- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.470
- 158
- Konu Sahibi RagnarLodbrok
-
Para ihtiyacımız öyle aman aman değil. Ülke ekonomisi de ortada tabi. Çocuğumda alerjik durum söz konusu yoksa park bahçe vs yasak değil. Bi an öyle aklıma geldi bi fikirlerinizi merak ettim.Çocuğuma kreş sağlık sebebiyle yasaksa başka bir çocuğu da eve almak istemezdim.
Diğer taraftan normal bir bakıcı ücreti vereceksem her gün dışarı çıkarmak istemezdim.
Çocuklu olup olmaması açıkçası çocuğunuzun uysallığı noktasında değerlendirme yapardım.
Birbirlerine zarar verme ihtimalleri 2 kardeşin kavgasından öte olamaz zaten. Sınıf yönetimi konusunda deneyimliyim. Ama uyumsuzluk olursa tabi o iş yürümez.Hem evimde bakilsin isterdim hem de cocuk olan birinin evine gondermek istemezdim. Cunku kucuk cocuklar birbirleriyle cok gecinemiyolar. Biri digerine mutlaka bi zarar verirdi
Yani tabi riskler var. Çaresizlik de var. Yeter ki birileri baksın diye düşünen ebeveynler de olabiliyor. Zaten benim bakacağım yarım dönem olur.Son zamanlarda ben bakıcı ablanın evinde değil de kendi evinde çocuğuna bakılmasıni isteniyor diye düşünüyorum, görüyorum.
Ebeveynler kendi evinde, alıştığı ortamda çocuğun yetismesine önem veriyor.
Ben olsam bende kendi evimde bakılmasını isterim.
Ben çocuk gelişimi mezunum kendi evimde açıkçası dört dörtlük bakamam.cocukla ilgilenirken gözüme bişey takılır a şunu yapayım diye ihmal edebilirim insanız sonuçta.
Birde çocuğunuz var kıskançlık, anlaşamama olabilir.
Allah korusun çocuğun niyeti cizelse iki taraf içinde problem.
Malesef ev sizin oldugu icin rahat olacaksiniz. Kendi islerinizi de aralara sıkıstırmak isteyeceksiniz bazen. Bu cocuklar illa ki yalniz kalacak ve kardes degiller ikisi de farkli ailelerde yetismis. Cocuklarin birbirine verebilecegi zararlari hayal bile edemezsiniz. Biri buyuk biri kucuk olsa yine bi nebze. Akran cocuklar cocuk degil adeta birer militan birbirlerine karsi.Birbirlerine zarar verme ihtimalleri 2 kardeşin kavgasından öte olamaz zaten. Sınıf yönetimi konusunda deneyimliyim. Ama uyumsuzluk olursa tabi o iş yürümez.
Yani ön görüşme olmadan karar verilecek bir durum değil. Ben çaresiz kalsam değerlendirirdim beni. Ama herkesin kriteri var. Annem biz olmamıza rağmen ikiz çocuğa kendi evinde baktı. Çok yorulduğu için bıraktı bakma işini. Yoksa karşı taraf memnundu. Ki o zaman virüs bile yoktu. Şimdi insanlar çaresiz. Evde bakıcı asgeri ücret+ sigorta ile 3500ü geçiyor. Ben 2000 tl civarına kabulüm yani.Mesela siz kendinizi neden tercih ederdiniz yada kendi çocuğunuzu bakılsın diye çocuklu başka bir eve yollar mıydınız?
Bunlara içtenlikle olumlu yanıtınız varsa mutlaka sizin gibi düşünüp çocuğunu getiren olabilir.
Ama ben tasvip etmem. Çocuğumu çocuklu bir eve getirmem. Kendi evimde, çocuğumun ortamında bakılmasını isterim.
2023ten sonra son kez duruma göre hazırlanıcam sınava yoksa bu zamanda branşım bitmiş pozisyonda. Dileğiniz için teşekkürler :)Umarım atanırsınızAma dediğiniz şekilde ebeveynlerin kabul edeceğine pek ihtimal vermiyorum…
Yabancı biri kabul etmez diye düşünüyorum. Ama arkadaş veya akrabalardan sizi çok iyi tanıyanlar kabul edebilir. Hem çocuklar arkadaş olur onlar için iyi olur diye.Ben sosyalleşmek için de belki çocuklu biri cazip gelir diye düşündüm. Zaten ilan versem kız ve 3 yaş civarı çocuk şeklinde ilan veririm.
Wcden wcye ayrılırım diye düşünmüştüm. Militan demenize güldümMalesef ev sizin oldugu icin rahat olacaksiniz. Kendi islerinizi de aralara sıkıstırmak isteyeceksiniz bazen. Bu cocuklar illa ki yalniz kalacak ve kardes degiller ikisi de farkli ailelerde yetismis. Cocuklarin birbirine verebilecegi zararlari hayal bile edemezsiniz. Biri buyuk biri kucuk olsa yine bi nebze. Akran cocuklar cocuk degil adeta birer militan birbirlerine karsi.
Branşım bilgisayarYabancı biri kabul etmez diye düşünüyorum. Ama arkadaş veya akrabalardan sizi çok iyi tanıyanlar kabul edebilir. Hem çocuklar arkadaş olur onlar için iyi olur diye.
Ama çocuklar küçük olunca illa ki kavgalarda olucaktır. Baktığınız çocuk akşam ailesine bugün X ile kavga ettim bana vurdu falan dese. Aile 1-2 kere susar sonra olayı artık size de şikayetlenme olarak anlatırlar... Başınız ağrır ama yinede bir şansınızı deneyin tabiki de...
Birde şöyle zaten öğretmenmişsiniz yani illede evde bir iş düşünüyorsanız özel ders de verebilirsiniz bence küçük bir çocukla uğraşmaktan daha kolay...
Özel ders ile çok güzel paralar kazanıyor millet. Sadece bir derstten bile verebilirsiniz.Branşım bilgisayarve kodlamadan nefret ediyorum.
Ben de evinde cocuk olan birine baktırmak istemezdim. Ayrıca çocuğumun güvenliği ve düzeninin bozulmaması için kendi evimde bakılmasını isterim.Merhaba arkadaşlar, iyi bir üniversitenin eğitim fakültesinden öğretmenlik mezunuyum. Branşım okul öncesi değil. 3 yaşında bir kızım var.
Daha önce annemin tanıdık çocuğuna bakma deneyimi oldu. Benim hiç olmadı kendi çocuğum dışında.
Evde çocuğumla duruyorum. Çocuğuma kreş yasak 4 yaşa kadar. Eşim işten 18.00-18.30 civarı geliyor.
Ben evde bakıcılık yapsam ebeveynler güvenip çocuklarına baktırırlar mı acaba?
Evde bir sürü oyuncak vs var. Ben de araştırsam etkinlik yaptırcak bi şeyler bulurum. Siz olsanız bana güvenir miydiniz?
Hem bizim evimizde bakılsın isterdimİlgi yetersizliğinden mi? Bem de beraber oynarlar diye düşünmüştüm.
Hem başkasının evine yollamak istemem hem de bir çocuk daha var evde. Yeteri kadar ilgilenemez diye düşünürüm.Merhaba arkadaşlar, iyi bir üniversitenin eğitim fakültesinden öğretmenlik mezunuyum. Branşım okul öncesi değil. 3 yaşında bir kızım var.
Daha önce annemin tanıdık çocuğuna bakma deneyimi oldu. Benim hiç olmadı kendi çocuğum dışında.
Evde çocuğumla duruyorum. Çocuğuma kreş yasak 4 yaşa kadar. Eşim işten 18.00-18.30 civarı geliyor.
Evde bir sürü oyuncak vs var. Ben de araştırsam etkinlik yaptırcak bi şeyler bulurum. Siz olsanız bana güvenir miydiniz?
Maalsedef güvenmezdim kreş yasak olan bir çocuk muhtemelen ilgilenilmesi gereken bir çocuktur benim çocuğuma vakit kalmayacağını düşünebilirim ya da çocukların birbirlerine zarar verme ihtimali beni düşündürürMerhaba arkadaşlar, iyi bir üniversitenin eğitim fakültesinden öğretmenlik mezunuyum. Branşım okul öncesi değil. 3 yaşında bir kızım var.
Ya çocuk sahibi olmanız bi yandan güvenilir bişey ama ben olsam şimdi kendi çocuguna olan tavrından benimki etkilenir diye düşünürdüm sonuçta insan kendi evladına bi başka oluyor o duyguyu da bakacağın çocuk farkı illaki hisseder bu yüzden de tam emin olamazdım. Ama belli olmaz bu işler siz Sağa sola gabqe verin belki isteyen olur her insan aynı düşünemez sonuçtaMerhaba arkadaşlar, iyi bir üniversitenin eğitim fakültesinden öğretmenlik mezunuyum. Branşım okul öncesi değil. 3 yaşında bir kızım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?