nabız yüksekliği

kelebek1979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
133
46
Kızlar merhaba, gebeliğimin 15. haftasındayım, yani ikinci trimester. son bir haftadır nabzım 100 çıkıyor. gebeliğin ilk haftalarından beridir ölçerim, genelde 70 civarı çıkardı. acaba normalmi nabızdaki yükselme bilemedim. tecrübesi olan varmıdır acaba ???

Ara ara çarpıntı oluyor nazım yükseliyor. Tansiyonum da hep 8 e 4tür. Doktor normal demişti

Nabzınız gebeliğin ilk zamanlarında kaçtı ve şimdilerde kaça çıktı acaba ? Yani benim 70den 100e çıkması normalmi acaba onu anlamaya çalışıyorum :) teşekkür ederim bu arada cevabınız için :)

Nabzınız gebeliğin ilk zamanlarında kaçtı ve şimdilerde kaça çıktı acaba ? Yani benim 70den 100e çıkması normalmi acaba onu anlamaya çalışıyorum :) teşekkür ederim bu arada cevabınız için :)
Kuzum nabız yükselmesi normal ama doktorum nabız yükselmesi ile birlikte nefes darlığı ve sersemlik olursa durma demişti. İlk trimester in sonunda norma nabzın 15 20 fazlası atıyor 2. trimesterda zirve yapar. Hamileliğin 4. ayı ile birlikte kalbin pompaladığı kan miktarı %30-%50 arasında artış gösterir. Yaklaşık 40. haftaya yani hamileliğin sonuna gelindiğinde kan hacmi, hamilelik öncesi seviyesinden %40-%90 daha çok artar ve bunun sonucu nabızda yükselme meydana gelir. Bu durum hem anne hem de bebeğe yeterli oksijen ve besini teslim edebilmek için kalbin geniş bir kan akımına bağlı olmasından gerçekleşir.

Merhaba cevap için teşekkür ederim, aydınlatıcı ve bilgi verici olmuş :)
Bir sorum daha olacak. Nabız ile beraber tansiyonda yükselmeye başladı. İlk başlarda 10-6 seviyesindeydi, şimdi 12-8 seviyesine geldi. Gebelik öncesindeki seviyede 12-8 idi. Yani 12-8 normal, ama bu daha da yükselecek mi acaba ? Kaça kadar yükselmesi normal kabul edilir ? 15. Haftadayım :)

Back
X