• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nakliye parası aramızda sorun oldu

Düğün arifesinde olur böyle şeyler, herkes gergin olur.
Benim anlamadığım ordan da alabileceğiniz şeyleri niye kargoyla gönderiyorsunuz?
Yanlış anlamayın ben de kendi memleketimden uzak bir yere gelin geldim, kıyafetlerim, özel eşyalarım, annemin yaptığı birkaç şey dışında hiçbirşey getirmedim. Annemin aldığı küçük ev aletleri, havlu, nevresim, ütü tarzı şeyler vardı getirmedim çünkü getirsem hem uçaklar belli bir miktar kabul ediyor hem de bana yük olacaktı. Kargo ise daha pahalıya gelecekti belki. Burdan aldım yeniden, onları da ister annem kullanır ister kızkardeşime verir kendi bileceği. O kadar şeyi göndermek için kargoya vereceğiniz parayla yenilerini alırsınız, diğerlerini de kendi kardeşlerinize falan verin mutlaka ihtiyacı olan vardır.
bana kargo uygun geldı o yuzden var olan esylarımı goturmeyı tercıh ettım...30 kg 48,5 e gonderıyorum...30 kıloda baya bısey alıo ben o fıyata gonderdıklerımı hayatta alamam...kıbrıs gıbı bı yerde.....

nasıl başlarsa öyle gider tavrını koy alttan alma bence ne demek altınını bozdur oyle yolla ya nişanlın ailesine cok düşkün ailemi zora sokmam diyormuş baksana seni üzmeyi göze almış kayınvaliden nerde yasıyor oda kıbrısta yasıyorsa evlendikten sonra seni zor günler bekliyor kendini hazırla buna diyebilirim üzgünüm..

bız kıbrısta yasıyacagız kayınvalıdem bolu mengende uzak olucam ama yetısen tellede yetısır....:64:

kayınvalıdemde kayınpederımde nişanda falan cok ıyıydıler...kızım senıste yeter dıyorlardı..sımdı ıse durum cok degıstı...sımdı ne soylesem kabahatlı oluyorum...bızım nıkahımız ızmırde kıyılacak dugunum boluda olacak...ıns...gecen gunlerde kayınvalıdemı aradım hal hatır sormak ıcın....kayınpederım actı telefonu... nasılsın ıyımısınden sonra...nerde fotograf cekılceksınız dedı...bende boluda album yaptırcaz dedım....ozman ızmırde ne fotograf cekılmesı dedı...bende burdanda bı hatıra kalsın dedım sacım falan farklı olacak dedım...ne gerek var ıkı yerde masarafa dedı...bende 100 lıra yanı dedım... ıyı ozaman sen odersın dedı kayınpederım....o kadar bozuldum kı anladı oda....tamam dedım oderım derım....odemezsen bozusuruz sonra dedı...tamam oderım dedım bende...dugun yaklastıkca degısmeye basladılar...kayınvalıdemı hıc soylemıyorum bıle balayına bıle gıtcegımız yere karııso saolsun...ben abant a gıtmek ıstedım nısanlımda oyle... hem kımlık pasaport ıslerımızı halledebılmek ıcın...kayınvalıdem tabı cok para gıtcek yaa...ne gerek varmıs...mengende ascılık okulunda olucak bızım dugunumuz...orda otel varmıs ta orda kalalımmıs...bende neden dedım anne...olursa bı kere olcak...bız bıdaha ne zaman gıtcez abant a dedım sustu...hakettı ama.... bu kadar mudahale etmelerı anlamıyorum...bana dıyorkı kayınvalıdem benım oglumu arada bırakmıcan...asıl kendı bırakıyor oglunu arada....ne benı atar ne onu ben bunu bılıyorum ama kayınvalıdem alısamadı...cunku nısanlım ıyı maas alıyor.. ve bu zamana kadar hep aılesıne destek olmus...e tabı sımdı evlenınce o destek bıtıcek...onun zorlugu var dıye tahmın edıyorum....kayınpederımın yaptıgını anlattım nısanlıma ...kafayı yedırcekler en sonunda bana dedı...ne analrsınız bundan ....demekkı nısanlıma baskı yapıolar bıseyler ıcın...allahtan kı cok fazla uymuyo nısanlım...yanyana geldıgımızde ben onun fıstıgıyım....bunu kımse degıstıremez bunu bılıyorumm...ıns.. kayınvalıdemde anlar...

Valla işiniz zor.
Kayınperede bak, gelinine fotoğrafa ne gerek var, gerek varsa sen ödersin diyebiliyor.
Bu kadar mı zor durumları.
Ben de bütün çeyizlerimi kargoyla gönderdim, başka bir şehire gelin geldim.
Eşimin ailesinden birşey görmedim, herşeyi eşim karşıladı, lafını da etmedi.
Ben kazandığım parayla yaptım o kadar çeyizi, kimsenin keyfi için çeyizlerimi kenara koyup, oradan yenisini alamam kusura bakmasınlar. İnsanlar 3 kuruşluk masraftan kaçarken, peki benim evimde olupta gönderemediğim çeyizleri oradan alırken kim karşılayacak, ben mi yine. Aldıklarımı ne yapacağım, başkasına mı bağışlayacağım.
Son yaşadığınız olay çok büyütülecek bir olay gibi görünmüyor olabilir ama genel tavıra bakınca bayağı sıkıntılı insanlar bence. Nereden ne kar etsek, masraf yapmasak diye düşünüp duruyorlar heralde.

kayınvalıdemde kayınpederımde nişanda falan cok ıyıydıler...kızım senıste yeter dıyorlardı..sımdı ıse durum cok degıstı...sımdı ne soylesem kabahatlı oluyorum...bızım nıkahımız ızmırde kıyılacak dugunum boluda olacak...ıns...gecen gunlerde kayınvalıdemı aradım hal hatır sormak ıcın....kayınpederım actı telefonu... nasılsın ıyımısınden sonra...nerde fotograf cekılceksınız dedı...bende boluda album yaptırcaz dedım....ozman ızmırde ne fotograf cekılmesı dedı...bende burdanda bı hatıra kalsın dedım sacım falan farklı olacak dedım...ne gerek var ıkı yerde masarafa dedı...bende 100 lıra yanı dedım... ıyı ozaman sen odersın dedı kayınpederım....o kadar bozuldum kı anladı oda....tamam dedım oderım derım....odemezsen bozusuruz sonra dedı...tamam oderım dedım bende...dugun yaklastıkca degısmeye basladılar...kayınvalıdemı hıc soylemıyorum bıle balayına bıle gıtcegımız yere karııso saolsun...ben abant a gıtmek ıstedım nısanlımda oyle... hem kımlık pasaport ıslerımızı halledebılmek ıcın...kayınvalıdem tabı cok para gıtcek yaa...ne gerek varmıs...mengende ascılık okulunda olucak bızım dugunumuz...orda otel varmıs ta orda kalalımmıs...bende neden dedım anne...olursa bı kere olcak...bız bıdaha ne zaman gıtcez abant a dedım sustu...hakettı ama.... bu kadar mudahale etmelerı anlamıyorum...bana dıyorkı kayınvalıdem benım oglumu arada bırakmıcan...asıl kendı bırakıyor oglunu arada....ne benı atar ne onu ben bunu bılıyorum ama kayınvalıdem alısamadı...cunku nısanlım ıyı maas alıyor.. ve bu zamana kadar hep aılesıne destek olmus...e tabı sımdı evlenınce o destek bıtıcek...onun zorlugu var dıye tahmın edıyorum....kayınpederımın yaptıgını anlattım nısanlıma ...kafayı yedırcekler en sonunda bana dedı...ne analrsınız bundan ....demekkı nısanlıma baskı yapıolar bıseyler ıcın...allahtan kı cok fazla uymuyo nısanlım...yanyana geldıgımızde ben onun fıstıgıyım....bunu kımse degıstıremez bunu bılıyorumm...ıns.. kayınvalıdemde anlar...
Ya niye böyleler ki anlamıyorum tamam iki yerde masraf olmasın ama 100 lira çok değil ki. Bizim de iki yerde düğünümüz oldu, birinde fotoğrafçıya gittik albüm falan yaptırdık 600 liraydı, diğerinde yapmadık ama düğünde kamera çekimi ve fotoğraf vardı tabi, bir tek albüm yapılmadı. İki yerde aynı masrafı yaptırmak doğru değil ama 100 lira ya ne ki, düğün yapan insanlar o paradan fazla bahşiş veriyor.
Hamama giren terler diye bir söz var, düğün yaparken üç beş lirasına bakılmaz ne gerekiyorsa alınır yapılır.

Şu anlattıklarınız nakliye sorununuzdan daha ciddi görünüyor. Umarım çok büyük sıkıntılar yaşatmazlar size. Aileyi hiç beğenmedim ben

anlamıyorum ben böyle insanları..canımız dedikleri oğullarını evlendiriyolar ellerinden geleni yapmaları lazımken çocuklarını mutlu etmek için tam tersini yapıp olayı geline para yedirtmeyize çeviriyolar..sonrada ne yaptıysak yaranamadık geline diye sağda solda konuşuyolar.üstüne gelinlerinden saygı ve sevgi bekliyolar..benzer şeyleri yaşadım bende..herşeyi en güzel şekilde yapıcaz diyen insanlar birden 360derece döndü ve 50 milyonun hesabını yapar oldu..ben zaten gözü yükseklerde olan biride değildim senin gibi çoğu şeyi istemedim bende yinede yaranamadım.. :20:

bence nişanlına herşeyi anlatma. k.pederinle aranızda geçenleri anlatmamalıydın. çünkü gelinler genelde k.valide k.peder yada görümce aralarında birşey geçtimi bunu eşlerine anlatıyorlar birde tavır alıyorlar senin anan şöyle dedi baban böyle dedi diye. erkekte olay kiminle geçtiyse ona gidiyor öyle olmuş böyle olmuş diye tabii kendilerini savunuyorlar erkek bu sefer karısına geliyor senin anlattığın gibi değilmiş yada sebebi buymuş diye bu sefer karı koca arasında küslük oluyor. kadınlar kocalarına birşey anlatmayacağı gibi adam eğer anneside birşeyler anlatırsa dinlememeli. yoksa arada kalan adamın gerçekten akıl sağlığı bozulabilir. eğer yapabiliyorsanız size yapılan eleştiri konusunu kocanızın yanında açıp eleştirileri kocanızın kendi kulağıyla duymasını sağlayın. nişanlınızın maaşı ne kadar iyi olursa olsun düğünde masraflı iş sonuçta. gönderceklerinizin içinde beyaz eşya falan varsa kargo fazla tutabilir. düğün üstü adım atsan masraf para. nişanlın atık bu para muhabbetinden bunalmış olabilir. olmassa düğünde takılan paralardan çaktırmadan sizinkilere kargo parasını bırakırsın onlarda arkanızdan yollarlar.

anlamıyorum ben böyle insanları..canımız dedikleri oğullarını evlendiriyolar ellerinden geleni yapmaları lazımken çocuklarını mutlu etmek için tam tersini yapıp olayı geline para yedirtmeyize çeviriyolar..sonrada ne yaptıysak yaranamadık geline diye sağda solda konuşuyolar.üstüne gelinlerinden saygı ve sevgi bekliyolar..benzer şeyleri yaşadım bende..herşeyi en güzel şekilde yapıcaz diyen insanlar birden 360derece döndü ve 50 milyonun hesabını yapar oldu..ben zaten gözü yükseklerde olan biride değildim senin gibi çoğu şeyi istemedim bende yinede yaranamadım.. :20:

sonuçta herşey bütce meselesi. gerçekten en iyisi olsun herşey tam olsun istiyorsun ama değil 50tl 5tlnin hesabını yapmak zorunda kalıyorsun. buda bütce darlığından yoksa ne kadar iyi olursa erkek tarafının işini gelir sonuçta onların şanı şerifi ama bütce bütce....

bence sen bu para konularına fazla girmişsin. aslında olması gereken şeyler senin isteklerinmiş gibi algılanıyor hal böyle olunca. bence düğüne kadar bir daha para konusunda nişanlınla da ailesiyle de muhatap olma. benim babam konuşurdu böyle konuları mesela.tabi karşıdaki insanlar babana da sana konuştukları gibi konuşacak insanlar değillerse mantıklı bir çözüm olur.

bence nişanlına herşeyi anlatma. k.pederinle aranızda geçenleri anlatmamalıydın. çünkü gelinler genelde k.valide k.peder yada görümce aralarında birşey geçtimi bunu eşlerine anlatıyorlar birde tavır alıyorlar senin anan şöyle dedi baban böyle dedi diye. erkekte olay kiminle geçtiyse ona gidiyor öyle olmuş böyle olmuş diye tabii kendilerini savunuyorlar erkek bu sefer karısına geliyor senin anlattığın gibi değilmiş yada sebebi buymuş diye bu sefer karı koca arasında küslük oluyor. kadınlar kocalarına birşey anlatmayacağı gibi adam eğer anneside birşeyler anlatırsa dinlememeli. yoksa arada kalan adamın gerçekten akıl sağlığı bozulabilir. eğer yapabiliyorsanız size yapılan eleştiri konusunu kocanızın yanında açıp eleştirileri kocanızın kendi kulağıyla duymasını sağlayın. nişanlınızın maaşı ne kadar iyi olursa olsun düğünde masraflı iş sonuçta. gönderceklerinizin içinde beyaz eşya falan varsa kargo fazla tutabilir. düğün üstü adım atsan masraf para. nişanlın atık bu para muhabbetinden bunalmış olabilir. olmassa düğünde takılan paralardan çaktırmadan sizinkilere kargo parasını bırakırsın onlarda arkanızdan yollarlar.

bende aynen oyle dusunuyorumm...ama bakıcaz artık hayırlısı dıyorumm herseye....ayrıca ben bu zamana kadar nısanlıma hıcbırsey anlatmadım ..ama bu konusma cok canımı sıktı bende anlatmak zorunda kaldım....

Son düzenleme:
bence sen bu para konularına fazla girmişsin. aslında olması gereken şeyler senin isteklerinmiş gibi algılanıyor hal böyle olunca. bence düğüne kadar bir daha para konusunda nişanlınla da ailesiyle de muhatap olma. benim babam konuşurdu böyle konuları mesela.tabi karşıdaki insanlar babana da sana konuştukları gibi konuşacak insanlar değillerse mantıklı bir çözüm olur.

benım babam terstır...kayınpederım ters bısey soylucek olursa herseyın kotu olmasından korkuyorum..ama annem bugun kayınvalıdemle konusacak ben yuz goz olmak ıstemıyorum artık...

sonuçta herşey bütce meselesi. gerçekten en iyisi olsun herşey tam olsun istiyorsun ama değil 50tl 5tlnin hesabını yapmak zorunda kalıyorsun. buda bütce darlığından yoksa ne kadar iyi olursa erkek tarafının işini gelir sonuçta onların şanı şerifi ama bütce bütce....

haklısınız tabıkı butce meselesı ama ımkanları var dıye dusunuyorum...kayınpederım memur emeklısı ....2 kaynım var ıkısıde antalyada calısıyor ascılar en az 1,500 maas alıyorlar...kayınpederımın maasıda var olmasa bende ıstemem kı zaten fazla bısey ıstemıyorum...olması gereken seyler bunlar napayım yanı ceyızlerımı cope mı atayım....

Nişanlım iyi maaş alıyor demişsin, Kıbrısta yaşayacaksınız. Peki neden kargo parasını sorun ediyor. Ben anlamadım bunu? Bazı taşlar oturmuyor yerine. Hamama giren terler, kayınpederine ne fotoğraf parasından. Hem o sordu diye sen cevap verip neden seviyeyi düşürüyorsun, bilmiyorum baba, oğlunla konuşmadık daha de geç.

çünkü ne kadar ıyı maas alırsa alsın tek basına dugun yapmak cok zor...bırde aılesı baskı yapıyorsa dahada cok zor....

Güzelim düğünü ivedilikle ertele hem de baya bir uzun zamana bakma sen nişanlına cicim ayları bitince ailesi gibi olur o da inan bana evli olsan böyle yazmazdım çek kaderine razı ol derdim ama daha nişanlısın ben senin yerine olsam HEMEN BIRAKIRDIM BU İŞİ HAYIR GELMEZ BU EVLİLİKTEN İNAN BANA ŞİMDİDEN BU KADAR ÜSTÜNE GELİNİYOR ALLAH SONUNU HAYIR ETSİN ŞUNU DA UNUTMA HİÇ BİR ŞEY DÜZELMEZ ZAMANLA FİLAN SORUN VARSA SORUN OLARAK KALIR

çünkü ne kadar ıyı maas alırsa alsın tek basına dugun yapmak cok zor...bırde aılesı baskı yapıyorsa dahada cok zor....

Evlenip ev kurmaya kalkan adam aile baskısına maruz kalıyorsa baştayken yolunu değiştir. Sonra değişecek mi sanıyorsun, bak dertlerini anlatan kızlara. Çoğunun ayrılık sebebi eş ailesi.

yalnız şunu bir açıklığa kavuşturalım da bana bir erkekten para istemek çok itici geliyor.Bu kargo paralarını neden ailen karşılamıyor onu anlamadım hani nişanlın ve ailesi acaba bütün masrafları kendilerinin üstlendikleri hissine mi kapılıyorlar ya da bunu doğrular olaylar mı oldu

Back
X