Merhaba;
2 yıl önceki nafaka miktarı 180 Tl iken şu an 300 TL ye çıkmış durumda. Yani zaten artmış. Bu durumda 400 TL ye çıkıp çıkmayacağı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü siz 180 TL den 400 TL ye çıkarılmasını isteyeceksiniz. 2 yıl önceki 300 TL nin 400 TL ye çıkarılmasını istemeniz durumunda bu kolay olurdu. Ancak 180 TL den 400 - 450 TL ye çıkarılmasını istediğinizde bu biraz zor olabilir. Bu konuyu eşinizle konuşarak halletmeye çalışmanız daha hızlı bir çözüm olabilir. Mahkemeye başvurduğunuzda talebiniz reddedilirse mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti de ödemek zorunda kalırsınız.
İyi günler dilerim.
Merhaba;
2 yıl önceki nafaka miktarı 180 Tl iken şu an 300 TL ye çıkmış durumda. Yani zaten artmış. Bu durumda 400 TL ye çıkıp çıkmayacağı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü siz 180 TL den 400 TL ye çıkarılmasını isteyeceksiniz. 2 yıl önceki 300 TL nin 400 TL ye çıkarılmasını istemeniz durumunda bu kolay olurdu. Ancak 180 TL den 400 - 450 TL ye çıkarılmasını istediğinizde bu biraz zor olabilir. Bu konuyu eşinizle konuşarak halletmeye çalışmanız daha hızlı bir çözüm olabilir. Mahkemeye başvurduğunuzda talebiniz reddedilirse mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti de ödemek zorunda kalırsınız.
İyi günler dilerim.
sorulara kimse cevap vermemiş...biz de eşimle boşanıyoruz. ve ben de tedbir nafakası ile iştirak nafakası isteyeceğim. kızım da 32 aylık ve kreşe başlayacak. kreş masrafı 350 tl. ve minimum olan masraf. eşim ve ben de devlette memuruyuz, onun ek dersi olduğu için benden 1000 tl daha fazla alıyor. yani ilk etapta baba mı belirliyor nafaka parasını? doğru mu anladım. değil se de üst limit nedir ? ne kadara kadar isteyebiliyoruz.
teşekkür ederim.nafaka miktarını hakim belirler, ancak taraflar anlaşmalı boşanıyorsa protokolde belirledikleri miktarlar kabul edilir..
alt-üst limit yoktur, hakim tarafların maddi durumlarını araştırır ve takdir eder..
Merhaba;
Mahkemenin nafakayı 400 - 450 TL ye çıkarması mümkündür. Ancak tabii ki eşinizin maaşının yanında başka gelirinin olup olmadığı, yeniden evlenmiş olup olmadığı da nafakanın belirlenmesinde önemlidir. Tabii nafaka arttırımı davasında boşanmanın üzerinden kaç yıl geçtiğinin de önemi vardır. Eğer Boşanmanın üzerinde 1 yıldan az zaman geçmişse mahkemeye hiç başvurmasanız daha iyi olur. Ancak boşanmanın üzerinden 2 yıl veya daha fazla geçmişse nafakayı arttırmak için mahkemeye başvurmanızı öneririm.[/ QUOTE]
Konu cok eski ama cevap vermeniz umidiyle yaziyorum hamileyim esime bosanma davasi actik kendisi asgeri ucletle bin tl alarak calismakta kendim icin 500 bebegim icinde 500 tl nafaka istedim sizce hakim ne karar verir birde tazminat istedik tecrubelerinizden yararlanarak bir ceval verebilirmisiniz ? Birde velayeti bendr olan minik bebegi babasi yanimdan aliptami gorur yoksa yanimdami zaten avukat yanimda gormesini talep etti . Tesekkurler
Merhaba;
İyi günler dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?