Napicam Kizlar,2 aylik evliligim bitiyor

_CheRie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
51
0
36
Almanya

Merhabalar kizlar,

icimi dökmeye o kadar cok ihtiyacim var ki kafanizi sisirecegim biraz.
Ben 2 aylik evliyim,almanyada yasiyorum,esimse su an türkiyede. evlendikten sonra sadece 2haftamiz birlikte gecti,sonrasinda ben almanyaya dönmek zorunda kaldim.
Esiminde vizesi olmadigi icin gelemedi benimle.

esim vizeyi almak icin su ana kadar hic bi caba göstermedi,sebebi ise dügün ve nisan icin yapilmis borclar. ailesinin emeklilik parasi yetersiz oldugu icin o borclari kapamadam gelemem diyor. borc ise 20 milyardi.
bir kac gün önce taksitler söz acildi,bende aa ne güzel gelecek ay 2-3 seyin taksiti bitiyor rahatlarsin dedim,oda yok gelecek ay dogalgazin taksiti baslicak dedi bana
esim gitmis bana bi kere danismayi birakin, söylemeden bile tekrar 4 milyar borca girip eve dogalgaz yaptirmak icin bi sirketle anlasmis.
ben sok oldum, ben borclari bitirecekde yanima gelecek diye beklerken, beyfendi gidip daha fazla borc aciyor.
kayinvalidem biraz rahatsiz, kisin sicak olsun, üsümesin diye kendi kendine böyle bi karar vermis
bende bana niye söylemedin dedigimde, "annemin sagligi icin yaptigim birseyde senden izin mi alicaktim" dedi
Izinle ne alakasi varki, bi hayati paylasmak istiyosun ama esinin actigi borcdan bile haberin yok
ben cok üzüldüm, hem davranisina, hem sözlerine. bi kac gün sustum, bugün konu acildi
baya bi gerildim, sinirlendim. icimde olanlari söyledim.
dedim senin buraya gelesin yok, ben artik umudumu kaybetmeye basladim, sanki hic kavusamicaz gibime geliyor. ee nolcak böyle dedi, bende ayri gayri evlilik mi olur, nereye kadar sürebilir ki böyle, ille bi yerde ipler kopar dedim. evli bi kadin baba evinde en fazla kac sene kalabilir kizlar ya?
bu sefer bu sen iste aileni birakip, aliskanliklarini birakip buraya (türkiyeye) gelmiyosun bilmem daha neler dedi bana.
biz iliskinin basindan beri almanya icin konusmustuk, bende sinirlenince "neden döneklik yapiyosun simdi" dedim. dönek lafina bozuldu, "git kendine dönek olmayan birini bul, bu is bitti" dedi kapadi teli

esim cok inatci bi insan, su güne kadarda agzindan bitti kelimesi cikmamisti hic, simdi cok korkuyorum. o bana zamaninda bi kere bitti dersem biter geri dönüsü yoktur demisti.
ondan sonra ne aradi, ne ben. aramazda zaten gururunu hice sayip.

cok kafam karisik, cok bunaldim. bu konu bayadir kafama takiliyordu zaten, esimin ailesini birakipta buraya gelesi yok hic. buraya gelsede huzurumuz olmicak, cünkü ailesinin maasi yetersiz olacagi icin her ay para göndericem diyor.

esim buraya geldiginde hemen ise giremez, haliyle tek benim maasimla idare edicez.
ben hem evi gecindircem, hem ailesine para mi yollicam? üstelik burda evi ignesinden ipligine kadar ben düzücem, hic bi sekilde yardimlari olmicak, daha onun borclarida olucak
bi insana bu kadar yüklenilmez ki

napicam ben kizlar, bana bi yol gösterin, ne düsünmem, nasil davranmam lazim herseyin tatliya baglanmasi icin?

o kadar bunaldim ki geceleri sacma sapan kabuslar görüyorum uyuyamaz oldum. kimseye hicbirsey anlatamiyorumda konu büyümesin, üzülmesinler diye...

canım durumun cok zor acıkcası hem baska sehırlerdesınız hemde maddi yönden sıkıntı içini aydınlatıcı seyler soyleyemıycegım pek ama hemen boşanıcagınızıda düşünmuyorum açıkcası he bıde su var boşanmasanız oda ayrı bır mesele nereye kadar cekıceksınız kı bunu böyle

benim anlamadığım siz bunları evlilik kararı aldığınızda konuşmadınızmı. ayrıca durumları kötüyse neden yirmibin borç yaptılar ve düğününüzde bişeyleri halledebileceğiniz kadar takı falan takılmadımı hiç. siz bunları baştan düşünmedinizmi

bende bilmiyorum ki canim, o kdr huzursuzum ki. bosansan bi dert, bosanmasan bi dert

Konusuldu elbette, konusulmaz mi. diyorum ya bastan beri almanyaya gelinicek, burda calisicak diye konusuldu. simdi ne oldu bilmiyorum birden annesini birakmak istemiyor gibi.
Ben dügünde takilan paralari, ve onlarin taktiklari bilezikleri zaten verdim onlara.
Bu yapilan borcdan haric olan borclarida onunla kapadilar.
Düsünsenize 2 tane bilezikle geri döndüm evime ne kadar gurur kirici birsey, ama ben esim üzülmesin diye ona bile bisey demedim, kendi ellerimle verdim

ben ailesinin maasinin yetersiz oldugun farkinda degildim, cektíkleri krediyi ödebilirler diye düsünmüstüm. insan ödeyemecegi krediyi neden ceker yahu alsanaalsanasmile bana mi güvendin cekerken, sen cocugunun almanyaya gelicegini bilmiyomuydun mafoldumben

acaba senden paramı bekliyor. sen gönderip borçları kapatacak, hiç bi çaba sarfetmeyecek. bedava eş sahibi olacak. belkide senden böle bi teklif bekliyordur?

esini almanyaya getiridigindede bir cok sorunla karsilasicaksin bunlari biliyorsundur
zaten almanca ögrenmesi gerekiyor gelebilmesi icin
bir bayanin calisip erkege bakmasi erkegin piskolojisini bozar
borclari ailesinin üzerine yikip gelmemesi cok normal ama üste borc yapmasi moral bozucu olmus
yinede madem henüz durumunuz yoktu neden acele ettiniz evlenmekte

ya öyle biri degil, benden para beklemiyor.
zaten beklesede yollayamayacagimi biliyor. onun istedigi benim türkiyeye yerlesmem.
ama ben bastan ona teklif etmistim, kabul etmemisti
ben senin yasam kaliteni burda saglayamam, gecinemeyiz demisti
1 sene sonra birden bana "sen aliskanliklarini degistirmek istemiyorsun"diye cikismaya basladi.

ben napim türkiyede, borc harc icinde. üstelik kayinvalidemle birlikte yasicam, bunu hangi kiz ister ki...

Keşke ilk önce eşin bir miktar birikim yapsaydıda ondan sonra evlenseydiniz. .
Yazık değilmi sanada . .Ne demek evin her şeyini ben alıcam ben düzücem. .
Erkek olarak yapması gerekenleri neden yapmıyor. . .Dediğin gibi sana güvenip bu kadar borcun altına girmişler sanırım. .
Evliliğiniz daha çk yeni. . Bitirmek kolay değil.Heleki daha bir araya bile gelmemişsiniz doğru düzgün.
Bir kelime yüzünden bitti derse zaten o insandan koca moca olmaz

evet dili ögrenmesi gerekiyor vize icin. ama su ana kdr hic bi caba göstermedi, benim sinirimi bozanda bu.
ben zaten ailesine borcu yikip gelsin demiyorum, ama madem bunu biliyodun, borc acmasaydilar. ben onlardan dügün mügünde istemedim ki, ufacik bi eglence yeterdi
onlar istedi büyük dügünü, simdi acisi benden cikiyor
kendi dügünümün parasini ya ben ödicem, yada esimin borclarini bitirmesi icin bilmem kac sene beklicem...

o cok israr etti evlilik icin, ailesi cok istedi. ben böyle olacagini bilsem beklerdim, ne bileyim yahu boshayallersmile evli bi bayan olarak baba evinde kalmaktansa, nisanli kalirdim daha iyidi...

kimse istemez tabiki ...
borclari ne kadar süre icersinde kapatabilirmis?
bunu oturup konussaniz bide sen evini kurarken o hic bisey almiycakmi?
altinlarda gitmis zatenCADIARZU
bu borclari ödeme zamani icersinde en azindan almanca ögrense sende evini tuttup yerlessen kagit islerini halletseniz bunlarda zaman alir zaten baya

simdi msne girdi, iletisinde BURAYA KADARMIS yazdi cikti
of ALLAHIM neydi benim günahim ya
ben onlari üzmemek icin o kadar caba gösterdim, o kadar fedakarlik yaptim
hak etmedim bunu mafoldumben

tamam canim üzme simdi kendini
döneklik lafina bozulmus keske kullanmasaydin böyle bir kelimeyi
ama düzelir...

bana 2 seneden falan bahsediyor. 2 sene nasil beklerim ki ben.
hayir hicbirsey almicak, bi kurusu bile gecmicek eve, herseyi ben kendim halledicem
1 sene beklerim öyle böyle, ama 1 seneden sonra herkes sormaya baslar kocan nerde diye. üstelik mesaf olunca konular cok uzuyor, evliligimize zarar gelicek diye korkmustum
ve korktugumda basima geldi mafoldumben

ah be canim neden oturup konusmadiniz bu mevzulari
hem oda gelse esyadir sudur budur biseylere katkisi olmasi lazim
herseyi kadina yikmamali keske ailen bastan konussaydi bunlari onlarla
siz ne kadardir tanisiyosunuz sanki kisa sürede tanisip evlenmissiniz gibi geldi bana

Valla güzelim zor bi durum ama neden beklenmedi kiii.... yani sen orada eşin burada olacaktı da niye beklemediniz...

madem paraları yok düğün yerine nikah olurdu sanki... keşke bütün şartları konuşup öyle evlenseydin... şimdi de güya evlisin hala baba evindesin çok zor bi durum... daha adam bu durumu göz ardı etmiş hala buraya gel diyor... sanki çocuk oyuncağı bu...

iki senekafamçokkarıştı
sen desene bi evimi kur ben gelicem oraya diye
o gelince sen kuruyosun ya sen gidincede o kursun bakalim ne diycek

öyle şeymi olur canım ne demek herşeyi ben alıcam.madem o kadar borcu var bide kendi oturcağı evi için borç alsın.sen alman gerekenleri al sadece.size ne düşüyorsa.hazıra alışmasın o kadar.tabi bakalım gelcekmi? o da var. şimdi bişey sorucam .acaba sen gidince annesi mi aklına girdi eşinin? hani gitme falan diye.o gelsin gibisinden.olabilirmi böyle bişey

iki senekafamçokkarıştı

şimdi o lafa da alınır eşi... baksana sanki bi laftan hemen yıkmış dağıtmış ortalığı...

evlenmişsin artık biraz daha olgun olsaydı şimdi bi adım atmak istesede gururluyum deyip yapamayacak...

konusulmayan birsey yokki, esim konustugumuz seylerin disina cikiyor
veya bana düsünmeden bir takim seyleri vaad etti, bende ona inandim.
belki oda bilmiyordu böylesine sIKIsacagini.
biz 4 senedir tanisiyoruz, ama 1.5 senedir birlikteyiz...

evet aynen, yine düsünmeden haraket ediyor. ben oraya gelicem, bana nasil bakicak? daha simdi idare edemiyor bide üstüne benim masrafim eklenince napicak.
ben nikahi cok istemistim ama kabul etmediler. simdi benim dedigim olsaydi bu durumda olmazdik...

iki senekafamçokkarıştı

kendi evleri var, kirada oturmuyorlar. simdi ben kendi evimi istesem, ev dururken neden kiraya cikalim denilcek biliyorum.
ben bi yatak odasi istedim o bile yapilmadi su güne kadar, ev düzmeden gectim...
annemlerin babamlarim yatagi ne güne duruyo dedi bana mafoldumben

annesi aklina girmezde, sürekli agliyodu oglum gidicek diye, esimde bundan etkilendi galiba. dügünde benim ailem degil, onun ailesi oturdu agladi....

şimdi o lafa da alınır eşi... baksana sanki bi laftan hemen yıkmış dağıtmış ortalığı...

evlenmişsin artık biraz daha olgun olsaydı şimdi bi adım atmak istesede gururluyum deyip yapamayacak...

aynen, yapmaz zaten. siniri gecememis belli kide msnden msj yolluyor bana hala... buraya kadarmis alsanaalsanasmile

sence çözüm yolu nedir... senin bi düzenin var ve iyi de bi işin... şimdi eşinin doğru düzgün oturup düşünmesi gerekir... seni çağrıyor ama boş vaatlerle... sen orayı bırakacaksın işini bırakacaksın sonra hoooppp k.valide ile birlikte yaşamaya ve eşinin getirdiğine muhtaç ola ola yaşayacaksın...

bunu nasıl kabul edesin ki hadi diyelim kabul ettin sonrasında zaten anlaşamazsınız çok zor olur senin için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…