• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nafaka iptal ve soyadı degisikligi

Ben ona en düşük ihtimali soyledim denemek için hani ne tepki verecegini merak ettim yoksa bakarsanız 2000 bile yetmiyor ki. Her isteyen değil ama belli sebepler sunanlarin şansı oluyormus
Eski eşim avukatlık yapıyor. 8 yaşındaki iki çocuğumuza toplam 2000 ödüyor 2.5 yıldır.
Zam yapmıyor.
(5 yıl olduk boşanalı)

Sende calışıyorsun, artırım yapınca sen mi yiyeceksin diyor. Zaten bakamıyorsun, ver bana ömür boyu bakayım tek kuruş da istemem diyor.
Çocukları alıp uzun tatillerde annesine atıyor. Kendi evinde max 3 gün tutabiliyor çocuklarımı, yeni karısıyla beraber olunca.

Ben 100 bin kazanıyor olsam 50 bini nafaka mı vercem diyor.
Mercedes jeep i var, residansce havuzlu sitede kalıyor. İştirak nafakası için 2 çocuğa 2.5 yıldır Ödediği 2bin ama !
4 yıl boyunca hava atmalarını dinledim çocuklardan, gördüm de, kendi de diyordu hep.( şirket açtım masrafım çok/tırlarım var/300bin bekliyorum bi yerden.. cart curt)
Babalık namına hiç birşey yapmıyor oyuncak almak dışında.
Çocukları tatillerde aldığı günü hesaplayıp son 2 yıldır da nafakadan düşüyor.

Çok kavga ettik ve paragöz oldum.
Evlenip çocuk yapıp erkekleri dolandırdığımı, çocuk yapmayla kendimi garantiye aldığımı söyledi.

Nafakayı kesme deyince de ee Kocan baksın ozmn diyor bana da, madem evlendin aile oldunuz diyor…benden ne parası istiyorsun diyor.
Yoksulluk değil iştirak nafakasını artır diyorum/kesme , yetmiyor, dalga mı geçiyorsun sen benimle diyorum. Evimdeki bakıcı zaten 4 bin / kim duracak başlarında bu çocukların ben tam güm çalışıyorum dedim ..
O senin sorunun benim değil dedi !
Bende ağzıma geleni saydım, başka sebepten davalık olduk şimdi..

Edepsiz, çirkef insana ne desen anlatamazsın.
Kötü, paragöz, dolandırıcı benim ! Çok ağırıma gitti. Ama beni en iyi o tanır. Beni sinirlendirip kendimi ıspatlayacağımı / tenezzül etmeyeceğimi çok iyi bilir.

Denecek çok şey var da, bıktım usandım yoruldum.. hep geriye sarıyorum filmi. Unutkanlığım başladı, kafam gürültüye katlanamıyor, enerjim tükendi, yoruldum, bıkmışlık var üzerimde. Hayattan tat alamıyorum. Allaha havale ettim. Ailem de bu serseriyi hayatımıza sen kattın diyor. Onlara da birşey anlatmak istemiyorum, onlara da mahcubum.
Derdimle onları da boğmak istemiyorum.

Gerçekten allah kimi kulunu şükür diye, kimini de imtihan diye gönderirmiş.
Benm de sınavım bu galiba. Allah karı-koca bildiği gibi yapsın onları. İsimlerini bile görmek istemiyorum telefonumda.. bıktım, tükendim artık. İllallah ettim. İsimlerini,seslerini duymak görmek, telefonla çocukları konuşturmak için bile rahatsız edilmek istemiyorum. Ta öylesine bıktım

Çözüm bulursan bana da söyle :)
Anlaşmalı, medeni bir şekilde boşanmıştık biz oysa…

Eski eşim avukatlık yapıyor. 8 yaşındaki iki çocuğumuza toplam 2000 ödüyor 2.5 yıldır.
Zam yapmıyor.
(5 yıl olduk boşanalı)

Sende calışıyorsun, artırım yapınca sen mi yiyeceksin diyor. Zaten bakamıyorsun, ver bana ömür boyu bakayım tek kuruş da istemem diyor.
Çocukları alıp uzun tatillerde annesine atıyor. Kendi evinde max 3 gün tutabiliyor çocuklarımı, yeni karısıyla beraber olunca.

Mercedes jeep i var, residansce havuzlu sitede kalıyor. İştirak nafakası için 2 çocuğa 2.5 yıldır Ödediği 2bin ama !
4 yıl boyunca hava atmalarını dinledim çocuklardan, gördüm de, kendi de diyordu hep.( şirket açtım masrafım çok/tırlarım var/300bin bekliyorum bi yerden.. cart curt)

Evlenip çocuk yapıp erkekleri dolandırdığımı, çocuk yapmayla kendimi garantiye aldığımı söyledi.

Nafakayı kesme deyince de ee Kocan baksın ozmn diyor bana da, madem evlendin aile oldunuz diyor…benden ne parası istiyorsun diyor.
Yoksulluk değil iştirak nafakasını artır diyorum/kesme , yetmiyor, dalga mı geçiyorsun sen benimle diyorum. Evimdeki bakıcı zaten 4 bin / kim duracak başlarında bu çocukların ben tam güm çalışıyorum dedim ..

Kötü, paragöz, dolandırıcı benim ! Çok ağırıma gitti. Ama beni en iyi o tanır. Beni sinirlendirip kendimi ıspatlayacağımı / tenezzül etmeyeceğimi çok iyi bilir.

Denecek çok şey var da, bıktım usandım yoruldum.. hep geriye sarıyorum filmi. Unutkanlığım başladı, kafam gürültüye katlanamıyor, enerjim tükendi, yoruldum, bıkmışlık var üzerimde. Hayattan tat alamıyorum. Allaha havale ettim. Ailem de bu serseriyi hayatımıza sen kattın diyor. Onlara da birşey anlatmak istemiyorum, onlara da mahcubum.

Benm de sınavım bu galiba. Allah karı-koca bildiği gibi yapsın onları. İsimlerini bile görmek istemiyorum telefonumda.. bıktım, tükendim artık. İllallah ettim. İsimlerini,seslerini duymak görmek, telefonla çocukları konuşturmak için bile rahatsız edilmek istemiyorum. Ta öylesine bıktım

Allahim bunları alsın ya inşallah valla en azından geberdi derim. Ay aynısını söylüyor bana ,ver bana ben nasıl bakıyorum gör o zaman diyo, çocuğu cumartesi aldı pazar erkenden getirdi ,iste benim oğlumu da ablalarina atiyo onlarda bakmayinca ortada kaliyo çocuk.
Ya beni öyle ezikledi ki abd ye gidecegi zaman ,sana acıyorum demesini hiç unutmuyorum, oğlum kucağımda ağlıyorum adamda zerre merhamet yok beni asagiladi sadece,tabi gördük sürgün edilince :)
Bende bi ara evlenicem falan diyodum oyle ee tamam evlenecegin adam baksın diyodu böyle şerefsizler iste iğreniyorum gercekten.
Hiç sorma neler duydum çingene, paragöz, kavgacı her sey oldum. Her seyimi elimden alan o yalanlar iftiralar atan o ama en kötü benim, Rabbım bilsin. Gercekten bende öyleyim kendjmi tanımıyorum negatif birine dönüştüm ama küllerimden dogucam insallah başka çaremiz yok cunku. Oğlumu verip yoluma bakmak istedim onu da yapamadım analik çok zor ,anne yapınca kötü oluyo babaya bi şey olduğu yok.
O yüzden Allaha havale edip yaşamak lazım, bende engelledim bir daha tövbe muhatap olmicam ne kadinligim ne gururum kaldı degiyo mu boyleleri için, bizim güçlü olmamız lazım anneligimizi hatırlayıp..

Soyadı değişimi öyle kolay değil. Bunu başaran bşr kadının yazısını okumuştum. Adam gerçekten çocuğu doğumdan itibaren görmemiş bir kuruş vermemiş sonunda da soyadından çıkarılmasını kabul etmiş de öyle kurtulmuştu. Bendeki de beni geriyor nafaka da ben icra başlattım. Açıkçası 200 lira için muhatap olmazdım. 600 de az 800 de az!
Ben 2 çocuğuma 4500 alıyorum yine az ve icraya koydum. 5600 ödeyecek.
Sen de bunla muhatap olmaz aç davayı. Ayrıca bir çocuğa annesinden daha iyi kimse bakamaz. O seni manipüle etmeye çalışıyor gelme oyununa. 600 lira ne ya bir kere dışarı da yenen yemek parası. Bir suluk parası bir bez parası. İnanamıyorum yani
Soyadi davasidnan vazgectim zaten artırım acicam kendisiyle muhatap olmadıkça manipulede edemez zaten beni.ya bugün mailine girdim 2 bin tlye spor ayakkabı almış kafayı yedim ,en zoruma giden şey de şu,bunun ne mal oldugunu benden başka kimse bilmiyo ya..

Offf kızlar tüm mesajları okudum ve içim karardı. Boşanmak istiyorum ve oğlumun masrafı hiç abartmıyorum aylık 10 bin lira. Eş 80 bin lira alıyordur. Çocukların hatrına adama boyun mu eğeyim ? Bu nedir ya…Evliyken de hayatını insana zindan ediyorlar, boşandıktan sonra da..600 lirayı vermesin daha iyi, bir takım giysi yapar. İçeyim antidepresanı, benim kayınvalideye katlananayım daha mı iyi acaba ? Valla çok üzüldüm nafakalara..Çocuklar hem maddi yönden kayba uğruyorlar hem de manevi yönden..İyi babalar iyi eşler oluyorlar zaten, çocuklarının her şeyini düşünen bir babaya kim ne der ki…

Zam yapmıyor.
(5 yıl olduk boşanalı)

Yazıklar olsun böyle babalara. Sanki boşanınca evlat evlatlıktan çıkıyor onlar için. Şam babası. Aslında bunlara çocuk mocuk gösterilmez de çocuklar etkilenmesin üzülmesin diye işte. Yoksa hiç Bi B.k haketmiyorlar.

Allahim bunları alsın ya inşallah valla en azından geberdi derim. Ay aynısını söylüyor bana ,ver bana ben nasıl bakıyorum gör o zaman diyo, çocuğu cumartesi aldı pazar erkenden getirdi ,iste benim oğlumu da ablalarina atiyo onlarda bakmayinca ortada kaliyo çocuk.
Ya beni öyle ezikledi ki abd ye gidecegi zaman ,sana acıyorum demesini hiç unutmuyorum, oğlum kucağımda ağlıyorum adamda zerre merhamet yok beni asagiladi sadece,tabi gördük sürgün edilince :)
Bende bi ara evlenicem falan diyodum oyle ee tamam evlenecegin adam baksın diyodu böyle şerefsizler iste iğreniyorum gercekten.
Hiç sorma neler duydum çingene, paragöz, kavgacı her sey oldum. Her seyimi elimden alan o yalanlar iftiralar atan o ama en kötü benim, Rabbım bilsin. Gercekten bende öyleyim kendjmi tanımıyorum negatif birine dönüştüm ama küllerimden dogucam insallah başka çaremiz yok cunku. Oğlumu verip yoluma bakmak istedim onu da yapamadım analik çok zor ,anne yapınca kötü oluyo babaya bi şey olduğu yok.
O yüzden Allaha havale edip yaşamak lazım, bende engelledim bir daha tövbe muhatap olmicam ne kadinligim ne gururum kaldı degiyo mu boyleleri için, bizim güçlü olmamız lazım anneligimizi hatırlayıp..
Oğlunu asla verme bu müsveddeye. Sabret elinden geleni yap

Soyadi davasidnan vazgectim zaten artırım acicam kendisiyle muhatap olmadıkça manipulede edemez zaten beni.ya bugün mailine girdim 2 bin tlye spor ayakkabı almış kafayı yedim ,en zoruma giden şey de şu,bunun ne mal oldugunu benden başka kimse bilmiyo ya..
Bakma bence
Bende böyle bişey yaptım. Çat çat söyledim.
Bizimkide böyle. Amaç beni süründürmek. Ver çocukları burda kolejde okutcam diyor. Yahu sen tırnaklarını bile kesmeden yolluyorsun dedim. 10 milyona bahçeli ev bakıyorum,emlakçıdan çıktım şimdi dedi. Ee 10 milyonun varsa nafakayı artır ozmn dedim. Vay sen nerden biliosun 10 milyonumu dedi. Passatlarla kapıma geliyor, denize karşı evinin terasndan çocuklarımın resmini yolluyor güya bana..
Çocukların kıyafetlerini kadın giyim poşetlerinin içine koyup yolluyorlar, lux avm lerdeki kozmetik mağaza poşetleriyle falan…
Gözümün içine soka soka yaptılar.
Hatta bi keresinde nafaka dekontunu bey***en kadın omuz çantasının üzerine koyup göndermişlerdi
(Boşanalı 1 yıl olmuştuk)
Sen metresinle takılırken ben iki küçük çocuk bakıyordum dedim en son.
Şok oldu öğrendiğime. Küplere bindi,kudurdu.
Havasından bıktım usandım. Şimdi davalığız.
Ama o da duruldu biraz. 2 ay nafaka yatırmadı, hesabını bile sormadım. Edepsizlerle muhatap bile olmuyorum.canımdan bezdirdiler. Ele güne de biz medeni ayrıldık, kavgalı değiliz, lotus huzurumu kaçırıyor diyormuş.
Sen nafakayı ödesen ben senle ne muhatap olucam ya, evlenmiş gitmişiz, ne işim olur senle…
Sanki gözüm var hala.
Tam bir rezillik. Ruh hastaları
Boşandım, yine kurtulamadım..
Evlendiğimi de hazmedemediler. 1 ay farkla evlendik.
Öyleya, ben kötüyüm evlenemezdim onlara göre.
Yapan kendisi, ama ben yapıyorum gibi lanse ediyorlar hep.
Manupule ediyorlar. Bıktım

Zam yapmıyor.
(5 yıl olduk boşanalı)

Ay ne rezil biriymiş yaa. Allah müstehakını versin onun. Eşimin babası da öyleymiş. Ünlü bir mağazalar zincirinde genel müdür olduğu halde param yok diyormuş. Hatta az bişey nafaka ölüyormuş, o zamanlar eşim 6 yaşında falan. Bi gün babadayken çekmiş kenara demiş ki annen hep benden para alıyor benim param kalmıyor yemek alamıyorum falan demiş. Eşim de küçük nereden bilsin annesine demiş ki sen babamın parasını alıyormuşsun niye alıyorsun bir daha alma. O zaman da yeni eşiyle lüks markalardan alışverişler her ay lüks otellere gidip tatiller...

Sonra çalıştığı yer kapanınca yeni bi yere girememiş kurduğu işler de batmış. Yeni karısı para bitince bunu sepetlemiş. Eski oğluna bakmadığını ve masrafı başına kalacağını bildiği için kadın kendi oğlunu da kocaya kitlemiş. Kayınpeder şuan emeklisiyle debelenip duruyor oh olsun. Böyle adamlar daha beter olsun.

Offf kızlar tüm mesajları okudum ve içim karardı. Boşanmak istiyorum ve oğlumun masrafı hiç abartmıyorum aylık 10 bin lira. Eş 80 bin lira alıyordur. Çocukların hatrına adama boyun mu eğeyim ? Bu nedir ya…Evliyken de hayatını insana zindan ediyorlar, boşandıktan sonra da..600 lirayı vermesin daha iyi, bir takım giysi yapar. İçeyim antidepresanı, benim kayınvalideye katlananayım daha mı iyi acaba ? Valla çok üzüldüm nafakalara..Çocuklar hem maddi yönden kayba uğruyorlar hem de manevi yönden..İyi babalar iyi eşler oluyorlar zaten, çocuklarının her şeyini düşünen bir babaya kim ne der ki…
Bende bazen diyorum bunları yaşayacağımı bilseydim o cehennemde kalırdım en azından çocuğum evinde olurdu ,bugün ne yedircem telaşım olmazdi

Bakma bence
Bizimkide böyle. Amaç beni süründürmek. Ver çocukları burda kolejde okutcam diyor. Yahu sen tırnaklarını bile kesmeden yolluyorsun dedim. 10 milyona bahçeli ev bakıyorum,emlakçıdan çıktım şimdi dedi. Ee 10 milyonun varsa nafakayı artır ozmn dedim. Vay sen nerden biliosun 10 milyonumu dedi. Passatlarla kapıma geliyor, denize karşı evinin terasndan çocuklarımın resmini yolluyor güya bana..
Çocukların kıyafetlerini kadın giyim poşetlerinin içine koyup yolluyorlar, lux avm lerdeki kozmetik mağaza poşetleriyle falan…
Hatta bi keresinde nafaka dekontunu bey***en kadın omuz çantasının üzerine koyup göndermişlerdi
Ama o da duruldu biraz. 2 ay nafaka yatırmadı, hesabını bile sormadım. Edepsizlerle muhatap bile olmuyorum.canımdan bezdirdiler. Ele güne de biz medeni ayrıldık, kavgalı değiliz, lotus huzurumu kaçırıyor diyormuş.
Sen nafakayı ödesen ben senle ne muhatap olucam ya, evlenmiş gitmişiz, ne işim olur senle…
Sanki gözüm var hala.
Aa sende evlendin demek inşallah mutlusundur e peki eşin çocuğuna destek oluyor mu merak ettim. Ya bilmiyorm gercekren boşanmak çok rezil biseymis, benimki de beni rezil rüsva etti, ablası bana demişti ki bırak kardeşimin peşini, ulan peşinde olsam boşar miydim ben çocuğumun hakkını istiyorum zoruma gidiyor,iste muhatap olunca da gidip bu benim peşimde diyo demek ki iğrençlik tek kelimeyi bile haketmiyorlar ya

Bakma bence
Sanki gözüm var hala.
Nafaka artırım davası mı açtınız? Neden icraya vermiyorsunuz? Ben 4500 alıyordum ama almam gereken 5600. İcraya koydum ben.

Bende bazen diyorum bunları yaşayacağımı bilseydim o cehennemde kalırdım en azından çocuğum evinde olurdu ,bugün ne yedircem telaşım olmazdi
Artık çalışmak bir nevi kölelik oldu kadınlar için. Aldığın maaş zaten bir şeye yetmiyor, evde eş zaten her türlü eziyor. Eşe ne olursa olsun sesimi çıkarmıyordum sırf bu sosyal ekonomik durum yüzünden, hiç olmazsa oğlum arkadaşlarıyla mutluydu, ben de altımda araba gezip tozuyordum. Ama Kv işi bozdu. Kadına katlanamadım. Nafaka konularını okuyunca da içim daralıyor. Benim eş de hayatta para vermez, benim sürünmemi ister. Bir komşu var, kuması var ama para bol diye sesini çıkarmıyor. Bu devirde her şey ama her şey maddiyat. Çocuğunun bir şeyi eksik kalınca da üzülüyor insan.

Merhabalar ,çok sıkıntılı 2.5 yılı geride bıraktık oğlumla ve hala daha sorunlar devam ediyor tabiki. Ben artık çok yoruldum ve biseyler yapmam lazım ayakta kalabilmek için. O şahıs oğluma 600 tl ödüyor ve bildiğiniz dilenci muamelesi görüyorum. Ağzı bir açılıyor ne kadinligim kalmış zaten ne anneligim kalıyor. Dedim ki bak dava açmakla ugrasmasam sen bana aylık örnek olarak söyledimnl nabzını olcmek icin,800 falan versen dedim,delirdi birden, sen napcaksin 800u sen kendine istiyorsun o parayı falan dedi.
Neyse simdi şöyle bisey var bu adam oğlumu önceden keyfince alırdı simdi ben görüş gününde gönderiyorum tek, aldığı bisey yok oğluma 2.5 yıldır, ara ara oyuncak bu kadar yani. Ben bisey soyledigimde ondan duydugum laflar artık psikolojimi bitirdi, iste çocuk senin yanında perisan ,ver bak ben o zaman nasıl bakıyorum, çocuk yanında hastalaniyo, yok çocuk zayıf bunun gibi şeyler söyledi en son yine. Bu çocuğu ben büyüttüm ona rağmen anneligime bile saygısı yok. Anca benim psikolojimi bozuyor iyice. Nafaka arttirim davası acacaktim ama artık lanet ettim. Sizce oğluma soyadımı vermek için bir dava açsam ve şunun lanet tek kuruşunu bile almasam bunu da belirtsem kendim bi şekilde çalışıp kazansam kendimle oğluma baksam mi daha iyi ,yoksa böyle bir p.sligin parasının peşinde mi koşsam. Artık oğlumun hakkı falan diy3 bil3 dusunemiyorm o kadar tiksindim ki kurtulmak istiyorum bi
Calisamiyorum malesef ,annem vefat etti evde ben ve oğlum dışında babam ve 3 kardeşim var hicbiri sorumlulugunu bilmez evin işi gücü benim üzerimde sıkışıp kaldım bu evin içinde.2 kardeşim aylık 1500 falan veriyor ama zaten eve harcıyorum, babam tek kr vermez zaten ,bildigin besleme gibi hissediyorum sanki mecburmusum gibi, tek isteğim oğlumla bi düzen kurabilmek nasıl olcak bilmiyorm ama kurtulmak istiyorum
Size hakim niyr 600 verdi? Bu adam asgeri masaslo mı gösterd kendini? 600 tl verdikleri karara imza atarken hic mi vicdanları sızlamıyor? Siz calısamıyorsanız ve nafakayı Arttırmanın bi yolu yoksa ve calısma ihtimaliniz de yoksa velayetini verin gecici süreyle babasına… bir cocuk sadece annenin değil babanın da cocugudur.. en büyük sorumluluğu o alsın en büyük harcamaları yapsın.. tabi bu son çare olsun yine de.. nafaka arttırımı ve calısma ihtimaliniz yoksa… cünkü bu paraya saglıklı cocuk yetistirmek mümkün değil

Çocuğu ona verin diye böyle yapıyor olabilir. Nafakayı arttırmak için dava açın. Çocuğa ekstra bir şeyler bile almıyor diyorsunuz. Siz anneyseniz o da baba, mecbur verecek. O parayı sizin için değil, çocuğu için vermeli.

Size hakim niyr 600 verdi? Bu adam asgeri masaslo mı gösterd kendini? 600 tl verdikleri karara imza atarken hic mi vicdanları sızlamıyor? Siz calısamıyorsanız ve nafakayı Arttırmanın bi yolu yoksa ve calısma ihtimaliniz de yoksa velayetini verin gecici süreyle babasına… bir cocuk sadece annenin değil babanın da cocugudur.. en büyük sorumluluğu o alsın en büyük harcamaları yapsın.. tabi bu son çare olsun yine de.. nafaka arttırımı ve calısma ihtimaliniz yoksa… cünkü bu paraya saglıklı cocuk yetistirmek mümkün değil
Biliyor musun olur ver der. Sonra da çocuğu oraya buraya atar. Anasına danasına falan. Olan da çocuğa olur. Ser sefil olur psikolojisi bozulur. Bendeki pislik bu kadar kötü olmamasına rağmen birkaç gün alıyor çocuk perişan oluyor. Sonra anne uğraşır toparlamak için. Bu da bizim sınavımız deyip hukuksal yönden mücadele edecek muhatap olmayacak birebir. Başka çare yok

Bu adam kendine dışarıda baba mı diyor bir de. 600 tlyi ne sanıyor da size benim paramı mı yemek istiyorsun falan diyor ya. Midem bulandı. Kesin bu twitterda nafaka alan kadınlara saydırıp nafaka hakkının elinden alınmasını isteyen adamlardandır.

Bu zeki halaya aylık 600 tlnin neye yeteceğini sordunuz mu? Benim gerçekten aklım almıyor bunlar insan mı ne düşünüyorlar
Ağzımı bozmak istemiyorum ama bunlar bilmediğinden değil do..zluğundan böyle. Karşıda sessiz sakin, pasif birini bulmuşlar at koşturuyor mübarekler.

Çocuğu ona verin diye böyle yapıyor olabilir. Nafakayı arttırmak için dava açın. Çocuğa ekstra bir şeyler bile almıyor diyorsunuz. Siz anneyseniz o da baba, mecbur verecek. O parayı sizin için değil, çocuğu için vermeli.
Erkekler çocuk falan almak istemiyor ki hikaye hepsi
Alacakmış , bakacakmış gibi blöf yapıyorlar ancak.
İstiyorum vermiyorsun ki ‘ye getiriyorlar.

Parada vermiyorlar çünkü, verdiği paranın çocuğa değil anneye gittiğini düşünüyorlar,
Çocuk açta açıkta, anne o parayla keyif ediyor diye düşünüyorlar.

Verdikleri para 2-3 kg kıyma parası.
Hastalığı,ilacı,etkinliği,kitabı,kursu,yeme içmesi mutfak masrafı,okul masrafı,cep harçlığı, berberi,çocukların eve yansıyan faturaları,giyim kuşamı (ki hersene büyüyorlar,yenisi alınıyor bot/ayakkabı vs) , belki bakıcısı, servisi, çocuğun kişisel istekleri vsvsvs

Bir kadın bunların hepsini 600-1000 liraya nasıl yapsın? Kadın evini açıyor,herşeye göğüs geriyor,hayatını çocuğa göre şekillendiriyor,hastalığında başında bekliyor, yedirip içirip bakıyor besliyor, çocuğum mutlu olsun diye dışarı/gezmeye/dışarda bir etkinliğe götürüyor/etkinliğe katılıyor..

Kadın onca şeye katlanıyor, adamların derdi para !
Aman 1 kuruş hakkım geçmesin eski karıma, o da çocuğun annesi, bu çocuk tek benim mi, masraflar ortak olsun, ee ben 50 bin kazansam 20 bini çocuğa mı vercem, sende annesisin sen bak benden ne parası istiyorsun..
Aman bıktım ver çocuğu bak gör nasıl bakılıyormuş, ben krallar gibi bakarım çocuğuma..zaten sen baktığını mı sanıyorsun, çocuğun şu üstüne başına bak ..
Bak beni çocuğa kötüleme bir de, çocuğum diye ses etmiyorum sana bak, çocuğumdan da soğuttun beni, aklın fikrin para olmuş kazanıyorsam kendime kazanıyorum sen benim malımı mı gözlüyorsun.. param varsa sana ne bundan, vermiyorum/vermicem/alamazsın… ben sgk lı bile göstertmedim kendimi nasıl nafaka artırımı yapcan, serbest çalışıyorum ben para kazanıyorum mu sanıosun, ben bu parayı da iyi niyetimden yolluyorum haaa çocuğum diye yapıyorum bak bi dava aç 300 den fazla alamazsın bu işi inada bindirme. Aklın fikrin para olmuş, paragöz, siz kadınlar çocuk yapın erkeği ömür boyu nafakaya bağlayın, siz kadınların gelir kapısı olmuş çocuk yap boşan nafakaya bağla oh ne ala..
Beni bu saçma sapan para mevzuları yüzünden arama ama,
bakamicaksan ağlayacaksan da ver çocouma bon bokorommmm 😏
Boşanmış babaların cümleleri…anca blöfff
Önüne bi kap yemek koyamazlar versek, üç günde sepetliyorlar annene git tamam diye..

Velhasıl, erkekler utanmadan kadınlara diyor
Eee sende annesisin bak /al/yap ozmn benden ne parası istiosun ..
bak ben çocuğumu da göremiyorum.sen bu şansı bulmuşsun , ben iyi niyetimle vermişim, çocuğumu annesiz bırakmadım/kıyamadım… daha ne istiosun ben gibi bir babadan
Diyorlar😂
Herşeyleri sahte, yalan
Dertleri çocuk falan değil onların PARA

Parada vermiyorlar çünkü, verdiği paranın çocuğa değil anneye gittiğini düşünüyorlar,

Hastalığı,ilacı,etkinliği,kitabı,kursu,yeme içmesi mutfak masrafı,okul masrafı,cep harçlığı, berberi,çocukların eve yansıyan faturaları,giyim kuşamı (ki hersene büyüyorlar,yenisi alınıyor bot/ayakkabı vs) , belki bakıcısı, servisi, çocuğun kişisel istekleri vsvsvs

Bir kadın bunların hepsini 600-1000 liraya nasıl yapsın? Kadın evini açıyor,herşeye göğüs geriyor,hayatını çocuğa göre şekillendiriyor,hastalığında başında bekliyor, yedirip içirip bakıyor besliyor, çocuğum mutlu olsun diye dışarı/gezmeye/dışarda bir etkinliğe götürüyor/etkinliğe katılıyor..

Aman 1 kuruş hakkım geçmesin eski karıma, o da çocuğun annesi, bu çocuk tek benim mi, masraflar ortak olsun, ee ben 50 bin kazansam 20 bini çocuğa mı vercem, sende annesisin sen bak benden ne parası istiyorsun..
Aman bıktım ver çocuğu bak gör nasıl bakılıyormuş, ben krallar gibi bakarım çocuğuma..zaten sen baktığını mı sanıyorsun, çocuğun şu üstüne başına bak ..
Bak beni çocuğa kötüleme bir de, çocuğum diye ses etmiyorum sana bak, çocuğumdan da soğuttun beni, aklın fikrin para olmuş kazanıyorsam kendime kazanıyorum sen benim malımı mı gözlüyorsun.. param varsa sana ne bundan, vermiyorum/vermicem/alamazsın… ben sgk lı bile göstertmedim kendimi nasıl nafaka artırımı yapcan, serbest çalışıyorum ben para kazanıyorum mu sanıosun, ben bu parayı da iyi niyetimden yolluyorum haaa çocuğum diye yapıyorum bak bi dava aç 300 den fazla alamazsın bu işi inada bindirme. Aklın fikrin para olmuş, paragöz, siz kadınlar çocuk yapın erkeği ömür boyu nafakaya bağlayın, siz kadınların gelir kapısı olmuş çocuk yap boşan nafakaya bağla oh ne ala..
Önüne bi kap yemek koyamazlar versek, üç günde sepetliyorlar annene git tamam diye..

bak ben çocuğumu da göremiyorum.sen bu şansı bulmuşsun , ben iyi niyetimle vermişim, çocuğumu annesiz bırakmadım/kıyamadım… daha ne istiosun ben gibi bir babadan
Diyorlar😂
Herşeyleri sahte, yalan
Dertleri çocuk falan değil onların PARA
Ben engelledim 🤣🤣 çok önemli bir durum olursa engeli kaldırıp yazıp engelliyorum tekrar 🤣

Biliyor musun olur ver der. Sonra da çocuğu oraya buraya atar. Anasına danasına falan. Olan da çocuğa olur. Ser sefil olur psikolojisi bozulur. Bendeki pislik bu kadar kötü olmamasına rağmen birkaç gün alıyor çocuk perişan oluyor. Sonra anne uğraşır toparlamak için. Bu da bizim sınavımız deyip hukuksal yönden mücadele edecek muhatap olmayacak birebir. Başka çare yok
Cocuk sadece annenin değil ki ben bazı babanında velayet almasını destekliyorum. Cünkü hep annelerden sunu duyuyoruz “ cocukları bana attı, kendi hayatını yasıyor, gününü gün ediyor” her zaman yıpranan kadın olmamalı .. cocugu babaaya vermekte kötü bi anne olmakta değildir. Bunları toplum olarak aşmalıyız.

Diyorlar😂
Herşeyleri sahte, yalan
Dertleri çocuk falan değil onların
Biliyor musunuz ben sizden farklı düşünüyorum. Annem babamla bosandıgında 14 yasıma kadar annemle, sonrasında kendi isteğimle babamla kaldım 20 yasıma kadar. Cicek gibi baktı rahmetli bana.
Gecen ay bi arkadasım bosandı, kocası aylarca cocuklar cocuklar dedi biz bahane yaptıgınu düsündük bosanmamak icin.. cünkü istemiyordu bosanmak adam esasında… herneyse anlasmalı bosanmak icin velayeti sart kosunca adam kız verdi 2 cocugunun velayetini. Dün aksam ipadden cocuklar arkadasımı aradılar. Babam ingilizce öğretmeni tuttu dediler. Babaları veli toplantısına dahil gitmis. Yani cicek gibi bakıyor babada. Eğer düzgün bir adam ise ztn iyi babada oluyor. Düzgün bi adam değil ise ztn ona söylenebilecek bisey yok.
Ama ben babaların da bakabileceğini düsünebiliyorum

Back
X