• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nakliye parası aramızda sorun oldu

yalnız şunu bir açıklığa kavuşturalım da bana bir erkekten para istemek çok itici geliyor.Bu kargo paralarını neden ailen karşılamıyor onu anlamadım hani nişanlın ve ailesi acaba bütün masrafları kendilerinin üstlendikleri hissine mi kapılıyorlar ya da bunu doğrular olaylar mı oldu
evlımısınız bılmıyorumda bu ısler boyle olur.aynı sehırde olsaydık onlar araba tutup benım ceyızımı alcaklardı...hanı evlenırken bole olur yaa bılıyorsanız ondan iste.....

Pinti ve bencil adamla işin zor ,çarşambanın gelişi salıdan bellidir

Biliyor musun örf ve adetlerimiz yöresel olarak değişse de bu tip şeyler genelde aynıdır. Ama senin yazdıklarından sanki biz bişey bilmiyormuşuz herşeyi sen biliyormuşsun gibi anlaşılıyor. Yolun açık olsun. Senin kimsenin fikrine ihtiyacın yok, fikir almak yerine kendi fikirlerini kabul ettirmeye çalışıyorsun. Yolun açık olsun

Biliyor musun örf ve adetlerimiz yöresel olarak değişse de bu tip şeyler genelde aynıdır. Ama senin yazdıklarından sanki biz bişey bilmiyormuşuz herşeyi sen biliyormuşsun gibi anlaşılıyor. Yolun açık olsun. Senin kimsenin fikrine ihtiyacın yok, fikir almak yerine kendi fikirlerini kabul ettirmeye çalışıyorsun. Yolun açık olsun

peki sizin fikriniz ne...ceyızı erkek tarafı almazmı....

evlımısınız bılmıyorumda bu ısler boyle olur.aynı sehırde olsaydık onlar araba tutup benım ceyızımı alcaklardı...hanı evlenırken bole olur yaa bılıyorsanız ondan iste.....

Canım bence sen hemen o erkekten ayrıl onun başını yakma şu yorumdan anladım tamamen senin suçlu olduğunu hiç bir konu da ne ailenin ne de senin elini taşın altına koymadığını ne demek bu işler böyle olur nerde yazıyor hangi kitapta hangi kanunda ben evliyim benim de başımdan çok acı olaylar geçti ve halen evliliğim kağıt üstünde devam ediyor
bence sen kendine çeki düzen ver 3 liralık eşyalarıda herşeyden kıymetli babacığın versin oğlanın suçu ne senin çeyizinin taşıma nakliye parasını ödesin ya kendisi teklif etse anlarım ben bunu normal senin bunu teklif etmeni bir bayan olarak hazmedemiyorum doğrusu
daha önce yazdığım yorumu dikkate al sana üzülüyordum şimdi erkeğe kusura bakma ama biraz bencilsin tek taraflı düşünüyorsun sadece kendi doğruların var

Kıbrıslı avrupaidir rum adetlerine mi özendiler ?

canım bizim buralarda da erkek tarfı götürür çeyizi.kayınpederinin yaptığı çok ayıp fotoğrafın parasını öde ne demek ya.

benim bildiğim de çeyizi erkek tarafı alır ama, gelin de arayıp para gönder demez
bunlar konuşulmuş olur, konuşulmadıysa da ben olsam arar ''canım bu çeyiz işini napıcaz ne zaman nasıl halledicez'' diye konuyu açardım, para gönder demezdim

ben evlendiğimde bile ilk başlarda eşimden para istemeye çok utanmıştım
cebimde sadece yol param vardı o şekilde okula gidip geldim eşimden isteyemediğim için
açıkçası erkek tarafı kaba ve kırıcı ama senin hareketinde pek hoş olmamış
belki o an eli sıkışık... gönderme ne gerek var dememişki
sonra halledicez demiş.
bırak erkek tarafı düşünsün bunları kendini de fazla yıpratma

Canım bence sen hemen o erkekten ayrıl onun başını yakma şu yorumdan anladım tamamen senin suçlu olduğunu hiç bir konu da ne ailenin ne de senin elini taşın altına koymadığını ne demek bu işler böyle olur nerde yazıyor hangi kitapta hangi kanunda ben evliyim benim de başımdan çok acı olaylar geçti ve halen evliliğim kağıt üstünde devam ediyor
bence sen kendine çeki düzen ver 3 liralık eşyalarıda herşeyden kıymetli babacığın versin oğlanın suçu ne senin çeyizinin taşıma nakliye parasını ödesin ya kendisi teklif etse anlarım ben bunu normal senin bunu teklif etmeni bir bayan olarak hazmedemiyorum doğrusu
daha önce yazdığım yorumu dikkate al sana üzülüyordum şimdi erkeğe kusura bakma ama biraz bencilsin tek taraflı düşünüyorsun sadece kendi doğruların var

Her şeyin çözümü ayrılık mı? Yapmayın Allah aşkına. Milletin ne acıları, ne dertleri var.

Evet, arkadaşın anlattığı bir problem ama büyük bir problem değil. Bence çift olarak oturup konuşulduğunda çözülebilecek bir şey.

En küçük bir anlaşmazlık da; sevgilimizden, eşimizden, nişanlımızdan ayrılalım o zaman.. İnsanlar bazen sıkıntılı dönemler geçirir. Normalde söylemeyeceği şeyler ağzından kaçmış olabilir.. Bu kadar olumsuz yaklaşmayın lütfen.

Son düzenleme:
Her şeyin çözümü ayrılık mı? Yapmayın Allah aşkına. Milletin ne acısı, ne derdi var.

Evet, arkadaşın anlattığı bir problem ama büyük bir problem değil. Bence çift olarak oturup konuşulduğunda çözülebilecek bir şey.

En küçük bir anlaşmazlık da; sevgilimizden, eşimizden, nişanlımızdan ayrılalım o zaman.. İnsanlar bazen sıkıntılı dönemler geçirir. Normalde söylemeyeceği şeyler ağzından kaçmış olabilir.. Bu kadar olumsuz yaklaşmayın lütfen.

kesinlikle size katılıyorum...

ben de hiç bişey istemedim, herşeyi biz yaptık eşimle binbir borçla, parmak ucu oynamadı kimsenin, nikahıma bile misafir gibi gidip geldiler, evin yerleşmesine anneciğim taa tokattan geldi de şurdan gelip de ucundan tutalım demediler.. üstelik kocam bir tek valizini alıp geldi benim evime, her eşyam vardı benim.. geçen anneler gününde gittik, bizim bir çay makinamız var, eşim bir yıl önce şaka yollu sana da alayım demişti annesine, biz gül alıp gittik, burun kıvırdı, bugün alacak paran yoksa sonra alabilirsin diyor çay makinasını eşime, sanki şunca zaman bir tane çay bardağı alıp gelmiş evime gibi....

neden anlattım, sakın alttan alıp onu da istemem buna da gerek yok deyip idare etmeyin derim, benim annem ve babama en çok kızdığım şey bu, biraz süründürmek lazımmış ki azcık olsun kıymete binesiniz.. şimdiki aklım olsa ertelerdim nikahı da... o zaman ertele çeyiz işini para bulup getirttsinler, sakın altınını bozma arkadaşım, ben de çok idealist evlendim, hala da çok severim eşimi ama karşı tarafı bi silkelemek gerekiyor, ağzını açıp bişey istemeyince kıymetin yok. geçen taşındık daha, annem geldi yine, ben çalışıyorum çok yoğun her işimi yaptı kadın tek başına, 2 görümcem var ben yaşlarda, kayınvalidem var, bir kere demediler bizim yapacağımız bişey var mı diye.. üstelik zoraki bizi yemeğe aldılar, o da mutfak masasında ağırladılar aannemi, ne bir hatır sormak var, ne doğru düzgün konuşmak, ama sıkıyı alsalardı bak öyle olur muydu...

yani sen alttan alınca daha güzel olmuyor hiçbişey.. tamam ayrıl falan demiyorum asla ama gerken yerde de restini çekmelisin bence, annen baban ağırlık koymalı.. o zaman evde bırak, ayarlasınlar parasını getirtsinler.. ayrıca şunu da söyleyeyim eşinle de tartışmalara neden olacak çok şey yaşarsın ilerde, şimdiden bu kadar taviz verme, sonra dayanamayacağın şeyler our eşinle sen papaz olursun, biz kaç kere olduk bu değmez adamlar yüzünden, ki benim eşim nişanlıyken gözümün içine bakıyordu, bir kere bana üf demedi, sonradan aslan kesiliyorlar, anaları kıymete biniyor, yani sonrasını da düşün..

benim pişmanlıklarım, içimde kalan şeyler... şimdi düşünüyorum ve eşime de söylüyorum, bugün aileni tanıdığım şekliyle o zmana tanısaydım senle evlenmezdim diye, acı bişey ama benim gibi herşeyi en alçakgönüllüsünden seçen, hayal ettiği gelinlik, düğün vs herşeyden vazgeçen biri bile bu noktaya geliyor yani, üstelik de kendi isteğimle yaptım tüm bunları, eşim o zmana üzülmesin diye.. kim değerli şimdi, onlar tabiiii........

ben ailemi de kendimi de sıkıntıya sokamam lafına istinaden anlattım bunları..

benim bildiğim de çeyizi erkek tarafı alır ama, gelin de arayıp para gönder demez
bunlar konuşulmuş olur, konuşulmadıysa da ben olsam arar ''canım bu çeyiz işini napıcaz ne zaman nasıl halledicez'' diye konuyu açardım, para gönder demezdim

ben evlendiğimde bile ilk başlarda eşimden para istemeye çok utanmıştım
cebimde sadece yol param vardı o şekilde okula gidip geldim eşimden isteyemediğim için
açıkçası erkek tarafı kaba ve kırıcı ama senin hareketinde pek hoş olmamış
belki o an eli sıkışık... gönderme ne gerek var dememişki
sonra halledicez demiş.
bırak erkek tarafı düşünsün bunları kendini de fazla yıpratma

bende bana para gonder demedım kı zaten...sadece anlatmaya calıstım konuslmustu bu konular...kargo gondercegım bellı zaten kayınvalıdem gelmıstı ben kendı paramla gonderdım demıstım....kayınvalıdemle gıttık zaten gondermeye ben gıdınce gondercem dedı ama bende gonderın dıyemedım...nısanlımada anlatmaya calıstım...bende oyle ısteyebılcek bırı degılım ama zorunda kalınca ne yapabılırdım kı...onlarında dusunmesı gerekmezmı??....

evlıyım kendı ceyızımı kendım gonderdım ..
aılemle bırlıkte paketledık sardık sarmalaıdk ve gonderdık onlar da aldı
bız odedık ucretını de..

neden onlardan beklıyım kı 'aynı yerde olsak sız alıcaktınız sız odeyecektınız parayı ama 'nedn dıyeyım kı

bence boyle seyler ufak seyler yanı para konusu olmamalı evlenıcek cıftlerın ben asla para ıstemezdım
sız odeyecektınız demezdım

hele kı altını bozdururum fılan hıc demezdım ..

Son düzenleme:
Ne Gereksiz Bir Tartışma Bu Böyle !!

Bilezik Bozdurmakta Hiç Hoş Değil..
Eşyalarınızın Aciliyet Boyutu Nedir Bilemeyeceğim Ama Eğer Çok Acil Olsaydı Nişanlınızda Bu Şekilde Çıkışmazdı Belki de ..

Unutmayın Böyle Zamanlarda En Ufak Bir Şey Bile Koskoca Sorun Olur...
Yani Niye Gözünün Üstünde Kaş Var Misali Kavga Çıkar..

Kafanıza Çok Takmayın..
Bilezik Bozdurma Sözüne Kızıp Çıkışmıştır..
Aklınızda Bulunsun, Maddiyat Girerse Araya Olaylar Çirkinleşir..
Mümkün Mertebe Kendiniz Halletmeye Çalışın..

Bu Arada Mutluluklar, Herşey Gönlünüzce Olsun..

Son düzenleyen: Moderatör:
bende bana para gonder demedım kı zaten...sadece anlatmaya calıstım konuslmustu bu konular...kargo gondercegım bellı zaten kayınvalıdem gelmıstı ben kendı paramla gonderdım demıstım....kayınvalıdemle gıttık zaten gondermeye ben gıdınce gondercem dedı ama bende gonderın dıyemedım...nısanlımada anlatmaya calıstım...bende oyle ısteyebılcek bırı degılım ama zorunda kalınca ne yapabılırdım kı...onlarında dusunmesı gerekmezmı??....

kaynana seni tınlamıyor bende ceyizimi göndermezdim beklesinlerdi o halde! Sen kendini hiç ağırdan aldırmamışsın kaynanaya evlenmeye çok hevesli bir kız imajını vermişsin ben nişanlıyken baktım kaynana yokuşa sürüyor nişanlıma dedim ki 6 ay için evlenmez isem yüzüğü atarım ,birden kıymete bindim!babam da öyle dedi ,oh olsun böylelerine!

Ne Gereksiz Bir Tartışma Bu Böyle !!

Bilezik Bozdurmakta Hiç Hoş Değil..
Eşyalarınızın Aciliyet Boyutu Nedir Bilemeyeceğim Ama Eğer Çok Acil Olsaydı Nişanlınızda Bu Şekilde Çıkışmazdı Belki de ..

Unutmayın Böyle Zamanlarda En Ufak Bir Şey Bile Koskoca Sorun Olur...
Yani Niye Gözünün Üstünde Kaş Var Misali Kavga Çıkar..

Kafanıza Çok Takmayın..
Bilezik Bozdurma Sözüne Kızıp Çıkışmıştır..

Bu Arada Mutluluklar, Herşey Gönlünüzce Olsun..

dugune 3 hafta var nasıpse...esyaların coktan gıtmesı gerekıyordu...cogu arkadaslar benı elestırıyor ama benım ımkanım olsa zaten gonderırdım...ben en ufak seyı problem eden bı ınsan degılım...yenı evlenıyorumm...evımızı kuruyoruz...herseye ıhtıyacım var dogal olarak...ben onlardan hıc bısey ıstemedım...orda aldıgımız mobilyalar bıle ıkıncı el...ve ımkanları vardı ama ben ıstemedım...anlamıyorum ki ben hatalı oldum :(

kaynana seni tınlamıyor bende ceyizimi göndermezdim beklesinlerdi o halde! Sen kendini hiç ağırdan aldırmamışsın kaynanaya evlenmeye çok hevesli bir kız imajını vermişsin ben nişanlıyken baktım kaynana yokuşa sürüyor nişanlıma dedim ki 6 ay için evlenmez isem yüzüğü atarım ,birden kıymete bindim!babam da öyle dedi ,oh olsun böylelerine!

bunun evlenmeye cok heveslı bı kız ımajı oldugunu dusunmuyorum...benım gondermemdekı amac evımızı kurma cabasındandı bunun neresı evlenme meraklısı anlamadım...

durumunuz var ki göndermişsiniz...benimde olsa gönderirdim zaten...

aılenın durumu da mı yok..bızmde ahım sahım durumumuz yoktu..

yalnız son sayfayı okudum herkese bır cevabın var
yanı buraya ''aaa evet mutlaka erkek tarafı ödemelıydı ''desek dıye actın konuyu snaırım ..

herkes düşüncesını soyluor ...
sana gore dogru yada yanlıs..

Back
X