Nafaka tutarı ve ev

sdozkynk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2007
2
0
86
49
İstanbul
Merhaba Necdet Bey;
1 sene önce eşime boşanma davası açtım Adli yardım avukatı ile. Çalışmıyorum. 2 mahkeme olacaktı ertelendi. Bana hakim 230 tl nafaka bağladı. Eşimin maaşı 2500 tl civarında boşanma sonrasında bana ve 2 çocuğuma bağlanacak olan nafaka ortalama ne kadar olur.
Ayrıca birde eşimle ortak olan yarışmadan kazandığım arabayı satarak aldığımız ev var. Ben evin çocuklarımız üstüne olmasını istiyorum. Diyeceksiniz avukatınız cevaplamıyor mu. Doğal olarak her şeyi hakimin taktirine bırakıyor. Ama ben uğraşılırsa bu ev çocukların olabilir mi onu öğrenmek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba;
1- Eşinizin maaşı 2.500 TL civarında ise ve bu rakam resmi kayıtlarda gözüküyor ise mahkeme size 250 - 450, çocukların her birine ise 200 - 350 TL nafaka bağlar.
2- Ev evlilik birliği içerisinde alınmış olduğu için ikinizin ortak malı olarak kabul edilir. Mahkeme sizin yararınıza maddi ve manevi tazminata hükmederse bu tazminatlara karşılık evin diğer yarısını (eşinizin olan kısmını) eşinizin elinden alabilirsiniz.

İyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…