Narsist bir eş ile evli olmak !!!

Arkadaslar esimde ileri derecede narsistik kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Bana ağır seyler yaşattı ama hastalığının etkisinde yaptıgini farkettim. Narsist kişiler asla tedaviyi kabul etmezmis ettrebilen var mi acaba????
Narsist insan hasta değildir, bencildir düzelmeleri çok zor..

Arkadaslar esimde ileri derecede narsistik kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Bana ağır seyler yaşattı ama hastalığının etkisinde yaptıgini farkettim. Narsist kişiler asla tedaviyi kabul etmezmis ettrebilen var mi acaba????

Bu taniyi siz mi koydunuz?

Marksist kişiler hayatı etrafındakilere zindan ederler.Benim eşim değil de,kayinvalidem öyle.Bu yüzden çok problemli bir aileleri var.Allah'tan eşim hiç etkilenmemiş bu durumdan.

Dünyadaki erkeklerin %95 narsist neden kadınlar işine gelmediği yerde erkeklere bu teşhisi koyuyor. Arkadaşım sen psikolog musun da bu adama Narsist teşhisi koydun?

Dünyadaki erkeklerin %95 narsist neden kadınlar işine gelmediği yerde erkeklere bu teşhisi koyuyor. Arkadaşım sen psikolog musun da bu adama Narsist teşhisi koydun?
Psikolog degilim ama psikolog ile görüşüyorum durumu anlattim davdanislarini degerlendirdik malesef narsist olduğuna karar verdim esim degil ama ben sorulara tabi tutuldum çünkü narsistleri tedaviye ikna etmek cok zor

Kac kurtar mi kendini dersin?? Psikologlarla dialog icerisindeyim kisilik bozukluğu oldugu söylendi
Eski esimde narsistti. Cok bencildi, kendi rahatina cok duskundu, adam kullanmayi coook severdi ve yaptirirdi da istedigini bir sekilde. Kendini cok iyi pazarlardi, agzi cok iyi laf yapardi, yuksek egosu vardi. Inanilmaz azimli ve hirsli idi. Hedefe ulastiginda baska hedef belirlerdi kendine. Hep birseyler ugruna cabalardi. En iyisi her daim onda olmaliydi. Yarış atı gibiydi adeta.
Para,kariyer,mevkii ön plandaydi onun icin.
Cok duygusuzdu. Karsi tarafi cok iyi manupule edip bastirirdi ve her nasil oluyorsa kendinizin suclu olduguna inaniyorsunuz.herseyi yapip e sen bole olmasaydin ben bu yola girmezdim senin yuzunden oldu hersey deyip butun sorumlulugu,suçu uzerinize yikar.
Demediginiz seyleri bile icinden kelime secip olmus gibi yansitir size, gunun sonunda evet yanlis anlasildim hata bendeydi deyip ozur dilerken bulursunuz kendinizi..
Butun dengelerinizi alt ust eder, mantikli bile olsaniz onunla anlasmak/fikir birligine varmak imkansizdir. Asla anlasamazsiniz.

Narsistlik
özguven,degersizlik, hiçlik güdusunden gelip kendi potansiyelini icinde gizleyip Karsi tarafi inceden inceye ezmek, hiç'leştirmek,değersizlestirmek, sömürmek uzerine kurulan bir kisilik bozuklugudur
Narsist olan kisi hatasini kabul etmez.
yok oyle birsey, kendini savunmak ezdirmemek bozukluk mudur deyipgecistirir.. cunku kendisi hep mukemmeldir, o kimseye hata yapmaz Insanlar ona hata yapar (!)
Sömürecegi kadar sömürmusse yani işi bitmisse,artik beslenecegi sey kalmamissa oyle ayrilirlar. Hem de arkalarina dahi bakmadan. Arkalarinda enkaz birakarak.. asla acimazlar.

Tehditkar olabilirler. Psikolojik baski, alayci olma, size kendinizi yetersiz hissettirme, begenmemesi,kusur bulmasi, ezmek,degersizlestirmek, kendini övmek, kendini mukkemmelmis gibi hissetmesi, insanlara hizmetkar gozuyle bakmasi, hakli olsanizda 'sacmaladin yine, aglamayi kes, off hep boylesin biktim artik senden' demesi olasi ihtimaldir her zaman.

Narsistler düzelmez ! Sizin onlara sınır cizmeniz,posta koymaniz, hadi canim sen de kimsin diye onu ezmeniz lazim. Sizi kaybetme korkusu olmasi lazim.
Aksi takdir de eş/sevgili olmak yorucu,tramvatik oluyor onlarla.

Uzmanlar, yol yakinken/arkadassaniz oylesinden uzaklasin der.
Yok cocuklar var diye boşanamiyorsaniz da o zmn narsist birinin dilini cozmeniz lazim der.
Ki bu dili kullanmayi da herkes beceremez. Kitap, video bakmaniz lazim.

Ben bu zorlu yolda boşanmayi sectim, maddi manevi sömürülmusüm meger 6 yilda.
Iyi ki bosanmisim, kendime geldim.

Son düzenleme:
Kurtar kendini .Kaç

Çok zor allah yardim etsin 🤲

Tedaviyi kabul ettirmek diye bi şey söz konusu olamaz zaten canım. Bi insan kendi tedavi olmak istemedikçe düzelmiyor. Düzelmeye kendinin gönlü olması lazım. Sen teşvik edebilirsin ama zorlamayla yapamazsın bence.

Eski eşim narsisti sadece kendini düşünen hayatın etrafında dönmesini isteyen kenidene bağımlı hale getiriyor sonrada değersizleştiyor ben kaç kez teklif ettim pisikolog ama istemedi en sonunda ayrıldım kendimi şimdi hasa değerli görüyorum seviyorum Daha mutluyuz çocuklarımla ben çok çok sabırlı biriyim ben bile pes ettim Allah yardımcınız olsun Çok zor bir durum

Başka bir şeyi bahane ederek tedaviye götürseniz..
Yani narsistlik değil de ne bileyim sallıyorum sinirlisin, yada cinsel olarak istekli değilsin vb gibi varsa öne sürebileceğiniz birşey belki öyle ikna olur

Eski eşim narsisti sadece kendini düşünen hayatın etrafında dönmesini isteyen kenidene bağımlı hale getiriyor sonrada değersizleştiyor ben kaç kez teklif ettim pisikolog ama istemedi en sonunda ayrıldım kendimi şimdi hasa değerli görüyorum seviyorum Daha mutluyuz çocuklarımla ben çok çok sabırlı biriyim ben bile pes ettim Allah yardımcınız olsun Çok zor bir durum
Aynen benim eşimde narsisti ve bana hayatı zindan etmişti.Bu narsistler karşı tarafa sürekli değersizlik duygusu aşılarlar.

Benim arkadaşım narsist biriyle evliydi boşandı. Tanı almış birisiydi eşi. Gelip hikayeleri anlatıyordu da yaşadığı şeyler bildiğiniz sadistlik düzeyinde. kadına bilerek acı çektiriyordu artık yalvarıyorduk grubumuzda ona boşan diye. Çok zor öyle tanı almıiş insanlarla yaşamak

Back
X