Nankörlük yapıyorum, farkındayım :(

Gereksiz yere üzülüyosunuz. 4 günde hemen alisilmaz zaten. Bu güne kadar hep hirsli oldugunuz icin basaririz olmaya tahammülünüz yok. Ama hayatta hersey dört dörtlük olmak zorunda degildir. Sizin yerinizde olmak isteyen kimbilir kac kisi var. Bu sansi degerlendirin ve sabredin.

Ben anlayamadım hem hırslıyım diyorsunuz hem de dayanamayacağım diyorsunuz :44:. Bu tepkiniz bana hayatta her şeyi başarmış birisinin tepkisinden ziyade her istediğini kolayca elde etmiş birinin tepkisi gibi geldi. Tazminat ve burs durumları olmasaydı daha ilk aksilikte sanki oradan uzaklaşacakmışsınız izlenimi uyandırdınız bende. Hırslıyım diyen kişi en iyisini yapana kadar orada kalırdı sanıyorum :44:

Violetto çektiklerini düşün.
Hırs yap ve kal orada. Yakma stajını...

Bende senin gibiyim hiç kaldıramam ama çok güzel bi fırsat var elinde belki asla bidaha gelmiycek bi fırsat bunu iyi değerlendir

Size insani yönden de çok zarar vermişler. Burada öyle değil neyse ki herkes çok iyi.

Bencede çok abartıyorsun.Hırsın fazlası herzaman tehlikelidir.Ve çok fazla hırsla önce kendine sonra çevrendikelere zarar verip mutsuz olursun.Böyle bir fırsatı tepip geri dönene bilemiyorum ne denir?

Ahh ben de bilsem kendime ne diyeceğimi.

Mukemmeliyetcilik bende de var, seni anliyorum. Ama bu staji bitirmeden donersen kendini daha basarisiz hissedeceksin. Iyi kotu bi sekilde bitir.

Kesinlikle daha kötü hissedeceğime eminim ben de.

Ben de gerçekten çok çalışıyorum. Ki ben çalışma hayatına da alışık bir insanım, okul hayatım boyunca part time çalıştım hep ama bilmediğim bir şey olduğu için yapamıyorum eksikliği benimki.

Ben aslında okul hayatım boyunca hep part time çalıştım iş hayatına da alışığım ama ilk defa hiç bilmediğim şeyleri yapıyorum. İnşallah gülümsettiniz beni her şey çok güzel olur :)

Kesinlikle sanırım sınırlarımı ölçmeye çalışıyorlar. Bulunduğum yer staj sonrası lisansüstü eğitime devam etmeye oldukça sıcak bakan bir yer, o sebeple sınırlarımı ölçüyor olabilirler.

İşyerinde tam olarak ne yapıyorsunuz?

İş yeri dediğim laboratuvar. Deney yapıyoruz. Yaz dönemi için projem var onu yapmakta görevliyim.

Haklısınız. Aile yönünden ben de oldukça şanssız ve ailesiyle görüşmeyen bir insanım ama yine de çok şükür buralardayım.

Ben aslında part time çalıştım hep okul hayatım boyunca ama kendi işini yapmak farklı olacak sanırım.
Dediğiniz gibi bakış açımı değiştirmeye çalışıyorum.

Muhtemelen haklısınız. Bu açıdan düşünmemiştim. Uzaktayız ya, illa ki burasını suçlayacağım

Evet biraz daha zaman geçmesini beklemem gerekiyor sanırım. Kendimden çok şey bekliyorum malesef.

Keşke dediğiniz gibi olsaydı. Her istediğimi kolayca elde edebilmiş olsaydım.
Aile yönünden oldukça şanssız bir insanım, evdeki özgüven eksikliğimi hep akademik başarımla kapattım kendi içimde. Bu yüzden başarısız olmaya tahammülüm yok.

Violetto çektiklerini düşün.
Hırs yap ve kal orada. Yakma stajını...

Çok haklısınız.
Hayatım yeni yeni düzene giriyorken mesleğime de bir yerden tutunmam lazım.

Bende senin gibiyim hiç kaldıramam ama çok güzel bi fırsat var elinde belki asla bidaha gelmiycek bi fırsat bunu iyi değerlendir

En büyük düşüncem bu zaten. Artıları öyle fazla ki burada olmanın. Dişimi sıkmam lazım sanırım

dayan sabret tadını çıkarmaya çalış mutlu ol eğlen
alışırsın elbet merak etme tabi ki yurtdısında ilk günler zor gelir
ben de ilk yurtdısına gittiğimde böyle ilk hafta ağlamıştım hep :)
alışırsın

Herkes aynı şeyi diyor inanın yakın çevremdeki. Sonra geri dönmek istemeyeceksin diyorlar.
Daha önceki yurtdışına çıkışlarımda hiç böyle olmamıştım, bu kadar sorumluluğum olmadığından herhalde.
Kardeşim o kadar mutlu ki en azından onun için alışmak zorundayım :)

ne kadar kalacaksınız?
ne kadar kötü olabilir ki yaa iyi düşün iyi olsun

VAlla bunlar bana hirs degil, zayiflik gostergesi gibi geldi. Hirsli insan, basarisizliktan hirs yapip tam tersine ustune gider cunku, basarma hirsindan. Daha ilk haftadan pes etmek zayiflik. Su ana kadar herseye kolay sahip olup, bunun adini basarmak, hirs mi koydun, anlayamadim. Cunku bu dedigin hirs degil.

Gercek hayata hosgeldin. Is hayati oyle herseyde pes edip, vazgecmeyi kaldirmaz. Bu sekilde hayatta tutunamazsin. Guclu olmayi gerektirir is hayati.

Son düzenleme:

Hayatımdaki hiçbir şeye kolay sahip olmadım. Hoş, akademik başarı ve nişanlım hariç sahip olduğum güzel bir şey de yok hayatımda.
Haklısınız bu da benim zayıf yönüm. Üstüne gidiyorum zaten gerçekten çok çalışıyorum, elimden gelen her şeyi yapıyorum.
Bugün daha iyi geçti. İnşallah daha da iyi olur her şey. Biraz da benim olaylara bakış açımı değiştirmem gerekiyor.

inanın insanoğlu yüzme bilmeden suya atılsa yüzmeyi öğrenir:) sakın dönmeyin sakın

4 ay kalacağım.
Yok zaten çok kötü değil, ben biraz abartıyorum.

4 ay cok uzun değil
hem bak ne güzel kardeşinle ve eyaleti farklı olsa da nişanlınla aynı ülkedesin
harika bi fırsat bu hadi hayıflanmayı bırak da tadını çıkarmaya bak artık
hep başarılı olacağız diye bir kural o-yok ya
insanız biz olur öyle

Suck it up. It is not personal, it is just business. Seni anliyorum ama, yeni isi ogrenenlerde yada bazi ogrencilerdeku en can sIkici ozellik hatati yada eksiklerini kabullenemeneleridir. Eksiklik olmasi gayet normal o yuzden ogrenci veya stajyersiniz zaten. Ama normal olmayan expectationlara yada elestiriye gelinmemesi. Bu calisan icin de zor oluyor.zatencslisan size o ise ogretmek icinekstra gayret sarfediyor. Duygusalligi birakip, sadece yaptigin ise odaklanmani tavsiye ederim. Zatenalti ustu staj bu. burdaki zorlukla hemen terkediceksen, yaringercek hayatta napicaksin o zaman ?

Son düzenleme:
inanın insanoğlu yüzme bilmeden suya atılsa yüzmeyi öğrenir:) sakın dönmeyin sakın

Haklısınız :)

Daha iyiye hissediyorum zaten.

Yok kesinlikle kabullenmeme gibi bir durumum yok, eksiklerimin son derece farkındayım ve kapatmak için uğraşıyorum. Supervisorım için de ne kadar zor olduğunun farkındayım ona da söylüyorum bunu, her gün çıkışta her şey için teşekkür edip çıkıyorum.
Benim problemim tamamen kendimle yani. Daha iyi olmam gerektiğini hatta her zaman en iyisi olmam gerektiğini düşündüğümden en ufak tökezlemede ne yapacağımı şaşırıyorum.

ben bir şeyi merak ettim
4 ay orada kalıyorsunuz düğününüze de 3 ay 20 gün var acaba amerıkada mı evleniyorsunuz

alışırsın sabır göster biraz. böyle böyle ögreniliyor çalışma hayatı. ayagına gelen fırsatları tepmeyi aklına bile getirme.

Hayatim, emin ol problem yok. Zorlanmak bazen normaldir. Kafana takma bence hic ve yoluna devam et. Sen hep basarili oldugun icin Su an napicagini bilememen normal, ama bu icinde oldugun durum zaten normal. Onemli olan soguk kanliligini koruyabilmek. Kolay gelsin sana.

ben bir şeyi merak ettim
4 ay orada kalıyorsunuz düğününüze de 3 ay 20 gün var acaba amerıkada mı evleniyorsunuz

Yok hayır, normalde üç ay kalıp dönecektik. Sonra nişanlımın anlaşması 6 aylık yapıldı, o araştırma görevlisi olduğu için benden daha farklı konumda , biz de düğünü ertelemek zorunda kaldık. O kalıyor diye ben de max 4 ay kalabiliyordum 4 ay kalayım dedim
Değiştirmek aklıma gelmemişti siz diyince fark ettim :)

alışırsın sabır göster biraz. böyle böyle ögreniliyor çalışma hayatı. ayagına gelen fırsatları tepmeyi aklına bile getirme.

Evet alışmaya başladım biraz daha.

Çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız kendimi iyi hissetmemi sağladı. :)
Soğuk kanlılığımı korumaya çalışacağım, zaman zaman koruyamadığımı fark ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…