

Mesleğiniz de var neden çalışmıyorsunuz, illa evde mi kalmanız gerekiyor? Çocuğunuza anneniz baksın, siz çalışın. Bu devirde kimsenin çocuğunu, başka birinin evine öğretmen de olsa bırakmayı isteyeceğini ve güvenebileceğini sanmıyorum. Baktırmak isteyen kendi evine bakıcı arar ya da kreşe gönderir.

Mezun olduğunuz bölüm önemli değil çocukları sevip sevmediginiz önemli.

Öncelikle aileler sizi araştırır güvenilir olup olmadığınızı öğrenirler. Sizi güvenilir bulduktan sonrasında şartlar ve maaş kısmı konuşulur.

Bazı aileler çocuğum evinde bakılsın der. Bazısı da sen kendi evinde de bakabilirsin yeter ki çocuğuma iyi bak der...

Ama sizde de çocuk var. Bunu her aile kabul etmez..

Çocuğuma kreş sağlık sebebiyle yasaksa başka bir çocuğu da eve almak istemezdim.

Diğer taraftan normal bir bakıcı ücreti vereceksem her gün dışarı çıkarmak istemezdim.

Çocuklu olup olmaması açıkçası çocuğunuzun uysallığı noktasında değerlendirme yapardım.

Tercih etmezdim.

Hem evimde bakilsin isterdim hem de cocuk olan birinin evine gondermek istemezdim. Cunku kucuk cocuklar birbirleriyle cok gecinemiyolar. Biri digerine mutlaka bi zarar verirdi

Son zamanlarda ben bakıcı ablanın evinde değil de kendi evinde çocuğuna bakılmasıni isteniyor diye düşünüyorum, görüyorum.
Ebeveynler kendi evinde, alıştığı ortamda çocuğun yetismesine önem veriyor.
Ben olsam bende kendi evimde bakılmasını isterim.
Ben çocuk gelişimi mezunum kendi evimde açıkçası dört dörtlük bakamam.cocukla ilgilenirken gözüme bişey takılır a şunu yapayım diye ihmal edebilirim insanız sonuçta.
Birde çocuğunuz var kıskançlık, anlaşamama olabilir.
Allah korusun çocuğun niyeti cizelse iki taraf içinde problem.

Atanamadım, çocuğa bakacak kimsem yok. Annem yeğenime bakıyor. Özelde çalıştım. Özel istemiyorum.

Yok niye alınayım. Düşüncelerinizi merak ettim. Hepsine saygım var :)

Ben sosyalleşmek için de belki çocuklu biri cazip gelir diye düşündüm. Zaten ilan versem kız ve 3 yaş civarı çocuk şeklinde ilan veririm.

Mesela siz kendinizi neden tercih ederdiniz yada kendi çocuğunuzu bakılsın diye çocuklu başka bir eve yollar mıydınız?

Bunlara içtenlikle olumlu yanıtınız varsa mutlaka sizin gibi düşünüp çocuğunu getiren olabilir.

Ama ben tasvip etmem. Çocuğumu çocuklu bir eve getirmem. Kendi evimde, çocuğumun ortamında bakılmasını isterim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…