ben de hiç bişey istemedim, herşeyi biz yaptık eşimle binbir borçla, parmak ucu oynamadı kimsenin, nikahıma bile misafir gibi gidip geldiler, evin yerleşmesine anneciğim taa tokattan geldi de şurdan gelip de ucundan tutalım demediler.. üstelik kocam bir tek valizini alıp geldi benim evime, her eşyam vardı benim.. geçen anneler gününde gittik, bizim bir çay makinamız var, eşim bir yıl önce şaka yollu sana da alayım demişti annesine, biz gül alıp gittik, burun kıvırdı, bugün alacak paran yoksa sonra alabilirsin diyor çay makinasını eşime, sanki şunca zaman bir tane çay bardağı alıp gelmiş evime gibi....
neden anlattım, sakın alttan alıp onu da istemem buna da gerek yok deyip idare etmeyin derim, benim annem ve babama en çok kızdığım şey bu, biraz süründürmek lazımmış ki azcık olsun kıymete binesiniz.. şimdiki aklım olsa ertelerdim nikahı da... o zaman ertele çeyiz işini para bulup getirttsinler, sakın altınını bozma arkadaşım, ben de çok idealist evlendim, hala da çok severim eşimi ama karşı tarafı bi silkelemek gerekiyor, ağzını açıp bişey istemeyince kıymetin yok. geçen taşındık daha, annem geldi yine, ben çalışıyorum çok yoğun her işimi yaptı kadın tek başına, 2 görümcem var ben yaşlarda, kayınvalidem var, bir kere demediler bizim yapacağımız bişey var mı diye.. üstelik zoraki bizi yemeğe aldılar, o da mutfak masasında ağırladılar aannemi, ne bir hatır sormak var, ne doğru düzgün konuşmak, ama sıkıyı alsalardı bak öyle olur muydu...
yani sen alttan alınca daha güzel olmuyor hiçbişey.. tamam ayrıl falan demiyorum asla ama gerken yerde de restini çekmelisin bence, annen baban ağırlık koymalı.. o zaman evde bırak, ayarlasınlar parasını getirtsinler.. ayrıca şunu da söyleyeyim eşinle de tartışmalara neden olacak çok şey yaşarsın ilerde, şimdiden bu kadar taviz verme, sonra dayanamayacağın şeyler our eşinle sen papaz olursun, biz kaç kere olduk bu değmez adamlar yüzünden, ki benim eşim nişanlıyken gözümün içine bakıyordu, bir kere bana üf demedi, sonradan aslan kesiliyorlar, anaları kıymete biniyor, yani sonrasını da düşün..
benim pişmanlıklarım, içimde kalan şeyler... şimdi düşünüyorum ve eşime de söylüyorum, bugün aileni tanıdığım şekliyle o zmana tanısaydım senle evlenmezdim diye, acı bişey ama benim gibi herşeyi en alçakgönüllüsünden seçen, hayal ettiği gelinlik, düğün vs herşeyden vazgeçen biri bile bu noktaya geliyor yani, üstelik de kendi isteğimle yaptım tüm bunları, eşim o zmana üzülmesin diye.. kim değerli şimdi, onlar tabiiii........
ben ailemi de kendimi de sıkıntıya sokamam lafına istinaden anlattım bunları..