- 29 Mayıs 2024
- 190
- -65
- 11
- Konu Sahibi tugbaelaaaaaaaaa
-
Ben sizi gerçekten anlamıyorum. Hem çocuğun okul masrafları garantiye alınmalıdır diyorsunuz hemde nafakada itiraz ediyorsunuz. Ee bu masrafların hepsi adamın ödeyeceği 5000 TL' lik nafaka ile mi olacak?
Evet nafaka olarak sadece 5bin vereceğini söyledi 100.bin tazminat verecek evin yarısı da benim ama ömürlük evde oturabilirsin dedi sadece evlenirsen evi satip yarı hakkımı alırım dedi Bir de kızım özel kreşe gidiyor onun kreş parasını verecekSadece 5 bin mi verecek eşiniz?
kirmadan nasil soyleyebilirim bilmiyorum ama maddi konularda belli ki cok toysunuz .cocuklariniz ilerde ergen olacak ayni evde yasanir mi yasanir ama imkan varsa kesinlikle ayri ev .ikisi de oda isteyecek ailenizin evinde ucunuz ayni odada yasayacaksiniz muhtelemen bisi olsa kalbiniz kirilacak .Aslında ben şöyle de düşündüm annemle babam beraber yaşıyorlar şu anki oturduğumuz evin yarısı benim ben burayı satıp en az bir buçuk milyar yapar burayı satıp buranın parasıyla kendime bir araba alıp kalanı da bankada çevirip kalanı da yatırım olarak koymayı düşünüyordum bu sayede para sıkıntısı çekmem diye düşündüm çalışma hayatım olana kadar ama ablam beni engelliyor iki çocukla annenin evinde yapamazsın diyor normalde de benim oğlumla sağ olsun annem babam çok ilgilenirler aslında onlarla beraber rahatım ama o durum farklı olur diyor
Sözlerine katılıyorum ama bazı hanım efendiler konu sahibi nafaka alacak diye resmen sinirleniyor. Sonuçta adam ne yapacaksa çocukları için yapacak. Yoksa bende boşanma durumda çocuk yoksa nafaka almayı doğru bulmuyorum.
Evet nafaka olarak sadece 5bin vereceğini söyledi 100.bin tazminat verecek evin yarısı da benim ama ömürlük evde oturabilirsin dedi sadece evlenirsen evi satip yarı hakkımı alırım dedi Bir de kızım özel kreşe gidiyor onun kreş parasını verecek
Evet nafaka olarak sadece 5bin vereceğini söyledi 100.bin tazminat verecek evin yarısı da benim ama ömürlük evde oturabilirsin dedi sadece evlenirsen evi satip yarı hakkımı alırım dedi Bir de kızım özel kreşe gidiyor onun kreş parasını verecek
Yani dükkani ve tarlası var bana verdiği evden ekstra bir evi daha var atanmadık diye mi evlenmeseydim o zamn bu adamın böyle biri olduğunu bilsek zaten kim evlenir kavun değil ki koklayarak alalım hiçbir kadın mağdur olmak için evlenmez ama mağdur edildikten sonra da bırakın da atanmadan evlendim benim hatam diyerek bunda bile kendimi suclamayayim bu adam beni alkollü bir vaziyette sokak ortasında dövdü çocuklarımın gözü önünde 10 gündür çocuklarını görmüyor bile bunlar aklıma geldikçe donuna kadar alasım geliyor ki kaldı ki normal hayatımdaki beni tanımış olsaydınız paraya pula zerre kadar önem vermeyen biri olduğumu da gayet görürdünüz benim derdim para pul değil çocuklarım anne baba boşanmasını yaşayacak Bir de maddi olarak da mağdur edilsin istemiyorumsonuçta bilerek yaptılar ama
adam çalışmayan kadınla bilerek evlendiyse kadın da çalışmıyor olduğunu bilerek evlendi herhalde, o sırada bilinci yerindeydi 5 yaşında çocuk var, senelerdir de çalışmıyorken bilinci yerinde ve bilinçli olarak bu adamdan 2 tane çocuk yapmış. minnoş olamam kusura kalmayın.
asıl çocuk olduktan sonra kadınlara yüklenecez çünkü daha o çocuğu yetiştirecekler, yapmak 1 gün bakmak, yetiştirmek her gün. (ben de isterim tüm çocuk yükü kadında olmasın, ama öyle, o yüzden mecbur) yok öyle boşanayım ama kocam bana hala daha baksın. bakmaz çünkü. yarin tayin olur gider, polismiş, 2. şarkı gelir, yeniden evlenir, o olur bu olur, belki görmez bile çocuklarını, boşanmak böyle bir şey...
evli değilim, çocuğum da yok.
valla onu burada asgari ücretle 2 -3 tane çocuk büyütenlere sorun, benim bir fikrim yok. ben yeğenlerime ayda o kadar harcıyorum...
ben olanı söylüyorum 50 bin maaşı olan adam size 20 bin kadar veriyorsa mahkemenin daha fazlasını vereceğini düşünmüyorum. çünkü gördüğümüz, okuduğumuz bu. siz de konuda sanki sadece 5 bin veriyormuş gibi konuşarak hala ama hala yanıltıcı beyanda bulunuyorsunuz o yüzden iyi niyetli birisi olduğunuzu düşünmüyorum. ben buradan böyle düşünüyorsam yarın mahkemedeki hakim de salak değil, anlar kimin ne olduğunu.
boşanmış kadınlara benim bildiğim bir fatura indirimi de olmuyor ayrıca. o dul ve yetim aylığı alanlar için, siz dul değilsiniz eşiniz ölmemiş.
ayrıca yan gelirleri var derken? bu adam memur, adamın başka iş yapması yasal değil.
adamın yan geliri aileden kalan mal mülk vs. değilse kayıtlı bir şey değildir.
Ben nafaka alacak diye sinirlenmiyorum. Bana ne ki, benden almayacak sonuçta.
Ben senelerce kendi ekonomik özgürlüğü için hiçbir adım atmamış olmasına, kirli çoraplarını bile sepete atmaz dediği adamdan iki çocuk yapmış olmasına sinirleniyorum evet. Mesleği olmasına rağmen kendini bu adama muhtaç bırakmış olmasına sinirleniyorum.
Çocuğuma kıyamıyorum bilmem ne diyip hala kendini kandırmaya çalışmasına, bahane aramasına sinirleniyorum.
Adam kabul ediyorsa 5 de alsın, 50 de alsın. İnanın hiç umurumda değil.
Kesinlikle yazılı anlaşma olmadan kabul etmemeli zaten.Bunları sanki sizin düşük nafaka almanız için bir süre razı geliyor gibi geldi. Ben kabul etmezdim şahsen.
Öyle bir süreliğine vereceğim sonra vermeyeceğim diye bir şey olamaz evi çocuklarımın üzerine yapacağım velayet bende olduğu için kalkıp satamaz aynen 5bin nafakayı bende kabul etmiyorum bu şekilde zaten istesem de kabul edemem ısrar ederse 5 binle bakılabiliyorsa sen önce önden bir denemesini yap sonra bana gönder çocuklari 5 binle diyecegim normalde gerçekten ilgili bir baba değil ama çocuklarına çok düşkün bir baba inşallah diğer türlü şeyleri de mağdur etmez diye düşünüyorumBunları sanki sizin düşük nafaka almanız için bir süre razı geliyor gibi geldi. Ben kabul etmezdim şahsen.
Kesinlikle yazılı anlaşma olmadan kabul etmemeli zaten.
Aslında bi avukata gitse o hangi şartta ne alabilir söyler. Biz burda boşa konusuyoruz.
Görüştüm canım avukatla avukatın dediği tazminat her türlü alacaksın nafakayı 10 ve 15. arası mutlaka alırsın evinde yarısı senin alacağın şeyler bunlar diyor yaniKesinlikle yazılı anlaşma olmadan kabul etmemeli zaten.
Aslında bi avukata gitse o hangi şartta ne alabilir söyler. Biz burda boşa konusuyoruz.
Ne kadar nafaka alıyor peki canım arkadaşımÇünkü benzer durumu iş arkadaşım yaşadı.
Keşke atanmadım diye evlenmeseydiniz gerçekten. Sonda yapılacak işi başta, başta yapılacak işi sonda yapmaya kalkınca bu oluyor.Yani dükkani ve tarlası var bana verdiği evden ekstra bir evi daha var atanmadık diye mi evlenmeseydim o zamn bu adamın böyle biri olduğunu bilsek zaten kim evlenir kavun değil ki koklayarak alalım hiçbir kadın mağdur olmak için evlenmez ama mağdur edildikten sonra da bırakın da atanmadan evlendim benim hatam diyerek bunda bile kendimi suclamayayim bu adam beni alkollü bir vaziyette sokak ortasında dövdü çocuklarımın gözü önünde 10 gündür çocuklarını görmüyor bile bunlar aklıma geldikçe donuna kadar alasım geliyor ki kaldı ki normal hayatımdaki beni tanımış olsaydınız paraya pula zerre kadar önem vermeyen biri olduğumu da gayet görürdünüz benim derdim para pul değil çocuklarım anne baba boşanmasını yaşayacak Bir de maddi olarak da mağdur edilsin istemiyorum
Öyle bir süreliğine vereceğim sonra vermeyeceğim diye bir şey olamaz evi çocuklarımın üzerine yapacağım velayet bende olduğu için kalkıp satamaz aynen 5bin nafakayı bende kabul etmiyorum bu şekilde zaten istesem de kabul edemem ısrar ederse 5 binle bakılabiliyorsa sen önce önden bir denemesini yap sonra bana gönder çocuklari 5 binle diyecegim normalde gerçekten ilgili bir baba değil ama çocuklarına çok düşkün bir baba inşallah diğer türlü şeyleri de mağdur etmez diye düşünüyorum
Tamamda şu saatten sonra konu sahibine sen yaptın sen katlan demenin anlamı yok. Ayrıca adam sanki konu sahibini bir süre oylamak için yapıyor. Onun tek amacı çocuklar için yüksek nafaka ödememek gibi görünüyor.
Biraz bahseder misiniz yaşadığı durumdan ve ne kadar nafaka alıyor acabaUmarım dediğiniz gibi olur. Benzer durumu yaşayan tanıdığım var.
Ne kadar nafaka alıyor peki canım arkadaşım
Kusura bakmayın da çocugunu düşünen kadın evli de olsa boşanmış da olsa it gibi çalışıp evladının geçimini babasına emanet etmiyor bir de ilgisiz kötü bir baba dedigi adamdan 2-3 çocuk yapmıyor.Hepimiz esekten düştük ama kimseye el açmadık, asil siz bunu anlamiyorsunuzEşekten düşeni eşekten düşen anlar Bir annenin boşanırken bile tek düşüncesi çocuğunu mağdur etmemek derdimiz para pul değil
Bu adama ikinci çocugu doğurma motivasyonunuzu çok merak ettimKesinlikle katılıyorum istisnaları vardır ama çocukların bakımıyla asla ilgilenmiyorlar bakımını geçtim oturup çocukla bir etkinlik yapmıyor bir oyun oynamıyor çocuğu AVM'ye götürüp 2-3 saat oyun alanına girdirip oyuncak almakla babalık olmuyor benim eşimin yaptığı tek babalık bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?