narsist anne yüzünden eve gelmek istemiyorum.

dortnisa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
2
0
16
20
Herkese merhaba yaşıtlarım ve güzel ablalarım. Benim 2 yıldır annem yüzünden yaşadığım problemler var kendisi fazla narsist manipüle seven birisi, herkesin hayatına illa ki girmiştir bu tarz insanlar bu yüzden anlatmaya gerek yok. Annem 50 yaş üstü ama çok mutlu ama sadece kendisi için mesela onu hiç öpemem ya da sarılamam ama yanımda olsunda bunlara gerek bile yok. Tam olarak 11-12 ay önce babamı kaybettim bundan sonra bizim durumlarımız daha çok ağırlaştı bendeki sınav psikolojisi annemdeki mukemmelliyetcilik arzuları. beni sürekli tersleme, karakterime hakaretler. Benim gibi 18 yaşındaki arkadaşlarım gece evlerine girmezlerken partiden partiye kosarken sürekli para harcarken ben annem mutlu olsun diye ise girdim onun 5 kurus parasini yemedim. Elimde para yoktur çok ihtiyacım olmuştur kredi çekmişimdir yks ücretini bile krediyle ödemiştim ben neyse sürekli kavga etmeye başladık öfkemi sadece odamdaki duvarlardan çıkarabilirim iyice öfke kontrol sorunlarım ortaya çıktı. Doktor antidepresan verdi ve annem beni düşündüğü için hepsini attı içirmedi, Hani ne oturup birlikte yemek yedik, ne de yan yana oturup anne kızların yaptığı gibi dertleşebildik çok özeniyorum öyle kızlara. Şimdide iftar okunacak birazdan birlikte oturup yemeyeceğiz birlikte hiç yemeyeceğiz belkide. Başınızı ağrıtmamışımdır umarım burada farklı annelerin fikirlerinide merak ettiğim için ilk defa böyle bir yazı yazdım yazım hatalarını görmezden gelin lütfen teşekkür ederim🥲🥲

Herkese merhaba yaşıtlarım ve güzel ablalarım. Benim 2 yıldır annem yüzünden yaşadığım problemler var kendisi fazla narsist manipüle seven birisi, herkesin hayatına illa ki girmiştir bu tarz insanlar bu yüzden anlatmaya gerek yok. Annem 50 yaş üstü ama çok mutlu sadece kendisi için mesela onu hiç öpemem ya da sarılamam yanımda olsunda bunlara gerek bile yok. Tam olarak 11-12 ay önce babamı kaybettim bundan sonra bizim durumlarımız daha çok ağırlaştı bendeki sınav psikolojisi annemdeki mukemmelliyetcilik arzuları. beni sürekli tersleme, karakterime hakaretler. Benim gibi 18 yaşındaki arkadaşlarım gece evlerine girmezlerken partiden partiye kosarken sürekli para harcarken ben annem mutlu olsun diye ise girdim onun 5 kurus parasini yemedim. Elimde para yoktur çok ihtiyacım olmuştur kredi çekmişimdir yks ücretini bile krediyle ödemiştim ben neyse sürekli kavga etmeye başladık öfkemi sadece odamdaki duvarlardan çıkarabilirim öfke kontrol sorunlarım ortaya çıktı. Doktor antidepresan verdi ve annem beni düşündüğü için hepsini attı içirmedi, Hani ne oturup birlikte yemek yedik, ne de yan yana oturup anne kızların yaptığı gibi dertleşebildik çok özeniyorum öyle kızlara. Şimdide iftar okunacak birazdan birlikte oturup yemeyeceğiz birlikte hiç yemeyeceğiz belkide. Başınızı ağrıtmamışımdır umarım burada farklı annelerin fikirlerinide merak ettiğim için ilk defa böyle bir yazı yazdım yazım hatalarını görmezden gelin lütfen teşekkür ederim🥲🥲

Bak sana yemin ederim ben 26 yaşındayım, istanbul'da yaşıyorum, burada doğdum, üniversiteyi burada okudum. Bir tane Allah'ın kulunu görmedim 18 yaşında rahat rahat gecelere akıp, partilediğini.

Çalışıp kendi paranı kazanmak kendin için çok büyük bir yatırım, nerede çalışıyorsun? Hangi bankadan kredi çektin?

Bak sana yemin ederim ben 26 yaşındayım, istanbul'da yaşıyorum, burada doğdum, üniversiteyi burada okudum. Bir tane Allah'ın kulunu görmedim 18 yaşında rahat rahat gecelere akıp, partilediğini.

Çalışıp kendi paranı kazanmak kendin için çok büyük bir yatırım, nerede çalışıyorsun? Hangi bankadan kredi çektin?
Açıkladığım şeylerin yeterli olduğunu düşünüyordum ama yine de söyleyeyim üniversiteye giden arkadaşlarımdan bahsediyorum gözüm daha yükseklerde olduğu için malesef 1 yıl mezuna kaldım ve bu süreçte avmde çalıştım, bir yerden para gelmesi gerekiyor ne yapmam lazım?

Bu devirde ve ekonomide o partiden bu partiye koşanlar kimmiş ya? Burdaki insanların çoğu senin yaşında iken çalışıp hayatını kazanıyordu. Elbette eğlenmek hakkın . O ayrı bir konu.

Annenizin problemli davranışları olabilir. Babanızı kaybetmişsiniz yakın zamanda. Zor günler geçiniyormuşsunuz. Onun etkisi olabilir. Annenizle konuşup birbirinize daha anlayışlı olmaya çalışın.

Şu da var, bir yaş döneminde anne kız çatışması yaşanabiliyor. Olgunluğa eriştikçe o tartışmalar azalacak merak etme.

18 yaşındaki arkadaşlarım gece evlerine girmezlerken partiden partiye kosarken sürekli para harcarken
Kimmiş bunlar? Anca şehir dışında okuyanlar bu kadar partilere gidiyordur ama bu kadar parayı da bulamazlar. Anca aileden zenginlerdir. Kendinizi kıyaslamanız tuhaf olmuş.

Açıkladığım şeylerin yeterli olduğunu düşünüyordum ama yine de söyleyeyim üniversiteye giden arkadaşlarımdan bahsediyorum gözüm daha yükseklerde olduğu için malesef 1 yıl mezuna kaldım ve bu süreçte avmde çalıştım, bir yerden para gelmesi gerekiyor ne yapmam lazım?

Üniversitede de yok öyle bir dünya. İçki paralarından haberin yok galiba. Öyle her gece parti parti takılanlar zaten it kopuktur. Aklı başında hiçkimse öyle her gece partilemiyor üniversitede döneminde.

Çok güzel bir şey kendi paranı kazanmış olman, kendine yatırım yapmışsın. Paranı biriktirirsin. Seneye de harcarsın.

Annenle sorunlarını da senin değil annenin çözmeye çalışması gerekiyor. Onun sana sorumluluğu var. İkiniz içinde zor bir süreç. Eğer sen tatlı tatlı düzgün gel anne kahve içelim dediğinde seni tersliyorsa sende annene mesafe koy. Az konuş, az derdini anlat. Kendi hayatına odaklan. Annenin sana köstek olup, hayatını zorlaştırmasına, seni üzmesine izin verme.

Merhaba, seni evleneli 1 buçuk sene olmuş ve evden uzaklaşmış, travmalarını iyileştirmeye çalışan bir kız evlat olarak çok iyi anlıyorum. Böyle annelerin gazını babalar alir. Babadan sekip de çocuklara pek sirayet etmez fakat ne zaman babaya bir şey olursa hedef yakininda olan, nazi geçen o çocuğa kayar. Bunu yaşadım ben de. Anneme dönük olan tarafım, babam felç olduktan sonra yandı kül oldu 4 sene. Sinir krizleri, inandiramama, ikna edememe, begendirememe.. hiçbir zaman kötü karşılık veren bir evlat olmadım ama. Sürekli aramı iyi tutmak istiyordum çünkü. Aman beni beğendin diye evde onun istediği gibi yaşıyordum. Beni odamda istediği gibi bulması için ayak seslerinden tanıyıp toparlanıyordum. Gaddar bir kadın değildi ama dünyanın en zor, en mükemmeliyetçi kadiniydi. Memnun etmek imkansizdi ve sevgisini hiç gosteremezdi. Bunlar birleşince azap gibi oluyordu.

Ama şunu bilmeni istiyorum; bunu bilerek yapmıyorlar. Zamanında onlar da değersizlik duygusuyla boğuşmuş olmalı, anneleri tarafından sevilmemis olmalı. Benim annem öyleydi. Bu taraftan onu anlayıp psikologu falan olmaya çalışıyordum. Çok yorucuydu.
Yalnız degilsin.

Bu ergenlerde bugun konu acip duruyor. Annen ne yapti narsist olacak? Somut ornek verir misin? Ve kim partiliyomus o yasta acaba para mi var millette partileyecek eve girmeyecek

Bu ergenlerde bugun konu acip duruyor. Annen ne yapti narsist olacak? Somut ornek verir misin? Ve kim partiliyomus o yasta acaba para mi var millette partileyecek eve girmeyecek
Musadenizle ekleme yapmak istiyorum.Para olmadığından "partileyememek" nasıl bir kavramsa?Peki para olsa her gece bir yerlerde bu çok mu normal.Gece bşoyle geçen insanlarin gündüz kime ne yararı olacak.Gecelege ümitle bakmamız gereken gençlik bu mu?Geceler şunu karistiriuor gecnlihimin baharindayim hayatımın ağzına tükürmem gerekiyor.Annesini düşünen hiç yok.Kac yıllık hayat arkadaşını kaybetmiş .Belki onsuz hiçbir hesap kitap yapmayan kadın tek başına kaldı.

Kendi basimiza herkese narsist vb tanilari koymasak mi artik?

18 yasinda herkes parti parti gezmiyor, calismayi secmeniz annenizi mutlu etmekten cok kendi tercihiniz olmaliydi zaten.

Musadenizle ekleme yapmak istiyorum.Para olmadığından "partileyememek" nasıl bir kavramsa?Peki para olsa her gece bir yerlerde bu çok mu normal.Gece bşoyle geçen insanlarin gündüz kime ne yararı olacak.Gecelege ümitle bakmamız gereken gençlik bu mu?Geceler şunu karistiriuor gecnlihimin baharindayim hayatımın ağzına tükürmem gerekiyor.Annesini düşünen hiç yok.Kac yıllık hayat arkadaşını kaybetmiş .Belki onsuz hiçbir hesap kitap yapmayan kadın tek başına kaldı.
Ergenlere bosuna akli bi karis havada denmiyor. Genis kapsamli dusunemiyorlar biraz bencil oluyorlar

Back
X