Nankörlük yapıyorum, farkındayım :(

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Merhaba arkadaşlar,
Hiç böyle bir konu açacağımı düşünmezdim ama şu an kız kardeşimle beraber ABD' deyim. Geleli daha 1 hafta bile olmadı.
Kız kardeşim kendi yaş grubuyla beraber yaz okuluna katıldı, hemen uyum sağladı.
Ben de staj yapıyorum ama ben çok zorlanıyorum. Aslında çalıştığım yerdeki insanlar iyi gayet canayakın davranıyorlar bana ama sorun bende.
Daha ilk günler olduğu için ve daha önce hiç yapmadığım şeyler olduğu için istediğim başarıyı sağlayamıyorum, hızlı çalışamıyorum. Bu da beni çok yıprattı çünkü ben başarısızlığa alışık değilim. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum ama hırsımı anlayın diye söylüyorum, hayatım boyunca hiç başarısız olmadım çünkü hep çok hırslıydım. Hep çok çalıştım hırsımın önüne hiç geçemedim bu yüzden yıprandım hep.
Yaptığım bir şeyi üstüm beğenmeyince bir daha yap deyince hemen gözlerim doluyor, her akşam ağlıyorum. Hep çok başarılı olmalıyım, elimi neye atsam yapmalıyım gibi bir inancım var belki zamanla düzelecek ama ben cidden dayanamıyorum. Beraber çalıştığım üstüm de pek anlayışlı davranmıyor, her şeyi ilk seferinden mükemmel yapmamı bekliyor.

Ve sonuç olarak ben dönmeyi düşünüyorum stajı tamamlamayıp. Ama burslu geldim, çok kötü durumda kalacağım bursumu yakarsam. Niye böyle oldum bilmiyorum daha 4 gün oldu ama ben yine üstümün istediği gibi yapamayacağım diye ağlayarak gitmeye başladım

Bu arada nişanlım da bana yakın bir eyalette, aynı eyaleti ayarlayamadık o Türkiye' de çalıştığı üniversitesiyle bağlantılı bir üniversiteye gitmek zorunda olduğu için. O da gitme sakın, alışırsın diyor.

Biliyorum burada burslu bulunmayı tepmek büyük nankörlük. Biliyorum iş hayatında da böyle şeyler yaşayacağım ama ben cidden çok kötüyüm. Ne yapacağımı düşünemiyorum. Dönmeli miyim, dişimi sıkmalı mıyım? Her şey düzelir mi, ben Türkiye' deki başarıma ulaşır mıyım kafamda hep bunlar var

Başlığı yanlış atmışım aslında.
Sorun benim çok güçsüz olmam. Nankörlüğüm, alışamam hiçbir şey değil. Ben çok güçsüzüm. Bunu buraya gelince fark ettim.
İki gün iyi geçiyor, üçüncü gün bir sorun yaşıyorum ve ben hemen bırakmayı düşünüyorum. Kaçmayı, uzaklaşmayı...

Halbuki bu mesleğe aşık olarak seçtim ben. Herkes üniversitenin tadını çıkarırken 1.sınıfta kendimi labda buldum. 2.sınıfta hocamın asistanlığını yapmaya başladım. 3.sınıfta kendi imkanlarımla ABD' de staj ve burs ayarladım.
Hepsi için çok çabaladım, meslekte yer edinmek için tırnaklarımla kaza kaza bazen ağlaya ağlaya bugünlere getirdim. Çok çabaladım gerçekten çok çalıştım.

Ama şimdi?
Yeni ülke ve yeni ortam ve bazı aksilikler yaşıyorum, üstüm bana ters gidiyor diye yapamıyorum, beceremiyorum diye düşünüp kaçmaya çalışıyorum.
Evet ben çok güçsüzüm ne acı ki.
Geri dönmesem bile böyle devam edersem en ufak zorlukta pes edip 4 ayı kendime zehir edeceğim.
Ama tek istediğim evime dönmek. Bunun önüne geçemiyorum.

Son düzenleme:

kesinlikle sabretmeni tavsiye ederim.
büyük bir imkan yakalamışsın ve şanslısın.
bu şansını da başarılarınla elde etmişsin.
orada burslu staj yapmak bir mükafatsa, üstlerin tarafından hatalarının gösterilmesi ve daha iyisini yapman için yönlendirmen de mükafat.
çok değerli katkıları olacaktır bu staj sürecinin.bir pişme dönemi diyelim.her öğrendiğin bir ödül sana.
her uyarıyı da böyle gör.kişilik sınırlarını ihlal edecek kadar baskı altında değil isen olaya bu pencereden bak.
hernekadar şimdiye kadar çok başarılı oldum diyorsan da halen bir eğitim sürecindesin gerçek çalışma hayatının içinde olmak için hazırlık aşamasındasın.
kendi bulunduğun konumu bu şekilde algılar isen rahatlayacağını umuyorum.üzerindeki başarılı olmalıyım baskısını başka türlü hafifletemezssin.
bu arada başarılarının devamını dilerim:))

Cok abartiyorsun. Sabret. Stajini bitirmeden donme kesinlikle. Aksamlari kardesinle, onun arkadas grubuyla cikin gezin havan degissin

kendini yetersiz hissetme.
öyle ya da böyle bitir stajını.
bıraktığın için pişman olursun sonra.

Çok teşekkürler.
Haklısın aslında daha eğitim aşamasındayım. Beraber çalıştığım üstüm de öyle diyor, öğrenme aşamasındasın diyor ama ben cidden bu hırsımın önüne geçemiyorum.
Bana en ufak bir laf söylendiğinde gözlerimin doluyor olmasını bir atlatabilsem belki daha kolay olur. Anlıyorlar çünkü bir şey olduğunu.

Cok abartiyorsun. Sabret. Stajini bitirmeden donme kesinlikle. Aksamlari kardesinle, onun arkadas grubuyla cikin gezin havan degissin

Evet çok abartıyorum farkındayım.
İyi bir grupla çalışıyorum aslında, beni her yere davet ediyorlar, benimki kendimle alakalı başarısızlık hissinin önüne geçememem.

kendini yetersiz hissetme.
öyle ya da böyle bitir stajını.
bıraktığın için pişman olursun sonra.

Sanırım en doğru cümle bu oldu 'kendimi yetersiz hissetmek'.
Tam olarak bunu yaşıyorum ve katlanamıyorum.
Ama dönersem de ciddi bir tazminat ödeyeceğim ve pişman olacağıma da eminim.

Bence böyle bi fırsat eline geçmişken kaybetme derim hayatta hiçbişeyin geri telafisi olmuyo ve ilerde böyle bi şansı kaybettiğin için çok üzülebilirsin .. Ben de geçen sene stajımda çok sıkıntı çektim beni üstlerim is yerinde ağlattılar işimi iyi yapıyordum her evrağı yapıyordum benı odamda bıle tutmuyolardı bunu bıle kabullenıyordum .. benim de stajım yanacaktı .... cok canıma tak etmişti ama sabrettim yine de gulumsemeye çalıştım yüzlerine ... o yüzden sabret orada staj yapman senın bayağı karına gelir iş bulma konusunda burda da çok avantajlı olursun bence ... takma kafana ..

Haklısınız bunların hepsi birer tecrübe. Belki iş hayatında daha beterleri ile karşılaşacağız.
Ben de kendimi böyle sakinleştirmeye çalışıyorum.

Malum saat farkından dolayı burada yeni sabah oldu, gidiyorum şimdi. Bakalım bugün nasıl geçecek. (

Bencede çok abartıyorsun.Hırsın fazlası herzaman tehlikelidir.Ve çok fazla hırsla önce kendine sonra çevrendikelere zarar verip mutsuz olursun.Böyle bir fırsatı tepip geri dönene bilemiyorum ne denir?

Evet çok abartıyorum farkındayım.
İyi bir grupla çalışıyorum aslında, beni her yere davet ediyorlar, benimki kendimle alakalı başarısızlık hissinin önüne geçememem.

Mukemmeliyetcilik bende de var, seni anliyorum. Ama bu staji bitirmeden donersen kendini daha basarisiz hissedeceksin. Iyi kotu bi sekilde bitir.

Sabret derim. Ben de oldukça iyi bir üniversitede okuyorum fakat staj olayı bambaşka. Ben gittim ve gerrçekten çok çalıştım. Fakat ilk başlarda sürekli üzülüyordum neden yapamıyorum diye. Hatta bir defasında sorumlu mühendisin canı sıkkındı ben bir şey soracaktım, tersledi beni. Tüm gün lavaboda ağladım:) Ama hiç gerek yokmuş. Staj dönüşü herkes ismimi aldı seninle çalışmayı çok isteriz falan dediler. Alış bunlara iş hayatı zor.

Kesinlikle ve kesinlikle sabret canım. İleride sana çok büyük artılar sağlayacak orada bulunuşun bile.. Daha yeni gitmişsin öyle 3-4 günde pat diye adapte olmayı bekleme zaten. İş yerinde sıkıntılar hep olur, o kısmı görmeyip duymayıp önüne bakacaksın... İşinle meşgul ol, elinden gelenin en iyisini yap. Zaman geçsin nasıl alışacaksın bak gör. Sen de şaşıracaksın hatta. Biz kendi ülkemizde yeni bir işe başladığımızda bile bu sıkıntıyı çekiyorken senin çekmen çok normal. Dişini sık, kardeşinle vakit geçir zamanla herşey güzel olacak :)

ama senın bu yaptığın hırslı olduğunu göstermez tam tersi en ufak bişeyde pes ettiğini gösterir. hırslı olmak yenilsen de düşsen de kaldığın yerden devam etmek demektir. eğer her zaman başarılıydım diyorsan o zaman bir başarı daha kazanman için sana cok güzel bir fırsat. belki de adamlar sana bilerek bu şekilde davranıyolar senin sınırlarını ölçmen için. olduğunn yerin değerini bil canım.

Yerinizde olmak isteyen insanları düşünün.. hatta kötü bir aileye sahip olup hiç okuyamamış kadınları...
kaldı ki yurt dıışnda staj.. iyi kötü geçer bir şekilde zaman. çok büyütme gözünde

Son düzenleme:
Bu daha staj yahu, böyle kafaya takarak iş hayatında ne yapacaksınız? Hele ki iş verenlerin çok çalışanın kıymetini bilmediği ağzınızla kuş tutsanız yaranamadığınız tersine çok çalışmayanların el üstünde tutulduğu bir iş hayatında ne yapacaksınız? Başka bir ülkede, farkı kültürler tanımanın tadını çıkarın bu günler bir daha gelmez.

Kendine biraz zaman tanı.
İş hayatı,okul hayatına benzemiyor.Çalıştım başardım diye bir değerlendirme yok.
Büyük ihtimalle Türkiye'de çalışsaydın yine aynı durumdan yakınacaktın.
Şu an bence sıkıntın Amerika değil,yeni iş stresi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…