• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsist eşin pençesinde 5 sene

Adamda 5 yilda olumlu yonde hicbir gelisme yoksa bosanmali bence. 5 yil kisa bir sure degil, sizin tavriniza soguklugunuza ragmen hic mi degismedi?

Nasist mi bilmiyorum ama tamamen aynı seyler. Birkaç kere de ağır darp etti. 2bucuk yıl dayandım. Cekismeli bosanıyorum

gecmis olsun :(
Umarim tez zamanda ayrilirsiniz... bosanma sureci de zor olabiliyormus, cok hirslilar cunku..
kendinizi yipratmayin , umarim destek olacak insanlar vardir etrafinizda

Saka gibi cevaplar. Adam bırkere narsıst degıl sevmiyor. @Yesyess tanıyı kim koyuyor diye sorarken cok haklıydı

N nilayblt kocana neden uzuluyosun? Uzuldugunu yazmıssın yukarıda?

Neden her yazdigimi sorguluyorsunuz?
Amaciniz yardim etmek mi yoksa baska birsey mi?

Esim narsist. Sevmiyor da olabilir. Herseyin sadece tek bir cevabi olacak diye bir sey yok.
narsist diyince seviyo anlamina gelmiyo.
Narsist degil derken, neyi iddia ediyosunuz nerden bilebilirsiniz ?

genel olarak soyledim..
Yani fazla bir empati duyuyorum
Neyine empati yapıyorsunuz hala?
Adam sizi yerin dibine sokuyor hiç düşünmeden, hakaret, küfür, küçümseme. Siz bu insana nasıl olumlu bir his besleyebilirsiniz, benim aklım almıyor.

gecmis olsun :(
Umarim tez zamanda ayrilirsiniz... bosanma sureci de zor olabiliyormus, cok hirslilar cunku..
kendinizi yipratmayin , umarim destek olacak insanlar vardir etrafinizda
Kafayı yedim. Aylar gecti toparlanamadım. Sürekli beni suçladı. Saçımda beyaz çıkmış ön tarafta, daha 25 yaşındayım. Ayrılık beni daha çok zorladı. Geçecek diyorlar bekliyorum

ya dalga geçmiyorum ama başlık roman ismi gibi olmuş...
Öyle 5 seneyi anlatmışsınız baya kötü geçmiş
Başınız sağolsun ruhunuzu öldürmüşsünüz...
Şimdi boşanmak seçenek değil sizin için anladığım kadarıyla...

ondam dolayı ben akıl veremicem allahtan boşanmak dışında akıl veremeyecek kadar gerizekalıyım....

2. 5 yıl anlatımı ne zaman geliyor?
Çocuk yapmayın lütfen

Neden her yazdigimi sorguluyorsunuz?
Amaciniz yardim etmek mi yoksa baska birsey mi?

Esim narsist. Sevmiyor da olabilir. Herseyin sadece tek bir cevabi olacak diye bir sey yok.
narsist diyince seviyo anlamina gelmiyo.
Narsist degil derken, neyi iddia ediyosunuz nerden bilebilirsiniz ?
Konu acmıs sin soru soruyorum soruları sorgu gıbı algılama nedenin ne?
Sorgu gıbı geliyorsa cevap vermezsin, bı de bu cıktı soruyu begenmeyen öfke nöbeti gecırıyor.
Narsıst degıl evet. Sen doktor degılken narsıst diyorsun bende konularını bildigim ıcın narsıst degıl diyorum nasılsa uzman olmamıza gerek yok dı mı? Sevgisiz bir adam benim gordugum bu.

Neyine empati yapıyorsunuz hala?
Adam sizi yerin dibine sokuyor hiç düşünmeden, hakaret, küfür, küçümseme. Siz bu insana nasıl olumlu bir his besleyebilirsiniz, benim aklım almıyor.

bilmiyorum..
Belki bir bilen yazar varsa psikoloji egitimi olan..

Ben de bilmiyorum, tahminim su, hani bir iyi bir kotu davraniyor ya, iyi olani aklima getirip yumusuyo olabilirim..

Yalniz hic bir iyi davranisi hakaret kufurlerini aklayamaz bunu biliyorum. Ama affetme hissim
Nerden cikiyo bilmiyorum bunu

Konu acmıs sin soru soruyorum soruları sorgu gıbı algılama nedenin ne?
Sorgu gıbı geliyorsa cevap vermezsin, bı de bu cıktı soruyu begenmeyen öfke nöbeti gecırıyor.
Narsıst degıl evet. Sen doktor degılken narsıst diyorsun bende konularını bildigim ıcın narsıst degıl diyorum nasılsa uzman olmamıza gerek yok dı mı? Sevgisiz bir adam benim gordugum bu.

Psikologum narsist tanisini daha gormeden koyabiliyor dedim ya, okumadin mi o kismi?

narsist olsun olmasin bosver, yaptiklari ayni yazdigim gibi.. taniya takilmayalim.

bagimli kisilik gelistirmistim bir ara , ama tedaviyle hic kalmadi sayilir etkileri, psikolog oyle soyledi.

Yazdiklarimda yucelttigim bir sey mi var ?
Aciyabilip onu anlayıp terkedilme korkusu yasiyorsun duygularını ona göre yonlendiriyorsun
Dediğim gibi narsist kişiler borderline lari secer ilişki en başta çok güzel tadından yenmez takı borderline duygu değişikligine kadar içindeki aciyla önce kendine zarar verir sonra karşısındakini suclar

Psikologum narsist tanisini daha gormeden koyabiliyor dedim ya, okumadin mi o kismi?

narsist olsun olmasin bosver, yaptiklari ayni yazdigim gibi.. taniya takilmayalim.
Koyamaz diyorum bende. Gormeden kanser tanısı nasıl konmazsa narsıst tanısı da konamaz.
Iste onu diyorum bende narsıst dıyıp *istemeden yapıyor *a ınandıracagına kendını genclıgıne yazık etme. Huzur İcinde yasamak varken neden kufur ve hakaretlerıne katlansın ki?

Önemli olan eşinizin tanısının ne olduğu değil zaten.
Önemli olan sizin tanınız, zira sizde normal sınırların dışındasınız.
Bu adamdan çocuk isteyecek kadar da bilinç dışı hareket ediyorsunuz.
Boşuna yazılıyor bu yazılanlar yine her zaman ki gibi.
Allah size akıl, fikir, cesaret versin ne diyeyim.

Aciyabilip onu anlayıp terkedilme korkusu yasiyorsun duygularını ona göre yonlendiriyorsun
Dediğim gibi narsist kişiler borderline lari secer ilişki en başta çok güzel tadından yenmez takı borderline duygu değişikligine kadar içindeki aciyla önce kendine zarar verir sonra karşısındakini suclar

terkedilme korkum vardi, dusunmek dahi istemiyodum. Soyledigin seyde ayrilmamak disinda ne yapabiliosan o sekilde yonlendiriyosun kendini dimi?
mesela hakaret ettiginde ama bak dun soyle bisi demisti, yada bir kanit bahane bulup kendini kandirip
Devam etmek mi?

Kafayı yedim. Aylar gecti toparlanamadım. Sürekli beni suçladı. Saçımda beyaz çıkmış ön tarafta, daha 25 yaşındayım. Ayrılık beni daha çok zorladı. Geçecek diyorlar bekliyorum

daha cok gencsin, Insallah toparlarsin.
ben tanistigimda 25tim, simdi 32 olucam.
Bu arada sakin geri donup barismayi dusunme bu kadar yol katetmisken.
ben hep dusunuyorum3 sene once ayrilik yasadigimizda bosansaydim simdiye yeni bir hayat kurmustum diye. Bak geri geldim ve bi daha gidemedim bile.

terkedilme korkum vardi, dusunmek dahi istemiyodum. Soyledigin seyde ayrilmamak disinda ne yapabiliosan o sekilde yonlendiriyosun kendini dimi?
mesela hakaret ettiginde ama bak dun soyle bisi demisti, yada bir kanit bahane bulup kendini kandirip
Devam etmek mi?
Anlamadım cnm ya ?

Koyamaz diyorum bende. Gormeden kanser tanısı nasıl konmazsa narsıst tanısı da konamaz.
Iste onu diyorum bende narsıst dıyıp *istemeden yapıyor *a ınandıracagına kendını genclıgıne yazık etme. Huzur İcinde yasamak varken neden kufur ve hakaretlerıne katlansın ki?

ben onu bahanesi olarak gormek istemiyorum aslinda. Oyle gibi mi gorunuyor?
narsist nasilsa boyle o gibi degil, aslinda degisme ihtimalinin neredeyse sifir olmasi gibi, ben hep esimle degis saygili ol duzel konusmasi yaptim yillarca, kac defa tamam dedi soz verdi, kac kez konustuk bunlari. Hic bisey degismedi tabi

u
Merak ettiğim için soruyorum, sevmiyorlar ise ne hissediyorlar. Sevmeyerek evli kalmak onlara da ızdırap gibi gelmez mi. Sevgiyi bilmiyorlar gibime geliyor sevdiklerini zannediyorlar
bunlar normal insanlar gibi sevgiden ruhsal doyum alıp mutlu olan insanlar değil kaostan beslenip hakaret ederek tatmin oluyorlar niye ızdırap gelsin tek istekleri sürekli assagilayacaklari onlardan vazgecemeyen birine sahip olmak. Çok ağır oldu değilmi belki de abarti geldi. Az bile bu tanımlar...

Önemli olan eşinizin tanısının ne olduğu değil zaten.
Önemli olan sizin tanınız, zira sizde normal sınırların dışındasınız.
Bu adamdan çocuk isteyecek kadar da bilinç dışı hareket ediyorsunuz.
Boşuna yazılıyor bu yazılanlar yine her zaman ki gibi.
Allah size akıl, fikir, cesaret versin ne diyeyim.

Ben cikis yolunu bulamiyorum, bulamadim henuz. Kalakaldim bu iliskinin icinde, sanki sevgi boyle birseymis, evlilik asagi yukari boyle birseymis gibi..
akisina birakincada konu cocuga geliyor yasimizdan dolayi. 4.5 sene cocuk dusunmedik ama zamanla o noktaya geldik.

asagi yukari herkeste ayni dertler denir ya, buraya konu acmamin sebebi genelde kendi yasadiklarimi normallestirmemem icin....

daha cok gencsin, Insallah toparlarsin.
ben tanistigimda 25tim, simdi 32 olucam.
Bu arada sakin geri donup barismayi dusunme bu kadar yol katetmisken.
ben hep dusunuyorum3 sene once ayrilik yasadigimizda bosansaydim simdiye yeni bir hayat kurmustum diye. Bak geri geldim ve bi daha gidemedim bile.
Sizi kendime göre daha yumusak huylu gördüm, sizin sayenizde evliliğiniz devam etmiş. Eşim benle geçinemediyse kimseyle olamaz diyordum ama varmış daha ılımlı insanlar demek ki. İyi davrandığında ben de aldanıyordum hatta ayrılık aşamasında aklıma hep sarılması, guzel sözleri geliyor

Back
X