• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nakliye parası aramızda sorun oldu

madem o kadar dusuncelı evlatsın derken noldu anlamadım...ben sureklı soyluyorum.....nısanlımlada aılesıylede konusulmustu bu konular sadece zamanı geldıgını soylemek ıstedım nısanlıma...dırek bana para gonderde ceyızlerı gondercem demedım...benım param oldugunda ben zaten gonderdım dedım sızde bunları anlamak ıstemıyorsunuz herhalde...sızde dusuncelerınızı yazıyorsunuz bende yazıyorum...yıne soyluyorummm ben sıze cevap verdıgımde herkese bı cevabın var dıyorsunuz...ama sızde cevap verıyorsunuz...ozaman sızınde herseye bı cevabınız var ..bende boyle mı demelıyım....bunun nesı yanlıs anlamadım...ben sızınle kavga uslubunda konusmuyorumm farkındaysanız...CEMKIRMIYORUMM YANIII SIZIN DEYISINIZLEE....

Sen sorduğun için insanlar cevap yazıyor, sana söyleyecek sözü olmasa insanlar yazmaz. Rahatsız oluyorsan söyle şu şu şu bana fikir yazmasın diye. Ben asla senin evlatlığını yada aileni yada maddi durumunu sorgulamadım. Sen hala kimin ne yazdığının farkında değilsin. Sadece sana tarzının sert olduğunu söyledim. Tamam nişanlınla ailesi ile konuşmuşsunuz ve evet düğününe çok az kalmış. Bu kadar zaman kala evinin hazır olması gerekirdi ama kendin söylüyorsun kıbrısa gideceksin, komşu kapısı değil. Zor bu hazırlıklar senin mesafen uzak olduğu için daha da zor. Nişanlının ailesi tamam demiş şimdi yapmıyorlar, ne yapacaksın kavga mı edeceksin?Yazdığın diğer konulara da baktım, nişanlının annesi şimdiden oğlum gitti derdine düşmüş babası da para derdine düşmüş.Sert tarzınla haklı iken haksız duruma düşersin. Bilmiyorum de geç, sinir olursun haklısın da ama onlara böyle sert cevap verdiğin sürece daha gerginlik olur. Ayrıca nişanlında arada kalır ve sonra sen de anneme şöyle dedin böyle dedin der üzülürsün. Kimsenin ekmeğine yağ sürme. Kimsenin ağzına laf verme. Belki evlendikten sonra eliniz müsait olacak ailene para gönderirsiniz onlarda eşyalarını gönderirler. Sırası öyle olursa daha huzurlu olacaksın belki. Düğün üstü stres yapma, nişanlının tarafı yeterince stres yapıyor zaten, kimsenin gazına gelme. Buradaki eleştirilere açık ol. Ailene de yüklenme, kendin söylüyorsun ellerinden geleni fazlası ile yaptılar diye. Düğün üstü bu kadar gerginlik yeter, istediğin her yerde de düğün fotoğrafı çekilirsin. Kayınpederini ilgilendirmez bu sadece bilmiyorum oğlunuza sorun de geç, sen kötü gelin olma.

fikir beyan ederken yargilayarak azarlayarak ayipsa sayet yuzune vura vuram beyan ediliyor

evet bencede bir kargo parasi tartisilmamali
erkek tarafi diye yuklenilmemeli
ama adi ustunde ceyiz
benim param yetismeyecek gondermeye diye guzel bir uslupla soylense
bir care bulunabilirdi
neysene

Sen sorduğun için insanlar cevap yazıyor, sana söyleyecek sözü olmasa insanlar yazmaz. Rahatsız oluyorsan söyle şu şu şu bana fikir yazmasın diye. Ben asla senin evlatlığını yada aileni yada maddi durumunu sorgulamadım. Sen hala kimin ne yazdığının farkında değilsin. Sadece sana tarzının sert olduğunu söyledim. Tamam nişanlınla ailesi ile konuşmuşsunuz ve evet düğününe çok az kalmış. Bu kadar zaman kala evinin hazır olması gerekirdi ama kendin söylüyorsun kıbrısa gideceksin, komşu kapısı değil. Zor bu hazırlıklar senin mesafen uzak olduğu için daha da zor. Nişanlının ailesi tamam demiş şimdi yapmıyorlar, ne yapacaksın kavga mı edeceksin?Yazdığın diğer konulara da baktım, nişanlının annesi şimdiden oğlum gitti derdine düşmüş babası da para derdine düşmüş.Sert tarzınla haklı iken haksız duruma düşersin. Bilmiyorum de geç, sinir olursun haklısın da ama onlara böyle sert cevap verdiğin sürece daha gerginlik olur. Ayrıca nişanlında arada kalır ve sonra sen de anneme şöyle dedin böyle dedin der üzülürsün. Kimsenin ekmeğine yağ sürme. Kimsenin ağzına laf verme. Belki evlendikten sonra eliniz müsait olacak ailene para gönderirsiniz onlarda eşyalarını gönderirler. Sırası öyle olursa daha huzurlu olacaksın belki. Düğün üstü stres yapma, nişanlının tarafı yeterince stres yapıyor zaten, kimsenin gazına gelme. Buradaki eleştirilere açık ol. Ailene de yüklenme, kendin söylüyorsun ellerinden geleni fazlası ile yaptılar diye. Düğün üstü bu kadar gerginlik yeter, istediğin her yerde de düğün fotoğrafı çekilirsin. Kayınpederini ilgilendirmez bu sadece bilmiyorum oğlunuza sorun de geç, sen kötü gelin olma.

ben su su su yazmasın dıye bısey soyleyemem...fıkırlere acıgım sadece ben dogruyum demıyorum....tabıkı elestırılebılırım ama elestırırken dıkkat edılmesı gerekıyor bence....ben sız soyledınız demıyorum...ama destek verdınız....stres tabıkı olucak evlenmek kolay degıl...ayrı bı ulkede annemden babamdan ablamdan ayrı bırıyle bı hayat kurmaya calısıyorum....bunun stresı yetıyor zaten ınsana....fıkır soylenebılır tabıkı ama ben evlatlıgım ve evlenme zamanımın sorgulanmasına tepkı verıyorum...hersey nasıp ısı ben 5 yıl rahat evlenmem dıyordum ama nasıpmıs ıste karsına dogru dusundugun bırı cıkınca oluyor...bu sekılde anlatsaydınız zaten tepkı vermezdım.....suan oldugu gıbı....sadece sız olarak demıyorum yanlıs anlamyın....

Bak sakin ol ve yazılanları bir daha oku. Sen ters cevap verince tepki olarak bu cevapları aldın. Tabi ki kimsenin senin evlatlığını, düğün zamanını sorgulamaması gerekiyor. Bu sözler sadece verdiğin cevaplara aldığın tepkiler. Burda kimse kimseyi tanımıyor, sen burda bile gerginliğini yansıtırsan nişanlının ailesin de aynı şekilde davrandığını düşünoyrum ben. Bİzle görüşmezsin bir daha bizlerde seninle görüşmeyiz hayatlarımızda hiçbişey eksilmez. Ama sen bu tavırla davranıyorsan seni çok üzerler. Ne olacak eşyaları gönderme konusunda destek olmuyorlarsa, kendini paraladığına değecek mi? Bak gene söylüyorum haklısın düğüne bu kadar az zaman gelmişken evinin hazır olması gerekiyordu. Ama şunu düşün şimdi sana tamam tamam deyip sonra evinde huzurunu kaçırsalar daha mı iyi? Adam 100 liralık resmin lafını ediyor, sen öde diyor sana sen de her ne kadar nişanlının babası da olsa öderim diyorsun. SEn bu resim parası meselesini annene babana söyledin mi? Örf adet diyorsun, karşındaki insanlar para pul derdine düşmüş örf adet umrunda değil. Örf adet umurlarunda olsa, söyleyecek çok laf onlara da değmez. Sen artık babanın evinde bekar olarak geçirdiğin günlerin tadını çıkar. Düğünde de inadına gülücükler at, hiç oturma hep oyna. Kıskananlar çatlasın. Bunları düşünüp de suratsız gelin mi olacaksın.

fikir beyan ederken yargilayarak azarlayarak ayipsa sayet yuzune vura vuram beyan ediliyor

evet bencede bir kargo parasi tartisilmamali
erkek tarafi diye yuklenilmemeli
ama adi ustunde ceyiz
benim param yetismeyecek gondermeye diye guzel bir uslupla soylense
bir care bulunabilirdi
neysene

tabıkı tartısılmamalı ama oluyor ıste...ben fevrı cıkısım olmadan duzgunce anlattıgımı soylemıstım zaten ...

İnsanlar yapıcı olmaktan ziyade yıkıcı olmayı tercih ediyor. Kimsenin ekmeğine yağ sürme, huzurunu kaçırma.
Huzurunu kaçırma derken, kendi huzurunu kaçırma demek istedim.

Son düzenleme:
ben para istemenin yanlış olduğunu düşünmüyorum. bi kere erkek tarafı diye genel bir yargı yanlış bence. o senin eşin olacak. yeri gelir senin anandan babandan yakın olur.
o yüzden düğün öncesi erkek tarafının görevi kız tarafının görevi gibi durumlar beni rahatsız eder.
benimde evlenmeden önce borçlarım vardı hatta bunun bir kısmı anneme aldığım koltukların taksitleriydi ki eşim ağzını açıp banane annenin koltuklarından dememiştir, eşim arkadasından borç aldı sonra düğünümüzün ertesi günü takılardan ödedik.sonra eşimin annesi perdeleri kız tarafı alsın demiş ki kendisinin iğnesi yoktur evimde tamam dedi eşim, biz aldık ama onlar kız tarafı aldı zannediolar. önemli değil biz herşeyi hallettik ailelerden hiç yardım almadık kimseyi zora sokmadık. yani eşimle çıkmaya başladığımızdan beri senin paran benim param yoktur aramızda hallederiz herşeyi hiçte sorun yaşamadık zaten aksi bana tuhaf geliyor. ha şimdi zorlanıyoruz takist öde düğün borcu öde ama Allah huzurumuzuu bozmasın Allah ömür sağlık versin ödenir gider hiçkimseden iğne istemedim istememde hiç kimseyede minnet borcum yok..

nasıl başlarsa öyle gider tavrını koy alttan alma bence ne demek altınını bozdur oyle yolla ya nişanlın ailesine cok düşkün ailemi zora sokmam diyormuş baksana seni üzmeyi göze almış kayınvaliden nerde yasıyor oda kıbrısta yasıyorsa evlendikten sonra seni zor günler bekliyor kendini hazırla buna diyebilirim üzgünüm..

:46: :46: ..........

sonuçta herşey bütce meselesi. gerçekten en iyisi olsun herşey tam olsun istiyorsun ama değil 50tl 5tlnin hesabını yapmak zorunda kalıyorsun. buda bütce darlığından yoksa ne kadar iyi olursa erkek tarafının işini gelir sonuçta onların şanı şerifi ama bütce bütce....

bütçe meselesi ise ozaman baştan açık açık söylenmeli..bizim yapabilceceğimiz budur daha fazlası durumumuzu aşar diye..ozaman herkes ayağını denk alır..gelin olcak kız boş yere heveslenmez şunları bunları yapıcaklarmış diye.ama baştan herşey dört dörlük olucak gelinimiz ne isterse olucak denirse sorun tabiki çıkıcaktır...

siz bir ömrü paylaşacaksınız böyle şeylerın hesabı yaparak geçmezki hayat..nişanlınızn yaklaşımını çok yanlş buluorum açıkçası..o eşyaları sadece sen kullanmıcaksn sadece sen kullan dıe gıtmıor onlar beraber kullancksnz siz beraber bi hayat geçirceksnz..bence açıkça kırgınlıgınızı dıle getrn umarım sinirle size boyle konuşmuştr..

Kocasına ,nişanlısına tek laf edemeyip karşılarında pısıp burada böyle aynalı tahir kıvamında ona bunu azarlayanlara hayranım cidden..
Yahu senin evlatlığını sorgulayan kim?
aynı yıl iki evlat evlendirmek kolay mı demişsin..?
ki kesinlikle haklısın çook ağır bir yük aileye..
ee evlat olarak babacım paramız yok biz seneye evleniriz dersin olur biter.
kimseden de kendi çeyinizi yollamak için para isteme gibi bence çook ayıp bir duruma düşmezsin.
hee nişanlın bunları anlamayacak seni ezdirecek kadar kötü biriyse ne işin var onunla?
çelişkiler yumağı,burada milleti azarladığın kadar nişanlına laf edebiliyor musun acaba ?
biri konu açınca herkes cici yapacak el mecbur yoksa kalayı yersin.
üslubun zaten evliliğe ilişkilere paraya vs nasıl baktığını gösteriyor ayrıca

bende bana para gonder demedım kı zaten...sadece anlatmaya calıstım konuslmustu bu konular...kargo gondercegım bellı zaten kayınvalıdem gelmıstı ben kendı paramla gonderdım demıstım....kayınvalıdemle gıttık zaten gondermeye ben gıdınce gondercem dedı ama bende gonderın dıyemedım...nısanlımada anlatmaya calıstım...bende oyle ısteyebılcek bırı degılım ama zorunda kalınca ne yapabılırdım kı...onlarında dusunmesı gerekmezmı??....

ben bu yorumdan hiç bişey anlamadım
para gönder demedim diyorsun ama sonra da zorunda kalınca ne yapabilirdim ki diyorsun
kırmızı yerde de kim neyi ne zaman nereye gönderiyor ben gercekten anlamadım

Back
X