nafaka miktarı

esmer123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
198
2
46
İzmir
merhabalar.eski eşim devlet memuru ve ben de devlet memuruyum 200tl ücret almaktayız. Eski eşim çocuk için 300 tl nafaka ödüyor. çocuk kreşe başlayacak bu yıl. ben nafakayı 450 tl yapmasını istedim kabul etmedi.Mahkemeye başvursam da en fazla 350 çıkar dedi etraftan da bu şekiilde söyleniyor doğru mu? 200tl geliri olan birinden ne kadar nafaka keslilebilir en fazla?

Merhaba;
Mahkemenin nafakayı 400 - 450 TL ye çıkarması mümkündür. Ancak tabii ki eşinizin maaşının yanında başka gelirinin olup olmadığı, yeniden evlenmiş olup olmadığı da nafakanın belirlenmesinde önemlidir. Tabii nafaka arttırımı davasında boşanmanın üzerinden kaç yıl geçtiğinin de önemi vardır. Eğer Boşanmanın üzerinde 1 yıldan az zaman geçmişse mahkemeye hiç başvurmasanız daha iyi olur. Ancak boşanmanın üzerinden 2 yıl veya daha fazla geçmişse nafakayı arttırmak için mahkemeye başvurmanızı öneririm.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Boşanmanın üzerinden 2 yıl geçti anlaşmalı olaral boşandık eski eşimden o dönemde 180 tl nafaka istedim ve kabul etti çocuk için ve bu iki yıl içinde ÜFE üzerinden anlaşmamıza rağmen nafakanın yetersiz kaldığını söyledim bakıcı parası falan o da kendi isteğiyle 300TL yatırmaya başladı. Ben artk kreşe başlayacağı için en azından kreş parası olan 400tl yi yatırmasını istiyorum o ise 300 tl nin normal olduğunu 2000tl memur maaşı karşılığında mahkemeye versem bile en fazla 350 çıkacağını 400 ödemesinin mümkün olmadığını söyleyerek bana dava ac dedi.
Gelirinde bir değişme yok zaten aynı işi yaptığımız için gelirinin ben gibi 2000tl biliyorum evlenmedi en azından resmi olarak.

İddia ettiği gibi 350 tlyi gecmez mi ne önerisisiniz?

Merhaba;
2 yıl önceki nafaka miktarı 180 Tl iken şu an 300 TL ye çıkmış durumda. Yani zaten artmış. Bu durumda 400 TL ye çıkıp çıkmayacağı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü siz 180 TL den 400 TL ye çıkarılmasını isteyeceksiniz. 2 yıl önceki 300 TL nin 400 TL ye çıkarılmasını istemeniz durumunda bu kolay olurdu. Ancak 180 TL den 400 - 450 TL ye çıkarılmasını istediğinizde bu biraz zor olabilir. Bu konuyu eşinizle konuşarak halletmeye çalışmanız daha hızlı bir çözüm olabilir. Mahkemeye başvurduğunuzda talebiniz reddedilirse mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti de ödemek zorunda kalırsınız.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
2 yıl önceki nafaka miktarı 180 Tl iken şu an 300 TL ye çıkmış durumda. Yani zaten artmış. Bu durumda 400 TL ye çıkıp çıkmayacağı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü siz 180 TL den 400 TL ye çıkarılmasını isteyeceksiniz. 2 yıl önceki 300 TL nin 400 TL ye çıkarılmasını istemeniz durumunda bu kolay olurdu. Ancak 180 TL den 400 - 450 TL ye çıkarılmasını istediğinizde bu biraz zor olabilir. Bu konuyu eşinizle konuşarak halletmeye çalışmanız daha hızlı bir çözüm olabilir. Mahkemeye başvurduğunuzda talebiniz reddedilirse mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti de ödemek zorunda kalırsınız.
İyi günler dilerim.

" Mahkemeye başvurduğunuzda talebiniz reddedilirse mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti de ödemek zorunda kalırsınız." zannedersem bu son cümleniz olaya olumsuz yaklaşmam gerektiği fikrini edindirdi bana yani dava acsam bile şansım az anladığım kadarıyla ama bu artş zman içinde oldu ilk yıl 180 den 250 sonraki yıl 350 bu yıl da 400 istedim sadece cünkü kreş 400tl. Ayrıca bana şöyle deniliyor bu doğru mu? 400 babası veriyorsa cocuk için 400 de sizin vermeniz gerekir çünkü iştirak nafakasına hakimler böyle bakarmış. Ve hiçbir hakim 5 yaşındakki bir çocuk için 800 tl harcanacağına ikna olmazmış. Bu mantıksız geliyor bana. Sizce doğru mu? net olarak dediğim gibi eski eşm 350 den fazla vermem dedi yani anlaşam ihtimali yok dava acmayaım mı

Boşanma Nafaka Miktarı Ne Kadardır?
Boşanma sırasında talep edilecek tedbir nafakası, yoksulluk nafakası ve mahkemece karar verilen iştirak nafakasının miktarının belirlenmesi hakimin takdir yetkisine bırakılmıştır. Hakim nafakayı belirlerken sadece kişilerin gelir beyanlarına ya da kayıtlı gösterilen kazançlarına bakmamaktadır, aynı zamanda eşlerin yaşam standartlarını da göz önünde bulundurmaktadır. Nafaka ödeyecek eşin herhangi bir yükümlülükten kaçınma çabasını engellemek amacıyla bu yola başvurulmaktadır
kaynak:http://soru.ozgunduzhukuk.com/bosanma-nafaka-miktari-ne-kadardir/

Umarım faydası dokunur.

Merhaba;
İyi günler dilerim.

anlaşmalı boşanıyoruz. cuma günü duruşmamız var. eşim 10 aylık oğlumuz için 300 tl yazmış anlaşma protokolüne. kendisi memur. bende çalışıyorum ve bebeğim şu an bakıcıda. aylık 500 tl bakıcı masrafı.. diğer masraflarıda var. bez mama vs. buna göre nafakayı duruşma günü hakime 400 yapılmasını isteyebilirmiyim. birde oğlum daha çok küçük babasında ne zaman yatılı kalabilir beni aydınlatırsanız çok sevinirim..

merhaba bende eşimden boşanıyorum yarın dava açmak için başvurucam 3,5 yaşında bir kızım var onun için tedbir nafakası ve iştirak nafakası talep edicem eşim devlet memuru 3000 tl maaş alıyo bende devlet memuruyum 2000 tl maaşım var ayrıca kızım kıreşe gidiyo ve aylık 450 tl kıreş ücreti ödüyorum bu durumda tedbir nafakası ve iştirak nafakası bağlanırmı bağlanırsa ortalama ne kadar alabilirim

sorulara kimse cevap vermemiş...biz de eşimle boşanıyoruz. ve ben de tedbir nafakası ile iştirak nafakası isteyeceğim. kızım da 32 aylık ve kreşe başlayacak. kreş masrafı 350 tl. ve minimum olan masraf. eşim ve ben de devlette memuruyuz, onun ek dersi olduğu için benden 1000 tl daha fazla alıyor. yani ilk etapta baba mı belirliyor nafaka parasını? doğru mu anladım. değil se de üst limit nedir ? ne kadara kadar isteyebiliyoruz.

sorulara kimse cevap vermemiş...biz de eşimle boşanıyoruz. ve ben de tedbir nafakası ile iştirak nafakası isteyeceğim. kızım da 32 aylık ve kreşe başlayacak. kreş masrafı 350 tl. ve minimum olan masraf. eşim ve ben de devlette memuruyuz, onun ek dersi olduğu için benden 1000 tl daha fazla alıyor. yani ilk etapta baba mı belirliyor nafaka parasını? doğru mu anladım. değil se de üst limit nedir ? ne kadara kadar isteyebiliyoruz.

nafaka miktarını hakim belirler, ancak taraflar anlaşmalı boşanıyorsa protokolde belirledikleri miktarlar kabul edilir..
alt-üst limit yoktur, hakim tarafların maddi durumlarını araştırır ve takdir eder..

nafaka miktarını hakim belirler, ancak taraflar anlaşmalı boşanıyorsa protokolde belirledikleri miktarlar kabul edilir..
alt-üst limit yoktur, hakim tarafların maddi durumlarını araştırır ve takdir eder..
teşekkür ederim.

Merhaba
nafakanın miktarı belirlenirken çocuğun giderleri yanında nafakayı ödeyecek kişinin geliri de önemlidir. Siz çocuğunuzu 2000 Tl lik okula yazdırıp geliri 2000 Tl olan kişiden 1000 tl isteyemezsiniz. Bu nedenle her olayda hakim değerlendirme yapar ve karar verir. Somut örnekte nafakanın 400-450 TL ye yükselmesi mümkündür fakat kesin yükselir denemez.Ben talebin reddedilmesi halinde karşılaşılacak riskleri de göstermek için mahkeme masraflarını ödemek zorunda kalabilirsiniz şeklinde açıklama yaptım. Bu duruma olumsuz baktığım anlamına gelmez.Sadece riskleri de göstermek istedim.
İyi günler dilerim.

merhaba benimde bir sorum olacak yanıtlarsanız çok memnun olurum bende evliyim 13 yasında oglum var ben eşimle aynı iş yerinde çalısıyorum inşaat yapıyoruz bir kac tanede gayrimenkulümüz var onlar benım adıma fakat iş yeri inşaat benım adıma bosanmayı düşünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz onun inşaat yapmasını istemiyorum beraber

iyi günler Necdet Bey.Kardeşimin ilk evliliğinden olan oğlu için eski eşi nafaka arttırım davası açtı.2009 da belirlenen miktar 200tl idi.2009 da boşanmalarına rağmen 2014 şubat ayına kadar aralıklarla biraraya gelmeleri olmuş.bu süre içinde kardeşim bayanın yaşadığı evin kirasını,su,elektirik,doğalgaz,telefon faturalarını,oğlunun okul masraflarını,bayanın kullandığı arabanın taksitlerini ve bayana harçlık adı altında ödemeleri olmuş.buna rağmen bayan kardeşim ikinci evliliğini yaptığı için, nafaka ödemedi diye mahkemeye verdi.kardeşimin maaşına icra geldi.bilirkişi raporunda kardeşimin nafaka ödemedi denen dönemde 38bin tl lik harcama yaptığı ortaya çıktı.bunun için menfi tespit davası açıldı fakat maaşındaki icra devam etmekte. bu arada da dün nafaka arttırım davası sonuçlandı.bayan çocuğunu özel okula verdiğini döner sermayeden aldığı 400tl yi sunmadan kendisinin 1900tl maaş aldığını söyledi ve nafakanın 1000tl olmasını talep etti. hakim 200tl nin 500 tl ye çıkarılmasına karar verdi.halbuki boşanırken nafaka oranının ÜFE ye göre arttırılması belirtilmiştir.kardeşim 3000 tl maaş alıyor.nafaka ödemedi diye de maaşında icra var.evin tüm eşyalarını da bayana bıraktığı için yeni bir dizdi.ev kirası,faturalar ve yeni evlendiği için çektiği kredinin de ödemesi ile maaşı tamamen bitiyor.yeni evlendiği eşi öğretmen onun da bir oğlu var birlikte yaşıyorlar ve yeni bir bebek bekliyorlar.eşinin maaşı da kesintileriyle kredi ödemesi var çünkü onun da 1650tldir.bu durumda kararı temyize göndermesinin faydası olur mu?

Merhaba;
Mahkemenin nafakayı 400 - 450 TL ye çıkarması mümkündür. Ancak tabii ki eşinizin maaşının yanında başka gelirinin olup olmadığı, yeniden evlenmiş olup olmadığı da nafakanın belirlenmesinde önemlidir. Tabii nafaka arttırımı davasında boşanmanın üzerinden kaç yıl geçtiğinin de önemi vardır. Eğer Boşanmanın üzerinde 1 yıldan az zaman geçmişse mahkemeye hiç başvurmasanız daha iyi olur. Ancak boşanmanın üzerinden 2 yıl veya daha fazla geçmişse nafakayı arttırmak için mahkemeye başvurmanızı öneririm.[/ QUOTE]
Konu cok eski ama cevap vermeniz umidiyle yaziyorum hamileyim esime bosanma davasi actik kendisi asgeri ucletle bin tl alarak calismakta kendim icin 500 bebegim icinde 500 tl nafaka istedim sizce hakim ne karar verir birde tazminat istedik tecrubelerinizden yararlanarak bir ceval verebilirmisiniz ? Birde velayeti bendr olan minik bebegi babasi yanimdan aliptami gorur yoksa yanimdami zaten avukat yanimda gormesini talep etti . Tesekkurler

Konu cok eski ama cevap vermeniz umidiyle yaziyorum hamileyim esime bosanma davasi actik kendisi asgeri ucletle bin tl alarak calismakta kendim icin 500 bebegim icinde 500 tl nafaka istedim sizce hakim ne karar verir birde tazminat istedik tecrubelerinizden yararlanarak bir ceval verebilirmisiniz ? Birde velayeti bendr olan minik bebegi babasi yanimdan aliptami gorur yoksa yanimdami zaten avukat yanimda gormesini talep etti . Tesekkurler

Merhaba;
İyi günler dilerim.

mrb av. necdet bey
ben sekiz yıl önce bosandım oglum için 200 tl nafaka baglandı ama hiç bir zaman düzenli ve tam alamadım. ilk başlarda ptt adıma havale yapıyordu sonra ptt posta çeki hesabı actırdım oraya yatırmaya basladı. ama bastada söylediğim gibi 2 ay yatırdı 4 ay yatırmadı 5. ay 300 yatırdı gibi ... şimdi bu aradaki farkları icra yoluyla almak ıstıyorum ama nasıl bır yol ızleme m gerektiğini bilmiyorum.
Avukatsız kendım yapabilirmiyim.(av. ödeyecek param yk)
Geriye dönük kaç yıllık alacagımı isteyebılırım
Bunun için ortalama ne kadar paraya ihtiyacım var
Bu icra işlemi ortalama ne kadar zaman da sonuçlarınır
ŞİMDİDEN TSK EDERİM...

Back
X