• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsist eşin pençesinde 5 sene

Ozguven problemi olanlar narsistlere aşık olur. Bunu cocuklugunda yasadigin travmalar belirler ya da nasil bi annenin kucağına doğduğun. Insanlar cocukken nasil acılar yasadilarsa o acilari onlara tekrar yaşatabilecek karakterdeki insanlari görür görmez tanır ve onlara aşık olurlar. Geçmişinle ilgili ozguven problemi yaratan anilarina odaklanacak bir psikolog ile o anilara verdiğin tepkileri duzeltirsen o adami sevme girdabindan kurtulabilirsin.
Katılıyorum size ama ben nedense babamin tam tersi bir karakter ile evliyim....tam tersi olduğunu gerci biliyor muydum acaba? Iyi kötü tanışıktık...babamin yetiştirme tarzi berbat ...kizima tam tersi davranıyor eşim hoşuma gidiyor

Yani çocuğunuz da yok iken neden bu adamın bütün kötü davranışlarını çekiyorsunuz? Sizde mi kendinize değer vermiyorsunuz?
Benim ablam 3 çocukla 16 yıllık evliliğini bitirdi eşinin narsist olması yüzünden. Sonrasında çektiği zorluklara rağmen mutluydu en azından basında ne zaman neye kızıp hakaret edeceği belli olmayan bir adam yoktu..yapmayın bunu kendinize yol yakınken bırakın kurtulun

Sanirim vermiyorum. Ogrenilmis caresizlik gibi. Yani bu hayata alismak artik kaniksamak .
ki aslinda cocuk yokken ayrilabilecekken...Ne zaman kurtulucam bilmiyorum.

ablaniz nasil ayrildi peki? Ne oldu son damla?Baya uzun evli kalmislar ve 3 cocuk... cocuklara karsi nasildi esi?

En az üç ayrı konunuza yorum yaptım.
Diğer arkadaşlar da aynı şekilde,
sayfalarca yazdık, çizdik, yol gösterdik.
Sizde harekete geçmek için en ufak bir çaba yok.
Ara ara burda konu açıp dertleniyorsunuz.
Durum açık, net, bu adamdan ayrılmanız şart.
Destek alabileceğiniz bir aileniz, arkadaşınız yok mu?
Gelip alsınlar sizi o evden,
aksi takdirde kazara hamile kalacaksınız,
işler hepten sarpa saracak.

anneme anlatmistim daha once, bana birakiyor. cok detayli bir sekilde bilmiyo buraya anlattigim gibi, ama kaba saygisiz oldugunu soylemistim. karismiyo cekme dedi cekmek zorunda degilsin dedi, ama son karari bana birakti en son konusmamizda. Cokta anlatmiyorum uzulmesinler diye, bir de gorustugumuzde esime belli etmesin diye.. hepsi bana geri donecek o davranislarin cunku...

Esime de uzuluyorum, narsist ama duzelir belki, cok severek evlenmistik, beni seviyodu diye. Noldu sonra? Bilmiyorum. Benimde psikolojim iyi degil.
surekli zekami kucumsuyo, aptal oldugumu, onun cok akilli oldugunu, aramizda zeka farki oldugunu soyluyo. Yokta boyle bisey. Evet belki benden daha zekidir ama aramizdaki sorunun benim zekamla ilgisi yok. Beni kucumsuyo sadece. Sonra o an geciyo kavga ettiysek ertesi gunu bisey olmamis gibi konusuyo veya canim karim diyebiliyo yada sanki benim yuzumden kavga etmisiz gibi sakayla karisik bi laf atiyo bana. Tamamen anlik yasiyoruz

sinirlerim cok gevsedigi icin ben de ekstrem tepkiler veriyorum artik. Salak dedigi anda bagirmaya basliyorum artik gerisi gelmesin diye.

anneme anlatmistim daha once, bana birakiyor. cok detayli bir sekilde bilmiyo buraya anlattigim gibi, ama kaba saygisiz oldugunu soylemistim. karismiyo cekme dedi cekmek zorunda degilsin dedi, ama son karari bana birakti en son konusmamizda. Cokta anlatmiyorum uzulmesinler diye, bir de gorustugumuzde esime belli etmesin diye.. hepsi bana geri donecek o davranislarin cunku...

Esime de uzuluyorum, narsist ama duzelir belki, cok severek evlenmistik, beni seviyodu diye. Noldu sonra? Bilmiyorum. Benimde psikolojim iyi degil.
surekli zekami kucumsuyo, aptal oldugumu, onun cok akilli oldugunu, aramizda zeka farki oldugunu soyluyo. Yokta boyle bisey. Evet belki benden daha zekidir ama aramizdaki sorunun benim zekamla ilgisi yok. Beni kucumsuyo sadece. Sonra o an geciyo kavga ettiysek ertesi gunu bisey olmamis gibi konusuyo veya canim karim diyebiliyo yada sanki benim yuzumden kavga etmisiz gibi sakayla karisik bi laf atiyo bana. Tamamen anlik yasiyoruz

sinirlerim cok gevsedigi icin ben de ekstrem tepkiler veriyorum artik. Salak dedigi anda bagirmaya basliyorum artik gerisi gelmesin diye.
Diğer ayrı kalmanızda herhangi bir pişmanlık gösterdi mi

En az üç ayrı konunuza yorum yaptım.
Diğer arkadaşlar da aynı şekilde,
sayfalarca yazdık, çizdik, yol gösterdik.
Sizde harekete geçmek için en ufak bir çaba yok.
Ara ara burda konu açıp dertleniyorsunuz.
Durum açık, net, bu adamdan ayrılmanız şart.
Destek alabileceğiniz bir aileniz, arkadaşınız yok mu?
Gelip alsınlar sizi o evden,
aksi takdirde kazara hamile kalacaksınız,
işler hepten sarpa saracak.

bir de narsist dedim diye Herkeste narsist oldu diyolar ama , esim tipik bence.
hatta bi ara soyluyodu lisedeyken 1 kisi onun yuzunden psikologa baslamis, baska 1 kisi okulu birakmak zorunda kalmis cok dalga gectigi icin, baska 2 kisi ikiz kardesler Onlara lakap takmis tum okulda oyle kalmis isimleri depresyona girmisler.
Benden onceki sevgilisi akil hastanesinde yatmis ayrildiktan sonra deliydi o vs diyo.
Bunlari ara ara anlatti biliyorum. O onceki sevgilisi hala ona mail mesaj atiyodu falan esim heryerden engelliyodu surekli biz evlendikten sonra bile yaziyodu. Belki de kiz da normal degildi bilmiyorum ama hepsi tesaduf olamaz.
bunlari anlatirken sucluluk hissi yada baska bisey yok. Ben diyince cocuktum, genctim kucuktum diyo nolmus aptal olmasalardi vs...

Benim bi farkim var mi bu zulum ettigi insanlardan?
Yasi buyuk olgun ama .. iste inanmak istiyorum sadece.

Merak ettiğim için soruyorum, sevmiyorlar ise ne hissediyorlar. Sevmeyerek evli kalmak onlara da ızdırap gibi gelmez mi. Sevgiyi bilmiyorlar gibime geliyor sevdiklerini zannediyorlar
Yok ya. Sevılmiyorumu herkes bilir hisseder. Zor gelen kabullenmek.
Bunca huzursuz mutsuz evlilige cocuk yapmaya calısmıslar. Senın dedıgın gıbı hissetmese, bu konuyu acmaz cocuk isine devam ederdi.
Kabullenemedıgı ıcınde belki duzelır diyerek ısrarla bu evliligi cocukla taclandırmak istiyor.
Herkes herseyın farkında yanı.
Konu sahıbının on konusu varsa onu da kocasıyla ılgılı.

Ben bu konuyu gördüğümde çok etkilendim, eşimin tamamen aynısını anlatmışsın. Eksiği veya fazlası yok. Diğer konularına da baktım aynı zulum.

Yok ya. Sevılmiyorumu herkes bilir hisseder. Zor gelen kabullenmek.
Bunca huzursuz mutsuz evlilige cocuk yapmaya calısmıslar. Senın dedıgın gıbı hissetmese, bu konuyu acmaz cocuk isine devam ederdi.
Kabullenemedıgı ıcınde belki duzelır diyerek ısrarla bu evliligi cocukla taclandırmak istiyor.
Herkes herseyın farkında yanı.
Konu sahıbının on konusu varsa onu da kocasıyla ılgılı.

kabullenemedigim bir sey yok, kafam karisik, cunku davranislari karmakarisik. Bir an iyi bir an kotu.
surekli beni sevdigini de soyler.
sevmek boyle bisey degil. Sevgi bu degil, ben bunu biliyorum. onun sevgi anlayisi farkli.

kabullenemedigim bir sey yok, kafam karisik, cunku davranislari karmakarisik. Bir an iyi bir an kotu.
surekli beni sevdigini de soyler.
sevmek boyle bisey degil. Sevgi bu degil, ben bunu biliyorum. onun sevgi anlayisi farkli.
Sevgi olmadigini bılıyosan cocuk neden yapmaya calısıyosun ve ne istiyorsun?

Selam herkese..

Narsist esimle evleneli 5 sene olacak yakinda. Onun moduna gore devam eden bir iliskimiz var, bir an cok iyiyken biseye sinirlenip cok kotu olabilen bir yapida. Kufur ve hakaret etmedigi bir tartismamiz olmadi.

7-8 aydir cocuk istiyoruz o da olmadi, belkide hayirlisi bu sekilde. ki artik bende cocuk yapmanin cok yanlis oldugunu dusunuyorum.
Kendimi yeni dogmus bebekle hayal ettigimde bu evde cok daraliyorum, ve uzerime bir kara bulut cokuyor sanki. esimin bana bagirdigini biseye kizdigini hayal ettigimde, o bebegin de ustumde buyuk sorumluluk olarak yikildigini hissediyorum..

Var mi psikolojik siddet gorup ayrilan? narsist veya degil , saygisiz ve deger gormedigi iliskiyi bitirenler?
Kendine o degeri verip ayrilmak gerekiyor. ben hep gozumu kapadim olaylara, demin/dun / gecen iyiydi, aslinda seviyo, suanda sinirli, isleri yogun stresli, borcu var, ben kizdirdim, biraz daha rahat davransaydim, dirdir yapmasaydim, ben de bagirmasaydim vurmazdi, gibi gibi bahanelerle kendimi avuttum.

ama sonuc hep ayni, hic degismedi. onemli olan kendi, o anda oyle hissediyosa bana iyi davranir , ama biseye sinirlendiyse cani sikildiysa kotu davranir, hakettigimi dusunduyse kufur eder asagilar, hatta sarsar, koluma vurur.
sonrasinda bir pismanlikta hissetmez, benim duygularimin veya dusuncelerimin bir onemi yoktur gozunde.

isimi birakali 2 sene olacak neredeyse, onunla birlikte degistirdigim cok sey var kendimde. ve gittikce daha cok daha cok veriyorum, daha cok gidiyo benden. kendimi kaybetmek gibi birseye donusuyor..

yazmak icimi dokmek istedim sadece... yorumlariniz varsa belki yardimci olur..
Belki de sen de borderline sin.
Çünkü bir yuceltip görmüyorsun
Narsist hep narsisttir
Narsist kişiler borderline lari secer

Diğer ayrı kalmanızda herhangi bir pişmanlık gösterdi mi

bir kez ayri kaldik, o da kendi surekli bosanalim diyodu konusmuyodu benimle. Ayni evin icinde delirmek uzereydim annemlere gittim 2 hafta hic aramadi ben de oyle, 2 hafta sonunda aradi barisalim seni seviyorum degmez boyle seyler (!) icin bu hale gelmeye vs sanki yaptigimizin cocukca oldugunu soyler gibiydi. baristik oyle. Bundan 3 sene onceydi, 28 yasindaydim keske barismasaydim.

Tani yok, cunku psikologa gitmiyor gitmek icin bir sebep gormuyor. Taniyi ben koydum, benim gorustugum psikologta gormemesine ragmen muhtemelen narsist oldugunu soyledi.

empati kurmuyor, karsisindakini ne kadar kirdigini dusunmuyor. Yada davranislarini tartmiyor.
beni tutan hep o iyi gunler ve iyi anlarimiz oldu. Hep kotu degiliz, beni cok sevdiginide soyler,ilgili de olur. Ama hersey ona bagli iste aslinda benim bi onemim yok gibi, o anda nasi hissederse Kendi keyfine gore hersey.
Narsistler kendilerinde problem olduğunu kabul etmezler zaten onlara birşeyi diretemexsiniz ve asla da değişmezler Siz özgüvenini yitirmişsiniz malesef mutlu değilsiniz kabul edin eşiniz kötü biri iyi tarafları var diye belirtmeyin kısacık hayatımız var size saygısı kalmamış sevgi de olmuyor sadece bağlılık var kötü bir ilişkiniz var nedemek hakaret ? İğrenç birşey diğer türlü yaptıklarında hakaret eden birinin saygısı var mıdır sizce sevgisi var mıdır? Sizin kararınıza bırakıyorum neticede okuduklarını Z biyere kadar olacak gene kafanızdaki mi yapacaksınız.

Eşinize üzülüyorsunuz demek, tabi adamın elinde değildir, size ettiği küfür ve hakaretler, insanların yanında sizi küçük düşürmesi. Yazık adamcağıza..🥴

Belki de sen de borderline sin.
Çünkü bir yuceltip görmüyorsun
Narsist hep narsisttir
Narsist kişiler borderline lari secer

bagimli kisilik gelistirmistim bir ara , ama tedaviyle hic kalmadi sayilir etkileri, psikolog oyle soyledi.

Yazdiklarimda yucelttigim bir sey mi var ?

Eşinize üzülüyorsunuz demek, tabi adamın elinde değildir, size ettiği küfür ve hakaretler, insanların yanında sizi küçük düşürmesi. Yazık adamcağıza..🥴
Saka gibi cevaplar. Adam bırkere narsıst degıl sevmiyor. Yesyess Yesyess tanıyı kim koyuyor diye sorarken cok haklıydı

N nilayblt kocana neden uzuluyosun? Uzuldugunu yazmıssın yukarıda?

Back
X