• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nakliye parası aramızda sorun oldu

aılenın durumu da mı yok..bızmde ahım sahım durumumuz yoktu..

yalnız son sayfayı okudum herkese bır cevabın var
yanı buraya ''aaa evet mutlaka erkek tarafı ödemelıydı ''desek dıye actın konuyu snaırım ..

herkes düşüncesını soyluor ...
sana gore dogru yada yanlıs..

İşte ben de bu yüzden sadece okuyup yorum yapmıyorum. Aynı şeyden bahsettim ama arkadaş kaile bile almadı. Sadece duymak istediklerine cevap veriyor

yanı buraya ''aaa evet mutlaka erkek tarafı ödemelıydı ''desek dıye actın konuyu snaırım ..

bende dusuncemı soyluyorum ıste...bunda ters bı durum yok sanırım...ılk sayfayı okursanız anlarsınız belkı ...ben nısanlıma nasıl davranmalıyım dıye sordum....

evet aileminde durumu yok...herkesın durumu ıyı olacak dıye bısey yok sanırım degılmı..1 senede 2 dugun yapmak kolay degıl....ablamda evlendı bu yıl....

niye üzerine gidiyorsunuz ki kizin?
tabiki en dogal hakki herseyi istemesi,biz istemedikte cok mu akillilik ettik
hem niye itici olsun esinden para istemesi kari koca olucak yahu bunlar
ev kuruyorlar yuva kuruyorlar ana baba destek olmayinca kendince biseyler yapmak istemesi suc mu yani???
iyi yapiyorsun arkadasim ,isticeksin tabi taptaze gelin aliyorlar ne öyle kayinpederin mirin kirin etmeleri vs vs
sana yazarlar simdi arkadasim sen iyi ol onlarda iyi olur sana karsi ,külliyen yalan kendini ezdirmedigin sürece ayakta olursun var olursun bunu unutma!
sen elinden geldigince evin bir an önce hazirlansin istiyorsun gayet normal bu istegin
senin ailen yardimciyken onlarin olmamasi her insanin zoruna gider ,istemicende ayy ayy gelinimiz kargo parasini bile bizden istemedi ayy süper gelin mi dicekler
sen iyide olsan KÖTÜSÜN kötüde olsan Kötüsün CÜNKÜ NEDEN gelinsin...

benim ailem durumları olmadıgı halde elınden gelenın fazlasını yaptılar yapıyorlarda zaten....tesekkur ederımm anlayana da anlamayana da .....

Nişanlına karşı tavrın da burdaki gibi ise aranızda gerginlik olması normal. Kendi istediklerini duyamayınca, onay alamayınca insanları ya umursamıyorsun yada hemen sert bir tavır alıyorsun. Kimse senin üstüne gelmiyor. Herkes kendi yaşadığını kendi bilir. Sen ne kadar anlayış bekliyorsan karşı tarafta bekler bunu unutma. Bir yılda iki düğün yapmak elbette kolay değil. Bunu biliyorsan o zaman aileni zor duruma düşürmemek için nişanlınla bu konuyu konuşman gerekiyordu. Son dakikada geilip çemkirmekle çözülmez bu konular.

Nişanlına karşı tavrın da burdaki gibi ise aranızda gerginlik olması normal. Kendi istediklerini duyamayınca, onay alamayınca insanları ya umursamıyorsun yada hemen sert bir tavır alıyorsun. Kimse senin üstüne gelmiyor. Herkes kendi yaşadığını kendi bilir. Sen ne kadar anlayış bekliyorsan karşı tarafta bekler bunu unutma. Bir yılda iki düğün yapmak elbette kolay değil. Bunu biliyorsan o zaman aileni zor duruma düşürmemek için nişanlınla bu konuyu konuşman gerekiyordu. Son dakikada geilip çemkirmekle çözülmez bu konular.

ben daha onceden konusuldugunu soylemıstım okuduysanız...sadece bırsey yapmadıkları ıcın gondermem gerektıgını soyledım...evın ortasında duran ceyızlerle hıc bısey olmuyor...uslubunuzu duzeltırsenız sevınırım....

Kız takı bile istemedik diyo.
Yeri geliyo fotoğraf parasını kendim ödedim diyo, ama bi kargo parasını istedi diye kızın üstüne gidiliyo anlayamadım mantığı??

ben daha onceden konusuldugunu soylemıstım okuduysanız...sadece bırsey yapmadıkları ıcın gondermem gerektıgını soyledım...evın ortasında duran ceyızlerle hıc bısey olmuyor...uslubunuzu duzeltırsenız sevınırım....

Size hakaretn yok, bişey yok, istemediğiniz bişey yazdım diye uslupdan bahsedemezsiniz. Hani herkes fikrini söyleyebilirdi, hani fikir soruyordunuz. Allah çarşınıza göre pazar versin.

İyi de arkadaş nişanlısından harçlık istememiş ki, para istemesi ters deniliyor.
Oldu olacak nişanlısını nufusuna geçirseydi.
Kayınpeder bile, orada fotoğraf çektirirsen sen ödersin diye lafını edebiliyor ama arkadaş nedense herşeyi kendi karşılamalı ama lafını etmemeli, ne güzel hayat.
Evlenecek bir erkeğinde hem kendisi hem de ailesi az çok masraflarını düşünmek zorunda, bedava evlenilmiyor malesef, herşeyde 3 kuruşun hesabı yapılacaksa, bizden hiç birşey bekleme deniliyorsa, evlenmesinler daha iyi. En azından bu arkadaşta bir şey yapmak zorunda değil o zaman, boş evde otururlar artık.
Ben de evlenirken kendi üstüme düşmeyen bir çok şeyi yaptım, düğün davetiye mi bile kendim ayarladım, kendim ödedim, sonra gördüm ki, karşı taraf maşallah 1 kuruş masraf yapmamış, herşey borç, kuaför parasından tutun fotoğraflara kadar (herşeyimizi evlendikten sonra ödedik). İşlerine gelince de herşeye karışma hakları buluyor bu insanlar, böyle bir hayat yok kusura bakmasınlar.
Ben milyarder olduğum için mi 1 kuruş borçla evlenmedim de, karşı taraf neden kılını bile kıpırtmayacak, kimse milyarder değil ama durumları yoksa bile daha usluplu konuşur.

evet aileminde durumu yok...herkesın durumu ıyı olacak dıye bısey yok sanırım degılmı..1 senede 2 dugun yapmak kolay degıl....ablamda evlendı bu yıl....

Eee madem bu kadar düşünceli bir evlatsın evlenmeseydin?
Seneye evlenseydin?

Benim çeyizim yoktu pek işte yorgan yastık seccade vs evde yapılacak türde şeylerdi.
Ben herşeyi ev vs bulunduktan sonra aldım kısa bir sürede.
Ailem onları kendileri ödedi ücretini ve gönderdi gelin evine.
ayrı illerdeyiz bu arada
Utanırım ben ya ben çeyizimi göndereceğim para verin.
Bence çok garip.
Aklımın ucuna dahi gelmedi,onlar ödesin diye..
Siz onları onları sizi herkes birbirini yolmaya çalışıyor.İlginç bir evlilik olacak.
Siz onlardan nerede ne isteyeceğinizi bilmiyorsunuz bence.

Son düzenleme:

Eee madem bu kadar düşünceli bir evlatsın evlenmeseydin?
Seneye evlenseydin?

Benim çeyizim yoktu pek işte yorgan yastık seccade vs evde yapılacak türde şeylerdi.
Ben herşeyi ev vs bulunduktan sonra aldım kısa bir sürede.
Ailem onları kendileri ödedi ücretini ve gönderdi gelin evine.
ayrı illerdeyiz bu arada
Utanırım ben ya ben çeyizimi göndereceğim para verin.
Bence çok garip.
Aklımın ucuna dahi gelmedi,onlar ödesin diye..
Siz onları onları sizi herkes birbirini yolmaya çalışıyor.İlginç bir evlilik olacak.
Siz onlardan nerede ne isteyeceğinizi bilmiyorsunuz bence.

nasip böyleymiş...evlatlıgımı kimse sorgulayamaz bilmeden.....

nasip böyleymiş...evlatlıgımı kimse sorgulayamaz bilmeden.....

hem konu açıyorlar hem sivri dillilik yapıyorlar sen de haklısın,her düşünceye saygım var demen gerek artık evlenince neler olur bilemem?!

Son düzenleme:
kızı amma yerden yere vurdunuz bee ....
sabırla okuyorum ama dayanamadım sonunda .ben kimsenin avukatı değilim ama böyleleri olunca dayanamıyorum size ne evlatlığından bu yıl evlenesinden Allah Allah.
Tamam çeyiz için para gönder demesi yanlış helede bileziği bozdurayım demesi çok çok yanlış altın öyle her sıkıştığında bozulmaz ama zora düşmüş ki istemiş.Tamam ben olsam istemezdim ailemin şartlarını zorlardım yada düğüne 1 2 gün kala laf arasında söyleyip ayarlardım.
birisi eğer buraya derdini paylaşıyorsa üstüne dert olun diye değil derman aramak için paylaşıyor.millet kötü gün tellalı gibi yorum üstüne yorum yapıyor valla ben patladım .Konu sahibi tamamen haklı demiyorum ama kimsenn kimseyi yargılamayada hakkı yok...

Evlenirken insan kendinden fazla ödün vermemesi gerek kız evi naz evi derler yoksa çağ mı atladık erkek evi mi naz evi oldu?

kızı amma yerden yere vurdunuz bee ....
sabırla okuyorum ama dayanamadım sonunda .ben kimsenin avukatı değilim ama böyleleri olunca dayanamıyorum size ne evlatlığından bu yıl evlenesinden Allah Allah.
Tamam çeyiz için para gönder demesi yanlış helede bileziği bozdurayım demesi çok çok yanlış altın öyle her sıkıştığında bozulmaz ama zora düşmüş ki istemiş.Tamam ben olsam istemezdim ailemin şartlarını zorlardım yada düğüne 1 2 gün kala laf arasında söyleyip ayarlardım.
birisi eğer buraya derdini paylaşıyorsa üstüne dert olun diye değil derman aramak için paylaşıyor.millet kötü gün tellalı gibi yorum üstüne yorum yapıyor valla ben patladım .Konu sahibi tamamen haklı demiyorum ama kimsenn kimseyi yargılamayada hakkı yok...

Kimse kimseyi yargılamıyor, fikir sormuş fikir söylüyor herkes.Söylenilen fikirler kendi istediği olmayınca da konu sahibi azarlıyor, had bildiriyor. Burda kimse onu yargılamıyor. Ona sadece tarzının sert olduğunu söylüyoruz ama konu sahibi bizi nişanlısı ile karıştırdı galiba, kendi istediklerini kabul ettirene kadar devam edecek gibi. Bir de şu var, bu kadar kişi yanlış da bir o mu doğru. Konu sahibi arkadaşım, sen haklısın, herşeyin en doğrusunu en iyisini sen biliyorsun, zaten senden başka kimsenin başına böyle bir olay gelmemiştir şimdiye kadar. Kadınlığımıza ver, kapasitemiz bu kadar.

valla kızlarr ben bile çatladımm..

kayınbaba herşeyi dert edicekk ...

gelin alıcakk.. fotoyu sen öde dicekk...

balayına gitmeyin otelde kalın die karışacaklar...

boşuna masraf diceklerr...

kızz ailevi durumdan dolayııı evleneceği insandannn durumları iii olduğu için para isticekkk...

çeyizlerini göndermek için...

ama onlar burdan alınırr diye cevap vericekler kargo parasını yollamamak için..

ordaki eşyaları bedava alıcaklar yaa...

birde konu sahibini haşlayın.....

valla kız evi naz evidir...

yapmaları gekreken erkek evine dşenn herşeyi yaptırr...

yaptırmayınca lkimse sana ve ailene ödül vermiyorr....

kıymetede binmiorsuunn...
herşeyi sen karşılar .. herşeyin üstesinden sen gelirsen evlenme meraklısı olursun..

yapmaları gereken heryei yapsınlar... yapamadıkları şeyleriide bilsinlerr...

Kimse kimseyi yargılamıyor, fikir sormuş fikir söylüyor herkes.Söylenilen fikirler kendi istediği olmayınca da konu sahibi azarlıyor, had bildiriyor. Burda kimse onu yargılamıyor. Ona sadece tarzının sert olduğunu söylüyoruz ama konu sahibi bizi nişanlısı ile karıştırdı galiba, kendi istediklerini kabul ettirene kadar devam edecek gibi. Bir de şu var, bu kadar kişi yanlış da bir o mu doğru. Konu sahibi arkadaşım, sen haklısın, herşeyin en doğrusunu en iyisini sen biliyorsun, zaten senden başka kimsenin başına böyle bir olay gelmemiştir şimdiye kadar. Kadınlığımıza ver, kapasitemiz bu kadar.
had bildiriyor diyorsunuz da evlatlıgımı bıle elestırdınız....yok kıymetlı babam odesınmıste...demedıgınızı bırakmadınız....ben sıze ben haklıyım demedım kı...konuyu nerden alıp nereye getırdınız.......yok seneye evlenseydın yok ıyı evlat degılsın de.....sız nasıl cevap verıyorsanız bende verıyorum...sız verırken fıkrırınızı soyluyorsunuz...ben soyleyınce had bıldırıyor oluyorumm...ne tezat ama.....

had bildiriyor diyorsunuz da evlatlıgımı bıle elestırdınız....yok kıymetlı babam odesınmıste...demedıgınızı bırakmadınız....ben sıze ben haklıyım demedım kı...konuyu nerden alıp nereye getırdınız.......yok seneye evlenseydın yok ıyı evlat degılsın de.....sız nasıl cevap verıyorsanız bende verıyorum...sız verırken fıkrırınızı soyluyorsunuz...ben soyleyınce had bıldırıyor oluyorumm...ne tezat ama.....

Yazılanları iyi okuyun insanlara fırça atmaya kalkmadan. Ben asla evlatlığınızı eleştirmedim. Bir sene içinde iki düğün yapmak zor, nişanlınızla konuşsaydınız dedim. Sadece konuşma tarzınızın sert olduğunu söyledim, nişanlınızın ailesi ile muhatap olmamanızı tamam deyip geçmenizi söyledim. Ama siz herşeyi istediğiniz gibi anlamakta ısrar ediyorsunuz. Sonra da kalkmıl tezatlıktan bahsediyorsunuz. Burda duymak istmediğiniz şeyler yazan herkese ama...... diyerek verecek bir cevabınız var. MAdem dinlemeyeceksin sorma, kimse sana hakaret etmiyor. İnsan ne yaparsa kendine yapar.

Yazılanları iyi okuyun insanlara fırça atmaya kalkmadan. Ben asla evlatlığınızı eleştirmedim. Bir sene içinde iki düğün yapmak zor, nişanlınızla konuşsaydınız dedim. Sadece konuşma tarzınızın sert olduğunu söyledim, nişanlınızın ailesi ile muhatap olmamanızı tamam deyip geçmenizi söyledim. Ama siz herşeyi istediğiniz gibi anlamakta ısrar ediyorsunuz. Sonra da kalkmıl tezatlıktan bahsediyorsunuz. Burda duymak istmediğiniz şeyler yazan herkese ama...... diyerek verecek bir cevabınız var. MAdem dinlemeyeceksin sorma, kimse sana hakaret etmiyor. İnsan ne yaparsa kendine yapar.

madem o kadar dusuncelı evlatsın derken noldu anlamadım...ben sureklı soyluyorum.....nısanlımlada aılesıylede konusulmustu bu konular sadece zamanı geldıgını soylemek ıstedım nısanlıma...dırek bana para gonderde ceyızlerı gondercem demedım...benım param oldugunda ben zaten gonderdım dedım sızde bunları anlamak ıstemıyorsunuz herhalde...sızde dusuncelerınızı yazıyorsunuz bende yazıyorum...yıne soyluyorummm ben sıze cevap verdıgımde herkese bı cevabın var dıyorsunuz...ama sızde cevap verıyorsunuz...ozaman sızınde herseye bı cevabınız var ..bende boyle mı demelıyım....bunun nesı yanlıs anlamadım...ben sızınle kavga uslubunda konusmuyorumm farkındaysanız...CEMKIRMIYORUMM YANIII SIZIN DEYISINIZLEE....

Back
X