- 5 Nisan 2023
- 4.478
- 14.405
- 138
- 27
Hazır terapist olmuşken bir de kendine el atsan gülçin. Senin durumun hiç iyi değil gerçekten.Yani ben bu durumu biliyorum aslında ne olduğunu terapi ile düzelir de cocukluk travması yetersizlik duygusu ve değersizlik duygusunu kapatmak için kusurluluk şeması var. Bir de sürekli insanların aklına bağımlı sürekli kendini ispat etmeye çalışıyor.... Bende bunu insan zannetmiştim meğersem ilk okulda kalmış kafa vucüt 70 yaşında ama
Kdkdjdj ay bilmiyordum. Keşke terapist, diplomasını konu sahibine devredebilse kddkdkTerapisti demiş ya benden daha iyi psikolog olurdun asedft, konu sahibi de olmuş .
Narsist mi bilmem ama kişilik sorunu olduğu kesin bende görüşme meraklısı değilim o yüzden evlilik bitiyordu neredeyse.... Artık çözümü ayda 1 1 saat görüşmekte buldum bana kalsa yılda 1 bayramdan bayrama ama işte eşimin annesine bir şey yapamaz ne yapsın onun suçu değil o yüzden idare ediyorum....Tebrik ederim uzmanlar bile narsizmi bu kadar kolay anlayıp tanı koyamıyorlar. E sizin tedavi edebilme imkanınız da olmadığına göre uzak durun en iyisi.
İnsanları aşağılayacığana kendi hayatına bak... Çözümleri net bulsam ne psikoloğa giderim ne de kendimi üzerim ben üzülmek in evlenmedim...Kdkdjdj ay bilmiyordum. Keşke terapist, diplomasını konu sahibine devredebilse kddkdk
Eee o zaman sorun ne ? Zaten çok az görüşüyormuşsunuz. Eşiniz de durumun farkına varmış sizinle birlikte teşhis koymuş. Daha ne olsun istiyorsunuz.Narsist mi bilmem ama kişilik sorunu olduğu kesin bende görüşme meraklısı değilim o yüzden evlilik bitiyordu neredeyse.... Artık çözümü ayda 1 1 saat görüşmekte buldum bana kalsa yılda 1 bayramdan bayrama ama işte eşimin annesine bir şey yapamaz ne yapsın onun suçu değil o yüzden idare ediyorum....
Haydiiii şimdi de bana mı teşhis koydunuzİnsanları aşağılayacığana kendi hayatına bak... Çözümleri net bulsam ne psikoloğa giderim ne de kendimi üzerim ben üzülmek in evlenmedim...
Yooo gayet iyi sadece kişiliğim hassas biraz lafları sözleri derinlemesine düşünen bir yapım daha umursamaz olmak için extra çaba gösteriyorum.... Evlendikten sonra ailemden uzaklaşınca ve eşim de destek olmayınca hassaslaştım yoksa birilerin kişiliğine takma meraklısı yada görüşme meraklısı hiç değilim kendimi üzme meraklısı hiç değilim bir an evvel çözülsün şu aptal sorun aklımdan cıksın hayatımda kişiliği bu kadar kötü insan la karşılaşmayyınca bir de elim denen adam sanki kendi ailesine damat gelmiş gibi davranıyor ailesinin huylarına ilk defa gelmiş gibi davranınca sorun orda annesinin saçma davranışları olduğunu baştan söylese hiç bu sorunları yaşamazdık zaten ben ne yapayım..Hazır terapist olmuşken bir de kendine el atsan gülçin. Senin durumun hiç iyi değil gerçekten.
Ne yazık ki en iyi çözüm sağlam şekilde bozmak , üzgünüm ama deveye diken …Arkadaşlar kayınvalide in hatta abimin eşinin narsist olduğunu tespit ettim. Yani el iyisi ev delisi kişilik özellikleri var. Sürekli aşağılıyor lar ve empati duyguları yok. Sürekli dışarıdan ilgi bağımlılıkları var. Onları sürekli kendini övüyor. Sürekli aşağılıyor hakaret de ediyor. Cevap verdiğinde daha fazlasını yapıyor. Bir bakıyorsun iyi bir bakıyorsun kötü.....
Sürekli seni aşağılayıp kendini üstün görüyor ve en önemlisi hakaret ettiğinde karşı taraf üzülür kırılır gibi bir duygusu yok... Senin ruh dengeni bozuyor bununla ilgili bir çok video izledim.....Başmetme yöntemleri var ama sizin bildiğiniz var mı ruh dengemi korumak durumundayım. Empati duygusunu yok ve merhamet duygusu yok zalimleşebiliyor. Eşime söyledim annesinin narsist olduğunu o kabul etti neler yapabiliriz diye araştırıyor. Ama abime eşinin narsist olduğunu söylesem mi acaba yaaa...
Sorun az görüştüğüm de daha nasıl umursamaz olabilirim onun yollarını arıyorum daha ne kadar umursamaz olmak ta yetmiyor... Umursamaz ım laf sokuyor buna rağmen de sabrımın da sonlarındayım....Eee o zaman sorun ne ? Zaten çok az görüşüyormuşsunuz. Eşiniz de durumun farkına varmış sizinle birlikte teşhis koymuş. Daha ne olsun istiyorsunuz.
Haklısın gerçi bozuyorsun bu seferde başka konuda bir laf sokuyor ben artık direk konuşmayıp en son çare elime telefon alıp dinlememek te galiba...Ne yazık ki en iyi çözüm sağlam şekilde bozmak , üzgünüm ama deveye diken …
Ayda 1 görüşmede ne lafı sokuyor merak ettim.Sorun az görüştüğüm de daha nasıl umursamaz olabilirim onun yollarını arıyorum daha ne kadar umursamaz olmak ta yetmiyor... Umursamaz ım laf sokuyor buna rağmen de sabrımın da sonlarındayım....
Dediğin gbi bunları bozuyorsun bir değişiklik yok akrep gibi durduk yere yaptığı yemeği bile laf sokuyor...Ne yazık ki en iyi çözüm sağlam şekilde bozmak , üzgünüm ama deveye diken …
Hassas değilsin psikolojik bi vakasın canım sen (OKB) . Normal insanlar her gün birilerine kurulup hayatı kendine zindan etmezYooo gayet iyi sadece kişiliğim hassas biraz lafları sözleri derinlemesine düşünen bir yapım daha umursamaz olmak için extra çaba gösteriyorum.... Evlendikten sonra ailemden uzaklaşınca ve eşim de destek olmayınca hassaslaştım yoksa birilerin kişiliğine takma meraklısı yada görüşme meraklısı hiç değilim kendimi üzme meraklısı hiç değilim bir an evvel çözülsün şu aptal sorun aklımdan cıksın hayatımda kişiliği bu kadar kötü insan la karşılaşmayyınca bir de elim denen adam sanki kendi ailesine damat gelmiş gibi davranıyor ailesinin huylarına ilk defa gelmiş gibi davranınca sorun orda annesinin saçma davranışları olduğunu baştan söylese hiç bu sorunları yaşamazdık zaten ben ne yapayım..
Bazı durumlarda kibarlık , oralı olmamak işe yaramıyor , edepsiz ve patavatsız olunca çok iyi oluyorsun , çok benzer bir durumu bende yaşıyorum , çözümü bu şekilde buldum.Haklısın gerçi bozuyorsun bu seferde başka konuda bir laf sokuyor ben artık direk konuşmayıp en son çare elime telefon alıp dinlememek te galiba...
Yemek yapmış çağırıyor mecbur gittim mesela yemeğe yardım etmedin diye sokuyor kafası mı gidik ne ben seni sevsem yardıma giderim kendisin de nefret ettiğimi daha nasıl anlatsam anlayacak hala anlamıyor pess... Daha önce ilk evlendiğim sene huylarını sevmediğimi söyledim ara ara da laf sokuyorum. En son bana kaynanalık yapamazsın itin götünde çıkarır gibi bağırdım daha ne yapayım anlamadım sustum anlamıyor konuştum anlamıyor bağırdım anlamıyor daha anlaması için ne yapmak lazım cocuklara konuşursun aynı şeyi yapar bağırırsın anlamaz ya aynen o hesap artık duymuyorum direk boş konuşuyor deyip telefonla oyun oynamaya başladım duvara mı anlatıyorum belli değil.... Benim gelinim bana bu kadar sevmicek ben görüşmem mesela gönül koyarım gönül de koymuyor hangi çeşit manyak anlayamadım....Ayda 1 görüşmede ne lafı sokuyor merak ettim.
Başta beni sevmedi zannettim ama oğluna ve diğer gelinine de öyle davranınca fıtratı öyle ama bende insanım ilk defa manyak birine deng geldim kendi ailemde görmedim hiç en azından laf sokunca alınıp uzaklaşıyor lar ben bağırdıkça benle daha çok görüşüyor.... Oğlunun hattına geldiğimi onu sevmediğimi ve saygı göstermiceni daha ne kadar anlatabilirim evimiz yakın aramıyorum sormuyorum bütün bağlantımı kestim sadece zaruri eşimin hateına görüşüyorum daha ne laf sokuyorsun en sonunda bütün köprüleri yıkıcam arada eşim kalıcak....Bu konuyu bunlar narsist diye değilde bana böyle davranıyolar kendimi nasıl korurum gibi bir başlık altında açsaydını size daha yararlı olurdu.
İnsanlara bu tehşisi siz koyamazsınız. Fıtratı odur veya sizi sevmiyordur vs.
Uzak durun mesafeli olun hepsi çözülür
Koskoca kadın huyunu suyunu siz değiştiremezsiniz. Madem bu kadar rahatsızsınız, eşinize uygun bi dille anlatıp annesiyle hiç görüşmek istemediğinizi söyleyin bitsin. He eşinizin annesiyle görüşmesine de karışmaya kalkmayın bi zahmet. Adam sizin için annesini silecek değil. Ya da eşiniz araya hatır koyup illa görüş derse kapıdan girip hoşbulduk, iyiyim vs dedikten sonra elinize telefon, örgü, kumanda vs alıp duymamazlıktan gelin. Çok ısrarcı olursa tek kelimelik cevap verin gitsin. Kimsenin kayınvalidesine bayıldığını düşünmüyorum. Ben de şahsen pek hoşlanmam kendisinden ama minimum düzeyde iletişim kurarak geçiririm vaktimi. Evlendiyseniz, ailesine de belli bir düzeyde katlanmak zorundasınız maalesef.Yemek yapmış çağırıyor mecbur gittim mesela yemeğe yardım etmedin diye sokuyor kafası mı gidik ne ben seni sevsem yardıma giderim kendisin de nefret ettiğimi daha nasıl anlatsam anlayacak hala anlamıyor pess... Daha önce ilk evlendiğim sene huylarını sevmediğimi söyledim ara ara da laf sokuyorum. En son bana kaynanalık yapamazsın itin götünde çıkarır gibi bağırdım daha ne yapayım anlamadım sustum anlamıyor konuştum anlamıyor bağırdım anlamıyor daha anlaması için ne yapmak lazım cocuklara konuşursun aynı şeyi yapar bağırırsın anlamaz ya aynen o hesap artık duymuyorum direk boş konuşuyor deyip telefonla oyun oynamaya başladım duvara mı anlatıyorum belli değil.... Benim gelinim bana bu kadar sevmicek ben görüşmem mesela gönül koyarım gönül de koymuyor hangi çeşit manyak anlayamadım....
Ona yardım etmicemi ondan nefret ettiğimi o kadar bağırmamak rağmen 1 kere bile özür dilemedim... Daha insan İn kendine saygısı olur ya insanın kendine saygısı yoksa pessss ne diyim...Yemek yapmış çağırıyor mecbur gittim mesela yemeğe yardım etmedin diye sokuyor kafası mı gidik ne ben seni sevsem yardıma giderim kendisin de nefret ettiğimi daha nasıl anlatsam anlayacak hala anlamıyor pess... Daha önce ilk evlendiğim sene huylarını sevmediğimi söyledim ara ara da laf sokuyorum. En son bana kaynanalık yapamazsın itin götünde çıkarır gibi bağırdım daha ne yapayım anlamadım sustum anlamıyor konuştum anlamıyor bağırdım anlamıyor daha anlaması için ne yapmak lazım cocuklara konuşursun aynı şeyi yapar bağırırsın anlamaz ya aynen o hesap artık duymuyorum direk boş konuşuyor deyip telefonla oyun oynamaya başladım duvara mı anlatıyorum belli değil.... Benim gelinim bana bu kadar sevmicek ben görüşmem mesela gönül koyarım gönül de koymuyor hangi çeşit manyak anlayamadım....
Huyunu değişeceğine sandım biraz dikkat eder en azından kaç kere söyledim yanlış yapıyorsun diye hala aynı şey pessss... Artık pes ettim zaten madem ayda 1 1 saaten fazla oturmucam o 1 saatte de artık nasılsınız iyi misiz diye havadan sudan o kadar 1 kere laf soksa duymazdan geliyorum ama aynı konuda 3 kere lafı ille yiyene kadar aynı konuda ısrar edip sokuyor... Tek kelimelik sınır çizip geçicem ve elime bir örgü alıp örgü öreyim de dikkatim dağılsın en iyisi dinlemeyeyim benim de kafam rahat etsin....Koskoca kadın huyunu suyunu siz değiştiremezsiniz. Madem bu kadar rahatsızsınız, eşinize uygun bi dille anlatıp annesiyle hiç görüşmek istemediğinizi söyleyin bitsin. He eşinizin annesiyle görüşmesine de karışmaya kalkmayın bi zahmet. Adam sizin için annesini silecek değil. Ya da eşiniz araya hatır koyup illa görüş derse kapıdan girip hoşbulduk, iyiyim vs dedikten sonra elinize telefon, örgü, kumanda vs alıp duymamazlıktan gelin. Çok ısrarcı olursa tek kelimelik cevap verin gitsin. Kimsenin kayınvalidesine bayıldığını düşünmüyorum. Ben de şahsen pek hoşlanmam kendisinden ama minimum düzeyde iletişim kurarak geçiririm vaktimi. Evlendiyseniz, ailesine de belli bir düzeyde katlanmak zorundasınız maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?