nafaka

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.559
30.175
798
çocuklarımın babasıyla resmi olarak 2 ay önce boşandık. 2 çocuğum var birinin kreşi kadar nafaka alıyorum. kendime almıyorum zaten. gel gelelim 1. nafakayı yatırdı. 2. nafakayı 1 gün gecikmeli (aslında bir gün sorun olmazdı ama çocuğun kreşi ödenmeyi bekleyen kredim ki kendisinin satıp yediği aracın kredisi) ödedi. Onu da ben uyardım da ödedi ve içerisinden doğalgaz borcun var evinin onu kestim dedi. ben de doğalgazın içerisinde depozito var zaten neden kesiyorsun git depozitonun içinden alsınlar. o depozitoyu da ben ödemiştim zaten dedim.
aslında o depozito da değilim ama belli ki bu hep arıza çıkaracak. icraya verme hakkı doğdu bana eksik nafakadan dolayı. siz olsanız verir miydiniz? benim derdim de en azından her ay muhatap olmadan ( bana boşandık yine kurtulamadım senden yazmış nafakayı istedim diye) maaşından kesilip ödensin. ha bir de bana diyor ki ben zaten fazlasıyla ödüyorum çocukların nafakasını her ay ! toplam 2 ay ödedi birisi tam diğeri eksik.

karışık yazdıysam kusura bakmayın bebeğimin kreş fiyatı 2 kat arttı kafam ona bozuldu o nedenle nafaka derdine düştüm.

evet polis. işte de muhtemelen uyarı alacak. emniyet hassas bu konuda. ondan biraz çekindim. ama vermeyi düşünüyorum.
Birşey olmaz polis memurluğundan etmeyeceklerine göre...ya gidişata bakın ya hiç uğraşmayın verin icraya gününde paranız yatsin

umarım öyle olmaz. ama insanoğlu işte belli de olmaz. ben mi abartıyorum diyordum da haklıyım di mi

tabikii haklısın sen hayatını feda edeceksin çocular için o 2 ay sonra yenisini bulup evlenecek ,
ver mahkemeye düzenli ödeme yapsın

Icraya verirdim. Esiniz memurmus maas gunu belli, ozel sektor gibi yatti yatmadi, eksik yatti gibi durumu yok. Esimin arkadasi nafaka odemedigi icin hapis yatmisti. Durum ciddi yani ustelik esiniz memur mecbur yatirmak zorunda. Bu erkekler neden eslerinden bosaninca çocuklarıda bosuyor anlamiyorum.

çünkü kötüler vicdansızlar. o konuya hiç girmedim bile. çocukları yaklaşık ayda bir alıyor 2-3 saat. onda da mutsuz geliyorlar. bebeğim aç geliyor zaten. gelince ne versem saldırıyor çocuk. (16 aylık)

evet polis. işte de muhtemelen uyarı alacak. emniyet hassas bu konuda. ondan biraz çekindim. ama vermeyi düşünüyorum.
Ay ne çekineceksin bacım. Ver gitsin. Kurtulamamışmış. İğrenç herifler ya. Sanki verdiği üç kuruşla gününüzü gün ediyorsunuz. Çocuğunun okulunu ödeyemeyen ezik insan.

Ya bunu çok merak ediyorum ben. Siz evliyken ilgili bir babamıydı? Herkes boşanma sözü geçince çocuklara sığınıyor, boşanınca hiç görmeye gelmiyor bile gibi görünüyor.

Ya bunu çok merak ediyorum ben. Siz evliyken ilgili bir babamıydı? Herkes boşanma sözü geçince çocuklara sığınıyor, boşanınca hiç görmeye gelmiyor bile gibi görünüyor.
genel olarak herşey bendeydi. öz bakım eğitim yemek falan. ama ben çocuğun dersine bak deyince bakardı. ya da bebeği sen yatır deyince yatırırdı. gece üstlerini örterdi bakardı. şimdi kör sağır dilsiz oldu. sanki çocuklar tek benim gibi davranıyor. gerçekten hiç muhatap olmasa sevinecğeim. öyle ayda bir ilgilenme numaraları bizi daha çok yıpratıyor. dükkan açmış çocuğun okuluna 50 metre. 2 ayda bir kez gitmedi. ben bazen yetişemiyorum güvenliğin yanında bekliyor yavrum. baba olsa alır yanında tutardı yemeğini yedirirdi

Ne acı.. siz de ne kadar güçlü bir kadınsınız. Allah yardımcınız olsun

Şimdilik beklemede kalın sürekli yaparsa icraya verin. İcrada sizden ve eski eşinizden para kesiyolarlar ortaya komik bir rakam kalabilir.

Çocuklarından ötürü ödemesi gereken nafakayı lütufta bulunurmuşçasına yapıyor.Bu onun hem yasal hem vicdani görevi.Zorluk çıkarıyorsa yasal yollarla muhatap olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…