Napayım?Nasıl davranayım?Yardım kızlar.

Evet ben öyle düşünmemiştim çok doğru izole mizole karıştirmayayım

Suçlu gibi açıklamalardan kaçının ki konuyu uzatamasınlar. Hatta telefonlarınıza çıkmadıkları için alınıp üzüldüğünüzü belirtin. Bu kadar kaygılanmanıza hiç gerek yok. Suçlu değilsinizki..Ortada mesele bile yok aslında, onlar mesele yapmış. Iki tarafta ailem, ne farkederki , ben mesele yapılacak bişey görmüyorum. Bu kadar yoldan sizleri görmek için geldik diyebilirsiniz.

Keske bıtane benim olsaydı zamanında da , tum stresimi atsaydım onunla....
Benim eski görümce sessizdi pek etliye sütlüye karışmazdı ama hergun anasindaydi,ayda yıl bir iki üç günlüğüne kaynanası gelince buna bıdı bıdı söylenirdi o zaman çenesi açılırdı iste

Tırsak tırsak başın önüne eğik suçlu suçlu durma karşılarında.. covidide bahane etme annemleri çok özlemiştim oyüzden gittim de hatta hiçbir şey olmamış gibi davran hiçbir açıklama yapma çok laf sokacak olurlarsa "rica ediyorum senede bir geliyorum burnumdan getirmeyin de" kestir at lafını söyle hiç birşey olmamış gibi davran kötü birşey yapmadın gittiğin insanlar kendi annen baban bunun bilincinde ol ona göre davran

Daha önce hep oraya giderdim hep eşimden önce gelince
Aslında hiç açıklama yapmayıp sessiz kalırsanız daha iyi olur. Ama baktınız ki surat yapıp laf sokuyorlar o zaman kuşanın zırhınızı. Şimdiye kadar geldiğimde ilk size geldim her zaman, bu gelişimde korona var diye sizi riske atmak istememiştim sadece . Ama görüyorum ki ben böyle ince düşünceliyken karşımda fesat düşüncelerinden bir hoş geldin diyemeyecek insanlar varmış derdim . Eşinizle aranız bozulacaksa bu kadar sert yapmayın ama yine de makul seviyede posta koyun üste çıkamasınlar. Sizi haksız yere suçlayabilir gibiler siz de hosgeldin dememesine kırıldığınızı söyleyin. O kadar para ver uçak bileti al tatile diye gel bir de eş ailesinin tribini çek , şaka gibi. Hiç uğraşmayın bundan sonra hep kendi ailenize gidin tek gelince, nasılsa yaranamamışsınız. Şimdiye kadar ilk onlara gittiniz bir kere gitmeyince kötü oldunuz.

Hiç te umurumda olmasin açıklama.dahi yapmayın keyfimin kahyasi oyle.istedi bitti gitti şunu anladım ki kocanın ailesi sadece onun ailesi lafta ger dedikleri vay kızımız gibi severiz falan filan külliyen yalan en ufak falsonda üzerine çizgiyi çekiyorlar.
Kendimden biliyorum benim kv iyidir Allah için laf çarpmaz oyle kavga gürültü olmaz 3 te görümcem var amma ne zaman altım gelmişti tatile onlarla memlekette görüştük çocuklar da anlaştı gezdik tozduk o.zan resmen anında sırt çevirdiler bana kendi meselelerinizden banane halbuki
O yüzden en önemlisi kendi ailem ve öncelik onların simdi gidicem birkaç gün kalıcam kv lerde hop anneme uzun uzun orda kalıyorum artik arkamdan istediklerini desinler siz de hiç takmayın bile

Ya da bes karış suratla eve dalıp bana hosgeldin demediniz, aramadiniz, telefona çıkmadınız öyle kırıldım ki eşimin hatri için geldim diye ilk adımı siz atın
Bu da çok iyi çözümm ve dozunu iyi ayarlarsan tutarrhatta zaten senede bir geliyoruz filan diyede ekle

Ya da bes karış suratla eve dalıp bana hosgeldin demediniz, aramadiniz, telefona çıkmadınız öyle kırıldım ki eşimin hatri için geldim diye ilk adımı siz atın
Aynı taktiği önerecektim. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.

kayinvalide yanında ne işiniz var aylardır anne babanızı görmemişken? Şahsen aylardır ailemden uzak olsam ailemin yanina giderim tabi. Bunun içinde hayatıma evlendiğim erkek sayesinde dahil olmuş insanlara hesap vermem. Canınızı sıkmayın. Kavga olacağını sanmıyorum ama surat asarlarsada amaan sizde muhattap olmayın boşverin tatilinizin keyfini çıkarın

Sızı saymamakla alakası yok sızde bılırsınızkı ınsan anne babasını ozluyor gurbette olunca tabıkıde once onların yanına gıdecegım. Sızın oglunuz turkıyeye gelınce once bım aıleme gıtse hemde ben yokken sız buna razı gelırmısınız de benım aılemde gelmıyor haklı olarak de, gayet acık ve net aılenın tabıkı onlardan oncelıgı olacak bunuda onların anlaması gerekıyor kendı anlamıyorsa sen anlatacaksın normal bı dılle anlat kavga cıkarırlarsada cıkarsınlar yada surat asarlarsa assınlar

Vallahi bunların hepsi aynı demekki Kız alma da neymiş yaaa. Bunun türkçesi insan satın almak Satın almış gibi kullanmaya çalışıyorlar Ohh iyi yapmışsın ilk ailenin yanına giderek sonuçta nereye gideceğini eşin biliyordu demi Hiç takma gayet mutlu git tavir yaparlarsa gül ki iyice bozulsunlar Ben yakın oturuyorum kv ile benim canımı sıkabilecegi herşey i başkasını örnek göstererek yapamayacağını anlatıyorum Bunun kv si böyle yapmış ben kabul edemem gibi sonuç olarak yapamıyor için de kalıyor

İdare edilir şeyler olur elbette ama mevzunun içinde aile varsa durum farklılaşır.
Eşiniz yok tek gelmişsiniz, sizin anne bananız çok mu kıymetsiz de koşa koşa kayinvalidenizin yanına gideceksiniz?

Eşiniz size idare et diyeceğine, annesine tekken ne diye önce sizin yanınıza gelsin desin. Böyle bir konuyu mevzu bile etmemeli eşiniz.

Ailesine de virüsü falan bahane etmeyin, tekken elbette ailemin yanına gidecektim niye beklediniz ki beni derdim yerinizde olsaydım.

hayırlı bir gelin olduğumdan sizi hasta etme riskini almak istemedim annecim ama haklısınız verin ellerinizi öpeyim diyerek sımsıkı sarılın.

yorumumun alt metnini anladınız siz .. :)

Eşiniz size idare et diyeceğine, annesine tekken ne diye önce sizin yanınıza gelsin desin. Böyle bir konuyu mevzu bile etmemeli eşiniz.
Eşim aynen böyle demiş ben tek gitsem kalmam bile kv gilde sen niye b[yle diyorsun anne demiş.Onada küsmüşler düşünün bugun konuşmuşlar benimle bile mırın kırin ederek konuştular diye.Biz evimizde kalcaz bu gidişle ille insani zivanadan çikaracaklar diyor esim.Allahtan herşeyin farkında.Biz huzur bozulmasın ortam gerilmesin diye uğraşiyoruz işte ne anlasınlar.Ben yapacağimi biliyorum.Tavsiyeleriniz çok iyi geldi kızlar çok sağolun.

“Yurtdışından gelen oğlunuz olsa, önce benim aileme gitse ne hisssederdiniz. Sizi yok saysam arayıp haber vermez, şimdi de gelmezdim. Lütfen birbirimizi özlemişiz onca süre ayrı kalmışız, ağzımızın tadı bozulmasın” de.

Baktın hala tepki gösteriyorlar, sorun büyüyor “ben doğru olanı yaptım, sorun çıkaran sizsiniz, çok kırıldım” de. Anahtarını al evine git. Sonraki adımı onlardan bekle, baktın umurlarında değil, taviz verme.

Takmayın. Siz ezilip bükülüp açıklama yapmaya çalıştıkça onlar üste çıkar. Eşinizle konuşup ayarladıktan sonra onalra laf düşmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…